Dog.bg Форуми : Пекинез

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (218 Страници) +
  • « Първа
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пекинез

#3761 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кучета,Дизайн,Туризъм,Фотография
Публикувано: 20 December 2010 - 10:21 PM

Аха,наблюдения за по 5 мин докато се разхождате в градинката,нали?Рака на костите сигурно там го видяхте,благодаря че ме развеселиКачена снимкаЗа приютите няма какво да кажеш,сигурна съм че никога не си стъпвал там,жалък опит,наистина.А той господина ще си развъди пекинезоподобните и ще ги раздаде на хората,които ще са много горди че видиш ли имали пекинез...нищо че само е минало много далеч от пекинез...жалко за породата наистина.

User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3762 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 10:32 PM

Риска от рак не го измислям аз, а е казано-написано ясно и точно от доктори.. Има писано в темата за кастрацията. Да, разходките са достатъчни за да видя дебели и обездвижени животни.. Без хъс, заспали. :zz_020: Какво да търся в приюта?? Аз не работя с приюти, не ги финансирам, не искам да им помагам.. Мога да помогна на деца-хора в нужда..Нямам принос за популацията и липсата на контрол в държавата. Който трябва да ходи и да иска не си прави труда( и получава пари за това), че аз ли.. Който трябва да иска контрол и вижда, че такъв няма не се трогва.. Ама защо да го прави като има нужда от бездомници. Идва следваща година, нов договор.. :ba_025:ю

Аз нямам родословно куче, но моето няма да иде на пътя. Да, дори и да го размножа няма малките да отидат на улицата.. При мен има контрол. При човека може също да има. Айде да не го обвиняваме.

#3763 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 December 2010 - 10:39 PM

Празни приказки от хора,невиждащи по-далече от носа си.Няма смисъл да цапаме тая тема повече,нямате капацитет да разберете.
User's Signature

Липсваш ми момченце, никога няма да те забравя....спи спокойно и ме чакай...там някъде пак ще се срещнем. Чарли - (27.06.1995г - 26.12.2009г)
* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3764 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 10:48 PM

Да, явно няма да разберете.. :ab_041: Кастрирайте си питомците и им се радвайте.. другото са факти, които няма как да оспорите..

#3765 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 10:50 PM

Двоен пост.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3766 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 10:52 PM

''Ама не съм ги изхвълил аз тея кучета.Какво да правя в приют?''Много тъжна логика... :(
Вална и тук ли за ''осакатяването'' спориш?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3767 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 11:09 PM

Аз каква работа имам в приют за кучета? Не виждам организациите да работят, а взимат пари за това. Тъжно, нали? Трябва да има конторл и да се кастрира, но кучета с марки се размножават(колко тъжно).. Айде моля.. Аз няма да финансирам тези организации. Също не желая да бъда обвиняван, че допринасям за популацията, защото не е така. Това, че не си кастрираш кучето или че имаш едно кучило не те прави престъпник. Борете се за контрол(него го няма, но ЗАЩО) а не обвинявайте хората.. :ab_041:

За осакатяването не споря, просто се опитвам да предпазя човека. Кастацията на здраво животно е ненужна и за това спор няма. :rc_036: Пък и все още не е задължителна(или греша) :dog: Кажи кога приеха закона? Да не отнеса някоя висока глоба от контролните органи.

#3768 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 11:15 PM

Мхм...избщо нито една организация не си върши работата,кучетата с марки се множат...и това къде го чети?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3769 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 11:21 PM

Не го чета а ги срещам всеки ден. Я кажи, защо се увеличават бездомните? За какво им се плаща на организациите? Не е ли за да упражняват контрол, да искат да има контрол.. Пред нашият фход се върти един мъжки с марка(много е противен.. винаги напада моето куче), но защо ли има тестиси??

Аз ли го пуснах там или съседа, който е отгледал едно кучило-3 малки пекинеза... :ab_041:

#3770 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 December 2010 - 11:26 PM

Ми от къде идват бездомните,да си се замислял изобщо?Не падат от небето със сигурност,някой ЧОВЕК е изгонил на улицата куче,друг човек е изхвърлил друго и така са се появили бездомните.Малките пекинези(в случая пекинезоподобни) не са застрашени да се озоват и те на улицата или в така безразличните ти приюти.Помисли малко преди да пишеш глупости.

Пише се вход,а не фход...и кой казваш плащал на организациите?Да се наредя и аз там да почакам да ми платят,м?
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3771 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 11:39 PM

Добре де обърках буквата. :dh_188: Я кажи защо идват, защо продължават да идват? Нали се работи по въпроса? Някой ги бил пуснал.. ами пуснал ги е, защото няма контрол.. Не всички ги пускаме, затова не слагай всички под един знаменател. Аз ако реша да плодя няма да ги захвърля.. ще отидат при добри и отговорни стопани.. Моите са застраховани.. и на човека може да са. Ти гарнтираш ли, че ще ги захвърли?

Не знаеш, че се отделят средства от общините? Средства за справяне с популацията. Че има хора-организации, на които им се плаща за да налагат контрол.. Защо кучето пред нашия Вход има топки и марка? :ab_041: Само то ли е? :ea_103: Помисли преди да пишеш глупости.. не обвинявайте всеки с некастрирано куче, всеки отговорен човек, който иска да отгледа едно кучило.. Забранено лие да си отгледам три малки кученца? Кажи кой закон забранява.. За форума е ясно, но можеше да му се обясни че форума не толерира, а не че е виновен за популацията.. Погледнете си в собствената паничка и вземете да работите върху контрола(чипиране, регистриране, истинска кастрация на бездомните)..Ама като изчезнат глутниците какво ще правят 'загрижените" хорица? :dh_188: Айде, няма да давам повече жокери. :ab_041:

#3772 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 December 2010 - 11:53 PM

Можеш да отгледаш и 20 кученца,това няма да ги направи представители на породата.Те ще са породоподобни,не го ли разбра-с всичките си генетично предавани болести,нестабилен характер и т.н.Защо въдиш след като навън всяка минута се ражда ново бездомниче или някой изхвърля поредното кучило?Не ми казвай аз не съм виновен,мен не ме интересува,друг да контролира.Ти си част от това общество и рано или късно ще ти се отрази.След като искаш да няма бездомни,направи нещо по въпроса.Как ще ми гарантираш че всичките кученца ще си намерят чудесни стопани,ще живеят обичани и хранени 15 години и че няма да се озоват на улицата?Не можеш,нали?
Знаеш ли колко "породисти" има по приютите,не знаеш нали...знаеш ли историите им?И техния живот е започнал в къща,уж взето да бъдат обичани и гледани...я кажи защо са се озовали накрая в приюта,а?

Пари били давани за овладяване на популацията...и кой изпълнява общинската програма-отговор:общинските служители.Не ми казвай върху какво да работим...работим за намиране на дом на плодовете от вашите безразборни заплождания и "отговорно" отгледани кучила,ей върху това работим.И докато с триста мъки намираме дом на 1,в същия момент се изхвърлят още 10 на негово място.
Не чух къде да се наредя за парите които получавали организациите?Чакам,празници идват-имам нужда от 2-3-5 бона.
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3773 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 12:21 AM

Това, че кучето ми не е родословно не му пречи да се размножава. Кой ти говори за безразборно размножаване. регистрирал съм го, гледам го добре, здраво е.. Ако има такса за размножаване ще си я палатя. Кое ме спира? Кажи къде пише, че е забранено? Нямало да бъде родословно.. Аз не искам да е. :smile: Ах, генетичните болести.. Забравих, че всички "породоподобни" са болни.. :ab_041: Ще ти гарантирам, че ще се гледат добре, защото аз няма да създам 150 кучета, а максимум 3. ще отидат при отговорни хора, които ще се грижат за тях. Няма да ги дам на случаен човек.. По твоята логика и родословни не трябва да има. Как ще гарантираш, че родословните няма да попаднат в приют.. Че там се вадят по 5 кучила(примерно).. Като не искате бездомници, работете и следете общинските служители. Искайте да се налага контрол(вие сте се захванали с това). Не да обвинявате този и онзи без основание..

Не си чул/а за парите, няма и да чуеш.. :ab_041: Тези пари има кой да ги взима и кой да работи по въпроса с популацията.. :ab_041: тези дето плачат, че им прекратили договорите, че те работели... да ти кажат.. :tb_195:

Толкова труд се хвърля, че до месец два виждам как глутниците ще изчезнат.. Бачкат без почивка тия хора.. затова глутниците набират сила..
Глутници от пинчери и пекинези тормозят хората.

#3774 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2010 - 12:33 AM

Усилията на развъдчиците са насочени към запазване,съхраняване и развиване на породите,и точно тук идва един като теб с породоподобното си куче,и съсипва всичко.Гледай си го,радвай му се,но не го развъждай.Забрана за съжаление няма,а как ми се иска да има,за да спре този ужас...за да спра да виждам по улиците дългокраки "мини" пинчери,разни кучета със странни окраски и лисичи муцуни,водещи се уж от дадена порода,но всички те плод на междусъседско развъждане.Прилича,прилича,ама до някое време ще прилича на породата,после...ами после ще заприлича на всички тези,които са на улицата.
И да,повечето породоподобни са болни,имах такова 15 години,почина от рак и беше с проблемен характер.За щастие,така и не се възпроизведе,да го ожалиш горкия...да си умре девствен.
Глутниците от къде идват,бездомните по принцип от къде идват,не чух отговор?
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3775 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 01:01 AM

Бездомните идват, защото няма никакъв контрол. Че има безотговорни хора е факт, но не всички са такива. Затова не трябваше да нападате човека. Хубаво, че форума не подкрепя размножаването на породоподни, но извън форума това е разрешено.. и след като не познаваме човека няма как да сме сигурни, че ще ги хвърли или издави в реката, нали? :wb_052:

Не знаех, че родословните кучета имат имунитет за рак и др. заболявания.. :ab_041: Нека си гледат родословните кучета и да им се радват, но не може да налагат забрани.

Стана ясно, че няма нужда да си кастрира кучето(ако е здраво) и няма закон, който да забранява размножаването.

Лека вечер!

#3776 Потребителят е офлайн   Danail_Danov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 11:20 AM

Валната благодаря, че защитаваш моята теза !! Радвам се, че в този сайт има и такива, които не са сектанти !! А за Снуупи какво да кажа, не знам дали твоето куче е породисто и ако е такова какво те кара да мислиш така ?? Някакви сертификати, написани върху парче хартия :Д:Д:Д !!!! И мога да те уверя, че както моето куче, така и неговото поколения биват и ще бъдат гледани по - добре от твоето императорско куче !!! А теорията ти за бездомните кучето и техния произход наистина може да се приложи и към поколението на твоя породист звяр!

#3777 Потребителят е офлайн   Danail_Danov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 December 2010 - 11:20 AM

Валната благодаря, че защитаваш моята теза !! Радвам се, че в този сайт има и такива, които не са сектанти !! А за Снуупи какво да кажа, не знам дали твоето куче е породисто и ако е такова какво те кара да мислиш така ?? Някакви сертификати, написани върху парче хартия :Д:Д:Д !!!! И мога да те уверя, че както моето куче, така и неговото поколения биват и ще бъдат гледани по - добре от твоето императорско куче !!! А теорията ти за бездомните кучето и техния произход наистина може да се приложи и към поколението на твоя породист звяр!

#3778 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2010 - 01:45 PM

Хайде сега се върнете и прочетете къде пише че имам породисто куче?Имах кокер,който почина от рак на 14.5г.Плод на междусъседско развъждане,каквото вие смятате да направите.Не съм имала сегашните си знания и информация,иначе никога не бих си взела такова куче.За радост,умря си девствен,споменах го горе.Така че престанете да говорите за "императорски" кучета,гледайте си пекинезоподобното куче,но не го въдете,не си струва.
И още нещо,какво правите в сектански сайт?
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

#3779 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 December 2010 - 01:58 PM

Снупи понякога си мисля,че няма смисъл ето заради такива екземпляри :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3780 Потребителят е офлайн   Снуупи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 December 2010 - 02:04 PM

Струва си,и един да убедиш,значи си е струвало,но в този случаи имаме човек невъзприемащ,държащ се инфантилно и твърдо убеден че щом той смята нещо за правилно,значи цял форум не може да му казва че е грешно.Аз задавам въпроси - откъде идват бездомните, защо в приютите има породисти, как ще гарантира че поколението на неговите породоподобни ще бъде добре гледано...ама отговор няма, защото господата никога не са се замисляли над подобни въпроси.За тях е важно кучето да "продължало рода"....а другите,какво ни интересуват другите...
User's Signature

* АЗ ПОДКРЕПЯМ *
Качена снимка

• (218 Страници) +
  • « Първа
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема