Dog.bg Форуми : Червени петна по бяла козина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Червени петна по бяла козина

#21 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 February 2008 - 10:25 AM

здравейте ние имахме същия проблем и направихме микробиологично изследвани оказа се не гъбичка а по скоро бактерия не помня точното наименование но ще ви кажа с какво се лекува с гентамицин на хапчета  двапъти дневно по 1  и паста за мазане по 2 пъти дневно ципрофлоксацин това беше нашето лечение но все пак се консултираи с твоя ветеринар моето куче е самоед и тежи 30кг. и му давах по цяло хапче раничките заздравяха и това вече не се разпространява но червеното оцветяване стана по бледо но още си стои така ми каза и инсулт за което много и благодаря че ме посъветва какво да направим  :OK:дано да съм бил полезен

#22 Потребителят е офлайн   ar4i1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 11:21 AM

гентамицина е хапчета от 250мг на 12 ч. по едно

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 February 2008 - 11:34 AM

Цитат

гентамицина е хапчета от 250мг на 12 ч. по едно

To хубаво, ма по принцип не е добре да се дава лечение във форумите. То трябва да бъде назначено след преглед от лекар. А след това, което сте написали, нищо чудно някой да се пробва да си полекува кучето.  :-
Така че по-добре се въздържайте по подобна инфомация, в желанието си да помогнете, по-скоро ще навредите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 10 February 2008 - 12:36 PM

Гентамицин таблети - интересно е това. От къде са?
Този АБ не се усвоява през стомашно-чревния тракт. Точно за това е перфектен при разтройства приет вътрешно (както и Сулфагванидина напр.), но иначе няма как да подейства системно.
По скоро кремът е подействал.
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#25 Потребителят е офлайн   mohodn Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 08:36 PM

Моля ви, за съвет.. имам малко уести на 4 месеца, прекрасно малко животинче.. но имаме следния проблем. Сутрин на очичките й има кафяви гурелчета и съответно бялата й козинка се оцветява от тези гурелчета. Водихме я на ветиринар, и ни казаха, че това е нормално за кучетата с ''космати очи'' но при белите кучета се забелязва повече заради цвета на козинката. Изписаха ни капки за профилактика, почти всяка сутрин й измивам очичките и старателно ги почиствам, но въпреки всичко не успявам да се преборя с покафеняването.. а това не ми дава мира.
Като гледам другите уестита по снимки ... ами те нямат ''сенки'' под очите.  Наистина ли това не е здравословен проблем... или може би да потърся второ мнение от ветеринар. Какво ще ме посъветвате?

#26 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 09:02 PM

Че при белите кучета козината се оцветява от сълзите е факт - за тази цел има специални лосиони за почистване, които премахват оцветяването. Трябва да се види обаче, дали няма някаква медицинска причина за сълзотечението - възпаление, неправилно разтящи мигли или друг проблем. Настоявайте да му направят подробен преглед на очите.

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2008 - 09:06 PM

http://dog.bg/forum/...pic,8405.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#28 Потребителят е офлайн   mohodn Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2008 - 08:43 AM

Цитат

за тази цел има специални лосиони за почистване, които премахват оцветяването.

Трябва да се види обаче, дали няма някаква медицинска причина за сълзотечението - възпаление,

Къде мога да намеря този лосион?
КОгато бяхме при ветеринара, му обърнах специално внимание на този проблем, и според мен прегледа който направи на очите.. не беше повърхностен, и каза, че здравословен проблем няма, просто да почиствам очите и да се примиря с оцветяването. 

#29 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 07:34 PM

Цитат

Ще помогне на загрубяването на кожата. Пигментацията съм отстранявала с отвара от лайка, но не при всяко животно се получава, а и е доста трудоемко. За долните устни - пробвайте с редовно чистене на областта. Много бавно се развиват нещата тогава, но все пак има ефект.

Започна се мъката...
Д-р Бобадова, редовно почистване на областта с отвара от лайка ли имате предвид? Как се приготвя?
П.П. Снимките са малко кофти, но апарата не иска да фокусира на тази бяла козина...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2008 - 05:57 AM

Почистване с отвара от лайка и след всяко хранене с обикновена вода, примерно. Не позволявайте храна и лиги да се задържат там.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 08:33 AM

Това твърде много прилича на пиодермия. Необходим е преглед. Ако е, само с лайка няма да се отървете.

#32 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 09:13 AM

Утре ще го заведа на преглед, че това "пиодермия" ме притесни. Благодаря и на двама ви за съветите!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни