Кучето ми полудява като види хамстер....
Публикувано: 26 January 2008 - 03:27 PM
Някой друг има ли такъв "проблем"? Принципно Мишел спи на долния етаж при родителите ми, но като се качи горе в моята стая и избеснява. Постоянно се навърта около аквариумите и иска да докопа някое мише... Същото ми е правила и с бебе декоративен заек. Като го и го дам да го подуши тя започва да ги ближе и да ги пощи... даже зайчето го беше гушнала с предните лапички и не го даваше на друг. След като слезе долу с часове наред стои зад вратата и се опитва да се измъкне нагоре, а като се кажат думите: мишката, мишлето и подобни побеснява и започва да скимти и да подскача... А пък "полските" мишки навън ги убива (досега само един път е хващала мишле и го уби...)... Трябва ли да я направя нещо или...незнам... случвало ли се е и на друг?

Публикувано: 27 January 2008 - 09:45 PM
Кучето на баба ми което е мъжко и е на 7 години също така правеше с мойто мини зайче.Като извадя зайчето от клетката започва да го ближе да го пощи,както казваш и ти.Първо зайчето го беше страх но като разбра че кучето няма да го нарани просто си стои и не му обръща внимание.Даже като минава кучето покрай клетката и то го следи.Навйн кучето постяно хваща мишките и не само ги убива а дори ги изяжда.Рови дупки,скача,завира си носа в дупките и в тревата,накрая намира мишката и...Според мен недей да пускаш кучето при мишлетата защото понеже са по-малки може да не бъде така мила както към зайчето. ;)
Публикувано: 27 January 2008 - 11:00 PM
Тя и моята навън така...вре се в тревите, рови, муши се...ама аз вече стриктно я контролирам какво прави, че те тея полските мишки колко зарази носят... :samoubiec: А хамстерите тях само един път сме ги пускали около нея и те хайванчетата като се изплашат и тръгнат да бягат и тя се спуска да ги захапе за вратлетата (така както обикновено си хващат бебетата), ама понеже са мн крехки ние и се скарахме и я издърпахме веднага. Иначе от ръката ми се спуква да ги лиже :D :D :D

Публикувано: 29 August 2008 - 02:51 PM
Аз пак да питам, защото ми е много интересно. Защо моята Мишел се опитва да налапа всичко дребничко, което щъка. Хамстера ми е налапвала, зайчето се е мъчила да го разнася и като види, че не може започва да си го пощи само, днес купихме малки пиленца и на тях много се радва, маха с опашка, суетя се около тях и аз и извадих едночко да му се порадва, сложих го на земята и както си щъкаше и... тя го налапа. Бе ръмжане, без зъби. Аз едва ли мога да я поправя де, но ми е интересно защо го прави това.

Публикувано: 02 September 2008 - 02:19 PM
Имаше една серия в Повелителят на кучетата - едно куче искаше да убие всички животинки, които бяха по-малки от него, катерички, зайчета, хамстерчета, по-малките кученца и т.н. :( Но естествено Сизър Милан се справи успешно с проблема. Предлагам ти да намериш серията и да я изгледаш. ;) Това е сезон 2, серия 3.
Публикувано: 02 September 2008 - 10:22 PM
Цитат
Ама тя не иска да ги изтребва! ;D Тя иска да си ги разнася с нея си. Да може да си го ближе когато си иска.
Моята е същата.Когато си взехме папагал, скачаше около кафеза на 2 крака.Милеше си, че това е стария наш папагал и махаше много доволно с опашка ту до мен, ту до кафеза.Като го пуснахме да щъка и тя го наблиза целия.Направо баня ама и той се ядоса та и ускуба единия мустак и от тогава не го закача.С какви ли не методи се опитвах да я отуча :rolleyes:...но чак когато папагала я ускуба тогава спря с нейните подскачания, близания и т.н.
Публикувано: 02 September 2008 - 11:17 PM
Цитат
Цитат
Ама тя не иска да ги изтребва! ;D Тя иска да си ги разнася с нея си. Да може да си го ближе когато си иска.
Моята е същата.Когато си взехме папагал, скачаше около кафеза на 2 крака.Милеше си, че това е стария наш папагал и махаше много доволно с опашка ту до мен, ту до кафеза.Като го пуснахме да щъка и тя го наблиза целия.Направо баня ама и той се ядоса та и ускуба единия мустак и от тогава не го закача.С какви ли не методи се опитвах да я отуча :rolleyes:...но чак когато папагала [glow=red,2,300]я ускуба[/glow] тогава спря с нейните подскачания, близания и т.н.
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +