Dog.bg Форуми : Добре ли е котката да спи в леглото

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е котката да спи в леглото

#41 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 26 August 2008 - 07:32 PM

Аз мисля, че една от основните функции на една истинска котка, е да ти спи в леглото, при това заемайки повече масто в леглото даже от самият теб, и освен всичко - най-неудобното за теб място.
Гълтането на косми, буденето с дупе в носа, опашка в устата, лапа на окото или, мустаци по шията или сумтяща муцунка в ухото са повече от задължителни!
;D

#42 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2008 - 07:46 PM

;D ;D ;D Да това е истинска котка.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#43 Потребителят е офлайн   монстерче Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 07:49 PM

Цитат

Аз мисля, че една от основните функции на една истинска котка, е да ти спи в леглото, при това заемайки повече масто в леглото даже от самият теб, и освен всичко - най-неудобното за теб място.

Абсолютно!  :sarkastichen:
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   sowa7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 08:10 AM

;D  Пепсова мама  :->)  ;D
User's Signature

Усмихвай се днес, утре ще е по-зле....

#45 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 08:27 AM

Цитат

Аз пък не мога да заспя без котката ми,просто ако не е до мен,сън не ме лови.При нея е същото.Често се случва да не се прибирам и майка ми ми е казвала,че буквално вие  :rolleyes: и не може да заспи.Майка ми я взима при нея,но тя НЕ иска си мен и точка...А аз в същото време се въртя и не мога да заспя.Чак се чудя ако се омъжа,а мъжът ми не иска да спи при нас какво ще правя.Е какво,мъжът ми ако не иска да спи при нас с Бижу,ще спи на дивана  ;D .Мисля,че няма нищо лошо в това даже напротив СТРАХОТНО Е.И от медицинска гледна точка не е проблем-и да глътнеш някой косъм голяма работа.Аз съм алергична към котки,а проблеми не см имала.Като се има в предвит,че си нанкаме двете от 8 години...Така че ударете им по една целувка и в леглото ;)

Това ми хареса ;D

Абе лятото когато е топло предпочита да спи на терасата на по-хладно, ама зимата-под завивката и мърка :wub:
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2008 - 03:47 PM

Моите и двете си спят в леглото. То по-скоро аз май спя при тях. Ако се размрънкам, може и да ме изхвърлят  ;D
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#47 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2008 - 04:59 PM

мойта си спи в креватчето, но като реши идва при мен да се гушка

#48 Потребителят е офлайн   Z_o_r_o Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 01:25 AM

"Любовницата" на мъжа ми спеше между двама ни  ;D, а сутрин като му звъннеше телефона да става, тя се събуждаше първа и започваше с лапичка да го бута по лицето.
Не можахме да я научим да прави и да носи кафе в леглото. ;)

А на въпроса: Добре ли е...
мисля, че наистина не е добре от хигиенична гладна точка. Ако са обезпаразитени, ваксинирани и държани затворени някак си иди-дойди...ама при условие, че излиза през терасата и се прибира когато си пожелае и после се нахлузва в леглото  :-

#49 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 August 2008 - 09:58 AM

Цитат

мисля, че наистина не е добре от хигиенична гладна точка. Ако са обезпаразитени, ваксинирани и държани затворени някак си иди-дойди...ама при условие, че излиза през терасата и се прибира когато си пожелае и после се нахлузва в леглото  :-

Ще ме прощаваш,но ако това е представата ти за отглеждане на котка-разбирам защо говориш по този начин...  :huh: особено АКО НЕ СТЕ си ВАКСИНИРАЛИ и КАСТРИРАЛИ котето!!!Мога да ти кажа,че хората,които си гледат котетата както трябва нямат проблеми "от хигиенична гледна точка".Надявам се поне да живеете на 1-вия етаж,че както има навика да се мята от терасата това коте... :-

#50 Потребителят е офлайн   simba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 03:15 PM

вие сте истински щастливци!Моите диваци не мога да ги науча да спят при нас.Персиеца се качва за 2мин,помърка малко и си отива в креватчето,явно така са го научили предишните му стопани.Черния пък спи в краката ни ама само когато му е студено,но има лошия навик да се разтяга колкото може и да се подпре на някой крак.А тежи 6кг и половина,не можем да мръднем от него.И като го бутнеш с крак да се премести малко се натиска да не би да падне от леглото.Истински кошмар е да се спи с него ама нали сме си свикнали и си го търпим.Иначе преди да си легнем и двамата намърдани в леглото и като се замисли човек за нас не остава място.Ама ако искаха да спят при нас все щяхме да се сместим някакси.Така че аз съм за котката в леглото.Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   aldora777 Икона

Публикувано: 04 September 2008 - 02:43 PM

:blink: По принцип моята глезла си спи при мен на леглото...Скоро стана мама ,и като гледам как е тръгнало,и малките бебоци ще свикнат да спят там  :blink:

#52 Потребителят е офлайн   Pixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 01:25 PM

Цитат

Цитат

Ще ме прощаваш,но ако това е представата ти за отглеждане на котка-разбирам защо говориш по този начин...  :huh: особено АКО НЕ СТЕ си ВАКСИНИРАЛИ и КАСТРИРАЛИ котето!!!Мога да ти кажа,че хората,които си гледат котетата както трябва нямат проблеми "от хигиенична гледна точка".Надявам се поне да живеете на 1-вия етаж,че както има навика да се мята от терасата това коте... :-

Ами всеки си има различен начин на гледане на коте, някои излизат навън било то през тераса или врата и това според мен беше съвсем правилно казано, че ако на някого котката му излиза навън и после влиза не е добре да спи в леглото. А и не беше споменато, че става въпрос за тераса на апартамент в блок.... Не знам защо винаги трябва да има така настроени хора да се карат... Не може ли с по-мили думи...  :rolleyes: :rolleyes:
User's Signature

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams

#53 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 September 2008 - 01:54 PM

Според мен няма никакъв проблем котките да спят където си поискат. Нашите имат пълна свобода - спят по леглата, шкафовете, бюрата, масите, столовете, рафтовете и т.н. Единственото нещо, което не ми харесва е, че цялото ми бюро е в косми (нали са ни персийчета ;D) И когато седна да напиша нещо, първата ми работа е да чистя от косми. :rolleyes: Има и друго - качват се и по барплота в кухнята, и там хвърчат косми навсякъде!  ;D
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 September 2008 - 02:28 PM

Цитат

Ами всеки си има различен начин на гледане на коте, някои излизат навън било то през тераса или врата и това според мен беше съвсем правилно казано, че ако на някого котката му излиза навън и после влиза не е добре да спи в леглото. А и не беше споменато, че става въпрос за тераса на апартамент в блок.... Не знам защо винаги трябва да има така настроени хора да се карат... Не може ли с по-мили думи...  :rolleyes: :rolleyes:

Нямам за цел да се карам на когото и да било,но ме подразни,че не си гледат котето както трябва,а коментира дали е добре да спи в леглото.  :- Ами ти и детето си ако не къпеш и го пускаш да се рови в боклуците,пак няма да е добре да спи в леглото"от хигиенична гледна точка".Не си ли съгласна?А пък и се дразня от безотговорни към домашните си любимци хора.Защото ако не е кастрирано котето и го пускат навън,кой знае колко котета е направило(ако е мъжко),които сега са на улицата и се борят със смъртта... :kisel: :kotence:

#55 Потребителят е офлайн   Pixie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 02:36 PM

Цитат

Цитат

Нямам за цел да се карам на когото и да било,но ме подразни,че не си гледат котето както трябва,а коментира дали е добре да спи в леглото.  :- Ами ти и детето си ако не къпеш и го пускаш да се рови в боклуците,пак няма да е добре да спи в леглото"от хигиенична гледна точка".Не си ли гъгласен/а?А пък и се дразня от безотговорни към домашните си любимци хора.Защото ако не е кастрирано котето и го пускат навън,кой знае колко котета е направило(ако е мъжко),които сега са на улицата и се борят със смъртта... :kisel: :kotence:

Да разбира се, съгласна съм, но просто не беше споменато каквото и да било - дали става въпрос за нейното/неговото коте, дали живеят в къща или апартамент и тнт и аз за това така реагирах, защото на мен ми "прозвуча" в общ смисъл, може и да не е било така, не знам.  :blink: То ако става въпрос някои хора спят с кучетата си дето ходят на вън постоянно, а кучето не може да го къпеш по няколко пъти на ден...
:blink:
User's Signature

"Life is all memory, except for the one present moment that goes by you so quickly you hardly catch it going." Tennessee Williams

#56 Потребителят е офлайн   ppepss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2008 - 11:21 AM

Аз за момента имам 4-ри котки.Всичките спят при мене.Млко ми е неудобно,но пък е много забавно.Ако съм много уморена и трябва да ставам рано предпочитам да си спят в крватчетата.Все гледам на тях да им е удобно  :rolleyes:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!

http://www.db-tierhilfe.de/index.php

http://grijaipodslon.hit.bg/

#57 Потребителят е офлайн   bluebird Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 08:21 AM

Аз лично смятам, че няма нищо по-приятно и успокояващо от мъркащо коте в леглото. Е, това зависи и от начина на живот на котето - ако се разхожда навън  може би не е много удачно, но всеки си преценя за себе си. Наш Дришльо спи при нас от първата вечер. Зимата се навира под завивката, между краката на мъжа ми или под дупето му  :blink: Само че мъжа ми е с много висока телесна температура, а под олекотената завивка сигурно е 40 градуса - как издържа животинката не ми е ясно... А цяло лято спа на моята възглавница - аз се къпя вечер, и като си легна си разстилам влажната коса върху възглавницата. Дришльо само това и чака - веднага е курдисан отгоре върху косата ми на хладно, и така цяло лято все едно спах с шапка  B) Когато обаче реша да се обърна насън става проблем, защото все пак имам котка на косата и съм затисната - господинът се възмущава и ме бие по главата с лапки: "Ай стига си мърдала вече, човек не може да се наспи на спокойствие"  ;D Сутрин, естествено, се събуждам с крак, опашка или в най-лошия случай - дупе/ташки на лицето... Въпреки всичко обаче за мен е неизмеримо удоволствие да си имам гостенче в леглото и никога не бих и помислила да го изгоня!

#58 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2008 - 11:06 AM

Цитат

Дришльо само това и чака - веднага е курдисан отгоре върху косата ми на хладно, и така цяло лято все едно спах с шапка   B) Когато обаче реша да се обърна насън става проблем, защото все пак имам котка на косата и съм затисната - господинът се възмущава и ме бие по главата с лапки: "Ай стига си мърдала вече, човек не може да се наспи на спокойствие"  ;D Сутрин, естествено, се събуждам с крак, опашка или в най-лошия случай - дупе/ташки на лицето...

;D ;D ;D :palec:

#59 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 11:28 PM

Според мен въпросът не е зададен правилно. В случая с котките би било по-удачно да се попита "А вашата котка разрешава ли ви да спите в леглото?"  :-

Щото моята, такова, понякога ме гони...  :-

Тя от първия си ден у нас спеше при мен, под одеалото. Аз тогава по цяла нощ не смеех да заспя, че да не я смачкам, ама нали по-важно е да сме в едно легло, не да се наспя аз  ;D А пък сутрин не знам как го правеше, но минута преди да ми звънне часовника, тя вече беше будна и ме буташе с лапа по бузата, еххх...

Ама тогава хубаво, беше една шепичка сладурче, пък сега като порасна, и стана еднааааа... Лягаш си да спиш и по някое време се изръсваш на пода или в най-добрия случай, се оказваш в долния десен ъгъл на леглото, без одеало и възглавница... А госпожицата се е изтегнала по диагонал, разбира се. Но по-зле е когато решиш да си лягаш след като тя също е достигнала до такова решение. Отиваш да си положиш морна глава на възглавницата и гледаш - няма възглавница, има само разплута топка косми. И щеш, не щеш, пак спиш в долната половина... За преместване и дума не може да става - после ще има цупене, сърдене, че и до бой може да се стигне  :angry:

Та така... Добре, че у нас сме 5 човека и не спи само при мен  ;D
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#60 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2008 - 11:59 PM

хареса ми  :blink:
(да не казвам, че ми е толкова познато)
:blink:
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни