Спешно!-болен пинчер
Публикувано: 10 February 2008 - 12:38 PM
Здравейте,кучето ми е на 14г.и от доста време има проблем със зъбите.Лекували са го от всякакъв вид болести,още от малък си беше болнав.Но на последък все по-често от зъби. До преди една седмица след почистване на зъбен камък с ултразвук си беше добре - спря лошият дъх и т.н.,но от няколко дни забелязах,че има лека подутина под лявото оченце на муцунката.И днес го заведох при доктора,който ме "уби" с диагнозата ТУМОР.
Имах чувство,че върху ми се изля ледена вода....Не знам какво да правя,дали да потърся второ мнение? В понеделник ще му правим пълни изследвания,но съмнението си остава.
Искам да ви кажа,че ужасно много обичам това куче,всичко бих направила и продължавам да правя за него,не ми се мисли че мога да го изгубя.Не и по този начин! Прекалено жестоко е!
Вече загубих едно...не мога да загубя и това.не
Моля за помощ? Спешно!
Имах чувство,че върху ми се изля ледена вода....Не знам какво да правя,дали да потърся второ мнение? В понеделник ще му правим пълни изследвания,но съмнението си остава.
Искам да ви кажа,че ужасно много обичам това куче,всичко бих направила и продължавам да правя за него,не ми се мисли че мога да го изгубя.Не и по този начин! Прекалено жестоко е!
Вече загубих едно...не мога да загубя и това.не
Моля за помощ? Спешно!
Публикувано: 10 February 2008 - 12:42 PM
Спокойно ! Не, че не може да има тумори на 14 год., но сега най-вероятно е максиларния синус, т.е. имате горен кътник за вадене.
Пожелавам ви това да е...! (по-малкото зло т.е. !)
Пожелавам ви това да е...! (по-малкото зло т.е. !)

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 11 February 2008 - 01:10 PM
Това кученце май е мой пациент, освен ако не става дума за съвпадение. Израстъка от вътрешна страна на бузата е най-вероятно тумор. Без анестезия не може да бъде прегледано добре, понеже изпитва болка. Освен това кучето има тежък гингивит, стоматит и фаусцит. Ако става въпрос за едно и също куче, според мен то е неличимо и може само да бъде поддържано до колкото това е възможно.
Разбира се, че окончателната диагноза е за патолозите. За съжаление аз не познавам добър ветеринарен патолог в България.
Разбира се, че окончателната диагноза е за патолозите. За съжаление аз не познавам добър ветеринарен патолог в България.
Публикувано: 13 February 2008 - 02:26 PM
;)
.
.

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 13 February 2008 - 04:38 PM
Много благодаря на всички ви за мненията,но аз по-скоро исках съвет от някой,който е преживял подобен проблем т.е.някакъв вид успокоение.
Когато обичаме някой,който ни е много скъп без значение човек или животно,се опитваме да направим най-доброто за него,включително и да се посъветваме с повече хора.,дори да грешим.Това съвсем не значи,че не се доверяваме на преценката на първоизточника.
Благодаря още веднъж.Желая здраве и усмивки
Когато обичаме някой,който ни е много скъп без значение човек или животно,се опитваме да направим най-доброто за него,включително и да се посъветваме с повече хора.,дори да грешим.Това съвсем не значи,че не се доверяваме на преценката на първоизточника.
Благодаря още веднъж.Желая здраве и усмивки
Страница 1 от 1