Dog.bg Форуми : Мерки срещу кърлежите!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мерки срещу кърлежите!

#1 Guest_Danissa_*

• Група: Гости

Публикувано: 23 April 2005 - 11:24 AM

Имам ротвайлер на 4 години,къпя го с `Клинес`/уж най-добрите шампоани били cl) /,но днес намерих кърлеж.Едва се справих с махането,кучето хич не обича да го `лекуват` b) .Моля за съвет-какви продукти да използвам за да изключа вероятността пак да намеря кърлежи по него.Споделете за качествени препарати за кучета, шампоани ,също така-на колко време да се третира животинчето.Благодаря ви !!!

#2 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 23 April 2005 - 01:48 PM

от моя опит до сега най - ефективни са каишките kiltix срещу кърлежи до 90 % . това не значи не нямя да може да се покачи на него изобщо кърлеж но дори и да се забие ще умре бързо.
същото важи и за фронтайна -frontline но за предпазване специално от кърлежи стябва да се нанася всеки месец

#3 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 April 2005 - 02:21 PM

Каишките на Килтикс наистина са много добри, но са и много скъпи....на същата фирма призводител на килтикс-а има и една пудра (то каишката е на съшия принцип) казва се Болфо и струва 3 пъти по-малко а и стига за по-дълга употреба...нанася се лесно, а аз гарантирам че ако се качи кърлеж умира в големи мъки и доста бързо....аз лично я ползвам в момента, много съм доволна...и ви я препоръчвам :)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 April 2005 - 02:23 PM

"Фронтлайн" - капки. само нашийник не спасява от тези гадове - има случаи чау-та да са хващали кърлеж с нашийници. не ми се рискува. На 45 дена се фронтлайним. няма случай от ухапване от 2 години насам - откакто имам Лео всъщност.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#5 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 23 April 2005 - 03:31 PM

Противопаразитните шампоани не помагат, или поне при нас. Моето куче го изкъпах в началото на пролетта с такъв шампоан, а за две седмици 4-5кърлежа му намерих n) Мисля, че на фурия начина е най-ефикасен r) b)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#6 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 23 April 2005 - 04:05 PM

има още един препарат на байер който със действието на фронтлайна и е на пипети - advantix-освен всичко друго той действа и репелентно - т.е гони паразитите за кърлежи също дават действие месец месец и половина

#7 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 April 2005 - 04:33 PM

trenertg
а адвантикс знам два случая - кучета хващат кърлежи и умират от пироплазмоз - добре че в Бг няма тази болест... за това взимам само Фронтлайн. Да питам - някой ползвал ли е спрея? как се работи с него? капките поне са ми ясни...
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 23 April 2005 - 05:43 PM

За спрея съм чувала много хубави неща, но от пипети направо съм разочарована...миналата година слагах два пъти през две седмици, не само че хвана бълхи и кърлежи, ами и не умряха ама нито една...разочарована съм много...а за спрея знам че се пръска два пъти обратно на растежа на козината и след това с ръка се разнася по цялото тяло, но за чау нямам идея дали ще е така...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2005 - 06:23 PM

samotnata
Чувала съм че има фалшив Фронтлайн, от който не умират бълхи и кърлежи, но че го има и у нас((((((( мале, моят рошко ако пипне такава гадост няма изчистване(((((((
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2005 - 06:50 PM

Моят съвет - фронтлайн! Със сигурност има и по-добри препарати, но у нас най-доброто, което се внася е фронтлайна и съветвам да се поставя всеки месец с/у кърлежи (даже може да не чакате да мине точно месец) и на два с/у бълхи, т.е. аз слагам в началото на април, после в началото на юни, юли, август и септември... след това забравям n) Зависи и от инвазията на кърлежи все пак - виждала съм куче с килтикс и фронтлайн едновременно да бъка от кърлежи s) и такова със позабравен фронтлайн (моето n) ) да няма нито един - и двете разхождани в един район с доста овчици, влага и тревички r) За адвантикса мисля, че действието му е около 3 седмици, но нещо не съм впечатлена от него, въпреки че е на байер (ако държите да слагате каишка килтикс е най-добрата), има и пипети на вирбак, но също нямам особени впечатления от тях, а и също трябваше да се слагат по-често, което си е мъка за заплеси като мен r)
Наистина миналата година имаше фалшив фронтлайн и доста хора изпищяха след като го купиха подлъгани от ниската цена - ако някой ви дава фронтлайн "насипно", т.е. не отрязан от тройката, а без фолиото, което обвива ампулата можете да се позамислите дали да го купувате bl)
Има още доста препарати, които са с/у пълзящите и скачащи чудовища, но не ги споменавам, защото трябва да се нанасят след всяко намокряне или нямат никакъв ефект... А, забравих - фронтлайн спрей се поставя като в зависимост от опаковката се пръска определен брой пъти на килограм, т.е. при най-малката опаковка (100мл) имате 6-12 натискания на дозатора на килограм тегло (6 за късокосмести, 12 за дългокосмести кучета), като се стараете да пръскате с/у косъма и да навлажните цялата повърхност на кучето, а не около него или себе си bl) b) l)
Успех в неравната борба с гадинките d)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#11 Guest_danissa_*

Публикувано: 23 April 2005 - 06:52 PM

b) Благодаря на всички,темата е от изключителна важност за всеки ,които гледа рошковци d) вкъщи!Пудрата на Болфо съм ползвала, доволна бях...Още утре взимам.А иначе сега -по-често къпане и не завиждам на стопаните на дългокосмести сладури l) .

#12 Guest_danissa_*

Публикувано: 23 April 2005 - 06:55 PM

Забравих...`Фронтлайн` може би е много качествен, но моят ротвайлер умира от страх при звука от спрея bl) и се крие.Ще карам на пудри,защото не искам да остана без покъщнина. s)

#13 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 April 2005 - 07:12 PM

Използвай пипетите (спот-он) - тях трябва само да ги изсипеш на врата на кучето и да не къпеш 48часа преди и след това - няма пръскане, няма гонитби... b)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2005 - 07:58 PM

sundy
пипети, да! само че даже не 48 часа, а 72 преди и след употреба кучето да не се мокри. сега като идва сезона на кърлежите го слагам на 30 дни, иначе есен-зима на 45
User's Signature

#15 Guest_Guest_*

Публикувано: 23 April 2005 - 10:07 PM

sundy, миналата година когато купувах фронтлайна той си беше много оригинален...единия съм го взела от приятел собственик на зоомагазин, другия от ветеринарната ми клиника...много си бяха добре сложени, само че незнайно защо кучето ми за 2 седмици хвана 3 кърлежа и незнам колко бълхи...аз не оспорвам вашето мнение, на вашите кучета сигурно помага много, но аз от моя си опит няма никога да препоръчам това нещо на някой, защото аз не съм му видяла "най-доброто". Мога пудрата да препоръчам, защото вече повече от месец мори кърлежите и ги прави на стафидки, без да са се забили в кожата на кучето ми....а килтикса е със същата пудра, само че е сложена в по-друг вариянт за да се отделя по-бавно.....

Дано d) ви никога не хващат най-големите гадове - кърлежите...Успехи на всички кучовчи и техните стопани :)

#16 Guest_Guest_*

Публикувано: 23 April 2005 - 10:10 PM

Guesta съм аз samotnata, нещо имам проблеми с влизането, и нямам идея как да ги оправя, съжалявам че не можах да си пиша от ника, пак се извинявам

#17 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2005 - 10:56 PM

При моето куче се оказа, че фронтлайна не помага. Сложиха му го във вет. лечебница и казаха, че е ефикасен два месеца. Още първата седмица намерих кърлежи - три на главата и един в слабините до задното краче. В паника съм, защото при отстраняването на единия, над окото, главата му остана. Какво правите в такива случаи? Може ли с нещо да се намаже или трябва да се търси лекар? bl) Още в понеделник отивам да търся пудрата Болфо.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#18 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2005 - 07:41 AM

samotnata
Мерси за предупреждението относно фронтлайна! ще съм по-внимателна като проверявам Лео...

Eni
Фронтлайн - спрей понякога го разреждат.. за да има повечко, нали се сещаш...

каква странна вет.лечебница - защо ти казаха там че е ефикасен цели два месеца? това е далеч от истината на светлинни години...
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   kokerka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 April 2005 - 10:12 AM

Оххх пак съм аз samotnata, нещо не мога да си вляза в ника и това си е....

Ени, и аз бях по същия начин, слагам и на 5-тия ден 3 кърлежа..а относно главата, наблюдавай мястото, дали се зачервява, дали се подува...на мойта Сара, като и остана хоботчето точно над окото и се поду като цицина и беше ужасно червено, намазах ги със спирт и след няколко дни и мина...обаче ако забележиш промени в общото състояние, веднага не вет, че да не е нещо друго :) дано не е
Furia_S за нищо мила, нали за това сме тук че да си помагаме :) дано на Лео нищо не му се случи, в близките ...ммм...20 години :)

#20 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2005 - 10:18 AM

Наистина ме учудва това с фронтлайна ... Миналата година се убедих в дейстието му с очите си: Реджо се заглавичка с едно бездомно, щом се прибрахме тумби бълхи си правеха купон на главата му ... През следващите 2 часа постелката буквално почерня от мъртви бълхи, изби ги до крак. А беше минал месец от слагането на ампулата. Кърлеж не сме намирали.
Хе, в магазина, от който го купих ми казаха така: един месец срещу къпрлежи, два месеца срещу бълхи, значи слагайте на 3 месеца l) l)
Все пак ние сме по-лесни - къс риж косъм, всяка бълха се вижда от метри.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни