Мерки срещу кърлежите!
Публикувано: 28 May 2008 - 08:09 PM
Цитат
Ми на мене вета ми каза за лакочестителя, който задушавал кърлежа и така умирал. Е аз в случая както казах го удавих в лакочестител, тоест го пуснах в чаша пълна с лакочестител, която после запалих :)
По принцип - да, отпред трябва да има две "пипалца", с тях се забива в кожата. Потърси снимка в нета и сравни. Ако погледнеш и дупката, от където си го извадила - ако няма нищо черничко - значи е излязъл цял. (Това се гледа веднага след ваденето, защото веднага хваща миниатюрна коричка, която е тъмна и можеш нея да помислиш за остатък от кърлежа.)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 May 2008 - 01:18 PM
Цитат
Абе тоя лакочистител няма ли да им повреди кожата на кученцата? Доколкото съм чувала тя била мноооого нежна и не смея така да си правя експерименти. Сутринта намерих по 2 - 3 кърлежа във всяко ухо и се сетих за лакочистителя, ама ме достраша да не я повредя и и напълних ушите с пудра. ;D

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 07 January 2009 - 03:27 PM
moje li naprimer da izpolzvam nqkakav sprei,6ampoan i kai6ka ili 6a stanat mn raboti :- mn se pritisnqvam za6toto kozinata na ky4eto e kato na nemski 6pic. moje li da mi prepory4ate nqkakvi marki ili... 4yh 4e na Fronline rabotite sa mn hybavi no ky4eto nali trqbva da se oparzitqva vseki mesec i za 3 meseca mi izliza kam 40-50lv. /btw pi6a taka za6toto mi se razvali ezika sorry/
Публикувано: 07 January 2009 - 04:52 PM
Безмозъчен, не се шашкай. Използваш само един продукт или в краен случай комбинация от два и ти излиза сравнително евтино. Например Скалибур каишка с трайност 5-6месеца и на всеки 45дни накапване с Фронтлайн или Фронтлайн Комбо. Реално на месец ти е под 20лв. Спрей или шампоан се използва само в случай на остро опаразитено животно т.е. ако видиш че има паразити и да ги изтрепеш. Нямат никакво предпазно действие във времето. И кучето трябва да се ОБЕЗПАРАЗИТЯВА, а не да се ОПАРАЗИТЯВА. Щото второто значи да го кичеш с паразити ;D

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 08 January 2009 - 06:42 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 21 January 2010 - 03:55 PM
2 месеца бълхи, 1 месец кърлежи. Това от листовката, друг е въпросът през лятото, при бум на бълхите, дали да се слага по-начесто.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 March 2010 - 01:13 PM
В хронологичен ред от началото на сутрешната разходка до ресането вкъщи след нея:
първи кърлеж- на муцуната на едно куче в градинката зад блока;
втори кърлеж- на "гащите" на същото куче при миенето в банята;
трети кърлеж- на главата на същото куче при ресането на терасата;
четвърти кърлеж- на врата на едната котка, която успя за секунди да излезе на терасат, където решех кучето;
пети кърлеж- на крачола на домашния анцуг при обирането на космите с ролка.
В ПАНИКА СЪМ! Такова чудо не ми се е случвало. Всичките животни са третирани в понеделник с Петвитал на Канина. Търсих на опаковката срок на годност, но не намерих. Очевдино ще търся друг препарат.
Моля, дайте съвет! Кой има репелентен ефект? Мия и двете кучета след разходка в банята с душа- крака, корем и дупета- кой препарат няма да се отмива?
първи кърлеж- на муцуната на едно куче в градинката зад блока;
втори кърлеж- на "гащите" на същото куче при миенето в банята;
трети кърлеж- на главата на същото куче при ресането на терасата;
четвърти кърлеж- на врата на едната котка, която успя за секунди да излезе на терасат, където решех кучето;
пети кърлеж- на крачола на домашния анцуг при обирането на космите с ролка.
В ПАНИКА СЪМ! Такова чудо не ми се е случвало. Всичките животни са третирани в понеделник с Петвитал на Канина. Търсих на опаковката срок на годност, но не намерих. Очевдино ще търся друг препарат.
Моля, дайте съвет! Кой има репелентен ефект? Мия и двете кучета след разходка в банята с душа- крака, корем и дупета- кой препарат няма да се отмива?

www.liebern.com
Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 25 March 2010 - 01:17 PM
Ние сме доволни от адвантикса, не сме засичали дори да се разхождат на нас гадини, а сме късокосмести и по-лесно забележими, та едва ли сме пропуснали някой. Нашия вет ни е обяснявал, че този продукт действа отблъскващо, т.е. не убива вече забития кърлеж, а го отблъсква да не се катери изобщо. Създавал ефект "горещи лапи". Дано сме Ви в помощ!
Публикувано: 25 March 2010 - 01:35 PM
Някой има ли наблюдения за този препарат.Накапва се на врата на кучето,пише че е срещу бълхи,въшки,комари,кърлежи....Активна съставка циперметрин.
Търся евтин вариант за обезпаразитяване на бездомните ми подопечни .Най-вече срещу кърлежи,особено за 6 кучета в парка,почти всеки ден махаме по някой кърлеж от муцуните,а какво става в кожухчетата не ми се мисли
Търся евтин вариант за обезпаразитяване на бездомните ми подопечни .Най-вече срещу кърлежи,особено за 6 кучета в парка,почти всеки ден махаме по някой кърлеж от муцуните,а какво става в кожухчетата не ми се мисли