- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Грижа за зъбите на куче
Публикувано: 28 April 2005 - 12:48 PM
Добри препарати?.... d)

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 30 April 2005 - 12:14 PM

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 30 April 2005 - 05:04 PM
Така че-съветвам ви да се обърнете към ветеринар за отстраняването на този гаден налеп-gogdelb-в Пловдив на мен ми помогнаха от клиника Провет в Тракия и съм доволна.Там го почистват ръчно,а от една зъботехничка знам,че това е по-добрият за зъбите начин.
#7 Guest_Guest_*
Публикувано: 30 April 2005 - 08:22 PM
Цитат
Какви са тия` бели парчета` за зъбен камък?
Публикувано: 25 May 2005 - 06:15 PM
Публикувано: 25 May 2005 - 07:14 PM
Цитат
Цитат
Какви са тия` бели парчета` за зъбен камък?
това са дъвки за кучета!

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!

Публикувано: 23 June 2008 - 06:39 PM
Кучето ми е на по-малко от 2години ,а има много зъбен камък! Уж и мием зъбите със кучешка паста, но това въобще не действа :'( :huh: Та въпроса ми е: Единствения начин за премахване на зъбен камък при вет. ли е и ако да ,моля да кажете колко горе-долу струва една такава манипулация :izcherven:
Ето една снимка за да видите за какво става въпрос(и съжалявам за качеството):

Публикувано: 23 June 2008 - 06:44 PM
Точно днес исках да пиша за това. Моята Точка, на 2,5 години имаше доста зъбен камък. Миналата година го чистихме. За една година имаше отново почти като на снимката на твоето куче, имаше и на кучешките зъби (тук сина ми казва:"Ми то всикчите са й кучешки!" ;D).
Та - махна се всичкия й зъбен камък с гризане на кожени кокали. Не вярвах, че е възможно, но е факт. Видях го с очите си.
Важото в случая според мен, е кокала да не може да се изяде на един път. Трбява да е толкова голям, спрямо кучето, че да трябва да го гризе дни наред.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 23 June 2008 - 07:13 PM
Цитат
Та - махна се всичкия й зъбен камък с гризане на кожени кокали. Не вярвах, че е възможно, но е факт. Видях го с очите си.
Важото в случая според мен, е кокала да не може да се изяде на един път. Трбява да е толкова голям, спрямо кучето, че да трябва да го гризе дни наред.
:-Точка поне е мъничка ,а пък тоя звяр-като ги нападне тези кокали-една педя горе долу(за големината) за 1-2 часа и ги няма :'(
А мислехме също за истински кокали, големи от теле да речем, дали няма да свършат същата работа?

Публикувано: 23 June 2008 - 07:17 PM
То щом ги яде по час-два пак пада голямо дъвчене, та не е лошо. Само че не знам до колко е полезно да се дават често - все пак накрая отива в тумбака. Но пък е кожа - каво толкова? Ако яде по 2 кокала на седмица не мисля, че ще навреди на стомаха, а може да помогне на зъбите.Хм?
За "истинските" кокали - не знам. Кожените като ги разлигавят стават меки и все пак жилави и търкат зъба от всикчи страни. А баш кокала си е твърд и там пада предимно чупене, а не гризане и търкане на зъби.
Така си мисля...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 June 2008 - 07:45 PM
Публикувано: 22 July 2008 - 07:55 PM
Още от най-ранна възраст кучето (и стопанина) трябва да се научат на поне 1 седмично миене с четка. Ежедневно дъвкане на всякави "дъвки и бисквити", хранене с храна с "Грижа за зъбите". Това решава проблема.
Публикувано: 23 July 2008 - 10:23 AM
Публикувано: 27 July 2008 - 10:17 AM
Чувала съм за някакви конци, с които се чистели много добре зъбите, но не съм виждала, ако някой е използвал, може да обясни добри ли са, за какво точно са, стават ли за малки породи????
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »