Dog.bg Форуми : Грижа за зъбите на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грижа за зъбите на куче

#21 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 December 2008 - 10:04 PM

кажате коея паста за зъби е най-хубава за куче на 2 месеца? А тези спрейове хубави ли са?

#22 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2008 - 08:31 AM

goldroks явно кучето ти има склонност да натрупва зъбен камък, явно слюнката му е с по високо съдържание на калциеви соли. При такива кучета си има проблеми цял живот със зъбния камък. По принцип всички видове кокали, топки, продукти за почистване на зъби са по-скоро профилактични срещу натрупване на зъбния камък. Моя съвет е да ползвате храна с формула за почистване на зъбния камък ( висок клас разбира се) има доста такива на пазара. Но не съм сигурна, че тези неща ще помогнат сега, когато зъбния камък се е натрупал. Трябва да се почисти механично най-простия начин за това е да се изчисти с кюрета ( вид стоматологичен инструмент) чистенето с кюрета става на ръка и не е необходимо кучето да се упоява, особено пък голдън. Някой ветеринари го правят, може да ти помогне и стоматолог, който не се страхува от кучето ти. Можеш да го направиш и сама - кюрети се продават в санитарни аптеки и магазини за стоматологични инструменти, а може някой зъболекар да ти даде стара използвана кюрета.

Качена снимка

Не знам до колко се вижда на тази снимка, но кюретата представлява една малка лъжичка с доста остър край. Достатъчно остър да изстърже зъбния камък и не твърде остър, за да може да повреди емайла например. Зъбния камък се чисти от венеца към дъвкателната повърхност на зъба - допираш кюретата и с нея стържеш в указаната посока. Аз правя тази манипулация на моите кучета, когато видя, че е започнал да се натрупва зъбен камък -тоест има малко петънце. Тогава налепа е още мек и се почиства с едно движение. Ако подържаш зъбите по този начин никога няма да се получат големи налепи за които е нужно почистване под упойка. Ако случайно забележиш, че има зъбен камък под венеца, венеца се е отдръпнал, зачервен е  непременно иди на лекар. Това означава, че вече има възпалителен процес или зъбния камък е твърде на дълбоко да го почистиш сама. Докато почистваш може венеца малко да прокърви това да не те притеснява, кървенето спира почти веднага и не е опасно.

#23 Потребителят е офлайн   lisika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 05:42 PM

Тези "белите ленти" се казват Kau Chips и имат много добър ефект за почистване на зъбната плака и за разлика от кожените кокали не дразнят стомаха. Освен тях за профилактика може да използвате и водата за зъби на Вирбак. Тези добавки забавят образуването на зъбен камък, но ако вече се е образувал, първо трябва да бъде изчистен от ветеринарен лекар и след това да се дават такъв тип добавки.

#24 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2009 - 07:01 PM

iglika , чак сега виждам че си ми отговорила. Благодаря, много ни помогна.  :yahoo: Майка ми има една приятелка зъболекарка и надявам се ще ни намери.  :blink:
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2009 - 06:50 PM

Наскоро попаднах на разтвор,който се прибавя към водата за пиене и така предотвратявал образуването на плака.Някой ползвал ли е подобно нещо? От всички препарати и средства това би било най безболезнено и лесно за използване,особено при кучета които не дават да им се пъха нищо в устата.Но все пак се притеснявам от това,че се поглъща.Ако някой сподели,ще съм много благодарна.

#26 Потребителят е офлайн   morski_chereshki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2009 - 11:33 PM

Ние за Лора ползваме "Орал Бар".Нещо медицинско,серия за 7 дни.Трябва да свали до 70 процента от камъка.Ветеринаря каза ,че освен по механичен действа и по химичен начин и било страшно ефективно.Но е факт ,че след една пръчка от тях взима кожения кокъл и с него е около час.

#27 Потребителят е офлайн   LOVE KOKER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Музика,фотография,готварство,биология и кокерии :)

Публикувано: 30 January 2009 - 02:52 PM

:blink: моето момче имаше зъбен камък ,но вета ни го махна .Само ,че пак мн лошо му мирише дъха . Мия го с четка и паста ,но нищо не става Някой може ли да ми препоръча нещо  :( :- 4а0
User's Signature

Качена снимка Тоби и Петя

#28 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 02:55 PM

Цитат

:blink: моето момче имаше зъбен камък ,но вета ни го махна .Само ,че пак мн лошо му мирише дъха . Мия го с четка и паста ,но нищо не става Някой може ли да ми препоръча нещо  :( :- 4а0

Има различни ментови кокалчета и солети,те не вършат ли работа?

#29 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 03:58 PM

Вчера с майка ми ходихме до една нейна приятелка - зъболекарка. Като и казахме за въпросната кюрета, тя твърдо каза, че с това само може да навредим на кучето!
1во, че може да се откърти с нея част от зъба, 2ро да се нарани венеца и какво ли още не.
Сподели, че и тя наскоро е ходила някъде да и махат зъбния камък с лазер /във вет. клиниките също го махали с лазер/ и след това няколко дена имала болки, да не говорим, че след тази процедура камъка започнал още по-бързо да се натрупва.  :rolleyes:
Обясни ни, че този зъбен камък не пречел и не е причина за почва на парадонтит и подобни заболявания на венците.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 30 January 2009 - 07:04 PM

Цитат

Обясни ни, че този зъбен камък не пречел и не е причина за почва на парадонтит и подобни заболявания на венците.

Ако това го е казал стоматолог, значи мястото на дипломата му е там дето слънце не огрява.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#31 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:34 PM

Цитат

Цитат

Ако това го е казал стоматолог, значи мястото на дипломата му е там дето слънце не огрява.

По-точно тогава когато не е прекалено много.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 January 2009 - 10:36 PM

Някак логично е да се маха в един момент, защото после започва да става "прекалено много".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#33 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 January 2009 - 10:47 PM

Зъбният камък няма място в устата! Ако ще и да е на ниво плака! Какво значи ако е малко? Ако имате малко висока кръвна захар няма да я борите, докато стане ужасно висока ли? Тва звучи като малко болен и малко бременна...
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   emma87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 01:17 AM

определено трябва да не се пренебрегва и дори да се обърне голямо внимание на проблема със зъбния камък. моето куче го беше закъсало в това отношение и едвам го спасихме с операция. така че ви съветвам да се погрижите за зъбите на кучето си ,а  дали ще е с миене на зъбите, с кокал или специална вода, не мога да кажа кое е най доброто. на мен ми препоръчаха някаква вода за уста, която в момента давам на кучето си, но все още не зная дали има ефект. успех, и ако има някакъв нов препарат на пазара, моля споделете!

#35 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2009 - 03:00 PM

Цитат

на мен ми препоръчаха някаква вода за уста, която в момента давам на кучето си, но все още не зная дали има ефект.

Много ще сме ти благодарни ако споделиш за тази вода и ефекта й.

#36 Потребителят е офлайн   emma87 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2009 - 11:06 PM

значи водата която аз ползвам се казва VET AQUADENT и е на VIRBAC, но както казах вече все още не зная дали има ефект!

#37 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 03 February 2009 - 10:00 AM

Ние използваме същата вода!
Ефекта на водата е просто да забави образуването на зъбния камък!

#38 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2009 - 11:02 AM

Вчера моя вет ми препоръча на всеки 3 месеца да правим един курс с дентал храните на Роял Канин, 10кг е пакета, и се минава само на тая храна, като свърши се продължава с обичайния начин на хранене, някой пробвал ли е, има ли ефект. За сега нямаме проблем със зъбен камък, но профилактиката е най-доброто лечение.Иначе и ние сме фенове на кожените кокали, по 1-2 на седмица и взимам да си ръфа  :blink:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#39 Потребителят е офлайн   Imura Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2009 - 10:25 PM

Днес бяхме на кучешко училище и учителят откри, че 4-месечната ми бобтейлка е направила обратна захапка. Още не сменила всички зъби и си мисли дали когато процесът приключи, е възможно захапката да стане отново нормална. А има ли начин, по който може да се помогне това да се случи? Благодаря предварително!

#40 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 07 March 2009 - 10:51 PM

Показване на мнениетоImura, в Mar 7 2009, 08:25 PM, написа:

Днес бяхме на кучешко училище и учителят откри, че 4-месечната ми бобтейлка е направила обратна захапка. Още не сменила всички зъби и си мисли дали когато процесът приключи, е възможно захапката да стане отново нормална. А има ли начин, по който може да се помогне това да се случи? Благодаря предварително!

Обратната захапка е вродено състояние.Това е дефект в дължината на самите челюстни кости и няма общо със зъбите.По-добре отидете при ветеринарен лекар,за да ви каже дали наистина кучето има обратна захапка.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема