Dog.bg Форуми : Грижа за зъбите на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Грижа за зъбите на куче

#41 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 07 March 2009 - 11:35 PM

Ми понякога му ги мия с четка за зъби и паста за зъби.

#42 Потребителят е офлайн   didon Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2009 - 01:39 PM

Четох съвсем скоро,че на кучето зъбите не се мият с паста за зъби точно по причина,че може да причини стомашни проблеми...То навярно и при хората би имало подобна реакция,ама все пак ние нали я изплюваме...
Почиствали се зъбите с влажна кърпа...
Моята девойка да си призная до съвсем скоро имаше перфектни зъби,На мен лично не ми беше направило впечатление,но други стопани навън винаги го забелязваха/ а тя е на 11 години/.Почти съм сигурна ,че хигиената и се дължи на това,4е много оби4а кожените кокали и всички подобни форми от пресована кожа...Не можете обаче да искате много често да ги ядат,защото им омръзва и започват да ги крият...Иииииии ефекта от истинските кокали изобщо не е такъв,а напротив,най-много освен зъбни проблеми да докарате на животинката и стомашни...Един офтопик ама да знаете,че жлезата и тя се лекува/ масажира и изчиства/ не с кокали,а движение

#43 Потребителят е офлайн   firefly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 09:18 PM

Здравейте,
Имам женски пинчер на 7-8 години, който преди доста време имаше натрупан зъбен камък и я заведохме да го изчистят. Преди време пак започна да и се натрупва, но ветеринарят не искал да го чисти, защото имало голяма вероятност да не се събуди от упойката. От скоро я оставиха на моите грижи и много ме притеснява този зъбен камък, защото е много. Дъхът и е меко казано ужасен!. Дори ми се струва, че и е трудно да яде по-твърда храна, защото я боли.
Пускам 2 снимки и се надявам да ми дадете надежда, че могат да се оправят. Тези кокали, за които говорите дали ще помогнат? Силно се надявам да не е прекалено късно!

Качена снимка Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2009 - 09:52 PM

Показване на мнениетоfirefly, в Mar 24 2009, 09:18 PM, написа:

Здравейте,
Имам женски пинчер на 7-8 години, който преди доста време имаше натрупан зъбен камък и я заведохме да го изчистят. Преди време пак започна да и се натрупва, но ветеринарят не искал да го чисти, защото имало голяма вероятност да не се събуди от упойката. От скоро я оставиха на моите грижи и много ме притеснява този зъбен камък, защото е много. Дъхът и е меко казано ужасен!. Дори ми се струва, че и е трудно да яде по-твърда храна, защото я боли.
Пускам 2 снимки и се надявам да ми дадете надежда, че могат да се оправят. Тези кокали, за които говорите дали ще помогнат? Силно се надявам да не е прекалено късно!

Качена снимка Качена снимка

Зашо няма да се събуди?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   firefly Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 10:21 PM

Ами не знам, така бил казал - че имало голяма вероятност да не издържи и сигурно зъбите щели да паднат. Преди доста време и е правена операция от миома и и изчистиха яйчниците и матката. Години след операцията са и чистени зъбите (около преди 2 години) и от тогава до сега не е правено нищо.
По-принцип има ли такъв риск след тази упойка за да и се махне зъбния камък?
От Габрово съм и тук няма кой знае какви условия и оборудване при ветеринарния и това също е проблем.

#46 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 09:29 PM

Дадоха ми съвет да мия зъбите на кучето си със сода и сок от лимон и леко с нокът да изчиствам плаката, докато е мека тя пада. Правих го три дни, има ефект, но ме е страх да не навредя на стомаха, затова не продължих. Моля и тук за съвет дали мога да го прилагам този метод и с каква честота.

#47 Потребителят е офлайн   HAPPY DOG Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 May 2009 - 09:44 PM

Показване на мнениетоiliyana, в May 10 2009, 10:29 PM, написа:

Дадоха ми съвет да мия зъбите на кучето си със сода и сок от лимон и леко с нокът да изчиствам плаката, докато е мека тя пада. Правих го три дни, има ефект, но ме е страх да не навредя на стомаха, затова не продължих. Моля и тук за съвет дали мога да го прилагам този метод и с каква честота.

Давай смело домати и нямаш грижи

#48 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2009 - 11:03 PM

Показване на мнениетоHAPPY DOG, в May 10 2009, 10:44 PM, написа:

Давай смело домати и нямаш грижи

:wacko:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Меган Икона

Публикувано: 11 May 2009 - 12:18 PM

Темата е актуална за всички стопани на домашни любимци, затова бих искала и аз да споделя нещо от своя опит, макар че вече писах в този форум. Моето куче е над 12 години и съвсем скоро й изчистиха зъбния камък с ултразвук. По форумите четох всякакви мнения, но в крайна сметка послушах ветеринара, който ми препоръчаха. Все пак докторите са си специалисти и най-добре знаят кое е добро за нашите любимци, а и какво трябва да се направи. Нямахме проблем с упойката, доктора й сложи инжекция преди това за сърцето, после постепенно я приспа с още две инжекции. Самата манипулация продължи около 40 мин. Половин час след това кучето започна да се пробужда. Сега й почиствам зъбите с марля след всяко хранене с един разтвор, който ми даде. За мен лично е много важно дали ветеринара е специалист в тази област и дали има опит. А този доктор ми го препоръчаха като точно такъв - с голяма практика в лекуването на различни болести в устата - кариеси, пародонтози, тумори и т.н. Аз съм много доволна и затова ви дамам телефона му - 0887 77 96 75 - д-р Стефан Каменов.

#50 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 11:16 PM

Ние също имаме този проблем. Мопсито ми е на 11 месеца и вече има зъбен камък. Причината естествео е в това, че не дъвче храната а е всмуква. Сега я храня с Хилс против зъбен камък, но не знам дали само храната ще помогне за отстраняването му. Гранулите са доста едри и номера с всмукването не минава. Взех й също и някакви кокалчета със същата цел. За сега не знам дали действат защото от няколко дни я храня с това. Има няколко петънца на задните зъбки само и не знам дали ако се опитам пак да мия с четка и паста няма да се махнат. Знам че е най-добре вета да го премахне, но колкото повече упойки толкова по-зле за организма, а все пак е още малка. Трудно разрешава да и се рови в устата и да й се мият зъбите. Има ли някви хитринки които мога да използвам срещу малкото диване?
Между другото кокалите от пресована кожа ужасно и развалят дъха. Те необходими ли са или са просто колкото да си чеше зъбите?

#51 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 03:45 PM

Ето от тези и взех
Някой има ли наблюдения?

#52 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 February 2010 - 08:43 PM

nETq,ние ползваме подобни,но на Purina и още една марка,на която не помня името.Също така имаме паста и специален дентален спрей,който предпазва от зъбна плака и лош дъх.Ако се инересуваш ,ще ти го снимам,за да го видиш.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#53 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 12:10 AM

Да, ако може. На тези солетки дозата била веднъж в седмицата, а аз днес и дадох 4та по ред. Дано не и стане нещо :/

#54 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2010 - 04:52 PM

Цитат(nETq @ Feb 24 2010, 12:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, ако може. На тези солетки дозата била веднъж в седмицата, а аз днес и дадох 4та по ред. Дано не и стане нещо :/

Ще ти пуска линка на един онлайн магазин,където го има и е обяснено.Спрея е марка Camon

http://shop.zoomania...za-kucheta.html

Дано ти свърши работа.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#55 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 06:08 PM

Много благодаря r_181.gif Изглежда надежден и е на сносна цена! Ще го потърся.

#56 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 February 2010 - 08:08 PM

Цитат(nETq @ Feb 24 2010, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много благодаря r_181.gif Изглежда надежден и е на сносна цена! Ще го потърся.

Ох, болна тема. Аз също имам мопс и ползваме:
На Вирбак Аква дент, която се добавя към водата за пиене непрекъснато.
На Хери едно пръскало, което било за превенция на зъбен камък и лош дъх. Сутрин и вечер.
Кожени кокали и пръчки - всяка вечер.
На Трикси едни бели квадратчета.
На Вирбак едни пръчки, които мернах преди няколко страници.
Сега и Ройъл Канин имат едни звездовидни пръчки пак за зъбен камък. Преди ползвахме тези на Педигри. Много са му любими.
.
.
.
И пак има зъбен камък.
Та да кажа, явно това е проблем на породата - мопс. Ходим на вет и с един метален уред му чистят на гадта зъбния камък. Но той си се трупа. А още няма година.

Не искам да те притеснявам, но май това е проблем, с който ще се набожи да се свиква... eg_033.gif

User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 08:36 PM

Ами ще ходим переодично да се чисти и това е, Танче. Взели сме си ги ще си ги гледаме.

#58 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 11:15 AM

Бях писала някъде вече ...
Сегашното ми куче е един от уличните приятели на стария кучо. Малкото зъбен камък бе изчистен еднократно от вета без упойка /не се познаваме от вчера и ми има доверие/.
Тъй като венецът беше зачервен, започнах да му мия зъбите всяка вечер с обикновена четка за зъби и паста - Лакалут актив. След първото измиване - четката беше в кръв. На третата вечер - венецът беше спокоен. Оттогава не съм спирала. Вече почиствам и отвътре - предните, кучешките и още малко по-навътре. За четкането на кътниците отвътре се борим веднъж седмично. Полекичка напредвам. От лошия дъх отдавна няма и следа.
Купих си и скъпи и прескъпи специално за кучета:
- Четка за зъби - Счупи я при първото миене. Пълен боклук!
- Паста за зъби - Не се пени. Кучето я приема за лакомство, започва да дъвчи, устата му се пълни със слюнка и преглъща. Невъзможно ми е да поизтъркам с четката. Тубичката с паста си стои пълна. Неизползваема е.

#59 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 March 2010 - 01:23 PM

Именно защото кучетата гълтат пастата за зъби - затова има кучешка. Човешките не са предидени и безвредни при гълтане, но хората не гълтат. Вкусът на кучешката е такъв, за да не дразни кучето, затова му е вкусно и я гълта. Така и трябва да бъде, за да е процедурата приятна за него, доколкото е възможно.
Пененето не е критерий дали една паста е добра или не.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#60 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 01:47 PM

Цитат(bushkata @ Mar 30 2010, 10:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Именно защото кучетата гълтат пастата за зъби - затова има кучешка.

Зная! Затова купих кучешки четка и паста. Пробвах и се разочаровах. На мен не ми вършат работа.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни