Dog.bg Форуми : Парвовироза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Парвовироза

#101 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 June 2009 - 04:37 PM

И аз нямам, но няма просто ей така да евтаназирам! Винаги има надежда!
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#102 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 03 June 2009 - 04:55 PM

...естествено, на нея се крепи работата ни...Просто не бива да се преекспонира с надеждата, трябва правилно да се "поднася", иначе следват постове като по-горния...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#103 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 June 2009 - 06:13 PM

Дежа вю?

п.п. Дали някой преекспонира надежда или просто искате застраховка?!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#104 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 29 June 2009 - 02:53 PM

ПАРВОВИРОЗА, доказана с "тройно" тестване.
Снощи умря едно след 5 дневно лекуване.
Надяваме се на успех до последно, но стопанина знае % смъртност....
Продължаваме битката разбира се, но.....Божа работа, времето ще покаже.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#105 Потребителят е офлайн   THE GAME Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 14 July 2009 - 05:56 PM

Как е възможно 3-месечно куче (ротвайлер) със сложени 3 ваксини (вкл. за болестта - предмет на настоящата тема), без да има контакт с болни кучета (всъщност имало е контакт с едно-единствено куче, което е съвършено здраво), още по-малко с екстременти от тях или пък със замърсени храни и води, да се разболее от парвовироза? Възможно ли е да е нещо друго със сходни симптоми?
User's Signature

Here I opened wide the door - Darkness there and nothing more...

#106 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 July 2009 - 10:16 PM

Отговора се крие в началото на въпроса ти. Това е ротвайлер. Потърси в нета и ще разбереш за какво говоря.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#107 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 08:42 AM

Напълно възможно. Диагнозата с тест ли е поставена? Има още куп болести с подобна симптоматика...
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#108 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 10:48 AM

Доколкото знам, съществува и теоретичната възможност заразата да е внесена в апартамента и с обувките ви отвън. Когато ние имахме бебета, обувките се събуваха преди влизането в коридора и не се вкарваха там, малките също се пипаха само след щателно измиване на ръцете. Лекарите да кажат.
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   THE GAME Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 09:58 AM

Показване на мнениетоNickey, в Jul 15 2009, 11:48 AM, написа:

Доколкото знам, съществува и теоретичната възможност заразата да е внесена в апартамента и с обувките ви отвън. Когато ние имахме бебета, обувките се събуваха преди влизането в коридора и не се вкарваха там, малките също се пипаха само след щателно измиване на ръцете. Лекарите да кажат.

Ама той не е толкова малък. На 3 месеца е. Доколкото знам, още 1-вата ваксина му е за парвовироза, т.е. от нея са минали почти 2 месеца. От това, което прочетох, стигам до извода, че ротвайлерите почти никога не преживяват болестта... Така ли е действително?
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 10:07 AM

От това, което сте прочели трябваше да достигнете до извода, че ротвайлерите и 50 ваксини да имат пак може да не изградят имунитет срещу болестта.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#111 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 10:23 AM

Показване на мнениетоTHE GAME, в Jul 16 2009, 10:58 AM, написа:

Ама той не е толкова малък. На 3 месеца е. Доколкото знам, още 1-вата ваксина му е за парвовироза, т.е. от нея са минали почти 2 месеца. От това, което прочетох, стигам до извода, че ротвайлерите почти никога не преживяват болестта... Така ли е действително?

Ама няма "не е толкова малък". Докато не минат и трите ваксини и периода след тях, Е толкова малък!
Отделно, наистина доколкото знам ротвайлерите по-трудно изграждат имунитет.
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 July 2009 - 11:08 AM

Показване на мнениетоTHE GAME, в Jul 16 2009, 10:58 AM, написа:

Колко от ваксините сте поставили вие и колко човека, от който сте го взели?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#113 Потребителят е офлайн   THE GAME Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 11:22 AM

И трите сме му ги слагали, откакто е при нас.
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 July 2009 - 12:40 PM

За съжаление и аз съм имала сблъсък с тази ужасна болест. Първото ми куче, хъски, почина на 6 месеца. Може би аз съм виновна, може би не съм хванала симптомите навреме, отиде си за 4 дена. :rf_011: Беше и с отслабена имунна система от продължително лечение на кожно заболяване. Не зная... Знам само, че беше с всички ваксини. След това ми беше казано, а в последствие и четох, че ваксината не покрива на 100%. :sad: Сега си знам горчивия урок и внимателно следя всяко стомашно неразположение на Кайа. Не го казвам с идея да плаша някого, просто стопаните често подценяваме ситуацията...
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#115 Потребителят е офлайн   THE GAME Икона

Публикувано: 17 July 2009 - 10:35 AM

А да питам - при парвовирозата нивото на левкоцитите понижава ли се или се увеличава?
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 17 July 2009 - 11:56 AM

Понижава се.

#117 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2009 - 04:48 PM

От давна не е писано в тази тема, но след като я прочетах искам да призная че се разплаках поне 3 пъти. Имахме куче преди 10-15 години, което имаше Паравироза и оцеля. Разболя се като беше на 2-3 месеца. Борихме се за живота му доста време. Спасихме го....но... след известно време започна да получава много сериозно епилептични припадъци... Беше много тежко /имам предвид че страдахме много като го гледахме как се мъчи/ да го гледаме през годините и почина едва на 5 години. Спомените ми не са свързани с много медицински факти, които мога да споделя с вас, но колкото и да е тежко ако бих могла да се върна назад ...може би не трябваше да го спасяваме... Живота на едно животинче в такова състояние е мъка и за собствениците, а особено много и за самото него...

#118 Потребителят е офлайн   manager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 September 2009 - 08:51 PM

Здравейте!
Прочетох на един дъх всичко от първата до последната страница!И това ме ужаси-имам СТАФ на почти четери месеца-от самото му вземане си му слагаме всички ваксини които са по правилата(ако има такива dry.gif ).Немога да си представя как мове да полагаш толкова грижи за да е здраво кученцето и пак да няма гаранция!Какъв е смисалът на ваксините тогава?Как да обясня на синът ми който обожава животинчето и се разплаква когато я настъпи без да иска,че ваксините на които той я води не са толкова сигурни?!
Всъщност прочитайки тази тема изпаднах в тих ужас-а как да разпозная евентуалните симптоми-при положение че съм абсолютен лаик..................... ud_009.gif

#119 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 October 2009 - 07:32 AM

Цитат(д-р Коджабашев @ Nov 4 2008, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
    Д-р Желязков е много забавен........
Алабализмите около диагностиката няма да обсъждам, така не и не ми стана ясно за какви алгоритми говори. Ала бала алабализми.
    Диагнозата се базира на откриване на вирус в изпражнения. Тестовете с коитоработим са достоверни в много висока степен. Разбира се не 100%, но почти толкова.
      Колкото до преживяемостта. Който има Kirk's Current Veterinary Therapy /това е една много сериозна книжка/, нека отвори на стр. 630 и там ясно пише, че преживяемостта на лекуваните е 80 - 90%
      Който иска да потърси из нета и ще срещне подобни данни. Като например това:
http://en.wikipedia....ne_parvovirus     

Внимателно четох темата до тук, абсолютно съм съгласен с поста на колегата, от една седмица лекуваме 8 броя от едно кучило, въпреки че не ги лекуваме по изграденият в клиника анимо алгоритъм(хората не могат да си позволят 24 часов стационар и венозно хранене) всички са към подобрение, не евтаназираите, четете и лекувайте:)

#120 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 18 October 2009 - 07:35 AM

Цитат(THE GAME @ Jul 14 2009, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Как е възможно 3-месечно куче (ротвайлер) със сложени 3 ваксини (вкл. за болестта - предмет на настоящата тема), без да има контакт с болни кучета (всъщност имало е контакт с едно-единствено куче, което е съвършено здраво), още по-малко с екстременти от тях или пък със замърсени храни и води, да се разболее от парвовироза? Възможно ли е да е нещо друго със сходни симптоми?

В нашате клиника на стопаните с Ротвайлери препоръчваме и четвърта ваксина срещу Парвовироза

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни