Парвовироза
Публикувано: 03 June 2009 - 04:55 PM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 03 June 2009 - 06:13 PM
п.п. Дали някой преекспонира надежда или просто искате застраховка?!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 June 2009 - 02:53 PM
Снощи умря едно след 5 дневно лекуване.
Надяваме се на успех до последно, но стопанина знае % смъртност....
Продължаваме битката разбира се, но.....Божа работа, времето ще покаже.

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 14 July 2009 - 05:56 PM

Here I opened wide the door - Darkness there and nothing more...
Публикувано: 15 July 2009 - 08:42 AM

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 15 July 2009 - 10:48 AM
Публикувано: 16 July 2009 - 09:58 AM
Nickey, в Jul 15 2009, 11:48 AM, написа:
Ама той не е толкова малък. На 3 месеца е. Доколкото знам, още 1-вата ваксина му е за парвовироза, т.е. от нея са минали почти 2 месеца. От това, което прочетох, стигам до извода, че ротвайлерите почти никога не преживяват болестта... Така ли е действително?

Here I opened wide the door - Darkness there and nothing more...
Публикувано: 16 July 2009 - 10:07 AM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 16 July 2009 - 10:23 AM
THE GAME, в Jul 16 2009, 10:58 AM, написа:
Ама той не е толкова малък. На 3 месеца е. Доколкото знам, още 1-вата ваксина му е за парвовироза, т.е. от нея са минали почти 2 месеца. От това, което прочетох, стигам до извода, че ротвайлерите почти никога не преживяват болестта... Така ли е действително?
Ама няма "не е толкова малък". Докато не минат и трите ваксини и периода след тях, Е толкова малък!
Отделно, наистина доколкото знам ротвайлерите по-трудно изграждат имунитет.
Публикувано: 16 July 2009 - 11:08 AM
THE GAME, в Jul 16 2009, 10:58 AM, написа:
Колко от ваксините сте поставили вие и колко човека, от който сте го взели?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 July 2009 - 12:40 PM

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 08 September 2009 - 04:48 PM
Публикувано: 11 September 2009 - 08:51 PM
Прочетох на един дъх всичко от първата до последната страница!И това ме ужаси-имам СТАФ на почти четери месеца-от самото му вземане си му слагаме всички ваксини които са по правилата(ако има такива

Всъщност прочитайки тази тема изпаднах в тих ужас-а как да разпозная евентуалните симптоми-при положение че съм абсолютен лаик.....................

#119 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 18 October 2009 - 07:32 AM
Алабализмите около диагностиката няма да обсъждам, така не и не ми стана ясно за какви алгоритми говори. Ала бала алабализми.
Диагнозата се базира на откриване на вирус в изпражнения. Тестовете с коитоработим са достоверни в много висока степен. Разбира се не 100%, но почти толкова.
Колкото до преживяемостта. Който има Kirk's Current Veterinary Therapy /това е една много сериозна книжка/, нека отвори на стр. 630 и там ясно пише, че преживяемостта на лекуваните е 80 - 90%
Който иска да потърси из нета и ще срещне подобни данни. Като например това:
http://en.wikipedia....ne_parvovirus
Внимателно четох темата до тук, абсолютно съм съгласен с поста на колегата, от една седмица лекуваме 8 броя от едно кучило, въпреки че не ги лекуваме по изграденият в клиника анимо алгоритъм(хората не могат да си позволят 24 часов стационар и венозно хранене) всички са към подобрение, не евтаназираите, четете и лекувайте:)
#120 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 18 October 2009 - 07:35 AM
В нашате клиника на стопаните с Ротвайлери препоръчваме и четвърта ваксина срещу Парвовироза