Dog.bg Форуми : Не може да ходи,помогнете!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Не може да ходи,помогнете!

#1 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 February 2008 - 02:09 PM

Много моля, ако някой може да даде съвет!Имам немска овчарка, Роко, намерих го преди 7 години с куц заден крак, тогава беше на около 1, 2 години. Това, че ходеше на 3 крака не му създаваше особени проблеми. Тези години минаха неусетно, той ни даряваше с толкова щастливи моменти...уви от един месец всички в къщи сме отчаяни,той се разболя. Започна се с писък през нощта и страхотна болка при лягане в костите.Не ми дава да го пипна .Направиха му снимка на целия гръбнак, на две места откриха че е възможно да се образуват след време шипове, 5 дни беше на противовъзпалително лек.и обезболяващи, изписаха и витамини.Изчетох всичко за шипове,трябваше повече движение. Горкият Роки, боли го а аз го карам да тича...После реших да отида при друг лекар. Той каза че костите са претоварени, /след снимка на едната лапа/ и му трябва пълна почивка и препоръча "Bumazil", вече 5 дни го пие, а също и глюкозамин, но положението е все по зле и по зле, едва пристъпва, с болка ляга и с болка става, не може да си намери място. Правиха му и пълна кръвна картина и тя не показа отклонения, храни се добре, но много страда, а покрай него и ние. Аз така и не съм наясно с диагнозата, а и перспективите... Ако някой може да ми даде съвет или поне да посочи добър лекар, ще съм ви много благодарна! Мисълта, че може би вече няма да се оправи ми е непоносима, не зная как бих го понесла....От София съм.

#2 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:22 PM

За 5 дни Бомазил не очаквайте чудо. Видимия ефект е след около 2-3-4 седмици. Диагнозата - хм, ми старчески болежки. Вероятно сега вашето куче е в остра фаза и може би е добре да му се предпише някакакво НПВС, но какво и в какви дози - това ще каже лекуващия вет. На тази възраст на кучето то наистина няма да стане предишното и да скокне като младо. С бомазила можете единствено да го поддържате и подпомагате до когато му е писано. И не го карайте да тича! Достатъчни са му разходки с умерено темпо което той сам ще определи.

#3 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 25 February 2008 - 02:26 PM

manta_l , пиша ти на лични.

#4 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 09:43 PM

Благодаря за отговорите и съвета, но тази вечер нещата се усложниха, той вдигна температура и диша тежко, сега е 22ч. и още не съм решила дали да го заведа при лекар, да извикам в къщи или да изчакаме сутринта, дали е възможно от възпаление на ставите да изпадне в това състояние?Старая се да не изпадам в паника, но при толкова бързо развитие на болестта е е трудно!

#5 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 10:56 AM

Кучето ми се влошава с всеки изминал час, днес е третия ден с Клиндамицин и Метакам, не зная какво да предприема, дали да чакам подобрение или отново на лекар. Диша изключително тежко, не може да си намери място от болка(но не знам къде), не иска да се храни, не може да легне настрани, както правеше преди, опитах се да опипам корема му, изплака при натиск при гръдния кош, при лягане подвива под себе си предната лапа, може би тя го боли най много, ходи трудно, сам изкачва стълбите, но бавничко.. най зле е през нощта, през деня малко се успокоява.В момента няма температура.Не мога да си представя, че възпаление на ставите може да го докара до това състояние,измъчват ме и съмнения че въпреки добрата кръвна картина, заедно с болките в краката има и нещо друго, може би е необходим ехограф, но това предполагам че трябва да стане с упойка, той е тежък и се съпротивява, за рентгена бяха необходими трима души , за да го удържим, разбира се не знам сега колко са му намалели силичките.А всичко започна само преди месец с внезапен писък през нощта, явно някаква режеща болка при ставане и лягане, а после и без никакво движение. Сега тези пропищявания намаляха, явно болестта е в друга фаза, но факт е че изпитва силна болка.Горкият, непрекъснато навира главата си в мен и само милувките малко го успокояват, иска да му помогна...а аз не мога.Имам чувството, че ще загубя кучето си без да зная точната диагноза, все пак 8, 9 години не са чак толкова много...Това е, ако някой има съвет, моля споделете,не мога да се примиря че няма вече изход...Предварително благодаря!

#6 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 28 February 2008 - 11:27 AM

....a може проблемът изобщо да не е в костите...

Отидете при лекаря пак и се убедете, че не го болят мускулите или нещо друго вътрешно (има ли запек например...)...
Вижте ревматологичните показатели...
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#7 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 28 February 2008 - 03:20 PM

Кучето ви има нужда от неврологичен преглед.Вероятно се касае за дискова херния.

#8 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 28 February 2008 - 04:58 PM

Цитат

Кучето ви има нужда от неврологичен преглед.Вероятно се касае за дискова херния.

Писах на лични на manta_l именно за дискова херния. Тъй като не съм лекар, не посмях да давам съвети, но май до сега не му е направена " цветна снимка" на кучето!(така ли се казваше..... :huh:..или " контрастна"...)

#9 Потребителят е офлайн   koda_bear Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Groenendael

Публикувано: 28 February 2008 - 08:42 PM

Здравейте,

Мислех друга тема да почна, ама видях тази и така...аз имам подобен проблем с моето момиче. Тя от една седмица вече не може да се изправя на задните крачета... :'(аз писах преди във форума, дадоха ми много съвети хората тук, но сега кучето ми се влоши и от все сърце се надявам, че лекарката, с Божията помощ,ще го вдигне отново на крачета, както и от все сърце пожелавам на пусналия тази тема същото.

Значи моето куче е на 12 години, а тази овчарка, доколкото разбрах няма още 10...дано се оправи момчето, дано!!! Моля се на Всевишния да се смили над тях...

Моето кученце е с нас от 40-тия му ден. Пишкаше и акаше навсякъде, сега, вече стара баба, прави същото, но на креватчето, където лежи, защото вече не може да се изправи. Аз живея в чужбина и не съм пряк свидетел на тази мъка, щото сигурно сърцето ми щеше да се пръсне... :'( :'(

Диагнозата е шипове...давахме Артростабил, Римадил и какво ли още не...явно има възпаление на нервите, не може да стъпва на дясното краче. Отпреди лекарката я изправи на крачета с някакви инжекции. Брат ми не знае с какво лекарство са били, но казва, че са помогнали. Надявам се сега пак.

Много ви моля всички за препоръки какво да се прави, как да облекчим болките?

Как да направим старостта поносима?Аз се чувствам толкова ужасно, както и пусналия темата...наистина е голяма болка...допреди малко гледах моето момиче на камерката по интернет, как иска да стане, но не може... :'(и най-ужасно е че съм на стотици километри далеч...Много се надявам, не само моето куче, но и тази немска овчарка също да се оправят..да си стъпят отново на крачетата...аз сега търся билети за БГ. Но наистина не знам дали ще успея да тръгна...ужасно ми е мъчно!!! :'(Искам да прегърна моето момиче отново!!! Надявам се Всевишния да се смили още малко!!!

Дано се оправи Роко, миличко кученце, да си радва стопаните още...и дано и моето момиче си стъпи отново на крачетата, с Божията помощ!

#10 Потребителят е офлайн   mommo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 09:05 PM

Хора, не пишете по форумите, когато става въпрос за бързо настъпили неврологични нарушения - те имат нужда от адекватна и бърза диагностика, а не от съчувствие - това не е като "помощ, на кучето ми му окапа козината на едното ухо "! Трябва да се реагира в рамките на 12-24 часа - след това вече наистина трябва и божия помощ, а бог не се занимава с глупости....

#11 Потребителят е офлайн   koda_bear Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2008 - 12:18 AM

Здравей,

Сигурно си прав/а!!!Ама, мен ме няма в БГ и ако пиша тук, то е, за да сравня вече с дадена диагноза, да почерпя опит, дето е думата. Не искам да се оправдавам сякаш става дума за немарливост, щото от 3000 км нищо спешно не мога да направя, дори и първия самолет да взема, са изминали вече тези критични 12-24 h за които споменаваш. Затова моите хора в БГ са бързи, а аз пиша тук, заради потенциалната информация, която мога да събера...знам, че е тъпо, но засега обстоятелствата го налагат, а от това определено не ми е по-добре.

Както и да е, мъката е, че кученцето ми е старо и болно :'(, а другото, на пусналия темата, явно много повече болно. :'(

Ако можеш да ни помогнеш с адекватни предположения за диагноза, за лечение, за грижи и т.н., много ще сме ти благодарни, но ако не, защо така говориш, сякаш нищо не правим...на мен само по-зле ми стана и без това, че не съм в БГ! Не ме разбирай, че те упреквам, не е това...просто от тревогата, от това, че ме няма там и не мога да виждам и контролирам какво става, се чувствам достатъчно зле...демек, всеки с драмата си.

И без това вече едно куче ми умря, докато ме нямаше, беше отровено :gnqv:...после можех да видя само къде е гробчето му! Това са ужасни неща... да те няма в ключов момент. Pls, не ми се сърди за този постинг...просто пиша тук от отчаяние и желание за някаква помощ, макар и само виртуална... :'(

#12 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 01:01 PM

Здравейте!Честит празник на всички!Още веднъж благодаря за съветите! Най-после по-добри новини от мен, въпреки че не бързам да се радвам...Вчера, след поредната ужасна нощ, трябваше да отидем на контролен преглед, за да решим дали да продължаваме с назначеното лечение.Ако Ви кажа, че той не заспа нито за секунда, дишаше шумно и протягаше глава, сякаш не му достига въздух... а ние чакахме ли чакахме антибиотика да подейства и го тъпчех с течен аналгин, за да облекча болките,той направо си отиваше...След поредното ровене из интернет, реших че трябва да сменим лекаря, с риск да влоша още повече нещата. И така след прегледа, който установи, че сме много зле, назначиха ни нови две снимки на сърце и бял дроб и шийни прешелени, втората не успяхме да направим, Роко изпадна в колапс(не знам дали така се казва) езика посиня, спря да диша, бързо го свалихме...Докторът, след като видя снимката каза:Аз се чудя как е жив още...Сърце не се виждаше, всичко беше в течност.И така сега го отводняваме, за пръв път спа няколко часа, лекарствата подействаха бързо. Сега остава да уточним как се е стигнало дотук, дали са се наслагвали два проблема, дали по начало е било сърцето и болките в раменните стави не са били от това, дали няма тумор на белия дроб...въобще такива неща, за момента положението ми се струва овладяно, не искам да обвинявам никой, то при хората се грешат диагнози, та камо ли при куче, което не може да каже какво му е, но нали знаете, този който е най близо до него вижда най-добре какво става, а аз на няколко пъти споменавах че нещо с гръдния кош сякаш не е добре, той се уголеми видимо, но болките бяха така хаотични че човек просто не знае какво става.Ако знаете каква радост изпитах като го видях сутринта как подгони гълъбите, как слезе доброволно от колата, преди отказваше категорично, знаейки че ще трябва да скочи на предните лапи и ще изпита страшна болка, налагаше се да го избутвам от другата страна... Абе въобще мъки...Оттук нататък нищо не се знае, не храня напразни надежди, зная че всичко може да се окаже отново зле... важното е че сега съм сигурна че вървим във вярна посока, поне облекчихме страшните болки, които изпитваше. Това е, благодаря горещо на тези, които проявиха интерес и загриженост към проблама ни!

#13 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2008 - 01:14 PM

Това е той

#14 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 March 2008 - 07:27 PM

Пожелавам ви от сърце да се оправи! Зная как е с възрастно и болно куче и ви съчувствам! Стискам палци!

#15 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 04 March 2008 - 12:28 PM

Браво !
Сега обаче, умната с "отводняването" ! Стават гафове ако се престараете !
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#16 Потребителят е офлайн   koda_bear Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 09:30 PM

Здравейте,

При нас пък за момента няма подобрение... :'( :'( :'(

Кученцето продължава да не може да си стои на задните крачета. Лечението - Невровекс, също и Нивелин, в момента е на инжекции. Вкъщи не можеха да ми кажат как се казва лекарството в тях. Става дума за възпаляване на нервите на задните крачета, заради притискане от шиповете.

Не знам какво повече да направя. Възможно ли е повече да не е в състояние да си стъпи на крачетата? Не става дума за парализа, понеже крачетата са чувствителни...много я боли даже! За съжаление тя е тежичка и не дава да я вдигнем и да я закараме на вет, та вета идва у нас.

Може ли да ми кажете още какви изследвания да се направят и за какви диагнози още би могло да се късае. Тя залежа и сега има раничка на едното краче. Много искаме да и помогнем.
:'( :'( :'(

#17 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2008 - 02:56 AM

уфф.. как знам колко е трудно.
може би ще напиша няколко окуражителни думи и няколко съвета от мойта гледна точка, които се надявам да бъдат полезни.
първо за кученцето, което още не се е стабилизирало.. моят красавец също съвсем не използва едната си задна лапичка, има възпаление, което спира движението на колянната става и явно го боли. явно използваме грешни лекарства и неподходящ лекар. помислете дали не трябва да смените доктора или да се консултирате с лекари от добра клиника. също, раздвижвайте животното до колкото е възможно, много е важно да не застоява, защото това допълнително усложнява проблема. раздвижвайте лапичките й до колкото тя позволява и я масажирайте по гръбначният стълб.. това, всъщност важи за всяко едно старо куче. моят е на 10 и вече има сраствания на гръбнака.. тип дископатия или не знам и аз какво се води точно.. но масажите го облекчават.
пожелавам ви успех, животинката вероятно си отива, но все пак се опитайте да направите дните й по-щастливи като сте до нея възможно най-много..
сега за другият разбойник.
как е той? как се развиват нещата при него? какъв късмет, че сте открили навреме източника на проблема! и сте попаднали на добър доктор.. дано това не се повтаря и дано всичко мине леко..
не е толкова стар, че да се предавате толкова лесно, нали ?  :blink:
стискам палци и за двете душички и ви пожелавам много, много успех!!
а на муцунките - по една целувка от мен!  :blink:
и на всички, всички болни животинки по целувка!

#18 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 03:27 PM

Не исках да пиша, защото ми е толкова трудно, че даже нямам желание да споделя...След проведеното лечение и нова снимка се оказа, че нещата са много зле.Лекуващият лекар малко ни окуражи, че все пак има някакъв шанс нещата да се стабилизират, но измененията в сърцето са необратими.Причината все още е неизвестна.Представете си само до преди месец му нямаше нищо, беше жизнен, силен,весел, бягаше  с такава скорост преодоляваше дори възвишения и то само с трите си здрави крачета. Собствениците на кучета го бяха кръстили "Шерифа", защото всички животинки от най различни породи(но само женски, от мъжките той се страхуваше) изпитваха страхопочитание от него, въпреки, че никой не е пострадал, вдъхваше респект и щом някои от приятелчетата се скарваха, той моментално се намесваше и с гърления си глас въдворяваше ред...Е този мил и изискващ непрекъснати ласки Роко си отива...Просто думите ми свършват...Може би все пак се случват и чудеса...а иначе лечението му продължава, благодаря хиляди пъти на доктора....и се надявам!

#19 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 12 March 2008 - 03:36 PM

Ох, преди известно време и ние преживяхме това. Дано вашето куче има късмет да се стабилизира. Стискам ви палци!
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни