ХV и ХVI Международна ФИФе изложба (София)
Публикувано: 25 March 2008 - 09:22 PM
толкова ли е страшно и непреодолимо това?
толкова ли тези изложби пречат на някого, че явно се цели прекратяването им? така или иначе няма къде другаде обикновеният човек да види тези котки на живо, защо трябва да се превръща всичко това в няква битка? изобщо не разбирам, признавам си... някой ако иска да обясни, ама с колкото по-малко недомлъвки толкова по-добре, че съм яко изпушил напоследък и надали ще успея да включа какво се има предвид.
Публикувано: 25 March 2008 - 09:32 PM
Ти членуваш ли в някоя фелиноложка организация?
Манус
Разпалваш огъня, що ли?

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 25 March 2008 - 10:00 PM
Цитат
Не разбирам защо всяка изложба в БГ се превръща в повод за скандали. Толкова ли е трудно да се разгледат и обсъдят разногласията.
Колкото до:
Радваме се, че въртиопашките и овцете не са край нас!!! (мога да използвам и други определения за тях)
Досега си мислех, че за Вас котките са "стока зад щанда" (както бяхте споменали преди време), но виждам, че животинският свят и лексика не са ви чужди.
Само се чудя защо след като не ви пускат тук, не ходите на изложби другаде. Явно наистина нямате нужда от такива.
Ofika, Ние направихме нужното, бяхме готови на ГОЛЕМИ компромиси, за да няма разногласия, въпреки, че знаем с какви хора ще трябва да работим и да мълчим за кирливите им ризи, да играем по свирката им. Но за котките бяхме готови на всичко!
Явно не сме добри танцьори и послушни маши! Минало е, връщане няма!!!
Има много лични интереси в УС и верните поданици около тях, колкото по-малко качествени котки има на изложбата, толкова по-големи шансове има например един PER "сивушко" от чешко да стане BIS и после JW ;D нали! Представи си отидат още 30-40 качественни персийки котки ;) до 2 год. възрас, от наши развъдници и приятели, (например полубратчета на ЕС Биг Бургер) шансовете на "сивушко" ще са нулеви!
Ти си запозната с едната страна на медала, това което знаеш от твоите "приятели", също познаваме твоето женско коте от деня на раждане до получаването му, но няма да го коментираме тук.
Ofika, имаме желания за участия на FIFe изложби в чужбина, но още преди 2 години, бяха изпратени имейли до Гърция, Сърбия, Румъния, Молдова, Украйна, Русия и бог знае още къде, да не ни регистрират там и допускат на изложби! Не може да се участва без подпечатана заявка от българския представител на FIFe. :angry:
Публикувано: 25 March 2008 - 10:11 PM
Цитат
Чудесно и благодаря, вагабого. Хубаво е да има разяснения, но също така мисля, че всичко написано по повод на това защо бе отказано участие на регистрирани в чуждестранен клуб към ФИФе котки е представено пределно ясно и разбираемо, без излишно впускане в подробности и напразни обвинения. Защото съм против да се спекулира с истината и да се търсят евтини сензации. Да, за съжаление (и в подкрепа на последния постинг на Cat' s Claw) когато човек е запознат само с едната страна на медала, остава с мнооого погрешно впечатление... Затова тежко им на слепците!
B)

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 25 March 2008 - 10:21 PM
постоянните преки нападки срещу определени хора, неучастващи в този форум?
или постоянните нападки срещу новодошли участници?
или простият въпрос дали няма логично обяснение за нещо, представено (май май... едностранно) като лична нападка?
благодаря на Вагабого за бележката, отговорих му с моето мнение. надявам се нещата да се изяснят скоро. и също така се надявам да не се действа на принципа "врагът на моят враг е мой приятел", защото забелязвам една такава неприятна тенденция...
Публикувано: 25 March 2008 - 10:46 PM
Цитат
От това стана ясно, че членуващите в Полша, са по-неудобни дори от ФДП!
И второ - черните от ФДП ги канят, освен да спасят международната изложба и като спонсори - 30 котки по 30 лева за два дни са си 1800 лв и най-голямата наглост е че ще набутат котките им в клас 13а, като непризнати :huh: ужас, тия от УС наистина са си загубили ума! B)
Публикувано: 25 March 2008 - 10:56 PM
За какви постоянни нападки, и то срещу хора, неучастващи в този форум става въпрос? Кои са те?
Засегнат сподели неприятното чувство, останало у него поради това, че му е отказано участие на въпросната изложба. Каквото е трябвало да се направи - направено е. Не мисля, че точно тук е мястото да се продължи с обсъждането на този въпрос. На доста хора им е неприятно. Факт.
Нападки срещу новодошли форумници не мисля, че има, освен когато (много редки случаи) някой се регистрира специално и нарочно, за да обижда открито. Да, позволих си да го неутрализирам. И ако се наложи, пак ще го направя.
Логично обяснение за случващото се - според мен - няма.
Цитираният от теб принцип при мен не действа, никога не е действал и няма да действа и в бъдеще.
Извинявам се, че ангажирам вниманието на четящите с този свой постинг. Почувствах се лично засегната, пожелах да ти отговоря, като се надявам наистина правилно да ме разбереш.
Лека вечер.

Публикувано: 26 March 2008 - 11:26 AM
Какво става, бе хора, моля, моля! Аз ви уважавам и ценя, не се карайте. Ще си позволя да кажа неща, които не знам как ще се приемат, но всеки има своето мнение. Уважавам тези, които пишат тук , а също и тези, които не са добре дошли/ да не споменавам името му/. Всички вие сте свързани с котките, животните, които обичам и съжителствам с тях. Всеки един от вас, уважаваните от мен БГ развъдчици, е пилон на развъждането на своята порода, очарователен, умен, приятен човек, специалист в своята област.
Нека има разбирателство, аджеба организациите си имат правилници и да се разрешат споровете съобразно нормалната законова уредба и правилника.
Не спорете за неща, които могат да се разрешат по спокоен, културен и делови начин. Моля, необходимо е да се преодолеят личните пристрастия и да се направи необходимото за да бъде на първо място интереса на фелинелогията.
Каквото и да се каже от когото и да било, аз харесвам котките на Cat`s Claw и сегашните и по-старите, обичам големия бял пух и Бамболина, драго ми е да ги виждам. Харесвам бритишите на alekian_yona и вагабого, норвежците на биг кат. Фантик, Д'Амурци, Жади, Радо и още много други са за мен хора, заслужаващи уважение и почит за работата си и привързаността си към своите котки, към породата, която са избрали и т.н и т.н. :->)

Публикувано: 26 March 2008 - 01:15 PM
Цитат
постоянните преки нападки срещу определени хора, неучастващи в този форум?
или постоянните нападки срещу новодошли участници?
или простият въпрос дали няма логично обяснение за нещо, представено (май май... едностранно) като лична нападка?
благодаря на Вагабого за бележката, отговорих му с моето мнение. надявам се нещата да се изяснят скоро. и също така се надявам да не се действа на принципа "врагът на моят враг е мой приятел", защото забелязвам една такава неприятна тенденция...
Аз съм като котка ,която е сама по себе си. :blink:
И от двете страни на барикади има доста хора които ,като пиленце ще ме схрускат. ;D
Но искам да искажа и моето мнение. Бих искала да имаме по 300-500 котки на изложбите и да могат да участват всички ,които желаят.В крайна сметка ,трябва да има конкуренция и да можеш винаги да си свериш часовника и да погледнеш на къде вървиш и вървиш ли или си тъпчеш на място.
Трябва да има МИР и красиви котки и котки да има повече и повече.
Вчера говорих с един приятел и той ми каза ,че на последната изложба на която ходил ,изложбата на FIFe имало 500 котки :->).Е това вече е наистина красота. :yahoo:
Публикувано: 26 March 2008 - 09:53 PM
Цитат
Благодаря те Manus.
Просто смятам ,че за нас трябва да се котки на първо място.Сега така стана ,и утре е ден,ще дойдат нови решения на проблема.Трябва да се търси компромис и да се преговаря , все пак сме хора и ще се стигне до някакъво решение.
И пак си прав : другото е ....... между другото.
И дано най накрая да има победа не за хората ,а за Нейното Величество - КОТКА. :blink: :blink: :blink: :blink:
Публикувано: 27 March 2008 - 12:41 AM
Г-н Дамур, глупавото момче от морето работи като специалист бизнес услуги в TBI и е с Английска филология. Вие какво работите уважаеми?! Собственик на квартален зоомагазин? ;D
Аз пари за телефонни разговори с недостойни хора нямам! Аз имам пари за котки!!! За всяка една от които съм платил толкова, колкото Вие за всички Ваши.
Още си спомням когато ми писахте за първи път. Още тогава говорехте за търговия и как съм нямал конкуренция по продажби във Варна. Жалки сте и с опитите си да внесете нови породи след като наводнихте България с чешкия брак.
Горд съм със скромния успех който съм постигнал и развъдчиците с които контактувам в Европа и Америка. Горд съм че съм бил там където Вие никога няма да бъдете :blink:
Публикувано: 27 March 2008 - 10:10 AM
бих искала да БЛАГОДАРЯ на НФФЕ за това, че въпреки всички упреци, въпреки изброените от Вас недостойнства, все още имат сили да организират изложби в България, да помагат на новите си членове /като мен/ да развиват развъдна дейност. Искам да им Благодаря за това, че именно без тяхна помощ, аз нямаше да имам тези прекрасни котки. :wub:
Е това си моето лично мнение и не ангажирам никой с него!
Публикувано: 27 March 2008 - 11:36 AM
Цитат
Цитат
Ще бъда много кратък и пестелив на думи и епитети! ;)Ще завърша с написаното от Синухе през далечната 1390 г. пр.н.е., в които думи се вписват много точно начина си на ръководене в НФФе-то.
"Вярно, че разполагат с власт да дадат воля на омразата си и да избягат от страха си, но тази власт не ги предпазва от алчността и разочарованието ...... но въпрос на време е тази власт!"
колко позната история!
Публикувано: 27 March 2008 - 11:56 AM
Нека се намери начин за
[quote author=svetamops И дано най накрая да има победа не за хората, а за Нейно Величество - КОТКАТА.[/quote]

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.
Публикувано: 27 March 2008 - 12:02 PM
Публикувано: 27 March 2008 - 12:04 PM

Обичам котенцата и кученцата, дори когато пораснат и почват да правят бели. Имам 2 котенца Том и Джери и едно кученце Арни.