Dog.bg Форуми : Помогнете ми с информация и съвет за лечение на перинеална херния на куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помогнете ми с информация и съвет за лечение на перинеална херния на куче

#21 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 01 April 2008 - 03:38 PM

Хернията застрашава живота на кучето, кастрацията само може да промени характера. Избора е ваш.
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#22 Потребителят е офлайн   gerry Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2008 - 05:38 PM

като написах че имам наблюдения върху кварталните кучета, имах предвид не само уличните а и домашните, и проблема не е в това как ше се изрази надебеляването, а именно как ще се промени характера на животинката
а за контрол на яденето съм съгласна, и сега с опитвам да го контролирам независимо че няма нито грам тлъстинка.
Всъщност водих го на преглед, и ми казаха да побързам защото мускулчетата атрофират и ще става все по трудно да се зашият.....но такова крайно решение като кастрация ме ужасява. :'(
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2008 - 06:07 PM

Бягай на лекар. Честно казано е егоистично, това което пишеш. Искаш ли кучето да е добре или ти да си щастлива как всичките му полови белези/органи са си на мястото??? Как ще се промени като характер и физика зависи и от теб. Моите всички животни са кастрирани - е няма такава игра!!! Неща които преди не са и поглеждали в момента се носят из къщата и се гонят... Промяната е у нас, че ставаме по-прибрани, ако не искаме да се окажем без някоя вещ. Никои не е станал по-дебел. Гледам какво им давам и в какви количества, макар че и те си се контролират. Стига с това закостеняло мислене "кастрирано значи дебело и мързеливо". Това зависи от стопаните. Ако играеш с него, ще играе. Ако има играчки, които да са му интересни, ще играе. Храната даваш ти, не си я слага само.
Стига си се чудила и побързай, преди да е станало късно за кученцето. Дали тогава ще си щастлива или ще си биеш главата в стената защо си се бавила?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 01 April 2008 - 06:08 PM

Доста време е минало вече, а става дума за здравето, дори живота на кучето ви, така че не разбирам емоционалното ви страдание на негов гръб в случая. Всичко, което казват лекарите е за да се опази живо и здраво. Това би трябвало да ви стига.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 07:39 PM

Ох, ох...... Ако бяхте мой клиент, щях да Ви помоля да си намерите друг лекар с койт5о да намерите общ език.

#26 Потребителят е офлайн   gerry Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2008 - 10:46 PM

Ох, Ох ..... да не би това да е проблема гледате на пациента, като на клиент, който можете да изгоните от магазина защото преди да купи иска да пробва...например, или защото се интересува от срока на годост.
не съм се надявала да намеря общ език с някого, не и в този форум, просто исках да съм наясно за какво става въпрос, и линка ми беше много полезен, и естествено сега си задавам следващия въпрос - простата ли е единствената причина за появата на хернията, и като най-вероятна причина няма ли подходящи медикаменти които да се използват вместо да се стига до кастрация
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 01 April 2008 - 11:24 PM

gerry, доста специалисти се отзоваха на апела ти и то единодушно, а ти продължаваш да тропаш с крак и да викаш НЯМА.
Ееее, по-различно становище от това няма да чуеш.
И какво толкова страшно има в тая кастрация?!? Има много здрави животни, които са кастрирани и повярвай ми, живеят пълноценно.
Какъв е проблема ти всъщност - да имаш занапред кастриран, но жив 4-крак приятел  или да дойде хептен лошото докато търсиш под вола теле ?!?
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#28 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 11:39 PM

Не го оперирай като не искаш, неразбра ли че трябва да се оперира? Защо искате съвети а не се вслушвате, НЕ ГО ОПЕРИРАИ тогава айде стига си заостряла положението в тази тема, СПЕЦИАЛИСТИТЕ ТИ КАЗАХА дразниш вече.

#29 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 April 2008 - 08:29 AM

Цитат

Ох, Ох ..... да не би това да е проблема гледате на пациента, като на клиент, който можете да изгоните от магазина защото преди да купи иска да пробва...например, или защото се интересува от срока на годост.
не съм се надявала да намеря общ език с някого, не и в този форум, просто исках да съм наясно за какво става въпрос, и линка ми беше много полезен, и естествено сега си задавам следващия въпрос - простата ли е единствената причина за появата на хернията, и като най-вероятна причина няма ли подходящи медикаменти които да се използват вместо да се стига до кастрация

Въобще не ме интересува какво си мислиш ти и какво искаш. Аз трябва да ти излекувам животното и мисля единствено за неговото здраве. Не си длъжна да проумяваш защо правя някои неща. Сметнал съм ги за нужни. Единственото за което съжалявам е, че с твоя инат и затова че не можеш да проумееш защо ветеринарния лекар иска да направи някаква процедура само вредиш на животното като спираш или отлагаш операцията. Цял свят кастрира и никой не смята за нужно да пита лекарите защо. Ние сме специалистите, ние знаем много повече от теб и ние можем да преценим, НЕ ТИ.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 09:32 AM

Гери, каквато и да е причината, хернията е факт. Каквото е можело да се направи да се предотврати, вече няма значение. Единствения изход вече е операция. За следващото ти животинче питай как да предотвратиш хернията. Сега поне спаси това. Друго решение е егоистично и садистично. Други думи няма. Колкото и да те страх от операцията, колкото и да не искаш, това е спасението. Друго няма. Ако на теб лекар ти каже, че имаш рак на матката и единствения начин да живееш е да я махнат, вече никакви медикаменти и химии няма да помогнат, ще се оперираш ли или ще продължаваш да питаш и да се маеш, докато вече няма спасение???
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   ita_vet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 11:46 AM

Цитат

Ох, Ох .....  и естествено сега си задавам следващия въпрос - простата ли е единствената причина за появата на хернията, и като най-вероятна причина няма ли подходящи медикаменти които да се използват вместо да се стига до кастрация

Скъпи мои колеги - имате уникални нерви за да търпите всичко това!!!!
Поклон пред търпението Ви!
с уважение:
д-р Чернева  :blink:
User's Signature

what will be to be.....[br][br]

#32 Потребителят е офлайн   gerry Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 11:09 PM

Цитатът на д-р Чернева е ФАЛШИВ!

Никъде по темата не съм написала това което тя си е ИЗМИСЛИЛА!

Искренно съм възмутена от такива свободни интерпретации като този цитат, и изказвания, че "тропам с крак и викам НЯМА", други специалисти пък се "дразнят" защото "заострям положението в тази тема" , а щосе отнася за ракът на матката, няма никога да послушам лекар който ми каже че друго неможе да се наптави освен да ми я махнат, най малкото първо ще пробвам лечението препоръчано от долния линк.
http://www.lekar.bg/news-28/info-1123
А пък blueocean да се лекува от рак на матката като си иска

чудя се къде съм попаднала
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   borisova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 07:26 AM

Тогава защо изобщо пишеш и търсиш съвет?Когато ти умре животното ще пееш друга песен.Такива стопани не заслужават животни и най- добре е да подлежат на глоби и изземване на животните. :angry:

#34 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2008 - 07:44 AM

Цитат

Цитатът на д-р Чернева е ФАЛШИВ!

Никъде по темата не съм написала това което тя си е ИЗМИСЛИЛА!

Искренно съм възмутена от такива свободни интерпретации като този цитат, и изказвания, че "тропам с крак и викам НЯМА", други специалисти пък се "дразнят" защото "заострям положението в тази тема" , а щосе отнася за ракът на матката, няма никога да послушам лекар който ми каже че друго неможе да се наптави освен да ми я махнат, най малкото първо ще пробвам лечението препоръчано от долния линк.
http://www.lekar.bg/news-28/info-1123
А пък blueocean да се лекува от рак на матката като си иска

чудя се къде съм попаднала

Приятна смърт.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   yanyrum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 03 April 2008 - 08:10 AM

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
User's Signature

Skype-yanyrum

Snakes forum - http://snakes-bg.ace.st/forum.htm

#36 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2008 - 09:13 AM

Гери, наистина не заслужаваш да имаш живо същество до теб, дори и дете! Я се напъни да четеш какво точно е написано и тогава. Виж си сама коментарите и ще разбереш какво е коментирала д-р Чернева. Фалша тук е в теб. Дано кученцето ти не страда дълго, защото явно на това ще го обречеш. Исрено съжалявам за него, че е попаднало на такъв "стопанин" като теб.
А примера с рака на матката е в случай, че нищо друго не е помогнало. Четенето по диагонал в твоя тема не говори добре за теб.
Хайде вземи си размърдяй мозъчните клетки и се опитай поне веднъж да направиш добро като заведеш кученцето на операция. Много се надявам да ти дойде акъла и да спасиш животинчето!
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   misha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 10:08 AM

gerry, цитатът на Д-р Чернева, не е фалшив. Цитирала е твой пост от предишната страница. Не помниш какво си написала или освен от престъпно твърдоглавие и арогантност, страдаш и от дисоциация на личността?

#38 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2008 - 11:19 PM

Какво стана с туй куче има ли някакво развитие,оперирано ли е вече или пък  за кога е назначена операция?И един съвет към Гери,послушай лекарите,тези хора са учили предполагам повече от 5 години медицина,те са специалисти в областта си,довери им се така както те ще ти се доверят за нещо в което ти си специалист.Не пренебрегвай здравето на кучето си,а вземи незабавни мерки,защото докато си задаваш въпроси на които едва ли би могла да си отговориш,т.к. предполагам нямаш медицинско образование,то за кучетото ти би могло да стане ту лейт.

#39 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 04 April 2008 - 09:10 AM

няма да коментирам,мнението на колегите,защото то съвпада с моето!!!!!
Специално за Гери бих искал да и предскажа бъдещото развитие на заболяването,за да знае какво приблизително може да я очаква.
Няма лекарства които действат при това заболяване,простата се уголемява,притиска дебелото черво,хернията се уголемява и кученцето започва да има запек,не можи да се изходи,лайната/извинявайте,ФЕКАЛИИТЕ/ се натрупват и започват силни болки,повръщане и безрезултатни напъни за изхождане,при които хернията се уголемява още повече,а при някои случаи в нея може да попадне и пикочният мехур,довеждайки до невъзможност за уриниране,като операцията от спешна се превръща в животоспасяваща/със съмнителен резултат/,а ако не се извърши следва МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ........УСПЕХ и ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ-ГЕРИ!

#40 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2008 - 09:35 AM

:huh: :huh: :huh: :angry: :angry: :angry: :angry:
О-о-0, я стига детинщини, какво иска въпросната Гери да чуе, за да се вземе в ръце и да направи всичко необходимо за кучето си- престанете да и обръщате внимание... :rolleyes:, може би желае някой да отиде у тях, да вземе кучо, да го заведе в добра клиника, да го оперират, да се възстанови успешно и накрая да и го върнат, а тя през това време може да си стои пред компютъра и да продължава да върши ДИВОТИИ... Да упорстваш в глупостта си, за мен е престъпление- дано само докато МОМАТА се наумува да не се случи нещастие с кучето- точно, заради такаива хора трябва да има зоополиция; пускаш сигнал, отиват взимат и кучето, лекуват го, дават го на добросъвестни стопани, а на въпросната ГЕРИ и забраняват до края на живота си да има домашен любимец.....
От началото следя темата като тайно се надявах, на МОМАТА да и 'просветне', ала накрая направо се ВБЕСИХ..... понякога ума ми не го побира, как разума напуска някои хора..... :-

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни