Помогнете ми с информация и съвет за лечение на перинеална херния на куче
Публикувано: 01 April 2008 - 05:38 PM
а за контрол на яденето съм съгласна, и сега с опитвам да го контролирам независимо че няма нито грам тлъстинка.
Всъщност водих го на преглед, и ми казаха да побързам защото мускулчетата атрофират и ще става все по трудно да се зашият.....но такова крайно решение като кастрация ме ужасява. :'(
Публикувано: 01 April 2008 - 06:07 PM
Стига си се чудила и побързай, преди да е станало късно за кученцето. Дали тогава ще си щастлива или ще си биеш главата в стената защо си се бавила?
Публикувано: 01 April 2008 - 06:08 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 April 2008 - 10:46 PM
не съм се надявала да намеря общ език с някого, не и в този форум, просто исках да съм наясно за какво става въпрос, и линка ми беше много полезен, и естествено сега си задавам следващия въпрос - простата ли е единствената причина за появата на хернията, и като най-вероятна причина няма ли подходящи медикаменти които да се използват вместо да се стига до кастрация
Публикувано: 01 April 2008 - 11:24 PM
Ееее, по-различно становище от това няма да чуеш.
И какво толкова страшно има в тая кастрация?!? Има много здрави животни, които са кастрирани и повярвай ми, живеят пълноценно.
Какъв е проблема ти всъщност - да имаш занапред кастриран, но жив 4-крак приятел или да дойде хептен лошото докато търсиш под вола теле ?!?

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 April 2008 - 08:29 AM
Цитат
не съм се надявала да намеря общ език с някого, не и в този форум, просто исках да съм наясно за какво става въпрос, и линка ми беше много полезен, и естествено сега си задавам следващия въпрос - простата ли е единствената причина за появата на хернията, и като най-вероятна причина няма ли подходящи медикаменти които да се използват вместо да се стига до кастрация
Въобще не ме интересува какво си мислиш ти и какво искаш. Аз трябва да ти излекувам животното и мисля единствено за неговото здраве. Не си длъжна да проумяваш защо правя някои неща. Сметнал съм ги за нужни. Единственото за което съжалявам е, че с твоя инат и затова че не можеш да проумееш защо ветеринарния лекар иска да направи някаква процедура само вредиш на животното като спираш или отлагаш операцията. Цял свят кастрира и никой не смята за нужно да пита лекарите защо. Ние сме специалистите, ние знаем много повече от теб и ние можем да преценим, НЕ ТИ.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 02 April 2008 - 09:32 AM
Публикувано: 02 April 2008 - 11:46 AM
Цитат
Скъпи мои колеги - имате уникални нерви за да търпите всичко това!!!!
Поклон пред търпението Ви!
с уважение:
д-р Чернева :blink:

what will be to be.....[br][br]
Публикувано: 02 April 2008 - 11:09 PM
Никъде по темата не съм написала това което тя си е ИЗМИСЛИЛА!
Искренно съм възмутена от такива свободни интерпретации като този цитат, и изказвания, че "тропам с крак и викам НЯМА", други специалисти пък се "дразнят" защото "заострям положението в тази тема" , а щосе отнася за ракът на матката, няма никога да послушам лекар който ми каже че друго неможе да се наптави освен да ми я махнат, най малкото първо ще пробвам лечението препоръчано от долния линк.
http://www.lekar.bg/news-28/info-1123
А пък blueocean да се лекува от рак на матката като си иска
чудя се къде съм попаднала
Публикувано: 03 April 2008 - 07:44 AM
Цитат
Никъде по темата не съм написала това което тя си е ИЗМИСЛИЛА!
Искренно съм възмутена от такива свободни интерпретации като този цитат, и изказвания, че "тропам с крак и викам НЯМА", други специалисти пък се "дразнят" защото "заострям положението в тази тема" , а щосе отнася за ракът на матката, няма никога да послушам лекар който ми каже че друго неможе да се наптави освен да ми я махнат, най малкото първо ще пробвам лечението препоръчано от долния линк.
http://www.lekar.bg/news-28/info-1123
А пък blueocean да се лекува от рак на матката като си иска
чудя се къде съм попаднала
Приятна смърт.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 03 April 2008 - 08:10 AM
Публикувано: 03 April 2008 - 09:13 AM
А примера с рака на матката е в случай, че нищо друго не е помогнало. Четенето по диагонал в твоя тема не говори добре за теб.
Хайде вземи си размърдяй мозъчните клетки и се опитай поне веднъж да направиш добро като заведеш кученцето на операция. Много се надявам да ти дойде акъла и да спасиш животинчето!
Публикувано: 03 April 2008 - 11:19 PM
Публикувано: 04 April 2008 - 09:10 AM
Специално за Гери бих искал да и предскажа бъдещото развитие на заболяването,за да знае какво приблизително може да я очаква.
Няма лекарства които действат при това заболяване,простата се уголемява,притиска дебелото черво,хернията се уголемява и кученцето започва да има запек,не можи да се изходи,лайната/извинявайте,ФЕКАЛИИТЕ/ се натрупват и започват силни болки,повръщане и безрезултатни напъни за изхождане,при които хернията се уголемява още повече,а при някои случаи в нея може да попадне и пикочният мехур,довеждайки до невъзможност за уриниране,като операцията от спешна се превръща в животоспасяваща/със съмнителен резултат/,а ако не се извърши следва МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ........УСПЕХ и ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ-ГЕРИ!
#40 Guest_LucaB_*
Публикувано: 04 April 2008 - 09:35 AM
О-о-0, я стига детинщини, какво иска въпросната Гери да чуе, за да се вземе в ръце и да направи всичко необходимо за кучето си- престанете да и обръщате внимание... :rolleyes:, може би желае някой да отиде у тях, да вземе кучо, да го заведе в добра клиника, да го оперират, да се възстанови успешно и накрая да и го върнат, а тя през това време може да си стои пред компютъра и да продължава да върши ДИВОТИИ... Да упорстваш в глупостта си, за мен е престъпление- дано само докато МОМАТА се наумува да не се случи нещастие с кучето- точно, заради такаива хора трябва да има зоополиция; пускаш сигнал, отиват взимат и кучето, лекуват го, дават го на добросъвестни стопани, а на въпросната ГЕРИ и забраняват до края на живота си да има домашен любимец.....
От началото следя темата като тайно се надявах, на МОМАТА да и 'просветне', ала накрая направо се ВБЕСИХ..... понякога ума ми не го побира, как разума напуска някои хора..... :-