Dog.bg Форуми : Змии

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Змии

#81 Потребителят е офлайн   ramms+ein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2008 - 08:03 PM

това  е смок нали?да не би аз да съм в грешка  :rolleyes:
User's Signature

RAMMS+EIN

#82 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:05 PM

Качена снимка

Да смокове са, няма отрова няма такива неща  :blink: . За цена нищо няма да говоря, пък камо ли и да мисля, да се стигне до този момент и тогава ще мисля  ;) . На снимката е показано как змиите са се заклещили и се оплождат  ;D .
User's Signature

Моята змия НЕ яде кучета и котки!

#83 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:50 PM

Цитат

това  е смок нали?да не би аз да съм в грешка  :rolleyes:
Смок е  ;) .
User's Signature

#84 Потребителят е офлайн   ramms+ein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 10:02 PM

благодаря ти отново  ;) щом не искаш да говориш за цена,няма.но какво ще рече като доиде този момнет?по-точно колко време де.разбрах,че докато не се родят,няма да мислиш за цена,но те колко време носят яицата?а някаква ориентировъчна цена?примерно м/у 50 и 100 кинта или 500 и 1000 кинта ПРИМЕРНО  ;Dа до каква дължина достигат тези змий?окраска на мъжки,женски?или няква "интернтет енциклопедия" ако можеш да ни дадеш да по прочетем да не те разпитваме и ти досаждаме само.  :Абе, ти чуваш ли ме?!:
User's Signature

RAMMS+EIN

#85 Потребителят е офлайн   ramms+ein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 10:24 PM

току-що намерих тези снимки.какво е различното (мъжка/женска)или нещо друго?тази с много по-тъмните окраски ми харесва повече.твоето "семейство" не са ли тъмни?
User's Signature

RAMMS+EIN

#86 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 10:35 PM

Мойте са тъмни  ;D Разлика между двата фотоса е мъничка  :blink: и да сме по-точни това са два различни вида едното е Lampropeltis alterna blairi , а другото е Lampropeltis alterna alterna  ;).
User's Signature

#87 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 06:49 AM

Цитат

благодаря ти отново  ;) щом не искаш да говориш за цена,няма.но какво ще рече като доиде този момнет?по-точно колко време де.разбрах,че докато не се родят,няма да мислиш за цена,но те колко време носят яицата?а някаква ориентировъчна цена?примерно м/у 50 и 100 кинта или 500 и 1000 кинта ПРИМЕРНО  ;Dа до каква дължина достигат тези змий?окраска на мъжки,женски?или няква "интернтет енциклопедия" ако можеш да ни дадеш да по прочетем да не те разпитваме и ти досаждаме само.  :Абе, ти чуваш ли ме?!:
Ми 30-40 дни след оплождането снася и след снасянето при инкубация на 27-28 градуса се излюпват малките за около 30 дни. Цена около 100-130 иначе достигат дължина от около 1 метър и половина. Инфо има много за тях дядо гугал знае всичко просто потърси, на български обаче няма нищо, не ми досаждате, кой каквото реши да пита с голямо удоволствие ще помогна, а и така като е във форума повече хора ще научат нещо за тях и ще отпадне малко или много тази реакция в хората, когато чуят думата "змия"

П.П. Блаиритата са просто уникалнииии снимката по-горе кадето се оплождат е от събота, понеделник и вторник ги хванах отново, а в момента точно сега когато пиша този пост мъжкарят я е нагънал отново, а са няма и 1 метър разстояние от мен.
User's Signature

#88 Потребителят е офлайн   ramms+ein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 04:09 PM

току-що намерих тези снимки.какво е различното (мъжка/женска)или нещо друго?тази с много по-тъмните окраски ми харесва повече.твоето "семейство" не са ли тъмни?

:sviruka: :kisel: :viking: :o :rolleyes: :-
User's Signature

RAMMS+EIN

#89 Потребителят е офлайн   ramms+ein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2008 - 04:12 PM

относно дядо гугъл,знам че знае всичко.проблема е че друго освен български нз  :huh: . а да не си оставил пред терариума Камасутра или няква друга такава книга,пък са се чудиш що така  ;D
User's Signature

RAMMS+EIN

#90 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2008 - 09:59 PM

Нищо не съм оставял  ;D, ми няма нищо особено, гледането е като при всички смоци, размерите ги споменах, много кротка и красива змия.
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 25 June 2008 - 02:51 PM

В отговор на "Помощ!Кралската ми змия някак си е излезнала от терариума.Никъде не мога да я намеря.Някой знае ли някакакъв начин за хващане или капан  Нямам идея!" искам да попитам, ХОРА ВИЕ НАРЕД ЛИ СТЕ? Каква е тази безотговорност спрямо змиите?
Оставям на страни това, че според мен /което си е мой проблем/ има нещо извратено в гледането на змии, обаче ако ви избяга на вън отровна кво правим? Трябва ли някой да гушне букета, за да се научите да ги пазите повече? Най-големият страх в живота ми е змията - поне веднъж месечно сънувам кошмари със змии и това продължава от години......ако видя змия на свобода сигурно ще получа удар преди да ме е ухапала.....
Не искам да обиждам никого, а да ви помоля да се замислите над сигурността - на околните, на самите змии, а и вашата собствена!
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 06:39 AM

Въпросната кралска змия не е отровна, а просто едно СМОЧЕ.
User's Signature

#93 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 June 2008 - 07:42 AM

Въпросът е принципен, следващия път може да изпусне отровна...
Аз въобще не разбирам от змии /по обясними причини/, но все си мисля, че дори и със стопанина си да е кротка, едва ли със съседите ще е ......ами ако някой я настъпи без да иска, просто защото едва ли очаква нейде из краката му да има змия....? На мен ми се вижда доста страшничко, пак казвам,че съм пристрастна заради ужаса, който изпитвам от тях, но не съм ли права, че е напълно възможно?
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   DANGER_LSD_F Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:38 AM

Цитат

Въпросът е принципен, следващия път може да изпусне отровна...
Аз въобще не разбирам от змии /по обясними причини/, но все си мисля, че дори и със стопанина си да е кротка, едва ли със съседите ще е ......ами ако някой я настъпи без да иска, просто защото едва ли очаква нейде из краката му да има змия....? На мен ми се вижда доста страшничко, пак казвам,че съм пристрастна заради ужаса, който изпитвам от тях, но не съм ли права, че е напълно възможно?

От една страна си права, защото ние гледаме животинките, за да ги пазим, а не да ги изпускаме навън. Но от друга страна понякога се случват такива инциденти, било то със змии, зайци, гущери или паяци и ние можем да ги предотвратим единствено с внимание и правилно отношение. Според мен не е нужно да преекспонираме фактите и веднага да заявяваме, че е било безотговорно отношение на собственика на змиичето.Все пак не бива да засяваме собствените си страхове у другите, само защото така сме преценили за добре.
Колкото до страха ти-всеки има страх от нещо, независимо дали е животно, човек или предмет.Понякога само трябва да погледнем реално на нещата.
Успех!

#95 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 June 2008 - 02:05 PM

Съгласна съм, че нямам право да насявам моите страхове в другите, но змиите са страх за по-голямата част от населението. Просто моля за повечко внимание, което е в интерес на всички. Съгласна съм, че винаги може да се случи с всякакво животно да бъде изпуснато, но има и хора, които са доста безотговорни, а с опасните животинки трябва да сме доста по-внимателни. Пожелавам на никой да не му се сучва да изпусне змия  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 08:09 PM

В България са еденици тези, които отглеждат отровници. При това малко контра на горните ти постове, значи никой от съседите ми не е оставил нещо в мой терариум или на когото и да е било за да рови. При мен е бягала змия- 1та ми, защото не разбирах и терариума не беше на 100% подсигурен, и направих следното вратата се затваря и се обръща цялата стая за да се намери след 10 мин змията беше намерена. В момента гледам смокове, бои и отровници и спокойно мога да кажа, че всичко е перфектно и няма никакъв шанс да стане нещо, а и не всеки би гледал отровница. Мисля, че всяко живо същество цени и пази живота си, а в случая всеки гледащ отровни змии подсигурява всичко на макс и няма право на грешки, аз когато подготвях терариумите за отровни първо всичко на макс и тогава взех животното. А в момента имам между 15 и 20 змии, спокойно бих казал, че съм един от хората разбиращи от змии в България така, че сама си прави сметка какво е положените в родината ни и колко са безотговорни собствениците на каквито и да е змии.

Нищо от горните постове не е с цел заяждане или обида, но ако се е случило се извинявам !!!
Поздрави, Милен.
User's Signature

#97 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 27 June 2008 - 09:14 AM

О, не! Не съм обидена и също не искам да обиждам никого :blink: Напълно съм съгласна с " и няма право на грешки", когато става въпрос за змии, още повече отровни. Точно това целях с постовете си да кажа  :yahoo: - че трябва отговорност. За теб и без да казваш ми стана ясно, че си запознат със змиите, личи по всичко, което си написал за тях, мен ме е страх от по-незапознатите, които си купуват, защото е екзотично и съответно модерно.
Между другото, следи ли се при продажбата на отровни змии при кого отиват, опитен ли е гледачът и разни такива работи?
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2008 - 08:23 PM

Като цяло покупко-продажбата става така: нужно е да имаш 18 години, в самият момент на покупка копувачът подписва декларация, че освобождава продавача от всякаква отговорност свързана с змията и той носи ПЪЛНА отговорност за самата змия и всички действия извършвани с нея. Иначе когато се копува отровна змия без значение дали се нуждае от CITES документи, новият собственик е задължен да регистрира, че е собственик и отглежда смъртоносно животно в РИОСВ (регионална инспекция по околната среда и водите) .  :blink:
User's Signature

#99 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 June 2008 - 07:55 AM

Е, хубаво е, че поне се знае кой какво гледа...в случай на нужда :blink:
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2008 - 10:02 PM

Цитат

...в случай на нужда :blink: ...
Това много не го разбрах ако трябва да сме честни  :izcherven: ... Ако говориш за противоотрови в България има освен за българските видове отровници и за африканските, а наскоро един виден български херпетолог направи противоотрова за каскавели (crotalus durissus) на повече от перфектната цена около 1000 лева, която просто не знам какво да кажа съдейки по това, че в Чехия противоотровата за този вид е около 4000 лева .
User's Signature

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема