Dog.bg Форуми : Змии

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Змии

#141 Потребителят е офлайн   Activate Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 August 2008 - 01:38 PM

Леле, красота! Много красива змия! Мама я е страх от змиите, аз обаче ги смятам за много симпатични. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   LUN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Reptiles

Публикувано: 11 August 2008 - 07:03 PM

Мерси,мерси  :blink: ZeRBeRuS, честито за новите придобивки,но внимавай с кроталчетата  ;)

#143 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 07:16 PM

Васко, споко-ценя живота си и държа на него. Всичко се прави с акъл и всяко нещо се премисля няколко пъти преди да бъде направено. Както казах, обичам живота си, а и никога не бих си позволил някоя глупост още по-малко, като си помисля, какво би било на хората, които ме обичат и са ми приятели, ако стане нещо. В крайна сметка това не е някое безобидно смоче, колкото и опит да имам със змиите, с тези внимавам зверски много.
User's Signature

Моята змия НЕ яде кучета и котки!

#144 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 10:54 PM

Цитат

".............. като си помисля, какво би било на хората, които ме обичат и са ми приятели, ако стане нещо........."

!!!!!!!!!!!! Внимавай с кроталите...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#145 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 03:27 PM

Здравейте на всички! Искам да си взема змия, понеже много ги харесвам. В момента съм в процес на проучване, тъй като  незнам много за тях. Първото което си харесах беше питон албинос. Но един ветеринар ми каза че не били много добрички. Следващото което си харесах е царевичния смок. Но не знам особености на характера. А ми се щеше да си взема някой сладур като боата удушвач, която се е усукала около момичето (http://dog.bg/forum/index.php/topic,14429.45.html) - изглеждат много интимно :drugarche: :OK:
Другото за което исках да попитам. Чувала съм че ги обучавали да гледат малки деца - змията се свива на обръч около детето и то не може да падне. Това ми звучи малко като легенда. Вие как мислите доколко е реално.

#146 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2008 - 12:48 PM

Като цяло и 3-те вида змии са перфектни за първа змия в къщи. Друг е въпросът, колко голяма змия може да гледате, защото и 3-те змии са от съвсем различни габарити (царевичен смок- 1,5м. / боа 3м. / тигър албино- 5-6м. ) Това за питоните не е вярно, попринцип всички змии може да са лошички, но ако редовно има контакт със стопаните няма проблеми и съответно няма агресия. И последния определящ фактор е цената, която бихте дали за змия (царевичен смок- 50-60лева / боа - 130-150лева / тигър албино 150-180лева). Ми то си е малко легенда, трудно можеш да обучиш едно такова животно, което има само инстинкти, по-скоро змията свиква с миризмата на стопаните си и към тях няма проблеми, но ако животно има контакт и със външни хора от семейството пък въобще няма да има проблем със "играенето" .
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 08:43 AM

Благодаря ти Милене. Ние в момента правим много сериозен ремонт и домашния любимец сигурно ще дойде малко по-късно. В тази връзка по-кое време на годината се взима малко змийче и имат ли някакви имунизации като другите животни?  :sos: - нищо не знам и питам за всичко май :huh:

#148 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 11:27 AM

Имунизации няма, както и няма определено време на годината подходящо за взимане. Просто решавате, коя е вашата змия и ако в момента я няма на българския пазар чакате някой от търговците да я внесе или си избирате друг вид. Относно питането-давай смело, няма проблеми.
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 01:47 PM

Добре ме насърчаваш  :blink: Продължавам с въпросите. Знам  че змиите се приспиват зимата. Ти къде ги държиш за да са на хладно? И колко време трае това?

#150 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 02:50 PM

Попринцип зазимяването, въпросното приспиване става в природата, но в плен може и без зазимяване. Попринцип в плен зазимяването се прави с една цел-развъждане и това става зимата, като се процедира по следния начин през деня змиите се греят предимно с крушка, като вечер се спира, за да може температурата да падне с 5-10 градуса и малко или много да имитира зазимяването в природата. Време като  цяло няма за това нещо, аз лично го правя за период от 3-6 седмици.
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 08:54 AM

Значи няма голям шанс да я уморя поради липса на опит?  ;) Четох по нагоре че храната им трябва да се умъртвява, за да нямат белези и да се хранят по лесно. А не губят ли апетит в такъв случай. Освен това съм чувала че змиите "закусват" и с яйца, а ти не го споменаваш никъде. Бъркам ли?

#152 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 10:40 AM

Няма такъв шанс :) преди почти 2 години, когато си взех първата змия и аз си мислех така, купих я на 23 декември бебе на 2 месеца, направо глист 20см., а сега младежа е към 50-60см. Като цяло е хубаво да се умъртвява  храната точно за това да няма белези змията, а и мъките за мишката/плъха ще са по-малки, не губят апетит  :blink: . Не бъркаш и това с яйцата го има, но аз не съм го практикувал никога, а и не смятам да давам на змиите си яйца.
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 01:29 PM

Каква ти беше първата змия, че на две години и казаш младеж? Те за колко време порастват и колко дълго живеят? И още едно питане. Има ли разлика дали гледаш мъжка или женска? Освен това защо не им даваш яйца и от къде взимаш мишките? Семейство мишки ли гледаш?

#154 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 02:08 PM

Първата ми змия беше кембълова млечна, след още две години ще е полово зряло момченце. Обикновенно половата зрялост при змиите настъпва към 3-та година. Продължителноста на живота е много различна при видовете змии, при смоците е 15-25 години, при отровните е 10-15 години, а при питони,бои и анаконди около 50 години. Няма разлика полът на змията. Яйца не давам-не знам защо просто не ми допада идеята, а и не ми се занимава с яйца. Семейство мишки определно няма да ми стигне за 20-те змии в нас, а иначе мишки може да се намерят от много места във София.
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   LUN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 05:46 PM

rosa_bg,ако искаш мога да ти дам координатите на един младеж от Пловдив,който развъжда плъхчета и ги продава на мн.добра цена!

#156 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 08:28 AM

LUN, благодаря ти много!  :wub: Като си взема змия със сигурност ще имам нужда и от такава помощ! Засега обаче не мога да си позволя да гледам каквото и да било животно, понеже ремонта, с който сме се захванали е огромен.  :rolleyes: Мисля че някъде напролет ще мога да си взема най-накрая. Все още се двуумя какво да гледам. Направо съм влюбена в този питон албинос, но много неща ме притесняват - яде много и ще иска много място. Ти как се справяш с него. Сигурно е голяма радост. Много ти е красиво животното.

#157 Потребителят е офлайн   LUN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 10:15 PM

rosa_bg, благодаря  за хубавите думи  :blink: ами първо да поясня,че питона ми е още малък(86 см)така че не виждам затруднения с изхранването му:) Наистина е мн.красиво животинче,макар,че и аз се шашкам малко като се сетя колко големи стават:) Когато го взех действах малко импулсивно да си призная но не съжалявам!На мен също ми е 1-а змия и аз съм новобранец :) Но насреща е Милен за което много съм му благодарен.Също така и човека от който закупих питона, и той ми помага мн.с полезни съвети.Та така,че не му мисли много и щом си решила взимай сага докато си се запалила...после ще изникне нещо друго и ще се разубедиш :) поне при мене понякога така се получава.
Успех  ;)

#158 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 08:46 AM

LUN, благодаря ти че ме насърчаваш! Точно от това имах нужда. Влюбена съм в тази змия от момента в който я видях. (това беше преди поне пет години). Слушайки разни хора започнах да се разубеждавам, но сега разбирам че няма смисъл да и търся кусури. Тя е достатъчно красиво животно за да ме радва дори само като го гледам.  :->) А във времето ще видим как ще стане, но при мен с времето мерака пораства не се губи, а расте. :Танц:

#159 Потребителят е офлайн   ZeRBeRuS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 02:54 PM

Въобще не се замисляй, а ми взимай змията  :blink: няма да съжаляваш. Аз също взех моята първа змия малко на бързо, но не съжалявам, за сметка на това сега се грижа за 23 змии и немисля да спирам с отглеждането на нови и нови видове замен.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   rosa_bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 04:14 PM

А дали на някой от вас му се е случило някой от най-близките роднини (свекър ми) да изпищи "Ти ако си вземеш змия, аз повече тук няма да стъпна!"  :huh:  :angry:  :samoubiec:
Нямам намерение да се съобразявам, но ми стана много неприятно. Все пак ако не иска и да го вижда аз няма да му го пусна в леглото я!  ;D ;D ;D

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни