Къде е границата за близостта с нашите любимци?
Публикувано: 15 March 2008 - 06:45 PM
Публикувано: 15 March 2008 - 07:52 PM
Цитат

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 17 March 2008 - 08:17 AM
Цитат
Цитат
Този ти стремеж към равенство е огромна грешка. Кучетата живеят в глутница, а в глутницата равенство няма, има строго определена йерархия и точно тя прави кучетата спокойни.
Публикувано: 18 March 2008 - 12:51 AM
Иначе, постоянно си ги гушкам и целувам. Мисля, че имам нормални хигиенни навици и не се втрисам ако забравя да си измия ръцете.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 March 2008 - 09:04 AM
Цитат
Иначе, постоянно си ги гушкам и целувам. Мисля, че имам нормални хигиенни навици и не се втрисам ако забравя да си измия ръцете.

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 19 March 2008 - 11:42 AM
Цитат
Цитат
Док я го обясни това?
Док, нещо такова? :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 March 2008 - 12:38 PM
Много е прав д-р Коджабашев, такива хора не позволяват на кучето да бъде просто куче, а то е щастливо да бъде именно куче и нищо друго. Обичано, разхождано, полезно, тренирано, но именно куче.
Публикувано: 19 March 2008 - 12:59 PM
Публикувано: 19 March 2008 - 03:39 PM
Цитат

Публикувано: 19 March 2008 - 03:44 PM
Цитат
Това зависи от позицията в глутницата.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 19 March 2008 - 03:45 PM
Цитат
Цитат
ДА, не си пазиш храната от ВОдача - даваш му каквото поиска. ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 March 2008 - 04:02 PM
Когато имаш куче трябва да се стремиш да правиш всичко необходимо,за да се чувства то добре и да бъде щастливо.Това ще рече,да поддържаш хигиената му,да го извеждаш често на разходка,с неговите себеподобни,да му осигуряваш полезна за него храна,както и доброто възпитание ,когато сте сред хората и т.н.
Все пак кучето си е куче,но домашното куче трябва да бъде социализирано.Представете си,че имате малко дете и куче в апартамента си не можеш да си позволиш да му дадеш храна и когато детето ти мине покрай него-то да ръмжи и да се чудиш дали сега ще пази храната си и дали няма да нападне теб или твоето семейство,защото му навлизате в територията.
Моето куче спи в леглото ми и яде от моята храна понякога,но това според мен не е очовечаване.Когато му се скарам си знае мястото.Слуша ме за всичко.
Кучетата в глутницата не си получават храната наготово,а си я търсят.До като в апартамента е малко трудно това да стане.А и в глутницата никой не глези и е гали кучетата.Според вас не трябва да пипам и да гушкам моето куче,защото ще вземе да се очовечи

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 19 March 2008 - 05:26 PM

Вход

Горе
Цитиране +