Dog.bg Форуми : Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

#81 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2008 - 05:57 PM

не съм извъртяла нещата, зададох просто въпрос.  Моето куче има, но аз не казвам "кучетата без родословие трябва да се кастрират", както пише в една от темите, предложени от insult. Не си търся повод да се заяждам ,а се дразня хелиа, защото присъстват думи последно качество, кастрация, не трябва...аз спирам да пиша тук, защото излиза че "нападам хората" и "извъртам нещата"
бини, твоята защитничка ме замисли, ако ти се струва че те нападам, не те нападам, почудих се обаче че хората си взимат кучета без родословие, за да ги развъждат. Ако си се обидила, съжалявам

#82 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 06:05 PM

Извинете, но аз не мога да проумея, как човек може да има "мнение" което не може да обоснове. Въпреки напълно логичните доводи, примери и доказателства, които му се изтъкват като обяснение. То няма нищо лошо за не знаеш или да не разбираш, ама да си държиш на своето щото ей тъй на да си имаш мнение ... без покритие или да се "обосновеш" като незнайко.

yay_plam аз съм един от хората, които си взеха куче с родословие именно защото исках да има поколение един ден. Исках да се занимавам и кучето ми да може да бъде нещо повече от домашен любимец, като доставя радост не само на мен, но и на много други хора. В кинологията, това е единствения правилен път.

Аз съм за кастрацията! С две ръце. Смятам я дори за добро дело. Имам кастрирано куче.

Все пак някой може ли да ми обясни или поне да се опита... не разбирам кое точно кара хората да искат кучетата им да раждат?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 10:22 PM

Цитат

Все пак някой може ли да ми обясни или поне да се опита... не разбирам кое точно кара хората да искат кучетата им да раждат?

Е как бе Huskypower като оставим настрана парите това че си им е било в природата, това че мъжкия им бил "разгонен" и трябвало да си свърши работата (между другото за новаците - мъжките кучета се разгонват два пъти в годината и двата пъти трае по 6 месеца - да сте подготвени), това че женската задължително трябвало да роди щото иначе не знам си какви болести щели да я сполетят. Пълни глупости са това. И като сте почнали да давате примери с природата я вземете да прочетете при най-близкия родственик на кучето - давам джокер това е вълка - кои женски раждат и кои мъжки заплождат
User's Signature

In Life only Death is certain.

#84 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 10:33 PM

Да, именно + това повечено не разбират от породата и са на мнението "моето гардже най-хубаво" и това е така - да всеки мисли своето кученце за най-хубаво - но тук става въпрос за създаване на поколения и повечето хора не забелязват, че тяхното куче има дефект като много завита опашка /едно от най-честите може би/ или широко поставени уши или големи уши.. И точно поради тази причина тяхното поколение носи същите дефекти и пак старата песен запята отнова .. :rolleyes:

И някои родословни ги имат, няма перфектни кучета ;), но те не се разплождат или се избира много подходящ за тях мъжки, ако кучето има много хубави други качества и дефекта не е голям.

п.п. Не се отнася за никой от вас лично, просто казвам моето мнение.

#85 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 10:47 PM

Wyvern тъй де все "основателни" причини. Исках да получа нещо по-смислено като отговор.

Цитат

я вземете да прочетете при най-близкия родственик на кучето - давам джокер това е вълка - кои женски раждат и кои мъжки заплождат

Само не разбрах защо са в множествено число тия дето раждат и заплождат  :rolleyes:

Bini, няма куче без недостатъци. Повечето кучета имат поне 3-4. И родословните - родословието не ги спасява. Има много родословни кучета, които по тези причини трябва да бъдат кастрирани.

п.с. кучетата нямат естествена дива среда на живот. Мястото им е с хората. Ако се въдят като вълците... направо са обречени милите и могат да загинат от несподелено разгонване ;D
Ма аз да си развъдя моя вълк пък ти с твоя прави каквото щеш.
А иначе моето гардже си е най-хубавото, щото аз най-много си го обичам. Аз поне си знам недостатъците на гарджетата, но ако има такива, които нямат... лелиййй  някой ме е изпреварил и е създал идеалното хъски ;) ;) ;)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 11:40 PM

Еми аз казах, че няма идеални, не съм твърдяла обратното, защото го знам. И Прешъс има своите недостатъци. :blink:

#87 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 11:32 AM

за вълците и за глутниците да ама моето не е в глутница а за него си е алфа куче, кво праим?
това беше въпрос няма да го развъждам ама ми е интересно
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#88 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2008 - 01:12 PM

В природата животните се размножават, като решаващо влияние оказва естествения отбор. Който може и успее оцелява и дава потомство.
Домашните животни се размножават на базата на изкуствения отбор - отбор и потбор на родителските двойки с цел получаване на определени качества. С други думи селектират се. / и кравите и конете, и овцете и кокошките и котките и кучетата ....
Всички породи кучета са създадени с намесата на човека чрез изкуствен потбор и селекция, години на ред. Защо да се унищожава многогодишния овеществен човешки труд?
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 01:22 PM

Я, колко глупости изчетох в тази тема. Гледам и моята любима потребителка Галла се е включила с умопомръчителен съвет. Тя е много добра в съветите, всяка вечер паля свещ за хората, дето решат да ги послушат..
Иначе, Huskypower, евала, че не си се отказала да обясняваш на хората защо, как и кога трябва да се развъжда едно куче. Аз вече нямам нерви. Успех.  :blink:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#90 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 01:37 PM

Huskypower мерси за обяснението само да успея да го обясня на моите хора, защото според тях то ,му било в природата и такива глупости  ^_^ обяснявам им а те  :o все едно ще го убия ако го кастрирам  :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#91 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 March 2008 - 01:46 PM

Да-а-ам, нерви няма, това определено е така. А така като гледам - файда също няма. Все едни и същи простотии четем. Това, което ме дразни най-много е, че хем искат да имат хъски, хем не искат да развъждат по правилата. Чакай бе, аланкоолу, щеше ли да има изобщо "хъски" ако всички бяха като теб? За да съществува тази порода много хора, много време са гледали с непредубедено око кучетата си и са казвали - това става, това не. Следили са поколение след поколение какво къде се проявява, кой какво носи. И сега има едни животни, които си приличат, които се вписват в описанието на една странна хартийка наречена Стандарт, които с право се наричат Хъски. Благодарение на такива хора. А умници като гореразписалите се е имало и ще има - вредни и дребни в киноложката си перспектива хора.

Що се отнася до това, че всеки домашен любимец трябва да се кастрира - не съм съгласна напълно. Ако има такова куче, което всички да обичат, специално да искат бебенце от него - нека ражда. Но тук не става въпрос за това. Говорят се смехории от типа на това как едва ли не трябва да се задоволява сексуалния нагон на кучетата. Някакви заблудили се игнорамуси твърдят, че имат "чисто хъски" и подобни кретении. Това ме ядосва най-много - тези бебета се развъждат самоцелно, ей-тъй на. Поне да бяха помиярчета със специални свойства и бъдеще, а те ще са просто поредните развъдени неграмотно подобия на хъски. Слава богу, че породата поне е силна и не боледува, иначе щеше да е на същия хал като нещастните голдъни...

Пфу. Сега разглеждам тука темите - ми то е ужас някакъв просто. Горките North Face и Huskypower... Не ви завиждам!!!
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 02:33 PM

:palec: За да не е флууд просто казвам, че напълно подкрепям горното мнение.. Мисля, че вече всичко е обяснено повече от ясно, а неразбралите да почват да четат от начало.. :rolleyes:

#93 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 02:50 PM

Цитат

Wyvern тъй де все "основателни" причини. Исках да получа нещо по-смислено като отговор.

Цитат

я вземете да прочетете при най-близкия родственик на кучето - давам джокер това е вълка - кои женски раждат и кои мъжки заплождат

Само не разбрах защо са в множествено число тия дето раждат и заплождат  :rolleyes:

Ами току-виж някой се излъгал да провери ама де тоя късмет. Няма множествено число. Най-силния вълк с най-силната вълчица това е другите в глутницата не се размножават.

Ето ви един пример от Англия. Става въпрос за договор за продажба на куче ОТ РАЗВЪДНИК. В този договор има клауза която забранява кучето да се запложда без разрешение от развъдника. Такъв договор съм виждал с очите си не е измислица. С други думи ако ще ражда развъдника определя кога, с кого и т.н. И другия договор който съм виждал имаше клауза която задължава новия собственик да кастрира животното да поясня прави се при кучета които се вземат само за домашни любимци и нямат изложбени качества или имат отклонения от стандарта на породата. И в двата случая говорим за кучето от развъдник с родословия и т.н.

Сами си правете сметката как хората си пазят породите и дали трябва всяко куче да запложда или да ражда
User's Signature

In Life only Death is certain.

#94 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 03:19 PM

Цитат

Цитат

Най-силния вълк с най-силната вълчица това е другите в глутницата не се размножават.

Това е много правилно .Само вьлчицата алфа има потомство в глутницата !Особено характерно е за вьлците които живеят на север в неблагоприятни климатични условия !Няма достатьчно храна и за кутретата се грижат всички , може да оцелеят само две , но те ще са силни и приспособени.
Така , че всички приказки "в природата му е " нямат почва тук !
User's Signature

Качена снимка

#95 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2008 - 07:57 PM

Хахаха, малеее нямаше ме няколко дена и сега гледам ..... :rolleyes: 
insult доста остро, доста  :huh: Не искам да се заяждам, но това че Поли е разпитвала и си е взела куче без родословие според мен не е твоя работа, но все пак всеки е свободен да пише и изказва мнение, жалко че някои го използват срещу други във форума :o  :o Този израз "хъскообразно"....НЯМАМ ДУМИ!!!!  :o :o Все пак кученцето си е нейно и каквото и да е......според мен нямаш право да говориш така..директно :o Някои мнения просто трябва да се запазят :huh: Не може, влизаш и хоп почваш да нагрубяваш и т.н., еми не става така, някои хора си имат чувства, това което казваш за любимеца й, все едно й го казваш на нея самата!
Жалко е, че хората могат да мсилят така, за съжаление всеки ден ми се изяснява че света не е розов, че не всички хора ще ти подадат ръка в труден момент и ще те подкрепят. Да, аз имам неродословно куче... Решила съм, взела съм я, не съжалявам. Останалото е без значение. Жалко е че губим време в спорове и нагрубявания. То не да влезеш и да ти стане приятно, ами влизаш във форума и почваш да четеш мнения, които те нагрубяват по някакъв начин. Не искам да съм груба и да нараня някой, но май грешпката не е в кучетата ами в хората. Но все пак светът е такъв какъвто си го направиш сам. Ако всеки ден си изсипваш пепел на главата нищо няма да постигнеш. С родословно или без родословно куче, приятеля си е приятел, човекът си е човек, кучето си е куче.
Едно и също се говори и ще продължава да се говори, докато някой някъде не го проумее. Неродословни кучета винаги ще има, не може ако няма родословие и да го наричаш "хъскоподобно" или  не знам си какво. Хората си го обичат и щом искат да му продължат рода...техен си е избора. Заболяха ме пръстите да пиша думата неродословно и родословно. ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ, два три, пет десет развъдника няма да променят факта с неродословието, едиснствено можем да се подкрепяме и да си даваме съвети.  Да обичаме заедно животните.
Аз съм за кастрацията, но след определена възраст, до тогава има време за всичко ;) Това че женската имала нужда или че мъжкото, на мен не ми вършат работа :huh: Всичко опира до хората, но явно никой няма да го разбере. Един човек не може да промени света.  :- отклоних се от темата, за което съжалявам, но просто...някои мнения, колкото пъти се повтарят толкова повече наблягат на нещо което няма да се промени. Аз няма да се откажа от кучето заради това че няма родословие на хартия или не знам там как се прави.  ;D Знам всичко което ме интересува за нея, и мога да кажа с ръка на сърцето че за мен тя си е най прекрасното куче.  :->)

П.с. Не нагрубявайте хората, всеки си има чувства и от някои мнения боли, дори да съдържат самата истина  ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#96 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 03:02 PM

Цитат

Това е много правилно .Само вьлчицата алфа има потомство в глутницата !Особено характерно е за вьлците които живеят на север в неблагоприятни климатични условия !Няма достатьчно храна и за кутретата се грижат всички , може да оцелеят само две , но те ще са силни и приспособени.
Така , че всички приказки "в природата му е " нямат почва тук !

Да, това е така Chiita,в глутниците законът за естествения подбор действа с могъща сила! Но нашето човешко общество е изградено на друг принцип.И отглеждайки своите домашни любимци, ние, хората им приписваме отношенията в които живеем, своите + и -...това е неизбежно.
То е ясно, че не Хъскитата толкова искат да се размножават, а това си е типично човешко желание, на конкретния стопанин.Причините са няколко: 1.-по финансови причини - възвъщане на част от разходите с продажбата:2 .- радост, удоволствие и любов към рожбите на домашния любимец3.-чисто човешко удовлетворение от това, че си дарил живот някому....
Но какво правите от това такава небивала трагедия ??? Като че ли с приказки ще спрете това!? Еее, няма да стане.Само се дразним  и се обиждаме излишно!
Не е ли време да се спрем с този безкраен спор!?
User's Signature

Качена снимка

#97 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 03:14 PM

П.С...а вие скъпи съфорумци замисляли ли сте се за чистотата в собствената ни къща, в собственото ни общество, в което абсолютно всеки...болен, сакат, сляп, глух, генетично обременени индивиди...милиони...и всеки има своето право да създава семейство и деца...да се размножава, казано грубо.Всеки има право на живот на този свят, кои сме ние, че да го отнемаме???
Да не би върху някое чело да е изписано:ГОСПОД???
Е, insult, след такова напълно самоцелно и неконтролируемо размножаване при хората, как ще опазим вида хомо сапиенс занапред???  :samoubiec:
Давайте...спорете!  B)
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2008 - 03:43 PM

Не съм съгласна и с това сравнение.
Не случайно говорих за естествения и изкуствения отбор при животните. сравненията с това как е при хората са също толкова неуместни, както и тези в природата.
Хората не се селектират, и при тях не се създават различни породи, които да се използват по предназначение на съответните качества.
Тече темата се върти като развален грамофон.  :rolleyes:
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2008 - 03:43 PM

Оле ужас  :-
Ами като гледам на къде е тръгнал спора дайте да отворим тема за "хъскообразни кучета" и там да пишат тези които нямат родословие. Може би ще се реши проблема  :huh:  :rolleyes: ;D
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 03:51 PM

20 и повече  години гледам кучета . Пьрвото ми куче беше мьжко коли , бях на 15 години ! Голяма любов , голямо желание (дьлги години сьм досаждала на майка ми и баща ми докато се сьгласят) , кучето живя 14 години. През тези години няколко пьти беше пускан на женска (7-8) имаше поколение , повечето от кученцата ни бяха дадени на хора близки на нашето семейство и тьй като професията ми ( в последствие )е свьрзана с кучетата , някой от тях даже сьм ги изпращала в последните минути от живота им .За щастие всички бяха физически здрави животни и живяха до една преклонна за тази порода вьзраст (поне тези вьрху които имам наблюдения)
Кучето ми беше неродословно , вярно красиво (особено за мен най-красивото, то аз не сьм срещала грозно куче !!!) , но имаше един сьществен проблем ,с който от незнание , от липса на информация тогава , от неопитност може би не можахме да се справим. Да сте чували за хапещо коли ? Е моя красавец , беше изключително доминантен , на моменти агресивен , даже кьм собствените си стопани , да не говорим , че изперкваше усетеше ли разгонена женска , усетеше ли се притиснат сьщо хапеше , не обичаше малки деца , през целия му живот сме пазели хората от него , защото иначе всеки посягаше да го погали (знаете имиджа на колито какъв е) . Да преположим , че ние сме били неопитни стопани и не сме могли да се справим с доминантния характер! За сьжаление се оказа , че почти всички негови синове (уточнявам ,че имам наблюдения вьрху 4-ма) проявяваха сьщия непоносим характер като баща си в по- голяма или по -малка степен.Сьжалявам за тази прекрасна порода коли и че и аз сигурно имам вина тя да е в това положение в Бг каквато е сега ...За това и сега , ако и един човек прочете темата и вникне в това което е изписано , все ще е някаква файда.
Сега гледам френски булдоци , едната ми кучка е неродословна на 14години е , никога не е раждала (кастрирана е ) -щастлива сьм , че се наложи да я кастрирам рано , защото иначе сьм убедена че кучето ми нямаше да доживее до тази вьзраст!
За сьжаление мога да ти дам доста примери , на развьждане на френски булдог на животни които са със сериозни  генетични проблеми и не мога да си обясня , защо ,  искат да имат от тях поколение :huh:говориш , говориш ама то глас в пустиня .Попитах една стопанка наскоро на френчита , как е избрала мьжкия за женската си , видя ла ли го е , харесал и е ??? Отговора беше , че не го е видяла ,но човека на който бил мьжкия казал , че ще пласира (забележете) кученцата , а и бил на цвят бял (все едно куче се избира основно по цвят)
Или вьпрос " Ама защо не сте си взели женско , поне щяхте да си избиете разходите ?" (зададен на една приятелка )

Така че

Цитат

2 .- радост, удоволствие и любов към рожбите на домашния любимец3.-чисто човешко удовлетворение от това, че си дарил живот някому....
за сьжаление са рядко срещани опции!
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема