Dog.bg Форуми : Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)

#21 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2008 - 06:43 PM

Хайде който може да помогнеее!!!

#22 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2008 - 07:03 PM

Много ми е тъжно за горокото момиче
от както я видях само за нея мисля

Много е слаба, но иначе се разхожда по двора
наистина е трудно за вярване, на колко годиние изглежда
много по стара с тези стърчащи кокали.
Мръсна е козината и е зле направо като телена четка

#23 Потребителят е офлайн   sniffex Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 07:12 PM

Здравейте, готова съм да ви помогна с пари за лечението на кучето, дори можем да вземем един-два чувала храна. Пишете как да се видим да ви дам парите, не са много - около 100 лева, но искам да се помогне на горкото същество, за съжаление не мога да му осигуря дом, колкото и да ми се иска...  :'( Поздрави.

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 March 2008 - 09:44 PM

Цитат

Здравейте, готова съм да ви помогна с пари за лечението на кучето, дори можем да вземем един-два чувала храна. Пишете как да се видим да ви дам парите, не са много - около 100 лева, но искам да се помогне на горкото същество, за съжаление не мога да му осигуря дом, колкото и да ми се иска...  :'( Поздрави.

Страхотно!
Дано се свържете бъзро и да й направят по-бързо изследванията.
Ще чакаме новини скоро  - дано прогнозите за кучица са добри.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:29 PM

Аз днес се свързах с жената на обяд, искам да кажа че поне по телефона звучи много приятна жена и мисля че може да и се вярва, че парите че отидат по предназначение( това е за хората които се съмняват в това). Незнам дали са нужни в този момент толкова много пари, може да се изпратят с пощенски запис и тя ги взема от пощата - до поискване, като отиде там или и ги носят у тях, но мисля че става доста по-бавно, а "до поискване" струва 0.95 ст. Обадете и се, тя си е дала номера  ;)

#26 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:30 PM

Цитат

Много ми е тъжно за горокото момиче
от както я видях само за нея мисля

Много е слаба, но иначе се разхожда по двора
наистина е трудно за вярване, на колко годиние изглежда
много по стара с тези стърчащи кокали.
Мръсна е козината и е зле направо като телена четка

Соня каза че храната много и е помогнала, защото е било детето с разтройство, а вече се е пооправила  ;)  :->)

#27 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2008 - 10:41 PM

Цитат

Аз днес се свързах с жената на обяд, искам да кажа че поне по телефона звучи много приятна жена и мисля че може да и се вярва, че парите че отидат по предназначение( това е за хората които се съмняват в това). Незнам дали са нужни в този момент толкова много пари, може да се изпратят с пощенски запис и тя ги взема от пощата - до поискване, като отиде там или и ги носят у тях, но мисля че става доста по-бавно, а "до поискване" струва 0.95 ст. Обадете и се, тя си е дала номера  ;)

Не мисля, че някой би злоупотребил с доверието и парите на хората, още повече че жената досега се е опитвала да помогне на Алба, но колкото и да е-сама в борбата, а знаете какво прави сговорната дружина, нали. Освен това тя има още няколко кучета, за които се грижи и не може да отдели необходимата сума за лечение на кучето. При "страшния" избор, пред който е изправена-да знае, че след месец, ако кучето не се оправи му предстои евтаназия и неудобството да моли за подкрепа-тя все пак се изправи пред неудобството си и помоли за помощ. Сигурна съм, че SMitreva не би имала нищо против да даде после отчет за всички получени и похарчени пари по лечението на Алба / така както го правят всички, които са искали финансова помощ тук /.
User's Signature

Във всеки човек живеят и се борят доброто и злото. В наши ръце е изборът-кое да победи...Най-верният съюзник в тази битка е Любовта!

#28 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 08:54 AM

Здравейте,какво стана с кучицата,има ли някой,който я иска? каде се намира,аз съм от Велинград,имам възможност и място да я гледам,дайте ми информация,как е сега,къде се намира?
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#29 Потребителят е офлайн   sniffex Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 09:12 AM

Здравейте, днес се чухме с жената, много е мила, утре ще се срещнем следобяд за паричките.. Иначе при кучица утре ще идва доктор да я види, явно жената започва лечение.. затова аз също ви моля кой с каквото може да помогне..  :'(

#30 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 09:17 AM

кучето,приютено ли е вече,ако не е аз мога да я взема,ако е,дано има късмет да е при хора,които ще я гледат добре. Сърцето ми се сви,като я видях,знаех си,че ще ми подейства така. моля ви,пишете ми.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 11:04 AM

Цитат

Иначе при кучица утре ще идва доктор да я види, явно жената започва лечение..

Мммм, нали изследвания трябва да се правят, за да се знае от какво да се лекува?
Дано самата тя ни пише как вървят нещата.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#32 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 11:28 AM

Обеща да ни държи в течение  ;)

#33 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 25 March 2008 - 12:09 PM

Здравейте, съжалявам че не оговорих навреме на всички, но се налага да пазарувам за моите домашни любимци. Вчера заведох Алба на изследвания в клиниката на Овча купел. Направих рентгеновата снимка и пълни кръвни изследвания - цените са както ви написах по-горе. Резултатите от кръвната картина ще взема днес следобяд, а снимката я изчаках и я взех. Уговорих по телефона посещение с д-р Божиков,той лекува моите кучета и той е назначавал до сега лечението на Алба. Той ще дойде утре в 9 часа да я прегледа,да види изследванията и да назначи лечението. Разхлабването на Алба мина, слава Богу, това е от храната, която осигури Анук. Естествено ще пиша всичко тук за да сте в течение на направеното. Алба се държа перфектно през целият път и в клиниката също. Много добро момиче е. Но има и лошо което споделям с вас, това, че трябва всяка вечер да звъня на "стопанката" й да я прибира вътре за през нощта /в мазето/ . На тези мои позвънявания се гледа с насмешка и пренебрежителни подмятания, естествено не винаги я прибира. В момента е много студено и тя е отново навън, което ме разстройва страшно. Утре когато дойде доктора, отново ще говоря сериозно с нея за прибирането, защото ако седи на студеното, никога няма да се излекува /това ми каза още миналият път д-р Божиков/.Днес при случаен  разговор с ветеринарен лекар показах снимката на Алба и той веднага отсече, бронхопневмония. Което означава, че цялото лечение през есентта и зимата е било безуспешно и също, че тя трябва да е на топло задължително. Утре вече ще се знае всичко и ще го напиша тук.
За парите не се тревожете, ще дам пълен отчет за изразходваното, сигурно ви се е случвало някой да злоупотреби и от там са съмненията, но  не всяка жаба е крастава, а и от всяка жаба не става принцеса!!!  :blink:
Ще отговоря на всеки и благодаря ви за всичко което правите.

#34 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 12:41 PM

Цитат

Ако го излекувам и напълнее, ще ги накарам да го оставят, те вече прибраха едно,което лекувах в техния двор 3 месеца, сега живее при тях, но при условие, че го храня аз до края на живота му - което ме устройва.Важно е, че има дом. Това е второ куче, което прибират, този път сами и аз им се доверих, че ще го гледат, като са го прибрали, но уви, явно не им стига любов и желание!

Пожелавам Ви здраве и дълъг живот, но замисляли ли сте се ако с Вас се случи нещо какво ще стане с животните? Дори само да се наложи да влезете в болница за по- дълго време? Не знам, за мен това ваше решение е малко странно. Не е ли по- добре да намерите добри стопани на кучетата, които да поемат отговорността за животните? Доколкото разбирам хъскито е сляпо. Защо не говорите с Григор Димитров от центъра в Лозенец за осиновяване в Германия. Специално за кучета инвалиди знам че прави всичко възможно и ги взима с предимство. Последното куче, което разбрах че е осиновено от немска благородничка чрез неговата фондация, беше с три лапи и нямаше голям шанс за осиновяване в България.

Каквото и да решите, пожелавам късмет на Алба, тя има нужда от това! :blink:

#35 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 March 2008 - 01:20 PM

Айде да не си пишем просто ей така и да даваме съвети вместо да помогнем наистина.Замисляла се е много,и си има варианти.Тя гледа кучета от 25 години и е вадила от изолатора и е кастрирала и е осиновявала.Не сме ние във форума най-обичащите и грижещите се.Някои от кучета, нямат време да четат и пишат. Другото куче е осиновявано 3 пъти и се връща от село,следващия път може и да не се върне,така че да стои там. На Григор Димитров е писано,няма отговор,ти да не мислиш ,че той с чувалите ги събира и праща в Германия.За Алба е писала,че като се пооправи,може да я даде.Засега най-важно е да се лекува,после ако се появят подходящи хора ще могат да я вземат.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 25 March 2008 - 02:13 PM

Цитат

Колкото и ужасно да изглежда, трябва да и се даде шанс да живее. Радвам се, че има хора, решили да и помогнат. А грижите и обичта правят чудеса. Ако ги получи, след време ще изглежда съвсем другояче.

И през ум не ми е минало обратното... Казах, че изглежда ужасно с мъка, не преиначавайте думите ми.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 02:31 PM

Горкото куче,знаех си,че не трябваше да влизам тук,но е късно,сърцето ми заплака за нея,ако изглеждаше добре,нямаше да е в тази тема,а може би осиновена успешно някъде. Както и да е,готова съм да я взема и да се грижа добре за нея.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 02:50 PM

Цитат

Горкото куче,знаех си,че не трябваше да влизам тук,но е късно,сърцето ми заплака за нея,ако изглеждаше добре,нямаше да е в тази тема,а може би осиновена успешно някъде. Както и да е,готова съм да я взема и да се грижа добре за нея.

Това е май трето предложение за кучица.
При положение, че Митрева няма възможност да я гледа лично, мисля си, че това е доър шанс за кучето. С парите, които бяха предложени тук може да й се направят всички нужни изследвания и да се постави диагноза в Сф. След което да я дадете - да я гледат с грижа и любов, и най-вече, да е постоянно при някой, който го е еня, да се лекува в домашна обстановка (надвам се, че желаещите да я гледат предлагат именно това, защото тя от това им нужда). А не като при съседите и да си имате главоболия с тях.
Разбира се, ако решите - проверете си хората, за да сте спокойни.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 03:04 PM

съжалявам, че се намесвам, но това с бронхопневмонията - наистина и трябва дом. така на двора шансовете и не са много големи
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2008 - 03:06 PM

ако я взема аз,няма да я гледам в къщи,а в двора на фабриката,където съм цял ден и има много място и хора,които да и обръщат внимание,освен мен разбира се. не съм привърженик на куче в къщи,самоеда ми го гледат моите родители на двора и ви уверявам,че е едно ужасно щастливо куче. А за проверка на хората,не ще и дума,задължително телефони,адреси и снимки.
User's Signature

• (17 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни