Dog.bg Форуми : Фотогалерия на САО

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (145 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на САО

#1461 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2010 - 10:12 PM

а Тази просто ме остави без дъх. Тя стана моя абсолютна фаворитка!!! :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1462 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 10:13 PM

А това е сестра и ! :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#1463 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 10:16 PM

Не мога да се въздържа пак да не покажа великия старец и любимец на Пьотр Николаевич. А че Петя е голям селекционер никой не оспорва!!! :flagbg:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1464 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 04:50 PM

Кавказки вьлкодав

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

#1465 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 04:52 PM

.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА

#1466 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 07:49 PM

Качена снимка
кв шапион!!! истински шампион-гороч

#1467 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 08:27 PM

НЯКОЛКО КУЧЕТА ОТ КРИМ
Качена снимка

КАРАИГЕС

Качена снимка

КАРАТ

Качена снимка

АЖДАР

Качена снимка

Качена снимка

ТАРХАН (КЕЛАР-ГУНЯ)

Качена снимка

#1468 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 08:31 PM

Красота :ba_025:
User's Signature

#1469 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 08:36 PM

Качена снимка

в Бг е този велик воин :ba_025:

#1470 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 11:55 PM

Качена снимка
Качена снимка
жебис

Качена снимка
легендарния шункар
пп!!!
.г-н Попов,това е истински шампион на русия от истински турнири,това е върха на азиатците,сила,кураж,воля за победа,воин във всяка клетка на тялото си е шуня :ba_025:

и този...
Качена снимка

#1471 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 12:21 AM

всичко хубаво,ама какво общо да има гн Попов с кучетата които качи тук сега?

#1472 Потребителят е офлайн   HARPS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 12:41 AM

Бг. война е Спартак, надявам се да не се бъркам но едва ли

#1473 Потребителят е офлайн   pityr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:http://sao-kubaraligurbash.com/

Публикувано: 16 December 2010 - 02:54 AM

Показване на мнениетоЕ. Гигов, в 15 December 2010 - 09:00 PM, написа:

Качена снимка
Качена снимка
жебис

Качена снимка
легендарния шункар
пп!!!
.г-н Попов,това е истински шампион на русия от истински турнири,това е върха на азиатците,сила,кураж,воля за победа,воин във всяка клетка на тялото си е шуня :ba_025:

и този...
Качена снимка

и....да не забравиш ТОПАЗ

#1474 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 10:57 AM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 15 December 2010 - 11:26 PM, написа:

Ще Ви отговоря съвсем добронамерено. Просто бях в няколко известни питомника и направих някоя и сруга снимка с телефона си . Да, не са добри фотосите, но с тях целя да покажа, че хората не залитат в крайности като нас защото са много грамотни и отлично съзнават че в екстериора е заключен интериора. Пример за това е и самия Спартак на Тошко Гергов, който може да се каже е и любимия ми азиатец. Да той е изключителен боц и рицар, но това не му пречи да бъде победител и в много екстериорни изложби. И сега в момента още не виждам по-изградено анатомически куче с толкова шарм и привлекателна външност, пропорции, но и сила и прекрасна кинематика. Той е и порода и красота и могъщество в чудесна хармония и затова е такъв на ринга и такива са и почти всичките му приплоди ако не и всички! Та нима вице световния шампион Тахир из Мариной Рошчи на Георгий Онишченко не е бил тестовак преди да излезе на екстериорния ринг? Та нима синът му Амал и другите му приплоди не изтрепаха всичко живо по екстериорните рингове в Украйна, Русия, в Европа и по света? Не мислете в никакъв случай че съм против съхраняването на работните качества на породите. Просто съм решително против кръстоските. А макар и победители в много преборвания кавказките вълкодави не са нищо друго освен кръстоски на азиатец с бог знае какво. Най-малко три четвърти от кръвта им е САО та и повече с вливания на кръв от кавказез, дого аржентино, различни видове мастифи, дори питбули и догове и др. Е аз макар че признавам че от тях има и много интересни кучета осъзнато съм против това явление, тъй като в крайна сметка води до негативи. Кучето, което Ефти е пуснал във форума по-горе е много интересно и атлетично, но ако му отрежат опашката си е азиатец та знае ли се и надявам се никой здравомислещ човек няма да го отрече. Е да ама е КВ. и като гледам скоро ще има няколко еднакви породи на базата на САО : самия азиатец, КВ, туркменски алабай, туркменски вълкодав, туркменско овчарско куче, киргизка овчарка, иранска овчарка, казахска овчарка, дагестански боец, афганистански вълкодав и други. А истината е че всички те са едно и също-просто овчарското куче в средна азия, което се е развило и живяло много дълъг период от време, в един много голям по площ регион, но с огромни миграционни процеси на етноси и стада осигурили непрекъснат генообмен между овчарските кучета. В питомниците, които имахвъзможност да посетя по покана на собствениците хората отделят изключително внимание на екстериора, но нито един от тях не подценява тестовете за селекционна годност и без да е проверено едно куче било то мъжко или кучка, не го допускат до развъждане. Вярно че съвместяването на двете направления в селекционерското търсене в Украйна, Русия, и други страни е много сложен въпрос, но така е в живота сложно е да се постига високо спортно майсторство или каквито и да е постижения.
User's Signature

#1475 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 10:57 AM

Показване на мнениетоДидо Георгиев, в 15 December 2010 - 11:26 PM, написа:

Ще Ви отговоря съвсем добронамерено. Просто бях в няколко известни питомника и направих някоя и друга снимка с телефона си . Да, не са добри фотосите, но с тях целя да покажа, че хората не залитат в крайности като нас в България защото са много грамотни и отлично съзнават че в екстериора е заключен интериора. Пример за това е и самия Спартак на Тошко Гергов, който е публикуван по-горе и може да се каже е и любимия ми азиатец. Да той е изключителен боц и рицар, но това не му пречи да бъде победител и в много екстериорни изложби. И сега в момента още не виждам по-изградено анатомически куче с толкова шарм и привлекателна външност, пропорции, но и сила и прекрасна кинематика. Той е и порода и красота и могъщество в чудесна хармония и затова е такъв на ринга и такива са и почти всичките му приплоди ако не и всички! Та нима вице световния шампион Тахир из Мариной Рошчи на Георгий Онишченко не е бил тестовак преди да излезе на екстериорния ринг? Та нима синът му Амал и другите му приплоди не изтрепаха всичко живо по екстериорните рингове в Украйна, Русия, в Европа и по света? Не мислете в никакъв случай че съм против съхраняването на работните качества на породите. Просто съм решително против кръстоските. А макар и победители в много от преборванията, кавказките вълкодави не са нищо друго освен кръстоски на азиатец с бог знае какво. Създадени са само за боища и не притежават много от другите безценни качества на азиатеца. Най-малко три четвърти от кръвта им е САО та и повече с вливания на кръв от кавказец, дого аржентино, различни видове мастифи, дори питбули и догове и др. Е аз макар че признавам че от тях има и много интересни кучета осъзнато съм против това явление, тъй като в крайна сметка води до повече негативи отколкото до плюсове. Кучето, което Ефти е пуснал във форума по-горе е много интересно и атлетично, но ако му отрежат опашката си е азиатец та знае ли се и надявам се никой здравомислещ човек няма да го отрече. Е да ама е КВ. и като гледам скоро ще има няколко еднакви породи на базата на САО : самия азиатец, КВ, туркменски алабай, туркменски вълкодав, туркменско овчарско куче, киргизка овчарка, иранска овчарка, казахска овчарка, дагестански боец, афганистански вълкодав и други. А истината е че всички те са едно и също-просто овчарското куче в Средна Азия, което се е развило и живяло много дълъг период от време, в един много голям по площ регион, но с огромни миграционни процеси на етноси и стада осигурили непрекъснат генообмен между овчарските кучета. В питомниците, които имах възможност да посетя по покана на собствениците, хората отделят изключително внимание на екстериора, но нито един от тях не подценява тестовете за селекционна годност и без да е проверено едно куче било то мъжко или кучка, не го допускат до развъждане. Вярно че съвместяването на двете направления в селекционерското търсене в Украйна, Русия, и други страни е много сложен въпрос, но така е в живота сложно е да се постига високо спортно майсторство или каквито и да е постижения.
User's Signature

#1476 Потребителят е офлайн   Евтим Стамболов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 11:55 AM

Така е знаем сьщо че по време на сталин има доста изселени народи барабар сьс крави овце и кучета
User's Signature

#1477 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 03:55 PM

топаз е фактор на наи сериозно ниво на наи класните рингове,на наи сериозните турнири и това не може да се отрече питър,тои е боец и в червата,много доказан!!!

въпроса ми е преди него и след него какво???

Качена снимка

този го знаеш,знаеш кои е какво е и кои и какво идва след него,все шампиони,там е и разликата питър :md_064:

#1478 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 05:03 PM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 14 December 2010 - 09:08 PM, написа:

А това е най-титулованото куче Сары Шайтан Нарзан, който освен безброя от титли е и трикратен победител на Евразия, което в света на АЗИАТА е много повече от световен шампион, макар че и такива не липсват на този уникален питомник. :flagbg: Нарзан е над 85 кг, но вече е на 7г. Страхотна костна система анатомия и дух. :flagbg: e-mail: alabaiii@ mail.ru тел: 8-926-522-39-25. Пьотр Абрамов и Александра Нагорная, която освен хендлер на питомника е и спътница в живота на Петя. www.dogalabay@.ru

г-н попов,въпреки че вие игнорирате написаното от мен,
кои са световните шампиони,на екстериорния ринг ли се доказва кои е наи добрия? трябва ли ЕКСТЕРИОРА САМО да определи кое е върха в тази порода? вълкодав признат на изложба само независимо коя и кои го е съдил може ли да е наи наи и т.н.??
разбирам че сте горд с познанството си със собствениците му,но все пак....

#1479 Потребителят е офлайн   Е. Гигов Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 05:08 PM

Показване на мнениетоpityr, в 16 December 2010 - 01:59 AM, написа:

Показване на мнениетоЕ. Гигов, в 15 December 2010 - 09:00 PM, написа:

Качена снимка
Качена снимка
жебис

Качена снимка
легендарния шункар
пп!!!

и този...
Качена снимка

и....да не забравиш ТОПАЗ

топаз,как да го забравиш..тои е страхотен,победител на олимпиадата,победи над много корави и именити съперници :ba_025:

но и във написаното от дидо георгиев по въпроса има верни неща

#1480 Потребителят е офлайн   Дидо Георгиев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 06:00 PM

Качена снимка

да не остана криво разбран,топаз е супер,но многото спорове и в руските саитове са по въпроса че тои самия е явление което не се е повторило,няма негов аналог преди него сред екстериорните шампиони на Ягодкина http://www.r-risk.ru/pages/113.html
,нито след него,чуват се хвалби за сина му ТОПОР,но не съм го гледал лично аз и нищо не мога да кажа за него,при собственика на топаз има друг млад вицешамп на русия,но не знам тои да е син на топаз.
2005 г е роден Топаз,вече беше време да има отзиви за негови синове,че и внуци които са са като него в ринга ако ги е имало
в кучилото от което е тои са били 2 мъжки и 3 женски,нА въпроси каде са при кого са и какви приолоди има от тях,отговорите на ягодкина са неясни,двусмислени и си личи че не и се коментира,тя хвали и въздига на пиадестал само топаз
а иначе победите му са неуспорими и го направиха наи коравия на миналогодишните шампионати

вицешампион на русия за млади вълкодави БРУС
Качена снимка
Ако се не лъжа е син на Батир и дъщеря на Арат,

не е от линията на Топаз :md_064: а от кримска извесна и доказана линия

• (145 Страници) +
  • « Първа
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Последна »