Dog.bg Форуми : Говорилня за Туркмен Алабай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (47 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня за Туркмен Алабай

#441 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2008 - 11:05 PM

:angry: :angry: :angry:    Ща помагаш, ама първо да ти проверя кръщелното, че знаели се кой кой е??????????????                                                                                                    B) ;D ;D  Дай повече снимки на това кученце, такова с такива странични очи не съм виждал, това е мартенски алабай нали????????????????????????

#442 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:07 PM

http://www.youtube.c...h?v=gihl3q3kl7I

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#443 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:12 PM

:wub:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#444 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:16 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#445 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:31 PM

:->) :->) :->) Браво, Браво, Кеф, Всичко в неписаният стандарт на Туркменският Алабай е налице!!!!!!! :palec: :Танц: :palec: :Танц: :palec: :Танц: И аз ще взема да си взема от тия върнатите! :->) Разбрах, че след 3,5 месеца като минат покрай крава не се напикават. ;) ;D Браво, смели брееееее!!!!!!!!!!!! :viking: :viking: :viking:  А като станат на 6 месеца, представяш ли си какви са, а?????? А бре друго си е да имаш алабай, от единствените си, а азиати под път и над път!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Алабаите кога завършват средното си и по добрите кои висши предпочитат????????????

#446 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:34 PM

Цитат

Ща помагаш, ама първо да ти проверя кръщелното, че знаели се кой кой е?                                                                                                 

:blink:

Цитат

Дай повече снимки на това кученце, такова с такива странични очи не съм виждал, това е мартенски алабай нали?

Ами кучето е такова каквото искаш да го видиш. За теб едно, за мен друго, за трети - трето. Важното е човека при когото е да го радва и той да може да разграничи обективно предимствата от недостатъците и да ги разработи според предназначението което му е избрал.  :blink: За туй се иска дарба.

Цитат

Браво, Браво, Кеф, Всичко в неписаният стандарт на Туркменският Алабай е налице!

Противоречиво. ?!?

Цитат

Разбрах, че след 3,5 месеца като минат покрай крава не се напикават. Браво, смели брееееее!  А като станат на 6 месеца, представяш ли си какви са, а?

Дали става въпрос за смелост тук, или за някаква друга заложба според мераците на стопанина? Ако не можеш да разбереш нечий език, по-добре си потърси обяснение лично от него.

Цитат

А бре друго си е да имаш алабай, от единствените си, а азиати под път и над път! 

Хора много. Има ли мерак има куче. Важното е да върши работата която ни раждат процесорите. Но това, че твоят или моят или чиито и да е процесор ражда едно, а на другият друго, не означава че непременно трябва да има крив и прав, нали? Айде малко по-широко да се скроим..

Цитат

Алабаите кога завършват средното си и по добрите кои висши предпочитат?

Мани ги тия капаци..  ;D

Да ти е жива и здрава рожбата. Другото е шоу.

Аз вече почвам да си мисля, че сте се наговорили да се рекламирате един друг..  :yahoo: По особено жесток начин.  ;D
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#447 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:34 PM

:sos: :sos: :sos: Запълненост под очите какво ли представлява, можеш ли да ми покажеш, че тук не виждам??????????????????

#448 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:37 PM

Цитат

Цитат

Ща помагаш, ама първо да ти проверя кръщелното, че знаели се кой кой е?                                                                                                 

:blink:

Цитат

Дай повече снимки на това кученце, такова с такива странични очи не съм виждал, това е мартенски алабай нали?

Ами кучето е такова каквото искаш да го видиш. За теб едно, за мен друго, за трети - трето. Важното е човека при когото е да го радва и той да може да разграничи обективно предимствата от недостатъците и да ги разработи според предназначението което му е избрал.  :blink: За туй се иска дарба.
          ????????????????????  Ти разбираш ли си, че аз съм малко тъп и не те разбирам???????????????

#449 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:43 PM

:wub: Приятна нощ!!!!!!! Оставям те, жалко!!!!!!!! :palec:

#450 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:47 PM

Цитат

:sos: :sos: :sos: Запълненост под очите какво ли представлява, можеш ли да ми покажеш, че тук не виждам??????????????????

Никога не ме е интересувало в частност. Не съм придавала такава важност.
Покажи съвършената запълненост и обясни защо е важна и как се отразява на работоспособността на кучето, независимо от породата.

Също, ще се радвам да напишеш според теб какво издава маркировката на едно куче за него самото?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#451 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 12:20 AM

МАРКИРАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА

Кучетата обозначават границите на своята територия, чрез собствените си изпражнения или урина.
Аналните жлези (gll. analis) са разположени в подопашната област около и в отверстието на ануса. При мъжките те са по-големи. Секретът на аналните жлези е съставен от 88% вода и 12% сухо вещество. От сухото вещество 96% са органични вещества и 4% - неорганични. Около 13,2% от органичните вещества са липиди.
Редица учени отбелязват, че аналните жлези изпълняват роля на смазка, облекчаваща дефекацията. Други (Dono-van, 1969) посочват значението на аналните жлези като средство за привличане на кучета от противния пол по време на разгонване. Според Baker (1962) аналните жлези играят роля при индивидуалното опознаване и за обозначаване на територията. В своите проучвания Donovan (1969) отбелязва, че по време на разгонване секретът на аналните жлези при женската е обогатен със стероидни хормони, което предизвиква полово възбуждане при мъжкото куче.
При наши наблюдения сме констатирали отделяне на секрет от аналните жлези по време на дефекация. За такава възможност посочва и Baker (1962). В проучванията си ученият отбелязва, че отделяне на секрет от аналните жлези може да настъпи и при проява на уплаха от страна на кучето.
В резултат на секрета на аналните жлези, миризмата на изпражненията е по-силна от тази на урината. Независимо от това, маркирането с урина е много по-информативно за другите кучета.
Когато мъжко куче срещне друг представител от своя вид, независимо от неговия пол, оставя чрез урината си своята миризма. Мъжкото куче маркира не само границите на своята територия, но и пътя, по който се движи в момента. Когато мъжкият не надушва в своята територия дразнещи го миризми, той маркира границите й в строго определени места, които първоначално е избрал. Ако, обаче, в рамките на своята територия мъжкият долови миризмата на друг индивид, той възбудено започва да маркира почти всяка точка от своя периметър, която би позволила бързо и ефикасно разпространяване (отвяване) на собствената му миризма (стълбове, дървета, камъни, храсти и т. н.). Когато мъжкото куче е изведено на разходка или на тренировъчния полигон, изучава чрез обонянието си миризмите, оставени от други кучета и се стреми да ги покрие с миризмата на собствената си урина. Когато мъжкото куче надуши миризма от урина на женска, я маркира уринирайки в близост до нея а не върху нея. Колкото по-възбудено е кучето, толкова по-високо се стреми да постави своята маркираща урина. Много от кучетата, с които сме провеждали своите наблюдения, след уриниране (а също и след дефекация) извършват мощни тласъци със задните крайници. Нашето мнение е, че това е инстинктивен акт, чрез който, разпръсквайки почвата, върху която са уринирали, кучетата "изпращат" своите индивидуални послания на по-голямо разстояние.
Женските изучават миризмата, оставена от мъжките, но много рядко пристъпват към нейното припокриване със собствената си урина. Като правило, кучката избира мястото, където ще уринира. За разлика от мъжките, женските изпразват пикучния си мехур наведнаж, без да задържат урина за бъдещи маркирания. При някои женски сме наблюдавали повдигане на един от задните крайници по време на уриниране, независимо от приклекналата поза, която заемат. Когато женската е разгонена, ако надуши маркировка на мъжко куче, уринира в близост до нея. По време на еструс женската уринира многократно по своя маршрут, оставяйки върху по-голям диапазон своята миризма.

Николай Атанасов

#452 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 01:08 AM

;)  кавказка  овчарка 

#453 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 01:22 AM

;D  това  е  бащата  на  кавказката

#454 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 09:23 AM

Робине,
въпреки усложненото звучане текстът е доста повърхностен. Нещо като кратка научна статия. Аз те питам ти какво разбираш от начина по който едно куче маркира за него самото?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#455 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 09:14 PM

Цитат

:wub:
Kато си почнал да представяш кучета на МАРТЕН БГ, давай да помагам..

http://uk.youtube.co...h?v=ablYls2kgjY
    :o :o : :o?????????????????? Когато Мартен плюе кучетата на другите, преди това трябва да си погледне собствените генетични деформации!!!!!! Страничният поглед е свален от неговият сайт, защо???????????????? Ама то шило в торба седи ли??????????????  Теорията с практиката трябва да вървят успоредно, а не перпендикулярно!!!!!!!!!!! Та в крайце, аз не ги представям за еталон, а да се запознаем с явните им недостатъци видими дори и на снимка.  :gnqv: :gnqv: :gnqv:  Така нареченият Вожд известен с лабилната си психика, нови снимки няма ли или не е за показване след породният побой нанесен му от невръстен кутрак??????????????  Не всичко на Мартен е лошо, а болшинството. :->) :->) :->) 

#456 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 10:08 PM

Цитат

Робине,
въпреки усложненото звучане текстът е доста повърхностен. Нещо като кратка научна статия. Аз те питам ти какво разбираш от начина по който едно куче маркира за него самото?
  :kuchence: :kuchence: :kuchence: За една секунда това намерил, това ти качил!  :angry:  Много дълго обяснение, но ще опитам! Това е основен белег на доминанта, той единствен маркира най високо, най спокойно, най дълбоки следи след разриването със задните крака!  Имам кучка, която маркира като мъжко и в територията си е като харпия. Единствено тя посяга и на водача и дори наказанията не я отказват, на моменти си мисля, че е сбъркана, ама не е! Маркировката все пак е основен език и без да се виждат трябва да се разберат кой млад, кой стар, кой як, кой слаб и т.н. Здравото и узрялото куче дори и това прави с достойнство. Наистина не бях се замислял, накара ме да си спомням. Много трудно пиша стига!!!!!!!! :wub: :drugarche: :stop: :palec: 

#457 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 10:58 PM

Цитат

Цитат

Никога не ме е интересувало в частност. Не съм придавала такава важност.
Покажи съвършената запълненост и обясни защо е важна и как се отразява на работоспособността на кучето, независимо от породата.

Също, ще се радвам да напишеш според теб какво издава маркировката на едно куче за него самото?
  ;) ;) ;) Първо практиците установили, че кучето със запълненост под очите по силно хапе и има по силно задържане и са се старали да развъждат такива кучета, защото за кучетата пазачи било важно. :OK: После учените също преоткрили, че на широка и масивна кост, широк и по силен мускул и от там и по силна захапка!!!!!!!!!! :OK: И на края изследователите се разходили, описали и подредили всички породни белези в едно сбито четиво наречено СТАНДАРТ на дадената порода!!!!!!!!!! Последните две констатации може и обратно!!!!  Дребните камъчета обръщат каруцата!!!!!! :OK: :palec: 

#458 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 12:18 PM

Зависи от каруцата.
"Калпава каруца и лек ветрец я обръща."

Отговорите не ме задоволяват. Ще пиша по-късно.
Живи и здрави!  :blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#459 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 12:52 PM

Цитат

Когато Мартен плюе кучетата на другите, преди това трябва да си погледне собствените генетични деформации! Страничният поглед е свален от неговият сайт, защо? Ама то шило в торба седи ли? Теорията с практиката трябва да вървят успоредно, а не перпендикулярно! Та в крайце, аз не ги представям за еталон, а да се запознаем с явните им недостатъци видими дори и на снимка.  Така нареченият Вожд известен с лабилната си психика, нови снимки няма ли или не е за показване след породният побой нанесен му от невръстен кутрак? Не всичко на Мартен е лошо, а болшинството.

Моята преценка е, че г-н Събев коментира свободно азиатите и азиатоподобните кучета в България на база на натрупани знания. Друг е въпросът до колко е обективен негов коментар. В крайна сметка това си е негова работа.
Ти Робине правиш същото. Всеки го прави.
Добрият слушател сам умее да отсява обективната от субективната информация и да си извежда изводи. На вас обаче ви е кеф да се дракате, това ви вдига рейтинга и ви докарва временен душевен оргазъм. Пак ваша работа.
В демократично време живеем.  :blink:
Важното е човек да е щастлив.

Ами страничният поглед е свален защото така си е избрал човека. Негово право си е.

За теорията и практиката, не знам как трябва да вървят. Но.. кажи ми, ако е трябвало да са едно, щяха ли да са отделени и да има и теоретици и практици. И не е ли често срещано явление да се водят спорове между двата лагера. Та ние ли измисляме топлата вода, сега?  :blink:

Интересно ми е това за недостатъците. Щото там е най-лесно и всеки тръгва от там. Питам се обаче, азиатчиците в България все на тоя старт ли ще кибичат? Чия политика е това?  :huh: По-трудно е да изтъкне човек предимствата на работата на свой колега, може би? Селекционната работа не е само да кажеш - това куче се бие, влиза в разплод. Това куче не - не. Това е добре запълнено - влиза. Това не - не влиза. Далеч по-задълбочен е тоя мерак. Да си отимаш дамазлък, който да изглежда по този начин и видът му да гарантира способността му да работи в това направление и в същото време да се разпознава че е твой. Това е работа с десетки години. Ти си тръгнал сега да даваш оценка.

За предпоследното изречение нямам думи. Осъдихме кучетата сега да дадем оценка и на хората, та после да сътворим втората планета Земя че вече сме даже и над Господа..

Хубаво е човек да си сподели мнението, нали за това са форумите? тва за малцинствата и болшинствата.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#460 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 12:57 PM

Цитат

:kuchence: :kuchence: :kuchence: За една секунда това намерил, това ти качил!  :angry:  Много дълго обяснение, но ще опитам! Това е основен белег на доминанта, той единствен маркира най високо, най спокойно, най дълбоки следи след разриването със задните крака!  Имам кучка, която маркира като мъжко и в територията си е като харпия. Единствено тя посяга и на водача и дори наказанията не я отказват, на моменти си мисля, че е сбъркана, ама не е! Маркировката все пак е основен език и без да се виждат трябва да се разберат кой млад, кой стар, кой як, кой слаб и т.н. Здравото и узрялото куче дори и това прави с достойнство. Наистина не бях се замислял, накара ме да си спомням. Много трудно пиша стига!!!!!!!! :wub: :drugarche: :stop: :palec: 

Няма живо същество което да не маркира. Значи не е белег, не е и на доминанта. Тва е език. Как маркират недоминантните и доминантните кучета? Кое куче маркира при вида на нов обект - страхливото или доминантното? Кое куче в двора маркира до външната врата - работещото или неработещото? Кое куче в движение маркира често, на малко разстояние, кое рядко на по-голямо разстояние? Какво издава маркировката за характера, поведението, здравословното, физическото, психическото състояние, или както и да ги наричаш? Защо има разлика в миризмата на маркировката на доминантно и недоминантно куче при положение че са хранени по един и същ начин? и т.н.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

• (47 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена