Dog.bg Форуми : Говорилня за Туркмен Алабай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (47 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня за Туркмен Алабай

#801 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2009 - 07:08 PM

:wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#802 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:09 PM

Показване на мнениетоAnna 3, в Mar 18 2009, 05:56 PM, написа:

А за скоците,лично Събев ми го написа,преди да ми сложи банн в Мартен,казва,че неговите кучета,скачали по 10 метра от място,негови думи са,не мои,то пък се оказа,че на тези скоци имало много свидетели,от пазаржишко....
Ми ако ти каже да се хвърлиш под влака :cd_045:но както казах ти винаги пишеш без да си видяла и да си сигорна,при теб е чуеш от тоя от оня и край почвош да говориш все едно си присъствала и видяла всичко,свидетели от пазарджишко :cd_045: :cd_045: :cd_045: :cd_045:

#803 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:15 PM

Идеалните кучета са голяма рядкост /както и сами видяхме от показаният снимков материал на Кирил Стоев, дори и в Туркмения/. Обикновено са само в главите на хората.

Това е селекцията - стремежът да ги сведеш до минимум /недостатъците/ при порода и линия, която ти е на сърцето и която би ти била полезна в мераците.
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#804 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:36 PM

Анче,
за да заключиш дали едно куче има "дефект", т.е. че е НЕЗДРАВО и следователно НЕРАБОТОСПОСОБНО - първо, трябва да се увериш, че е отгледано правилно и второ, трябва да го видиш да работи.
Ако има отклонения в работоспособността си - било то физически или поведенчески, кучето е брак и е препоръчително да не се използва в разплод. Простичко казано.
Поздрави!
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#805 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:41 PM

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 07:36 PM, написа:

Анче,
за да заключиш дали едно куче има "дефект", т.е. че е НЕЗДРАВО и следователно НЕРАБОТОСПОСОБНО - първо, трябва да се увериш, че е отгледано правилно и второ, трябва да го видиш да работи.
Ако има отклонения в работоспособността си - било то физически или поведенчески, кучето е брак и е препоръчително да не се използва в разплод. Простичко казано.
Поздрави!

Трябва да му хвърля един поглед от 30секунди и ще ти кажа дали има дефект в правилния смисъл на думата "дефект"
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#806 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:48 PM

Добър вечер ^_^
И кой е правилният смисъл на думата "дефект"?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#807 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 07:49 PM

Показване на мнениетоLaikata, в Mar 18 2009, 06:41 PM, написа:

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 07:36 PM, написа:

Анче,
Поздрави!

Трябва да му хвърля един поглед от 30секунди и ще ти кажа дали има дефект в правилния смисъл на думата "дефект"
Ми хвърли де :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#808 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 08:57 PM

Кой е този умник, :bo_014: дето ще хвърля поглед(за преценка) на снимка???
User's Signature

#809 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:13 PM

Koй е правилният смисъл на думата "дефект"?

пс. Г-н Димитров,
как плътната обратна захапка се отразява на работоспособността на кучето? /знам, че захапките са една от любимите ви теми/
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#810 Потребителят е офлайн   Anna 3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:24 PM

Според мен,като се има в прадвид,какво е предназначеието на овчарските кучета,дефекта е всяка една особеност във физиката и характера на кучето,която би му попречила да върши адекватно работата си,т.е ако искам да ходя в гората за трупи,ще си взема тежковозен кон,ако искам куче,да ми пази стадото ще си взема овчарско куче със здрава физика и отговарящт характер. Дефект са слабостите в структурата на кучето,слабостите в нрава.. и т.н
User's Signature

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "

#811 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:27 PM

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 09:13 PM, написа:

Koй е правилният смисъл на думата "дефект"?

пс. Г-н Димитров,
как плътната обратна захапка се отразява на работоспособността на кучето? /знам, че захапките са една от любимите ви теми/

Не знам за кое куче става въпрос,ако е за азиат ,нещо бъркате.Плътна обратна захапка имат кане корсо или ка де бо примерно.
User's Signature

#812 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 09:48 PM

:ns22:

#813 Потребителят е офлайн   nenakerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:25 PM

Показване на мнениетоAnna 3, в Mar 18 2009, 08:24 PM, написа:

Според мен,като се има в прадвид,какво е предназначеието на овчарските кучета,дефекта е всяка една особеност във физиката и характера на кучето,която би му попречила да върши адекватно работата си,т.е ако искам да ходя в гората за трупи,ще си взема тежковозен кон,ако искам куче,да ми пази стадото ще си взема овчарско куче със здрава физика и отговарящт характер. Дефект са слабостите в структурата на кучето,слабостите в нрава.. и т.н

и трябва дане се плашат от отворен чадьр и дрьнкане по тенджера :zz_232: :db_046: :db_046: :db_046:

#814 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:41 PM

Показване на мнениетоLaikata, в Mar 18 2009, 08:27 PM, написа:

Не знам за кое куче става въпрос,ако е за азиат ,нещо бъркате.

Ще задам въпроса си по-ясно:
Как плътната обратна захапка се отразява на работоспособността на представителите на породи кучета, пазачи на стада?

пс. Koй е правилният смисъл на думата "дефект"?
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#815 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2009 - 11:50 PM

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 11:41 PM, написа:

Как плътната обратна захапка се отразява на работоспособността на представителите на породи кучета, пазачи на стада?

Кое овчарско куче е с обратна захапка???
Дефекта(недостатък) при кучето може да бъде в анатомията и екстериора.Когато е в характера,това си е направо порок.
User's Signature

#816 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 01:13 AM

tc tc tc... :ac_007:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#817 Потребителят е офлайн   jolyp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 01:07 PM

Показване на мнениетоLaikata, в Mar 18 2009, 09:50 PM, написа:

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 11:41 PM, написа:

Кое овчарско куче е с обратна захапка???
Дефекта(недостатък) при кучето може да бъде в анатомията и екстериора.Когато е в характера,това си е направо порок.
Кой е най-големия порок или дефект в характера на едно куче ?
Предполагам че г-н Димитров ще ни отговори като опитен съдия-лично на мен ми е много любопитно да науча.!

Когато кучето е отглеждано с цел изложби и екстериор-то трябва да е обучено да бъде такова.
Но лично аз-мое мнение е че нашите кучета не трябва да се определят в ринга по този начин-за мен злобата която показват е нормално поведение.
Тези кучета не са плюшени играчки които се отглеждат за да забавляват някого.
Отличен пазач-може ли да позволи да му се бърка в устата от всеки -да се проверява за два тестиса.
Има много други неща които трябва да определят кучето като такова-и това трябва да се гледа.
Лекота при походката, визия, косъм, правилни и добре развити крайници,анатомията като цяло -а характерът е задължителен-то знае по добре за какво сме го взели и за какво го използваме-ПАЗАЧ.
Аз честно да ви кажа никога не съм харесвала тези големи и страшни на вид кучета да бъдат като големи плюшени играчки на изложбите-това не се вписва като кучето пазач- НЕ и според мен.
Съжалявам ако не съм права- но това е моето мнение.
И поради тези причини които изброих много от хората отглеждащи този тип кучета не ги водят на изложби-за съжаление.Истинските кучета не могат да бъдат пречупени в домашни любимци-това което се пише в оценителните листове-като агресивност в ринга-всъщност е истинския характер на тези кучета.
Не го казвам просто така а защото го знам със сигурност.

п.п Извинявам се че пиша в тази тема-но дискусията беше тук.

#818 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 01:30 PM

:oi_129:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#819 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2009 - 02:14 PM

Не ми е работа да изнасям лекции в обществено пространство,но ще кажа две думи.Това което казвате за характера на кучето пазач е приказка за лаици.Кучето може да има вродена злоба,но не може да напада за щяло и не щяло.Когато е със стопанина си то е длъжно да се подчини ,а не както много пъти съм наблюдавал по рингове се нахвърлят на собственика си.От вашите думи излиза,че на овчарските кучета не трябва да се гледат зъби и крипторхизъм,е за какво е дошло на оценка и как ще го оценят.Не искам да опонирам на овчарите и методите им ,но за мен кучето пазач трябва да знае какво и кога пази.Ще дам един пример(може би не подходящ) със кучета ,както вие се изразявате домашни любимци.Почти всички тук знаят ,че 25г. съм гледал зап.сиб. лайки,с тях съм си отгледал децата,защото нямаше наблизо баби и дядовци.Всичките лайки без изключение проявяваха еднакъв характер към условието пазач.Те са много добри към хората,но само се опитай да вдигнеш ръка,да тръгнеш рязко или с груба интонация към някой от нас ,особено към децата,просто освирепява и няма спиране.И това е към всички дори и към най добрите ми приятели ,които ги познават от малки и много повече са си играли с тях отколкото аз.Или се опитай да вземеш нещо живо ,което е на семейството.Когато се стъмни не дават на никой да се доближи до вратата на жилището,но стане ли някой от нас и отиде до вратата спират да ръмжът и чакат да видят окъснелия пришалец и дали да реагират защитно.И всичко това без да са обучавани,това е инстинкт.Но с хъскитата например не стой въпроса така,няма да те защити или ако те обират ще разведе крадците из дома.Както написах,може за вас да не е подходящ примера,но аз имам собствено мнение по въпроса с пазачите и според мен някой просто си търсят оправдание,защо са неконтролируеми кучетата им.Както преди време ,като направех забелешка ,че кучето е мръсно сплъстено и на фъндъци ми опонираха,че по това се разпознавали чистопородните овчарски кучета,хаха.
User's Signature

#820 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 March 2009 - 02:20 PM

Показване на мнениетоMad Max, в Mar 18 2009, 01:53 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в Mar 17 2009, 09:50 PM, написа:

Къде мога да намеря стандарт и той различен ли е от стандарта на средноазиатска овчарка ?

Настоящият стандарт на САО е създаден по описанието на туркменският вълкодав от 1931 г., има изменения до толкова, до колкото да позволява повече възможни интерпретации..
Политически ход. Базата е една. Границата на човешката амбиция расте, документите я следват и оправдават.

Лично познавам няколко човека които могат да разчетат стандарта на туркменската овчарка. Нито един от тях не членува в организация под шапката на ФЦИ.

Не съм много съгласен за базата, но това е мое лично мнение. В случая не се интересувам от ФСИ стандарта на средноазиатска овчарка, а от оригинален валиден стандарт на туркменски алабай към днешна дата, ако има такъв, независимо на коя организация е - има ли такъв или не ?

Примерно - на сайта на Американския департамент по повод Туркменистан е заявено, че в Туркменистан коренното куче, наречено Alabay, се смята за национално богатство и е забранено за износ, без предварително разрешение. Как се развъждат тези кучета в Туркмения - само по работни качества, има ли стандарт и ако има, къде може да се прочете ?

Предварително благодаря за отговорите.

• (47 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема