От това, което изчетох, не ми стана ясно, ако не знам името на собствениците и точния адрес, макар че мога да кажа коя е улицата и да посоча къщата без точен номер, как да подам жалба за злобно куче, за което също не мога да кажа каква порода е, но е с размерите на каракачанка. Освен това колкото и да се опитвах да си опазя кученцето с крака и ръце, нахапано беше само то, на мен нищо ми няма. Нападна ни 2 пъти последователно на път към вкъщи тази вечер, като втория беше пред очите на стопанина, който си пуснал звяра "да си върши работата" на уличката, без повод и намордник, естествено. Преди втората атака взех един голям камък, а собственикът на злото куче ме заплаши да го пусна, че щял да хвърли чука в ръцете си по моето куче.
Ако звънна на момента на 112 мога ли да очаквам някой да се раздвижи, защото ме е нападнало огромно зло куче (да кажем, че така представя нещата)? Някой пробвал ли е?
Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?
Публикувано: 17 May 2010 - 04:53 PM
misheto7, в 15 February 2009 - 12:59 PM, написа:
Цитат
Понеже има друга подобна тема, в която дадоха линк като помощ към тази, та да питам. misheto7 , до къде я докара?
Извинявам се ,че се вклювам чак сега ,но не влизам редовно във форума.Бушка дониъде не се докарахме .Повлиях се от други кучкари и се отказах от разправии .Междувременно със собственика на кучето което ни нападна постигнахме "извънсъдебно споразумение "-за да не подавам жалба срещу тях от сега нататък кучето им ще е само на повод и с наморник.Засега при няколко засичания с тях виждам ,че си спазват обещанието.Надявам се и за напред да е така.В тази абсурдна държава ,в която живеем макар и да работя в полицията ,не вярвам ,че някой ще направи нещо по такива въпроси -било полиция ,било други компетентни органи.Нямаме елементарна култура кк да си гледаме кучета,как да спазваме законите и как да се отнасяме помежду си имайки някаква толерантност един към друг.За съжеление вече си мисля ,че всеки се оправя сам както може без да може да разчита на някакви държавни органи :(
И малко оффтопик потвърждаващ горенаписаното -Вече не знам дали кучетата или хората са тези от който трябва да се пазя излизайки навън.Онзи ден разхождайки се сутринта бях нападната от една жена водеща детето си на училището само защото кучето ми ,което беше на ролков повод се е приближило да тях.Тя започна да крещи и да хвърля камъни по нас ,кучето започна да лае и в следващия момент тя беше взела един голям дървен прът и замахна да ме удари по главата.Опитвайки се да се предпазя ми удари ръката.Като резултат една седмица бях с подута ръка и в стрес дали няма да я засека пак и дали няма да се повтори.Вече не знам къде да излизам и да се разхождам -или ще са свободно пуснати кучета ,които да ни нападат или ще са някакви луди хора за който побоя е най-нормалното решение на проблемите им

За първата част, браво и на теб и на др собственик. Постигнали сте нещо, което бяхме забравили как се прави. РАЗБРАЛИ сте се..
А за второто .. и на ме ми се случи същото , но с баща.. Добре, че бях пред блока и мъжът ми слезе. Лощото е , че кретена нападна бездомната дущица долу, а тя е на 13, почти без зъби и безкрайно кротка.. Попитах го какво цели и знаеш ли какво ми каза: -"Така трябва, а като свърша с песа, ще почна теб.." Ужас...
А едно време (преди няколко месеца) ходех в парка с кучо, почивах си, хората не ми се караха, не ми натриваха наредби в носа и не ме заплашваха..Ужас..
Публикувано: 17 May 2010 - 08:21 PM
Според мен , когато искате да си отстоявате правата се обръщайте към юрист. Когато отидете в районното или друга институция сами обикновено сте обречени на провал. Но пробвайте с един дори току що завършил юрист. Така институциите се раздвижват за да не си навличат неприятности. Търсете си правата както му е реда и с хора които си изкарват хляба с право така ще създадете главоболия на тези които ви притесняват.

Публикувано: 18 May 2010 - 01:12 PM
Gesi, в 12 April 2008 - 08:27 PM, написа:
Здравейте, тези дни изчетох и двете теми и найстина съм на мнение че трябва нщо да се направи за агресивните кучета на поляните!Моя случай е следния :
От известно време започнах да ходя на една поляна където се събират все малки породи кучета и малки на възраст, но и все женски.Срещам мъжките и те замалко минават, поиграват с кучетата и си тръгват.Много се чудех защо тези хора не стоят да си играят тук с всички, докато аз не започнах да се срещам с един шар-пей на 5-8м, който започна да ни ръмжи и налита на бой :o Води се от едно 10г момченце което си тръгваше все, докато не видях и дядото който го води по-често.Той е пълен дебил, убедих се!Смята че е в правото си да пуска кучето си без кайшка из цялата поляна, и то да тича като щуро след всеки, а дядката си прави лафа на пейката без да има и идея къде е кучето.Опитах се деликатно да покажа на дядото пред очите му, а и на останалите 7-8 кучкари, как неговия налита на бой.Отговора беше : "Ама няма нищо, той нищо няма да му направи"(въпреки че в същото време едвам не ме погва и мене)Той стой там от 16 до 20 часа ПОНЕ, така че да се избягва е невъзможно.Говорих със стопаните на още 2 мъжки с който играем, и те казаха че също имат проблем с него(и съм го виждала как и тях напада)Питала съм дядото :А защо като е добро ни ръмжи? Отговора :" Ми то е КУЧЕ!Какво да прави?!?"А и кучето цялото е в белези от предните лапи назад, а по краката и по-големи белези има.Явно е защото е "добро".Последния път след доста стоене с куче на ръце, той го върза малко "да се поуспокой" и моя без кайшка с другите кучета право в него.Онова направо откачи, и моя скочи да се защитава... едвам го отскубнах(без щети), а дядото стоеше на пейката с гръб държейки повода, даже не се обърна
Аз естествено пак си тръгнах, защото той го пусна пак 
Вече на всички поляни не мога да го разхождам моето куче, защото е явно ДОБРО!Е писна ми.Не може така.И хората да казват: "Ами с какво да помогнем, тва е положението".Трябва ли да си жертвам някой крайник, за да се докаже на органите че даденото куче е злобно... и да му направят смешна глоба?Прочетох това " НАРЕДБА
ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА Столична община"А за Пловдивска има ли такава?Помогнете ми.Кажете по какъв начин да се справя?Как да докажа в моя случай агресията, без да има пострадали?За да се приложи закона, и това куче да е с намордник и на кайшка?Ако така гласи и наредбата за община Пловдив.
От известно време започнах да ходя на една поляна където се събират все малки породи кучета и малки на възраст, но и все женски.Срещам мъжките и те замалко минават, поиграват с кучетата и си тръгват.Много се чудех защо тези хора не стоят да си играят тук с всички, докато аз не започнах да се срещам с един шар-пей на 5-8м, който започна да ни ръмжи и налита на бой :o Води се от едно 10г момченце което си тръгваше все, докато не видях и дядото който го води по-често.Той е пълен дебил, убедих се!Смята че е в правото си да пуска кучето си без кайшка из цялата поляна, и то да тича като щуро след всеки, а дядката си прави лафа на пейката без да има и идея къде е кучето.Опитах се деликатно да покажа на дядото пред очите му, а и на останалите 7-8 кучкари, как неговия налита на бой.Отговора беше : "Ама няма нищо, той нищо няма да му направи"(въпреки че в същото време едвам не ме погва и мене)Той стой там от 16 до 20 часа ПОНЕ, така че да се избягва е невъзможно.Говорих със стопаните на още 2 мъжки с който играем, и те казаха че също имат проблем с него(и съм го виждала как и тях напада)Питала съм дядото :А защо като е добро ни ръмжи? Отговора :" Ми то е КУЧЕ!Какво да прави?!?"А и кучето цялото е в белези от предните лапи назад, а по краката и по-големи белези има.Явно е защото е "добро".Последния път след доста стоене с куче на ръце, той го върза малко "да се поуспокой" и моя без кайшка с другите кучета право в него.Онова направо откачи, и моя скочи да се защитава... едвам го отскубнах(без щети), а дядото стоеше на пейката с гръб държейки повода, даже не се обърна

Вече на всички поляни не мога да го разхождам моето куче, защото е явно ДОБРО!Е писна ми.Не може така.И хората да казват: "Ами с какво да помогнем, тва е положението".Трябва ли да си жертвам някой крайник, за да се докаже на органите че даденото куче е злобно... и да му направят смешна глоба?Прочетох това " НАРЕДБА
ЗА ПРИТЕЖАВАНЕ И ОТГЛЕЖДАНЕ НА КУЧЕТА НА ТЕРИТОРИЯТА Столична община"А за Пловдивска има ли такава?Помогнете ми.Кажете по какъв начин да се справя?Как да докажа в моя случай агресията, без да има пострадали?За да се приложи закона, и това куче да е с намордник и на кайшка?Ако така гласи и наредбата за община Пловдив.
Да,и за Пловдив важат съшите рзпоредби.Обаче...има едно "Но".Къде е тази полянка и регламентирана ли е за свободно пуснати кучета?Ако не е...хм.Дядката едва ли си носи със себе си документите на кучето си,дори е възможно и да не му е платена таксата в Общината и това,което можеш по законен ред да направиш е,да сигнализираш,че на еди коя си полянка се събират агресивни кучета,които представляват реална опасност за преминаващите от там хора.Само така ще се трогнат да направят необходимата проверка,но покрай сухото ще изгори и мокрото и преверките ще засегнат неизбирателно всички кучкари,озовали се в неподходящия момент на това място.Друг е въпросът,ако е на заградена площадка-там сме обединени и агресивното куче стопанинът кротко си го взима на повод и ..."вън от чадъра".

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....