Жалба срещу собственик на агресивно куче-процедура?
Публикувано: 02 May 2009 - 12:31 PM
Публикувано: 02 May 2009 - 12:37 PM
Самия факт, че кучето е отвързано и свободно обикаля е нарушение на закона, това че напада и без намордник - пак. Не се отказвайте така лесно, прочетете по-напред как са действали хора, които успяли с жалбите и има резултат.
Отделно - какво значи "След като се възтанови вече се принуждавам да го подаря на някой..."
Пълен абсурд. Не се предавайте, продължавайте да пускате жалби и да изисквате да се действа по тях.
Публикувано: 02 May 2009 - 12:57 PM
rodegunda, в May 2 2009, 11:37 AM, написа:
Самия факт, че кучето е отвързано и свободно обикаля е нарушение на закона, това че напада и без намордник - пак. Не се отказвайте така лесно, прочетете по-напред как са действали хора, които успяли с жалбите и има резултат.
Отделно - какво значи "След като се възтанови вече се принуждавам да го подаря на някой..."
Пълен абсурд. Не се предавайте, продължавайте да пускате жалби и да изисквате да се действа по тях.
Обясних всичко както си е в жалбата , че кучето почти всяка вечер се разхожда свободно без повод покрай блока , дори наскоро отново захапа човек прибраха го точно за два дена в помещението между етажите , но това беше както казах само за два дни! Пуснах жалби както е описано тук , и навсякъде отговоря беше , че трябва да сме повече хора , но за съжаление никой друг не смее да пусне , защото ги е страх опитах се да ги убедя да пусна , но не искат. Един приятел който беше нахапан от това куче ходи също и пуска жалби , но също без резултат казаха му че бил пиян и затова кучето го нахапало. И затова накрая варианта който измислих е да се разделя с моя пит , един месец вече лекуваме болната лапа и не ми се иска някой ден не дай си боже пак да го захапе ... тва куче уби вече три домашни животни. Какво трябва да стане , че да им дойде акъла не тия хора. Ходих и се опитах да говоря с тях , но без резултат.
Публикувано: 02 May 2009 - 01:00 PM
ПП.
И за да не ме разберете погрешно само да уточня,че последното изречение в поста ми в никакъв случай не е упрек!Но не мисля че трябва това да остане така.И дано кучо се оправи скоро.
Публикувано: 02 May 2009 - 01:27 PM
Joey, в May 2 2009, 01:31 PM, написа:
Не е нужно да разчитате на ДРУГ да реши ВАШИТЕ проблеми. Иска се само истинско желание от ВАША страна и повечко упорство!
Joey, в May 2 2009, 01:31 PM, написа:
Ако имахте дете (не знам дали имате) и то не се разбираше с друго дете, да кажем от съседния вход, бихте ли го дали за осиновяване?? Това е някакво просто безумно решение от ваша страна, да не говорим, че няма никаква гаранция дали кучето няма да попадне на други проблеми на новото място.
Joey, в May 2 2009, 01:57 PM, написа:
Нещо не разбрах, имате ли вх. номер за подадена в писмен вид жалба до поне три институции и звъните ли редовно там да проверявате за движение?
Наистина ли не осъзнавате какви безпочвени гупости са тези отговори?! Цитирахте ли законите, които са нарушени, в подадената (евентуално) жалба и знаете ли какви са задълженията на институциите, до които сте я подали?!
Прочетете хубавичко това, ПОДАЙТЕ НОВА ЖАЛБА и следете за развитието по въпроса!!!
Nickey, в Apr 23 2009, 02:52 PM, написа:
...
Страницата с информация е тази: http://park4pets.com...urce.php?id=235
...
А ето тук можете да видите и първата примерна Жалба, която е срещу стопанин на агресивно куче: http://park4pets.com...urce.php?id=236
Публикувано: 02 May 2009 - 02:01 PM
И в момента продължавам да следя дали се изпълняват разпоредбите на институциите.
Нещата трябва да се довършват докрай, независимо колко пъти ще се наложи да се обаждаме и пишем на институциите.
Твоето куче си е твое, а пък ти си неговият човек и ти трябва да направиш усилия и да изискваш законно спокойствие за себе си и за кучето си, докато нещата не се оправят. Няма ли възможност да направите клипове на това куче ?
Публикувано: 17 March 2010 - 09:06 AM
Извинявам се, ако има вече такава тема, но просто не можах да я открия сега в бързината!
Бясна съм - за пореден път тази сутрин с моя кучо налетяхме на съсед, който пуска агресивната си шар пейка без повод, нарочно. Естествено, прибрахме се преди малко преждевременно, защото кучката подгони моя смотаняк. Преди това също го е нападала.
Човечецът понякога е на кеф и я води на повод, съобразява се, но по-често я пуска нарочно, а после, кучката като нападне - крещи като луд (всъщност, явно е пълно куку) и ходи да я връзва.
Не мога да разбера защо трябва да ми създават подобни негативни сутрешни емоции - разкрещях му се, че ми е писнало и че трябва да води на повод агресивното си куче, а отговорът беше: "Ама, пикло, не ми се обяснявай, аз от 10 години идвам на тази поляна!" + разни др псувни ... Какво да ви кажа - без коментар!
Кажете, има ли смисъл да пускам ЖАЛБА някаква или не знам и аз ... Как се справяте вие с подобни екземпляри? В БГ ги има МНОГО. Заобикаляте ги и не се занимавате? Вие си пазите доброто и неконфликтно куче и го връзвате, за сметка на агресивните, нарочно пускани свободно или ...?
Поздрави!

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.
Публикувано: 17 March 2010 - 09:13 AM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 March 2010 - 09:45 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 30 March 2010 - 10:48 AM
- Имам един съсед които има две големи кучета,за да ги храни той излиза нощем и с пушка убива бездомните кучета,дере ги,вари ги и храни с тях своите кучета!
Шока беше пълен! Живеем в малък град,хората се познават! Попитах я кой е човека,но тя явно разбра,че въпросния \"човек\" може да има проблеми,не искаше да каже. Единственото което успях да измъкна от нея е,че се казва Румен и че живее в района на оранжерията гр.Левски и,че жена му е рускиня. Днес ще направя опити да разбера повече,дано да имам късмет!
Публикувано: 30 March 2010 - 11:03 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 11:11 AM
Направете добри клипове ако можете, без да ви видят стрелците. Снимайте всичко.
Щом стрелят на воля, явно се мислят за недосегаеми и вероятно ще успеете да ги снимате.
После жалба + клиповете на CD. Взимате входящ номер на жалбата и искате телефон,
на който да следите работата по жалбите си.
И започвате през няколко дни да звъните на чиновниците, докато не се размърдат.
п.п. Жалбите трябва да са написани грамотно, без обидни квалификации - дайте факти; впишете свидетели, които биха потвърдили видяното; приложете клипове и снимки. Цитирайте кои закони и наредби се нарушават и подайте жалбите лично към институциите, които трябва да контролират спазването на съответните нарушени закони и наредби.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:14 AM
Ако трябва, ще направя допълнителен раздел в Общия форум - Помощ за животни в беда, за да може да се слагат там такива случаи.
Иначе - подавате молба в районното, описавате случките, посочвате извършителя и неговия адрес, както и доказателства, ако имате - свидетели, снимки. Това е начина, друг няма.
Ползвайте търсачката на форума, има описани не един такива случая, в който хората взеха отношение и направиха каквото трябва.
Публикувано: 30 March 2010 - 11:17 AM
Публикувано: 30 March 2010 - 11:23 AM
Ако трябва, ще направя допълнителен раздел в Общия форум - Помощ за животни в беда, за да може да се слагат там такива случаи.
Преместете темата където трябва или я прикачете към някоя друга.
Публикувано: 30 March 2010 - 01:25 PM
За съжаление това е истината!
Единствения начин е да се бръкне на българина в джоба,да има закони и институции на които наистина им пука и да имат власт да направят нещо!
За мен зоо полиция е вариант. Дори и само от доброволци без заплащане,но да имат власт!
Да могат да глобяват и наказват!
Аз бих станала доброволец! Сигурна съм,че и много други биха го направили!