Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#101 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2008 - 03:35 PM

JujitYy,някъде във форума бях чела че не може да им омръзне.И нямат нужда от разнообразие на храната като нас.Иначе мойто "прасенце" само да изпусна нещо на земята (най-често щипки от простора) и се изстрелва със скоростта на вятъра да не би да е нещо за ядене.Онзи ден ядях сандвич с пушено пилешко и изпуснах едното пърче и въобще не сварих да се наведа камо ли да го взема.По време на хранене Бенджи винаги кражи под масата с недеждата да падне нещо  ;D

#102 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 03:39 PM

Кара пък напоследък отказваше гранулите иииии...... почвах да добавям от нашата храна към гранулите й.Резултат:  :P на купичката  ;D .
User's Signature

Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 03:44 PM

Аз на Бенджи сега му мешам гранулите с консерва заради зъбките.Пробвах да да му ги накисвам с топла водичка или с кисело мляко,но той категорично отказваше да яде.За това се и принудих на този вариант и да ти кажа Бенджи е направо на седмото небе.С такова настървление яде,че чак оставам с отворена уста  :o

#104 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 04:01 PM

Аз консерви бях взимала от вета, когато Бък беше с възпалено гърло и не трябваше да яде гранули, за да не се раздразни... и доста бързо омиташе всичко. Не че сега гранулите не ги яде... :blink:

Отивам да си взема аз Роялче от зоомагазина и продавачката ми казва, че в пакет от 4 кг е свършила и ми предложи да си взема Mini Junior и аз отказах и й казах, че все пак тя не е за средни породи, а отговора беше "Е тя е същата, просто е по-малък размера на гранулките. Вземи си! :blink: " Ама пак отказах и взех 1кг насипно от медиум-а и утре ще отида за пакет.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Там между другото бях виждала веднъж Роял Канин Кокер, ама сега нямаше... мисля като порасне от нея да му взимам, ама ще видим... не навсякъде я има.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#105 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 15 July 2008 - 05:09 PM

Преди няколко дена мама е купила на Бъди някаква храна насипно от зоомагазина и продавачът казал, че е ветеринар и си представил визитката и че тази храна е най-хубава за малки кученца, но мама не е запомнила името на храната,било нещо с Д.........,някой да има идея коя е тази храна?
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#106 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 July 2008 - 05:13 PM

Не купувайте отворени храни от чували. Не знаете как е съхранявана, не знаете какво точно са сипали след отварянето вътре - най-често олио, понеже храната изсъхва от седенето отворена и така "подобряват' вида й. Не знаете дали купувате точно това или нещо друго... И т.н.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#107 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 05:48 PM

bushkata, знам това, просто нямаше как да взема чувал, защото нямаше, затова взех 1кг насипно, колкото да има, докато дойде чувала. А иначе храната си е същата.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#108 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 July 2008 - 08:34 PM

Цитат

bushkata, знам това, просто нямаше как да взема чувал, защото нямаше, затова взех 1кг насипно, колкото да има, докато дойде чувала. А иначе храната си е същата.
Моя пост беше за  desi_kz1.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#109 Потребителят е офлайн   vitca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 09:29 PM

Моят Коки папа 4 пъти дневно.Два пъти Роял Канин Медиум Джуниър с две лъжици кисело мляко :wub: и два пъти специално за него или телешки или пилешко.Определено апетит не му липства и не отказва нищо...... ;D
User's Signature

Качена снимка
Зимата отмина вече и за море си мисля вечер.............

#110 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 09:37 PM

Аз се питам, понеже стана така,че взехме този път 15 кг чувал (нямаше от малките и аз не исках да взимам отворен) и сега се чудя как да го съхранявам и прочетох в една тема за пластмасова кофа за боклук с плътен капак. та се чудя, дали е добра идея, защото колкото и да затварям чувала и да го лепя с тиксо и други глупости, пак си се отваря, а малкият яде доста време от нея.
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 09:44 PM

Чувала няма лии... zip system мисля, че се казваше.. ? Поне нашия има.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#112 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 15 July 2008 - 09:49 PM

Брани, аз взимам по 18 и 15 кила. Имам контейнер, само че метален. Може да го сложиш или в такъв или в пластмасов с хубав капак. Държиш го на проветриво, без светлина, да не е на балкон. И няма толкова да се тревожиш. Изветрява леко, но не се усеща почти промяната. Аз съм много доволна и от много време взимам само големи разфасовки.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#113 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 09:56 PM

Цитат

какво точно са сипали след отварянето вътре - най-често олио, понеже храната изсъхва от седенето отворена и така "подобряват' вида й
Стига де, верно ли има такива наглеци? Малко на митове ми намирисва. А ако има такъв магазинер си е заслужил цяла София да го знае.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2008 - 09:57 PM

ми ние отдавна решихме, че няма да взимаме насипно пък чувала ми излиза доста по-евтино. мисля над варианта с кофата - изглежда ми много изгоден. иначе знам за топлината и директното слънце. той чувала стои в тъмното помещение, там показателите целогодишно са почти еднакви. а иначе няма цип на чувала
User's Signature

Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 July 2008 - 10:04 PM

Ми да, кофата си е изгодна. Аз я имам от около година. Много ми е удобна. Седи под носа на Сара в стаята и тя не може да я надуши даже и да я изтърбуши, въпреки, че знае че там е храната. Цип имат само някои чували. Ама аз и на тях не вярвам и пак в контейнера сипвам.
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 05:03 PM

НЕМА ТАКОВА КУ4Е,НЕМА!!!!!!!
ТВА ЯДЕ,ПОВРЪЩА И ПАК ЯДЕ ;D ;D ;D

#117 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 18 July 2008 - 05:22 PM

INFERNAL, хайде да уточниш за кое куче говориш. АКо говориш за кокера като цяло ще те помоля да се извиниш и да си вземеш думите назад, защото е обидно. И ако обичаш не пиши с големи букви, тук това се приема за крещене.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 05:25 PM

Бък започна да ми отказва гранулите. Но аз предполагам защо...
В четвъртък брат ми имаше рожден ден и го празнува на село, защото двора е голям и се събират много хора, а и могат да останат да спат после там. Обаче трябваше да вземем и кучето все пак. Не можех да го затворя вътре, защото вратата си беше отворена и можеше да излезе на двора пак. Не можех да го затворя в някоя стая, защото щеше да се напишка нарочно и то няколко пъти. Просто не можех никъде да го оставя, освен на двора при нас. И естествено, както си знаех - почнаха да му се дават ядки, които след това изакваше цели. После се започна с кюфтета и т.н. Казах да не му дават - кой ме слуша... :rolleyes: Още там започна да не си дояжда всичко, а се виждаше, че е гладен. Сега вкъщи от вчера (откакто сме се върнали) не е ял нищо, щото не иска. Хапва 2-3 гранулки, като ги сдъвква хубаво, преглъща, поглежда ме учудено и си тръгва, оставяйки ги. Аз прибирам гранулите и на следващата дажба - пак същото.
Какво да правя - да го оставя гладен, докато прояде или да му ги овкусявам нещо... не знам какво да правя. Ако може някой да ми помогне, ще бъде добре :'(

ПП: Съжалявам, че е толкова дълго, ама...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#119 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2008 - 05:34 PM

познато и при нас беше същото ... примеси му гранулите с кисело мляко.. или пък го из4акаи да прояде гранули..

#120 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 05:47 PM

Може да е малко строго но явно се инати.Като неиска да яде няма да яде,като огладнее ще прояде.Аз на Кара й ги смесва с наша храна тъй като смятам след месец да я оставя на готвено,но ти ако мислиш да си оставате на гранули....май това ще е най-добре.Заради слабостта на майка ми (като твоя случай),сега булонката яде в къщи само кюфтета  ;D .Баща ми се дразни че той яде боб а тя кюфтета  ;D .
User's Signature

Качена снимка

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема