Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#121 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 July 2008 - 06:28 PM

Мм, с учудване видях, че купичката е празна :yahoo: Първата изядена дажба от 3 дни насам :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#122 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2008 - 08:01 PM

Рали,защо ще минавате на готвено?
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 09:39 PM

Ми незнам и аз.Бяхме решили че когато навърши 6 мес ще е достатъчно голяма и ще може да яде и от нашата храна,но сега като се замисля от финансова гледна точка излиза същото + витанимите които й давам.Тъй като сега е на Педигри се налага да й давам витамини,които да компенсират.Имам чувството че нашата храна съдържа повече витамини от колкото гранулите й сега.
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2008 - 10:08 PM

значи Рали,махнето го това Педигри!!!! от личен опит знам - докарва много стомашни проблеми. не знам какво му слагат, но просто Макс яде ли нещо на Педигри - ела та гледай какво става после. мисля,че опеделено има връзка с повръщанията на Кара и Педигрито. с много вето съм говорила и кучкари - това е нисък клас храна с много изкуствени неща в нея. Макс ако знаеш какви проблеми си дикара с един деликатеси на Педигри. аз храня с Нутрам. водят я уж премиум, ако не и супер премуим (ама се съмнявам). при всички случаи е добра храна и е поносима на джоба. и аз пробвах с готвено - трудно е, по-скъпо е, и отнема много време. трудно премерваш порцията и т.н. съветвам те да си харесате една гранила поне среден клас и с нея.кара сега се развива и не си заслужава да си създавате проблеми. до колкот знам, те съзравят едва на година, година и половина. и на мен в началото ми изглждаше мн скъпо на гранули,но като свършихме първия чувал се разбра, че не е така. ако ти хареса тази храна Нутрам, мога да говоря с моя дистрибутор ( аз я взимам от доставчик) и да ми каже къде във Варна я има, ако не можеш да я намериш. ако не пък тук да дадат друг съвет за марка, но махнете Педигрито..
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 10:24 PM

Ами ние Педигри-то го купихме защото нали го рекламират и известна марка пък и 15 кг по-евтино излезна,в последствие разбрахме що за стока е.Поблемът с оченцето се е получил  от липса на витамини и сега й даваме Педигри мримесено с наша храна и витамините.Вече свършвае чувала така че ще потърся тази храна която спомена.Повече инфорация можеш ли да ми дадеш за нея,да не е лилаво-черен чувал?
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 10:29 PM

Виж тук http://www.nutram.com :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#127 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2008 - 10:35 PM

ми Рали, на мен ми я препоръча една жена, която видяхме в парка.. поразпитах после за нея, питах и във форума, всички казаха все добри неща за нея. ние купуваме обикновено 7 кг, които стига на Макс за около 40 дни ( малко му увеличих дажбата) и чувала ми струва 36.20лв. сега взехме от 15кг, защото нямаше малък и не се знаеше кога ще има. този струваше 71лв. и би трябвало да стигне за около три месеца горе долу. Макс я харесва много на вкус, за разлика от предишните гранули. никога не си е оставял порцията, яде лакомо винаги. гледам,че заглади козинката, по-енергичен е, не хленчи за храна (тоест мисля,че храната го засища). имат и лилави чували,но трябва там да видиш кое за Каричка, малка е още. ние сме вече на Адълт с агнешко и ориз, има и за чувствителен стомах
ето я нашата храна
http://www.nutram.co...landradult.aspx

а като гледам това е вашето -
http://www.nutram.co.../_n_/puppy.aspx

преценете си, разпитайте, но ние да чукнем на дърво от както сме на тази храна, стомахчо не се бунтува.
Ако не я намирате,кажи аз да разпитам,защото не съм сигурна,ама мисля,че хората от които я взимам са директните вносители, или поне за нашия регион.защото като гледам сайтове с тази храна е доста по-скъпа. а и те ни правят малка отстъпка принципно. кажи ако имаш нужда да питам дали има във Варна. но мисля,че каквото и да избереш е по-добре от Педигри. аз направих така - взех първо един килограм и пробвах как върви. после взех два и когато видях,че е ок,тогава купих целия чувал. лош опит просто,защото първия дадох 40 лв и го подарихме половината (оказа се,че храната е мн зле, напа си беше вината де, но опитът учи)
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 10:42 PM

Благодаря ви много.Още утре ще поразгледам,но мисля че в магазина от където по принцип пазарувам е добре зареден и ще я открия там  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2008 - 10:44 PM

успех! ако има нужда казвай да помагаме! но не взимай от първия път цял чувал!!!!! първо на място пробваи дали изобщо ще хапне от нея (само една две гранулки,да видиш реакцията й) и след това карайте седмица две и чак тогава прецени за чувал. и тогава те съветвам да е от 7 кг. :) ;)

П.П. внимавай да не я объркаш с Нутра Нъгетс, много сходни са, но са различни!
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 10:46 PM

Ок  ;) .Мерси много.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 10:54 PM

Забелязах, че в последно време Бък яде бавно и сдъвква гранулките, а преди ги омиташе за 15секунди и направо гълташе. Това нормално ли е, означава, че не му харесва ли?.. Не знам и аз. Какво може да е?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#132 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 July 2008 - 11:40 PM

ами неможе ли просто да дъв4е?  ;D ти нали дъв4еш като ядеш така и той сега се у4и да дъв4е според мен..  :blink: :blink:

#133 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2008 - 11:46 PM

На мен вета ми е казвал, че по принцип кучетата не дъвчат много, особено малките. Ама не това ми е проблема. Не яде храната с желание, а я оглежда, хапва 1-2, мисли и чак тогава започва да яде и то бавно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#134 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 July 2008 - 12:07 AM

аха ами прсото сте го разглезили с тич киуфтета  :P споко ще му мине..

#135 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 07:09 AM

Brani and Max,както винаги се появяваш с полезна информация и съвети  ;) Искам да те питам нещо.Каза на Рали че трябва да внимава да не обърка Нутрам с Нутра Нугетс,защо имаш ли нещо конкретно предвид Нутра Нугетс-а?Аз съм чула от доста места (нямам личен опит все още) че е една много добра храна или просто го казваш като съвет за горе-долу подобните имена?Не искам да оставаш с впечатление че се заяждам или нещо подобно,просто и аз още се уча за отделните типове храни и за това ми е полезен всеки един коментар и най-вече от по-опитни хора  ;)

#136 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2008 - 11:23 AM

няма проблем Сесили, аз нямам лични наблюдения над Нутра Нъгетс и и казах да внимава, защото имената са сходни и често се бъркат. хората си мислят,че е едно и също. а не искам да препоръчвам храна, която не съм пробвала. затова й казах да внимава. аз също съм чула хубави неща за нея, но не съм я пробвала и ако не се лъжа е малко по-скъпа. а и също,защото често в магазините се опитват да те будалкат - е ама това е същото, само дето... и някаква тъпотия следва. а Каричка е малка и трябва да се внимава. ;)
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 July 2008 - 11:32 AM

Сега, да ви внеса малко пояснения:
Брани е адски права за Педигрито, това за кокерите специално е храна боклук. Казвам го от личен опит, Сара ядеше гранули на Педигри като беше около годинка, направи жестока алергия към тази храна. Явно много кокери са чувствителни към тези химии, които слагат вътре.
После - Няма значение точно коя храна ще купите, казвала съм го много пъти. Всеки трябва сам за своето куче да открие от коя храна се чувства добре то. Има списък с марки храни премиум и супер премиум, на всяко куче различните храни от този списък се отразяват различно. Харесвате си някоя, която ви изнася финансово и я пробвате. Ако не се отрази добре - пробвате друга.
Сега за подобните имена - храните са Нутра Нъгетс - среден клас, Нутра Голд - висок клас, Нутрам - висок клас, всичките са хубави. Хранила съм Сара и с трите. Отразяват й се добре. Въпрос на избор е от финансова гледна точка какво ще ви изнася. Нутра Нъгетс е доста евтина, излиза по-евтина и от Педигрито. Нутра Голд-а е около 6 лв килото, Нутрам е съвсем малко по-скъпа /цените са на килограм от зоомагазин/. На чувал винаги излиза по-евтинко.
Освен тези храни има и още доста премиум марки, от които може да се избира. Въпрос на личен избор за всеки.  ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#138 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 01:21 PM

Някой чувал ли е нещо за храната Happy Dog ? Аз на много места четох, че  е добра храна, а на едно място прочетох, че е нисък клас :huh: Не смятам да сменям Рояла на Бък, просто питам от любопитство :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#139 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2008 - 01:49 PM

ми да ви кажа , Самотната е права много за храните, аз за това казах на Рали да я пробва първо,за да види!аз така сгреших от начало с първите гранули. още не мога да повярвам как ме метнаха, ама както се казва - не е луд този който яде баницата, а този които му я дава. влязох в магазина и попитах за убава храна за кутрето. а продавача ми вика,ето тази много е добра! премиум клас! а после се оказа, че Уфито е много зле, та повече и от Педигри,ама е така, който не мисли.
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 July 2008 - 02:13 PM

Хепито е среден клас, доколкото знам. Но не съм чувала много неща за тази храна. Във всеки случай не е в списъка с препоръчваните.  ;)

Така е Брани, аз съм опитвала от всичко. Консерви, готвено, нисък клас гранули, по-висок, и сега най-висок. Смея да твърдя, че лично съм стигнала до най-доброто за ядене... но само за моето куче.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема