Dog.bg Форуми : Хранене на кокера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (43 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на кокера

#201 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 August 2008 - 07:53 AM

Цитат

аз и самотната се опитахме да намекнем за това, че има евтини и достъпни премиум храни без да цитираме директно марки

Защо не ги кажете направо? То детето поне ви слуша (отказа се от попарки и рязане на опашка вкъщи) ... то е ясно, че чак до онлайн търговия едва ли ще стигне, но поне ако знае 4-5 прилични марки да може да си купи 1 от магазина до тях.
Аз живея в Ямбол и тук например няма Nutram, Nutra Nuggets, Diamond, Chicopee ...  (или поне преди месец нямаше; поръчах 15 кг и си имам засега). Роял Канин има на 2 места и май само аз си го купувах( и всеки следващ път цената беше с по левче, две отгоре - вероятно заради пътните) На другите места (поне 5-6 магазина) ми препоръчват храни за по 1.60/кг, по-скъпи марки нямали, защото никой няма да ги купува ...
Щом xrisi95 си е купила гранули за 3.40/кг, значи иска нещо подобно като цена ...
xrisi95, запиши си марките Nutram, Nutra Nuggets, Diamond, Chicopee, Purina Dog Chow на листче и като отидете в този магазин първо потърси от тях. vlado zoo и  samotnata  може да добавят и други. Искай храна за малко кученце ( кажи подрастащо, бебе), защото тя съдържа точно нещата, от които твоята Вики се нуждае сега докато расте. Ако има 2,3 от тях вече може да си избереш (според цената)Може да купите цяло чувалче - така ще сте сигурни какво точно купувате, храната ще е по-прясна ... и въпреки, че са доста пари на куп, едно чувалче ще ви стигне за много време. СЪщо цял чувал ще ви излезе по-евтино, от колкото ако купувате насипно.
НЕ слушайте продавачката, тя ще гледа да ви похвали нещо, от което тя има сметка. Например може да ви каже, че храната Х е много добра, а тя всъщност да не е, и никой да не купува от тази храна, но продавачката иска просто да си продаде стоката.

#202 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 08:09 AM

Всъщност това са добри и достъпни марки. Ако ги няма в магазина, потърсете ги. Магазинерът лесно може да ги зареди (ако е чувал за тях  :rolleyes: ). А за онлайн търговията не е трудно. Има няколко сайта, многократно цитирани във форума. За 60-70 лева кокерчето ще яде 3 месеца. Знам, че е трудно да се убедят родители, но при добра информираност е по-лесно.
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 01:56 PM

Здравеите,с коя марка храна започнахте да храните вашето кокерче?Аз с Hill's.Когато заведох Дари при вета, прегледа и ни повари плик с гранули на хилс консерва на хилс и още нещо на хилс.
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 02:06 PM

Ивето, храната на Хилл'с е много добра и ако можеш ще е добре да храниш малката с нея :)
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2008 - 04:34 PM

Добре благодаря чи ми каза аз бях чела тук ,че е хубава
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 August 2008 - 10:25 AM

Тати ще ходи до софия по работа и едвам го накарах като се варне да ми донесе храна на хилс.Той ми вика че няма да даде толкова пари за храна и ми се наложи да си дам спестяванията а той да ми вземе :huh:.Какви родители само!Децата са спестявали толкова време и накрая едвам да го обедя да мине до някой зоомагазин и при тва аз да си платя храната :rolleyes:.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 10:40 AM

Ами понякога това е начина родителите да покажат на децата, че е време да си поемат отговорностите  ;) Когато се наложи децата да "дават" тогава те усещат наистина как стоят нещата, защото се налага да избират и да взимат решения от какво да се лишат и какво да имат.Дано си ме разбрала какво искам да кажа  ;)
А виждам че си от Пловдив, и аз също и в нашия град си има Hill`s, ако се интересуваш мога да ти кажа къде точно  :blink:

#208 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 August 2008 - 10:49 AM

Казвай :yahoo:!Аз търсих но не оспях да намеря.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 11:15 AM

Можеш да намериш в клиники "Провет", "Новет" , и в клиниката на Карагьозов мисля че има (срещу Младежкия хълм).Може да провериш и в магазин "Зоо мания" мисля че и там имаше.Изобщо в по-големите клиники и магазини я има, не е трудно да се намери  ;)

#210 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 August 2008 - 11:17 AM

Благодаря много!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 August 2008 - 11:56 AM

Ама вие от най-евтината на най-скъпата се мятате.... Нали точно това се опитахме да обясним с Владо. Има също толкова добри и качествени храни за много по-малко пари. Хилс ако не се лъжа в момента е най-скъпата храна на нашия пазар. А със същото качество има още няколко марки. Ако родителите не могат да си позволят да дават толкова пари /не може всеки път детето да си дава спестяванията, а може и да не стигнат/ има достатъчно добри варианти, които да им излезнат що-годе нормално като цени.
Аз си признавам, че Хилс никога няма да мога да си позволя. Но не мисля, че си храня кучето по-лошо.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#212 Потребителят е офлайн   iveto_656 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2008 - 09:05 PM

Права си samotnata Хилс е от най-скъпите храни.Аз взимам от нея ,защото ми е одобно в обеля има само два магазина големия го затвориха.Аз взимам на Хилс по-простото причина, че в другия магазин има някви измислени марки и затова  аз взимам от ветеринарката.Тя има само на Хилс и Хиеми дог.
User's Signature

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2008 - 03:05 PM

Айде аз малко да изляза от темата с марките храни. Напоследък толкова се учудвам на хората.Когато седим някъде-пред блока,на кафе или където и да е,щом някой яде нещо,веднага иска да даде и на Рея. Децата пред блока особено постоянно се опитват да и подхвърлят парченца вафли,зрънчовци,хамбургери,солети,без даже да попитат може ли  :o. Не стига,че се карам на Рея да не яде от земята,ами хората постоянно и подхвърлят нещо. Хиляда пъти повтарям да не дават на кучето,а те ми викат "Ама то виж ка ме гледа?" ,"Ма то е гладно..." или обичайното "ЩО ???" . И аз започвам да обяснявам,че сладкото не е полезно,че не трябва чужди хора да и дават,че си има режим на хранене...,от което обикновено ме гледат опулено и кимат с  глава,а в следващия момент пак и подхвърлят нещо.
Онзи ден ходихме на палатка и цяла вечер се карах на другите,че дават на Рея,а като им обяснявам,че има режим хората не само,че не ме разбраха,а започнаха да спорят с мен,че трябва да даваш на кучето на воля да си яде колкото иска... :huh: :huh: :huh:. Е как ще си гледам КОКЕРА в апартамент,ще му направя режим на извеждане и е го оставя да си яде на воля. Говоря специално за кокера ,защото е много лакома порода и  не мога да го оставя да яде колкото си иска.Особено,когато другите ядат,Рея винаги иска... :( :( :(
И най-чудното ми е че след като се скарам на някой да не и дава храна,после продължава да и дава. Аз все пак съм и стопанка и аз прецеявам колко и какво трябва да яде! :-
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#214 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2008 - 09:15 PM

ооо, това вече не ме учудва! колкото и да обяснявам, това няма да спре. аз вече гледам просто някой да не даде нещо. преди няколко седмици,имахме приятели на гости. всички от много време са предупредени,че кучето не е кофа за боклук. и след малко някой ми вика,че кучето повърнало. гледам аз, цялата храна, повърната, даже още не смляна. и започвам да се чудя какво ли е станало. притесних се,защото знам,че поради предишната му болест е много опасно да повръща. и накрая, когато изглеждах доста притеснена един от гостите си призна, че му е дал пилешка пържола - ама било малко,ама не могло така да стои гладно кучето...
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 August 2008 - 07:56 PM

На нашето кученце му даваме Роял Канин, два пъти дневно.

Опитвал е диня и два пъти суха малка коричка хляб. Много му хареса, но много внимаваме, защото е малък и е вечно гладен.
Не го пускам в кухнята, за да не се дразни излишно.

Трудно ми е да преценя какво количество диня или пъпеш би било безопасно за него.
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 08:03 PM

Кученцето Ви е още малко за две хранения. Поне три.
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 25 August 2008 - 12:14 PM

На 7 месеца е нали, на тази възраст храненеята не са ли вече 2?
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#218 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2008 - 12:26 PM

Да, на 7 м. е. И аз така си мислех.
User's Signature

Качена снимка

#219 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 04:16 PM

имам проблем с храненето на Мила.. от една седмица не иска да яде никакви гранули стои по цял ден гладна но гранули не яде.. взимах и какви ли не гранули на роял канин.. на нутрам.. и какви ли още не ми даде моя доктор.. не иска и не иска.. яде кисело мляко с хляб..ориз с пилешко..кренвирши.. и всичко каквото и да е само да не са гранули..даже опитвах в другите храни дето и правя да и сагам и гранули.. но всичко друго изяде само гранулите остават на дъното на купичката... моля ви посъветвайте ме какво да правя. аз мисля че най подходящата храна за нейната възраст са гранулите, а тя изобщо неще да ги погледне :(
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 04:50 PM

Ако трябва я остави няколко дена гладна - ще прояде. Но ако видиш, че се озърта и не си изяжда - вдигаш паницата и даваш на следващото хранене.
Ако искаш пробвай да ги овкусиш леко с нещо - аз по едно време пробвах с настърган кашкавал.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

• (43 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »