Хранене на кокера
Публикувано: 03 December 2011 - 10:23 AM

Публикувано: 03 December 2011 - 10:31 AM
Но не разбирам защо ще сменяш рояла? И какво общо има това с пакетите?
И роял имат пакети, и eukanuba, имат по 1кг, по 3 кг, по 7.5 чувал... Нутра има чувалче 7.5кг...
Освен това много зависи откъде купуваш храната.
Има магазини, в които някои храни се изкупувта за седмица-две, а чувалите се затварят. Тогава храната няма как да си изгуби качествата. Има магазини, които държат чувалите отворени, изрязани до нивото на гранулата, и не могат да ги продадат със седмици.... Тогава вече определено качествата се губят.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 03 December 2011 - 11:27 AM
Публикувано: 03 December 2011 - 11:52 AM
А, не, Рояла си е много качествена храна.
Аз лично за кокери не я харесвам защото има малко повечко царевичка и е доста мазна.
Ние сме отдавна на Юкануба, ще станат може би 3-4 години....
[/quote
Желателно е да се харани с тази марка,тя е най-подходяшата за кокера ли?Или се преценя според кучето,но аз как да преценя коя е добре за нея, тя всичко яде??
Публикувано: 03 December 2011 - 12:05 PM
Няма такова нещо като "най-добра". За едни едно е най-добро, за други друго.
За мен, като минала през 8 години всякакво хранене на кокер, за моя кокер съм намерила най-доброто.
Храната се определя от човека/собственика според това какво той харесва в храната - състав, цена, как се отразява на кучето, дори и откъде е удобно да се купува.
Аз съм избрала тази марка заради хубавата и формула, качествените съставки, имам доверие на държавата, в която се намира завода, цената не е най-високата, отразява се перфектно на кучето ми, има всички видове /пъпи, адълт, за чувствителни стомаси, за наднормено тегло, различни вкусове/ и така няма да се налага да сменя марката, а само вида, ако се наложи.
Но това е мое мнение, моя опит и моето куче. Мога да го давам, но не и да се изказвам категорично за или против. И понеже се занимавам с храни от около 4-5 години, все пак си позволявам да давам съвети относно съставите на храните. Правя разлика между нисък, среден и висок клас храна и познавам някои храни по състав и как са се отразили на кучето ми.
Това мога да кажа аз.
Кой каква храна ще избере за своето куче, за себе си /според цената/ и т.н. - всеки сам решава.

Публикувано: 03 December 2011 - 07:25 PM
Публикувано: 03 January 2012 - 01:17 PM
Последните постове преминаха в друга тема, затова ще ги преместя в правилната такава.

Публикувано: 03 January 2012 - 09:39 PM
Публикувано: 04 January 2012 - 01:50 PM
Няма да се развали. Аз купувам на Сара 1 чувал от 15кг и си караме с него около 5 месеца. Имам контейнер, който се затваря добре, а Юканубата пък имат цип на чувала та даже не е нужно да я сипвам в контейнера.
В краен случай, ако няма къде да се държи или няма толкова пари накуп може да се купува насипно от зоомагазин, но аз препоръчвам магазини, в които чувалите се затварят, а не се изрязват до нивото на гранулата. В отворените чували кой знае какво попада, а и много по-бързо изветряват.

Публикувано: 04 January 2012 - 09:38 PM

Публикувано: 13 January 2012 - 10:29 AM