Никога не съм бъркал в ушите на Дарк. Базикаме се, че ако има нещо което мирише в него, то това са ушите ...и устата след ядене де, но незнам...не сме почиствали досега уши. Някой може ли да даде повече инфо за това?
 Никога не съм бъркал в ушите на Дарк. Базикаме се, че ако има нещо което мирише в него, то това са ушите ...и устата след ядене де, но незнам...не сме почиствали досега уши. Някой може ли да даде повече инфо за това?

Здравословни проблеми типични за породата

Публикувано: 04 May 2009 - 10:59 AM
Капават се 4-5 капки в ухото на кучето от специален разтвор за уши, масажира се внимателно в основата на ухото и после се почиства с тампон напоен със същият разтвор ухото.За кислородна вода не съм чувала, за мен тя много ще изсуши ухото.
*LEA* просто си разтворила ушните наслагвания ,не се претеснявай и ги почисти .Нищо му няма щом не виждаш претиснителни симптоми.Внимавай да не ги набутваш с тампона навътре и си вземи разтвора за уши той предпазва и от възполения.Казва се Епи-Отик- лосион за почисване на ушни запушалки и ушна кал.Първоначално 3-4 дена по веднъж на ден за да изчистиш каналите и после 1-2 пъти седмично за хигиена.

Публикувано: 04 May 2009 - 11:21 PM
 но да ти кажа че аз не съм бъркала на дълбоко в ушичките на Леа и ги почиствам с тампон за почистване на грим.Мисля че е време да сменим доктора защото никак не съм доволна от него.Само ако ти кажа какво ме кара да и слагам в очичките когато сълзяха направо ще паднеш,е оправихме се ама беше голяма мъка.Чувала ли си за реванол в очите?!Ама какво да правя нали е доктор и го послушах,е със сигурност последната ни ваксина която е тази седмица няма да е при него
  но да ти кажа че аз не съм бъркала на дълбоко в ушичките на Леа и ги почиствам с тампон за почистване на грим.Мисля че е време да сменим доктора защото никак не съм доволна от него.Само ако ти кажа какво ме кара да и слагам в очичките когато сълзяха направо ще паднеш,е оправихме се ама беше голяма мъка.Чувала ли си за реванол в очите?!Ама какво да правя нали е доктор и го послушах,е със сигурност последната ни ваксина която е тази седмица няма да е при него  

Публикувано: 05 May 2009 - 09:17 AM

Публикувано: 07 May 2009 - 11:11 AM

Публикувано: 08 May 2009 - 11:47 AM

Публикувано: 08 May 2009 - 11:47 AM

Публикувано: 08 May 2009 - 01:03 PM
привидно чисти уши като им капнеш от лосиона излиза такава кал ,че се чудиш къде се е събирала.Това е заради посоката на ушният канал.Само не забравяй да масажираш внимателно ухото в основата.
На същата фирма има и един спрей за кожа и козина, ако кучо се чеши пръскаш и спира.Него го комбинирах със препарата за под,когато ИЯ ми направи алергията.Щях да го препоръчвам на sashe май, за онова мече което си хапе предните лапи и имаше петна.

Публикувано: 09 May 2009 - 11:39 AM
 прегледаха ни и ушичките и казаха че не е нищо сериозно,но ни дадоха капки "Отикан" които да слагаме по 2 пъти на ден защото са малко възпалени и всичко това заради неукият доктор при който ходехме преди това и ни беше казал да ги почистваме с кислородна вода.
 прегледаха ни и ушичките и казаха че не е нищо сериозно,но ни дадоха капки "Отикан" които да слагаме по 2 пъти на ден защото са малко възпалени и всичко това заради неукият доктор при който ходехме преди това и ни беше казал да ги почистваме с кислородна вода.

Публикувано: 14 May 2009 - 03:04 PM

Публикувано: 14 May 2009 - 10:25 PM

Публикувано: 21 May 2009 - 11:16 AM

Публикувано: 21 May 2009 - 11:16 AM

Публикувано: 21 May 2009 - 02:29 PM
 първата седмица всеки ден ли го слагахте?
  първата седмица всеки ден ли го слагахте?

Публикувано: 21 May 2009 - 04:32 PM
Зачетох се в темата и видях че споменавате за проблема със сълзенето на очите.Моята Марси има този проблем правихме операция на едното оченце и вет. ни каза че причината е обърнат клепач. Сега сълзенето пак се появи. Слагаме капки редовно всяка сутрин. Искам да ви попитам Вие как поддържате хигиена? Почиствате ли очичките с нещо по конкретно??

Публикувано: 21 May 2009 - 09:54 PM

Публикувано: 21 May 2009 - 09:54 PM

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +