Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#161 Потребителят е офлайн   Gabriel.25 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 August 2009 - 02:36 PM

здравейте, прочетох че имате проблеми с очичките на кучето. Аз също имам чау на 8 месеца, като го взех беше на 3 месеца и му сълзеше едното око. Водихме го на лекар и ни казаха че е нормално, но ако се засили или продължи много във времето трябва да го оперират. Тогава се обадих на жената от която купихме Леа и тя ми каза да купя паста Тобра Декс- очна мас и да намазваме клепача на окото от върешната страна (но внимателно) по 2 пъти на ден. Искам да ви кажа, че за една седмица се оправи и нямаше следа от това което беше :-))Но е много важно ако окото е подуто преди Тобра декса да я мажете с Гентамицин за очи (пак е паста), но той се слага и чак след седмица може да се започне лечение с Тобра Декс.
А между другото ние също вече се сблъскахме с кожните проблеми и сега сме на инжекций и на някаква паста с която я маже лекаря.

#162 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 08 August 2009 - 03:30 PM

Gabriel.25 добре дошъл при нас , разкажете за вашето мече в говорилнята и качете някоя снимчица.

#163 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 07:37 PM

Здравейте ! Много съм притеснена за моето чау Херк.Преди 2 дни забелязах плешивина над дясното око на кученцето. Веднага го заведох на вет. Той ми каза че най-вероятно е от храната или това че често го къпя. Днес сутринта забелязах че лапичката му е оплешивяла . Има едно голямо петно и е зачервен, само се чеше и хапе, но в предната част на тялото по лапичките и гърдите. Утре пак ще го заведа на вет. На някой случвало ли му се е това. Извинявам се ако е коментирана подобна тема! Дано да не е нещо сериозно.Сега е на 5 месеца

#164 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 September 2009 - 09:30 PM

Ние имахме същия проблем, но моята меца дойде с него во моя живот... Оказа се екзема и ни окапа цялата козина ( виждали ли сте плешиво чау...). Според мен е необходимо да посетите друг вет :) и може да му намекнете за екзема... Ужасно е, защото се чешат до кръв... Ако се окаже екзема вариантите за лекуване са няколко :).
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 11:31 AM

Днес заведох Херк при друг вет и той каза че са гъбички. Би му някаква противогъбична инжекция и каза пак след 14 дни да го заведа за втората. Аз си мисля че гъбичките се лекуват досра трудно . Имам чувство че това не е достатъчно за да се излекува dry.gif Норита, аз съм чувала и за друг такъв случай с някаква екзема и кученцето е оплечивяло цялото и точно от това най-много се страхувам и се надявам да нее . На крачето кадето е пооплешивяло има едни малки червени курички.

#166 Потребителят е офлайн   пламиту Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2009 - 05:31 PM

Voca .. от 6 месеца сме с гъбична инфекция, почти половината от тялото ни е без козина... били сме на инжекции какви ли не, мазали сме, хапчета...нищо не помага...сега слава богу май вече сме добре..остава да ни порасне козина..
гъбички наистина трудно се лекуват, а понякога се излекуват от самосебе си, а не от лекарствата...
пожелавам успех на твоето кученце, дано се оправи по-бързо :) :*

Кирилица, моля! Трудно е да се поправя всеки пост!
Мод ae_085.gif

User's Signature

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 08:29 AM

пламиту , какви инжекции слагаха на кученцето и с какво го мажехте? на мен вета нищо не ми даде за мазане, и нищо не ми обясни, даже не го изследва.само като го видя и ми каза че са гъбички, даже имам чувството че не му се занимаваше. мисля да изчакам 2,3 дни да видя дали ще има подобрение и дали ще спре да му пада козина на лапичката и да потърса друг вет за консултация.

#168 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 September 2009 - 03:33 PM

Не е нужно да чакате, няма да стане от самосебе си... Отидете при друг вет...
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   maiachanova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2009 - 04:28 PM

Искам да Ви кажа само че нашия ветринарен лекар съм го признала така че каквито и проблеми да сме имали за броени дни ги няма , незнам при кого ходите но не всеки разбира на Чау Чау , а кожните проблеми са ужастни , не случи ли лекаря лекарствата значи налучква

#170 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 September 2009 - 05:49 PM

И ния имаме един малък проблем вече повече от седмица,но се оправяме бързо db_046.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 30 September 2009 - 07:00 PM

Преди малко се прибрахме от вет.Раничката ни се развива добре af_089.gif ,но има друга ножина dh_188.gif преди време брат ми я (понеже е голям лигльо) я бутна от таборетките и тя нещу си удари крачето.Сега казахме на вет да я прегледа и се оказам,че е сериозно.Трябва операция,по друг начин немойе да се отстрани.Проблема в крачето е,че като почне за бяга и крачето и се схваща и го дига,а като и го разтрия се оправя,но от скоро започна много да зачестява.Сара до колкото помня ти ми беше казала,че водиш мечетата в ПРОВЕТ.И аз я заведах сега там понеже започнахме кожния проблем при тях,защото когато отидохме при друия ни вет имаше спешна операция.Та в ПРОВЕТ сме при доктор ПАЧЕВ.Казаха ми че тои е бил най-добрия там и мисля сега да му се доверя за операцията. dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 September 2009 - 11:09 PM

Sara08,каквото и да направи Пачев ще е добро! Той е с голяма практика, наш лекар над 10 години, много подробно обяснява, много внимателен и грижовен лекар. Наистина там е най-добрия! Не е грандоман, и има ли нещо с което не може да се справи казва и насочва. При него са малко по-скъпи операциите, но ще знаете, че не Ви лекува лаик! Може да му се доверите. Късмет и успех! ba_025.gif dog.gif

#173 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 02:19 PM

И на Херк проблема с гъбичките започна да затихва. Аз отново го заведох на друг вет. и ни дадоха едно лекарство за мазане. А сега трябва да се повтори инжекцията след 2,3 дни. Лапичката спря да оплешивява . Днес обаче много се изплаших. Сутринта Херк имаше разтройство и започна да повръща и то нещо като пияна. После се загледах и беше повърнал камък. Незнам как и кога е оспял да го глътне. ud_009.gif

#174 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 October 2009 - 02:50 PM

Voca, целият ви проблем с храненето май идва от стомахчето.И ИЯ така капризнечеше повръщаше и по малко слуз и накрая на скенер и откриха гастит.А за гъбичките с какво се мажете?

#175 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 05:32 PM

Той лекаря ни пресипа някакво лекарство , което се разрежда с вода и мога да кажа че червенините изчезнаха. Сега обаче като го изведох навън и имаше страшно разтройство, като фонтан. Даже имаше и малко кръв накрая. Много съм разтревожена, нз вече какво му е. Постоянно се разболява. Май утре пак ще го водя на вет.

IA--- , мисля утре да му правят и скенер. Направо в чудо се видях. Толкова се привързахме всички към кучето , а е и още малко на 5 месеца е и много го обичаме! В началото когато ни го докараха имаше разтройство и кръв постоянно. Добрече се оправи, но сега имам чувството че пак му има нещо. Днес цял ден спи.

#176 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 October 2009 - 06:26 PM

Voca, Ия на 42 дни я предозираха с хапчета за обезпаразитяване и 3 седмици ака чиста кръв.Тогава мъжо каза че са и направили някаква язва ,а аз не му се вързах.Така и стана около 5-6 месец ия почна да спи много и да повръща .Направих ме първо черно бяла снимка после цветна и излезе силен гастрит ,бяхме на хапчета 20 дни и после постоянно на ветацид.Но се активираше от време на време .Сега сме на тази храна за която ти писах и се нармализираха нещата, но много внимавам какво давам за ядене.Кажи с какво го храни последните 2 дни и дали има всички ваксини.На скоро Ия изкара за 2 дни един вирус със силно разтрйство.Когато имах ме проблеми с гастрита не сме имали растройство.Това което мога да те посъветвам е да му дадеш полвин смекта сега и да го изкарваш по често за да не стиска особедно както е с растройство.По късно след около 3-4 часа му дай и другата част от смектата , сутринта пак и по обяд ако има още растройство цяла .Но непременно отиди на лекар,защото в тази възраст много бързо се обезвадняват , а и много вода и диетка от бяло месо ,сиренце обесолено и оризче.Пиши как сте.

#177 Потребителят е офлайн   Voca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2009 - 06:42 PM

В последните два дни съм му давала ориз и елда , с консерва порина за малки кученца с желе, черен хляб и малко гранули педигрии. По принцип с това се храни и до сега не е имал такова разтройство, а и днес повърна камък, но и вчера повърна малко и пак сутринта. Има 3 ваксини и ми казаха че декември ще има още една защото сега му бият ПОЛИВАК-ТМ и трябва да мине време за последната ваксина. искам да попитам също за" смекта ". Какво е това и от каде да го взема. smile.gif

#178 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 October 2009 - 07:06 PM

Не смекта, вземи от хуманната аптеха саше Хидрасек и дай 1/4 от прахчето в малко вода. Хубавото при това саше, е че не предизвиква запек, а ще спре разтройството (ние сме го взимали за Норита 4 или 5 пъти). Но много внимавай, първо изсипи прахчето на масата и го раздели на 4 равни купчинки, след това разреди едната с малко вода и му го дай в 5 кубикова спинцовка в устата, защото няма да го изпие сам :). Но когато спре разтройството, не означава, че няма проблем. wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 October 2009 - 07:16 PM

moita Leq dnes pak zapochna da povrahsta makara che cql den nishto ne e qla chudq se veche kakvo da q pravq dnes q vodih na doktor i mu obqsnih polojenieto kakvo e toi samo q pogledna i nishto ne ni kaza chakam sas netarpenie da se varnem vav Rouse za da q pregleda nashiq doktor .
kakto znaete vav ponedelnik se bqhme natrovili i ot togava neshto vze da ni stava neznam kakvo moje da i e na malkata Leq .
izvinqvam se che taka pisha no laptopa mi nqma bulgarsko menu ,ima samo angliisko

tanito,Използвай Нета за Кирилица, няма да правя повече забележка и следващият пост просто ще бъде изтрит.
Мод.

#180 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 October 2009 - 08:15 PM

Чета постовете и се чудя, как някой ветове взимат пари за лечение на нещо което не лекуват, ами дори навреждат....За едно и също заболяване следя как прилагат абсолютно различни лекарства, няма лошо стига да са ефикасни, но уви... ea_103.gif
Voca, никакви консерви при храненето. Давай само суха гранулирана храна подходяща при стомашни разстройства, може малко солетки за разнообразие и няколко твърди обикновенни бисквиди, няма да натоварваш. Ще влезете в релси, бързо оздравяване. ba_025.gif
tanito, при теб незнам....как от понеделник до сега да стане по-добре Лея, като знам какво лечение и наблюдение трябва от сериозен лекар поне 4-ри дни! Взимат се изследвания, правят се промивки, вливки, стояли сме по 2-3 часа във вет.кабинет на системи...Трябва ти добър лекар, успех в търсенето за да се оправите скоро! gg_161.gif

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни