Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#301 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2010 - 02:05 PM

Не е задължително да е това, разбира се, и дано не е! То и аз взех на риск моята рошла, но първото което направих, е да отида при ветеринар, за да провери общия статус на бебока.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#302 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 08 April 2010 - 08:46 PM

Ия, дай малко инфо какво стана, така изведнъж, то лошото бързо става, но не си писала за проблеми....Стискаме палци всичко да е благополучно!!! wb_052.gif ba_025.gif

Това малкото куче,...хора четете има писано малкото се храни по часове да не говорим как се комбинира храната....малко да оцелее захранено с хляб. Ами поне му вземете "Стартер" скъпа, но качествена храна....дават се още много неща..

#303 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 08 April 2010 - 10:38 PM

На всички благодаря за загриженоста.Ия е добре възтановява се ,просто не ми се правеше нищо ,та камо ли да пиша, но четях.Като мине всичко ще разкажа.Не смея да се похваля.
sara92 не мисли моля те за лошо и без това се страхувам достатъчно, просто стискай палци.А аз като се съвзема ще разкажа всичко,че не съм спала вече 3-то денонощие.
Миленкаааа ти четеш много инфо, не знаеш ли,че е за нейно добро.

П.П. Тук темата е Здравословни проблеми,не Говорилня.Човек не може 24 часа да бди като падар дали се спазват правилата.Съобразявайте се.Ако се пишеше на всякъде какво ли не ,нямаше да има нужда от отделни теми , а щеше да е една.Смисъла на отделните теми е да се намира по лесно инфото, а не да е каша.

#304 Потребителят е офлайн   Dilqnka96 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 April 2010 - 12:43 PM

Стискам палци за Ия dh_188.gif

#305 Потребителят е офлайн   `Боби` Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 09:31 AM

Моят Майк е с нещо ужасно по гърба dh_188.gif Доктора казва че е било като дерматит
образуван от старата козина,която сега се сменя,обаче аз нещо не вярвам.
То в нашето село голямо такива специалисти има .... свят да ти се завие.
Изписа ни едно пръскало PIX EKTO. Обаче козината на гърба на места липсва,сърби го милото.
Дано да се оправи по-бързо.
Някой чувал ли е за това лекарство...

#306 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 April 2010 - 11:52 AM

`Боби`
Боби, питай за лекарството във подфорума на ветеринарите, ако има кой да ти даде мнение то това ще са те.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#307 Потребителят е офлайн   Mike Patton Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2010 - 10:20 PM

Нашият момък започна да се ближе нещо много по козината
назад към гърба, та се присетих да питам, това какво означаваше, че да взема
веднага мерки и теглилки...

Благодаря предварително на всички
отзовали се.
User's Signature

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 April 2010 - 08:35 PM

Скубе ли със зъби от козината, разчесва ли постоянно мястото?Въобще направил ли е рана, защото започна сезона на кърлежите и може да е качил нещо...!

#309 Потребителят е офлайн   Mike Patton Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 12:13 AM

Ами не, по-скоро само се ближе там... от лявата и от дясната страна на едно
и също място точно над бутовете... Днес видях, че не е влажно, и че не
се ближе, ама знам ли вече... наплаших се...
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 April 2010 - 11:06 PM

Показване на мнениетоSara, в 08 April 2010 - 08:51 PM, написа:

Ия, дай малко инфо какво стана, така изведнъж, то лошото бързо става, но не си писала за проблеми....Стискаме палци всичко да е благополучно!!!

Ето инфото :ab_041: ИЯ е ама много добре :db_046: Умирам от смях с нея,кефи се на всяко нещо.Дори с въздуха си играе.Ляга по гръб,издава някакви смешни звуци и мята с лапи.24 часаа игра :smile: само чака да я погледнеш и дори и да е спряла пак започва.И това е от 4-тият ден след кастрацията.Да не говорим, че и преди това на вън правеше опити да хваща гълъбите.А ма още не се е научила да лети като тях,нищо че прави опити.
С две думи, ако първите 2-3 дни човек не осъзнава, че е направил нещо добро за животинката си,то после е на черешата от кеф.Това го разбрах сама за себе си,като виждам драстичната разлика от преди и сега.И много съжалявам,че не съм го направила по рано.
Според мен всеки един съвестен стопанин,който е взел куче за компаньон, а не с цел развъждане, трябва да помисли за негово добро и да го кастрира.Естестрено ако не старада от предрасъдаци.Или както мен ме беше страх.И от моят егоизъм моето слънчице страдаше близо година.А можеше да и го спестя.И ме е яд, защото процента да не се разболява от различните болести сега е по малък.
Ето инфо за ползата от касрацията http://forum.dog.bg/...topic=9454&st=0
И още нещо, много съм доволна от моите ветеринари :zz_226: .Биха и едни френски лекарства и тя изобщо не плака като излезаше от упойка.Пуснаха ме веднага като свършиха с шиенето и мецанка още не си беше прибрала езичето и аз си я милвах.Тя милата ме усещаше и леко помахваше с опашка.След полвин мас си бяхме вкъщи.А вечерта на разходка.
Сесе, знае как щях да припадна когато излезе докторката да ме повика.Говорих ме, а тя ме чакаше да свърша да ми каже резултат.Аз обаче като мълчи и чака ми се подкасиха краката.Страха е голям особено ако обичаш много кучето си, но си заслужава .И сега сме добре благодарение на тях.
На всички желая много здраве и весели моменти.Целунки от нас. :wub: :dog:

#311 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:52 AM

Ия, много се радва, че малката сладурана е добре! :wub:
Стискайте палци и при нас всичко да мине добре. Сега ще водя Ира пак да я оперират, при нас се отвори вътрешният шев от операцията :eg_033: и се налага отново... Ох, трябва да тръгваме!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#312 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 11:07 AM

Сесе, стискам палци! Айра вчера я кастрираха, слава богу, за сега всичко е наред. Още е тъжна, но не скимти и в момента спи.
Никога не съм имала намерение да я мъча с бременност и раждане, но понеже ми е първо куче, не бях наясно с ползата от кастрацията като превантивна мярка срещу болести. Ако знаех, щях да го направя преди първото разгонване....
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#313 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 05:02 PM

tigi,бързо възстановяване на красавицата!
При нас за сега всичко е наред, Ира спинка и ние гледаме да не я принесняваме.
User's Signature

#314 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 April 2010 - 05:50 PM

Показване на мнениетоtigi, в 28 April 2010 - 11:12 AM, написа:

Сесе, стискам палци! Айра вчера я кастрираха, слава богу, за сега всичко е наред. Още е тъжна, но не скимти и в момента спи.
Никога не съм имала намерение да я мъча с бременност и раждане, но понеже ми е първо куче, не бях наясно с ползата от кастрацията като превантивна мярка срещу болести. Ако знаех, щях да го направя преди първото разгонване....

Всичко ще е наред!

да питам - май пропуснах нещо - а Нанук откъде се появи? Изглежда ми голям , не бебе, пак се отплеснах някъде и не вдявам кога откъде при кого се появи ново куче:-))))

Сесе,
Оздравявайте бързо и без такива работи повече, ама ха)))))))))))
User's Signature

#315 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 06:13 PM

Furia_S,благодаря! :rc_036:
User's Signature

#316 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 April 2010 - 10:02 PM

сесе, кога бе мила стана това :dh_188: ? Как така е след толкова месеци е отворила шев? До колкото знам вътре нещата заздравяват за от 6 до 8 часа, външните най много до 10 дни. И как е сега. Много да я нацелуваш от мен :wub: и да и се скараш да не прави така :ab_041: .Аз мислех да те каня в парка тази събота и неделя а тя как Ира какви ги твори. :wub:

tigi, бързо и безпроблемно възтановяване.

#317 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2010 - 10:20 PM

IA, благодаря! За сега нещата са............/няма да го кажа, да не предизвикам съдбата/ :smile:
Furia, Нанук е от Сеславци. Анук я спасява от там и заедно с галядогс, грима и benibq са се грижили за нея, до осиновяването и от мен.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 07:40 AM

Показване на мнениетоtigi, в 28 April 2010 - 10:25 PM, написа:

IA, благодаря! За сега нещата са............/няма да го кажа, да не предизвикам съдбата/ :smile:
Furia, Нанук е от Сеславци. Анук я спасява от там и заедно с галядогс, грима и benibq са се грижили за нея, до осиновяването и от мен.

Какво им става на тези хора, това което виждам в подписа ти е едно красиво създание, как може да се озове в Сеславци такова съкровище... Нямам думи.
Да сте живи и здрави дълги години, девойките да се погаждат добре и дълги години да те радват.
Провървя й на момичето, наистина.
User's Signature

#319 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:12 AM

Ия,, преди 3седмици забелязах лека подутина(забелязваше се само като е легнала по гръб) на мястото на операцията и в началото си мислех, че си въобразявам. Лекаря се съмнява, че може да има непоносимост към конците. Незнам как е станало, Ира имаше и нещо като киста отстрани на вратлето(мисля, че съм я травмирала с каишката тип удушвач, явно съм го притиснала) и него го оперираха вчера . Ия исках да те помоля, ако имаш възможност да ми поръчаш и на мен от тези нагръдници за чау чау от Русия, ще ти бъда много благодарна!
Милата явно я боли защото е неспокойна и за пръв път (тя никога не се е качвала по леглата да спи) сега скочи при мен, аз я сваля и тя пак горе, :ab_041: оставих я понеже сега не трябва да скача.
Ия, много целувки и за моята любимка! :wub:
User's Signature

#320 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 08:35 AM

Ох, сесе, Ирка доста си изпати милата...
Аз имах угризения, че ненужно създавам болка на Айра, нищо, че знаех за ползата от операцията, се чувствах адски виновна...Но при разговора с лекаря, непосредствено след интервенцията, разбрах, че Айра е имала киста на единия яйчник и гной във моточните рогчета. Въпрос на време е било да отидем на операция по спешност и кой знае с какви усложнения. Така че, благодаря на всички, които побликуват информация в дог.бг и нета като цяло, която ми е от голяма полза и повлия на решението ми.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни