Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#261 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2010 - 03:43 PM

Цитат(IA--- @ Feb 4 2010, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сесе, как е Ира wub.gif

Добре е, възстановява се, сега само пазим раната да не я ближе. Облякла съм и една тениска и тя не е много очарована, гледа да я съблече. Вече започна и да прави бели, вчера се връщам от работа и какво заварвам, разкъсала на малки парчета дюшека на креватчето си и разнеса пълнежа навсякъде ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#262 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 04 February 2010 - 07:05 PM

Милата тя wub.gif , а ми скучно и е ab_041.gif .Важно е ,че се чувства добре и се възтановява бързо.За шевовете не се притеснявай ,ако са двойни няма проблем.Да не мислиш ,че бездомнете които кастрират, някой ги глези така.Много ще ми е интересно да я снимаш с тениска af_089.gif .Сигурно е голяма красавица.Представям си какъв страх си брала по време на операцията.Като знам аз какво съм шубе ,щом става дума за Ия.Направо не ти завиждам,как си се чувствала, пък и първите дни след операцията.Е страшното е минало, сега сигурно си по спокойна .Не и се ядосваш на магарийките защото я виждаш ,че е добре.Пък и тя използва момента да се поглези.Да я нацелуваш, ама много от мен wub.gif и да ти е жива и здрава ,да не те притеснява вече така.

#263 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 08:55 PM

сесе, какво става с Ира докъде се оправихте, махнаха ли шевовете.....????????? re_037.gif dog.gif

#264 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2010 - 10:38 AM

Цитат(sara92 @ Feb 23 2010, 09:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
сесе, какво става с Ира докъде се оправихте, махнаха ли шевовете.....????????? re_037.gif dog.gif

Вече сме добре, остана ни само белег от операцията. Ира се разигра, не я бях виждала така да щурее отдавна, явно и е олекнало. Голяма веселба е сега в къщи. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#265 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 February 2010 - 12:46 PM

сесе, много се радвам! Май имате "нова" Ира....пожелавам само да е здрава отсега-нататък! af_089.gif wub.gif af_089.gif

#266 Потребителят е офлайн   Gergana_93 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 04:08 PM

Здравяйте,нова съм тук...Имам чау-чау на 8 месеца.Казва се Стиви... smile.gif Имаме проблем от три дни.Проскуба си козината над опашката и се получи нещо като раничка...Ветеринарният ни лекар каза,че е мокра екзема и няма опасност да е заболяване на жлезата,но аз въпреки това се притеснявам.Унил е,постоянно лежи и не се храни както преди...Нормално ли е това при заболяването му?И моля да споделите каквото знаете...Благодаря предварително! smile.gif

Не пускай еднакви постове в различните теми.
Мод.

#267 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2010 - 11:42 PM

Екземите нямат нищо общо с нарушаване на апетита, вялост и отпадналост на кучето. Ако е само за екземата може всеки да Ви каже какво да сложите, но смятам ,че сте за преглед при вет. Малък е, минал ли е всички нужни ваксини, просто го прегледайте! smile.gif

#268 Потребителят е офлайн   Gergana_93 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:15 PM

Ами да минал е през всички ваксини...Благодаря все пак smile.gif

#269 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 April 2010 - 12:09 AM

Ако раната става по-голяма, кучето се чеше неистово, пишете, тогава трябва да вземето малко антибиотик, и да пръскате раната с препарат също да промивате с хибитан, това е най-простичкото. wb_052.gif

#270 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 April 2010 - 03:05 AM

Няма нужда от антибиотик преди да се определи причината на изяждането на опашката. С какво храните кучето си? Да започнем от това?

User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#271 Потребителят е офлайн   Gergana_93 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 03:57 PM

Ами храни се със всичко...Вече го пръскаме с препарат.Не се чеше,нито раната се разраства.Дори мисля,че вече е по-добре.Притеснява ме само това,че предпочита през повечето време да си лежи което не е присъщо за него.Но ветеринарят ни каза,че няма нищо тревожно.

#272 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 April 2010 - 04:33 PM

Gergana_93
Дефинирайте, моля ви, какво значи
Цитат
Ами храни се със всичко
?

Яде мусака и пилешки глави? Храната от масата? Точно на 8-10 месеца започват да излизат проблеми, възникнали в следствие на неправилното хранене/сезонни екземи/лоша наследственост. С моето куче започнахме да се борим с това след 1 година.
Обяснете ми подробно с какво храните кучето ви - с коя марка суха храна се храни, или - ако е на натурална - какво му давате.

В момента моето куче е на натурална храна, сутринта му дадох непочистено шкембе. 250 грама.

А вие какво очаквате от едно чау като поведение на 8 месеца?
Вие играете ли с него? Как реагира когато го подканвате за игра или разходка?
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   Gergana_93 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 10:50 PM

Ами да това имах предвид под всичко.Не яде никаква специална храна...Да когато го подканя,играе си но преди да се появи проблема с екземата,не беше нужно аз да го подканвам,беше по жив...

#274 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 April 2010 - 10:53 PM

Не се съмнявам тогава защо ти прави екземи и ще ги прави постоянно dry.gif

#275 Потребителят е офлайн   Gergana_93 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 11:03 PM

Ха ми с това ми казаха да го храня и с това го храня...А пък и въпроса ми не беше от какво се е получила екземата ;) Благодаря все пак!

#276 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 April 2010 - 11:16 PM

Абе, нещо аз ли не разбрах с какво се храни това куче....нещо ми се губи....
Фурия то непочистено шкембе не знам къде има като го взимам от Кауфланд е по бяло от мляко при това сварено и нарязано!?!?! От там взимам и извара защото не е пълномаслена, това им е като "торта" ab_041.gif

#277 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 April 2010 - 12:47 AM

Цитат(Gergana_93 @ Apr 2 2010, 11:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ха ми с това ми казаха да го храня и с това го храня...А пък и въпроса ми не беше от какво се е получила екземата ;) Благодаря все пак!

Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от причините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и между времено разкажи по подробно с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.

#278 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 01:50 PM

Цитат(IA--- @ Apr 3 2010, 12:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Gergana_93 @ Apr 2 2010, 11:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от пречините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и между времено разкажи по подробно с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.

да, точно това и аз имах в предвид:-))) Надявам се Гергана да не ме е разбрала погрешно - въпросите ми не бяха с цел заяждане, в никакъв случай.

Gergana_93
Кучетата ни не могат да ядат всичко без да им се отрази здравословно, особено при нашата порода, коята е затънала в кожни проблеми, уви:-)

sara92
Зареждам месищата за моят Риж от арабска месарница на пазара в центъра - месото им е хубаво, от там взимам и телешки опашки, които давам два пъти седмично - голямо гризане пада и голямо щастие. Там и имат и непочистено шкембе - агнешко и телешко. С него се лекувахме от "лайноядство" - пардон. Като малък Лео изведнъж започнал да яде човешките изпражнения, храстите в парка ги наричахме "Сладкарница Неделя":-)) Така той се опитваше да набави необходимите за него ензими, които ги има и в шкембето. Като започнах да давам шкембето - всичко мина като по чудо:-)))
Вече е изцяло преведен на натурална храна по системата БАРФ, аз по нея съм го отглеждала като малък и драстично се подобри косъма му.
Трябва лееееееекичко да го поострижа по опашката отзад, за да я оформя, но сърце не ми дава - толкова му блести косъма сега и не е толкова чуплив и сух, като беше с гранулите.
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 03 April 2010 - 02:46 PM

te_138.gif Furia_S, мнооого хитро, не са ми правени такива сюрпризи, но е добре да го знам! Шкембето е непочистено, неварено и като порция-250гр.? Телешки опашки никога не съм виждала, ако видя някъде ще пробвам, затова пък съм взимала телешко сърце нещо разкошно е . Те са огромни, само месо, нарязвам слагам какъвто зеленчук намеря в къщи, какъвто бульон на кубчета имам и малко фиденце, просто си облизват чинийките! ab_041.gif

#280 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 03:00 PM

sara92
Непочистено - онова смрадливо и зеленикаво, неварено и като порция около 250 грама, аха.

Да-да, подкрепям:задължително давам и телешко сърце - обожава го, сурово, нарязано на порции по 250 грама слагам ги в торбички и замразявам, в хладилника си има едно чекмедже само за неговите месища. Дори не му го режа понякога - давам цяло парче - той се оправя с него, нали е хищник и има зъби. Поне ще му намалят екземите, че идва гадният сезон на жегите, ще има да търча подир него с Екзематина.
User's Signature

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема