Ха ми с това ми казаха да го храня и с това го храня...А пък и въпроса ми не беше от какво се е получила екземата ;) Благодаря все пак!
Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от пречините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и  между времено разкажи по подробно  с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.
да, точно това и  аз  имах в предвид:-))) Надявам се  Гергана да не ме е разбрала погрешно - въпросите ми не бяха с цел заяждане, в никакъв случай.
Gergana_93Кучетата ни не могат да  ядат  всичко без да  им се отрази  здравословно, особено  при нашата порода, коята е  затънала в кожни проблеми,  уви:-)
sara92Зареждам  месищата  за  моят  Риж от арабска  месарница на пазара   в центъра - месото им е хубаво, от там взимам и телешки  опашки, които давам два пъти седмично - голямо  гризане пада и голямо  щастие. Там и имат и непочистено  шкембе - агнешко и телешко. С него  се лекувахме от  "лайноядство" - пардон. Като  малък  Лео изведнъж започнал да  яде  човешките  изпражнения, храстите в парка  ги наричахме "Сладкарница  Неделя":-)) Така  той  се  опитваше да набави    необходимите  за него  ензими, които ги  има и в шкембето. Като започнах да давам  шкембето - всичко мина  като по чудо:-)))
Вече е  изцяло преведен на  натурална  храна по системата  БАРФ, аз по нея съм го отглеждала като  малък и драстично се подобри  косъма му.
Трябва  лееееееекичко да го  поострижа по опашката отзад, за да  я  оформя, но  сърце  не  ми дава - толкова му блести  косъма  сега и не е толкова  чуплив и сух, като  беше с гранулите.