Ха ми с това ми казаха да го храня и с това го храня...А пък и въпроса ми не беше от какво се е получила екземата ;) Благодаря все пак!
Не възприемай коментарите като обида ,а като съвет.Безразборното хранене е една от пречините за екземите при чаутата.Прочети темата за храненето и между времено разкажи по подробно с какво точно го храниш ,за да можем и ние да ти обясним по добре.Кожата по принцип е отражение на организма ,за това не залагай на нея, че е виновна за потиснатото му състояние.Причината е друга.Просто разкажи какво му данаш и кой ти е дал този съвет.
да, точно това и аз имах в предвид:-))) Надявам се Гергана да не ме е разбрала погрешно - въпросите ми не бяха с цел заяждане, в никакъв случай.
Gergana_93Кучетата ни не могат да ядат всичко без да им се отрази здравословно, особено при нашата порода, коята е затънала в кожни проблеми, уви:-)
sara92Зареждам месищата за моят Риж от арабска месарница на пазара в центъра - месото им е хубаво, от там взимам и телешки опашки, които давам два пъти седмично - голямо гризане пада и голямо щастие. Там и имат и непочистено шкембе - агнешко и телешко. С него се лекувахме от "лайноядство" - пардон. Като малък Лео изведнъж започнал да яде човешките изпражнения, храстите в парка ги наричахме "Сладкарница Неделя":-)) Така той се опитваше да набави необходимите за него ензими, които ги има и в шкембето. Като започнах да давам шкембето - всичко мина като по чудо:-)))
Вече е изцяло преведен на натурална храна по системата БАРФ, аз по нея съм го отглеждала като малък и драстично се подобри косъма му.
Трябва лееееееекичко да го поострижа по опашката отзад, за да я оформя, но сърце не ми дава - толкова му блести косъма сега и не е толкова чуплив и сух, като беше с гранулите.