Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#321 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 April 2010 - 12:46 PM

сесе, поръчах на девер ми да вземе ако има.Предишният път бяха с поръчка,но сега той ще си пътува скоро и няма да може да ги изчака.Дано да има поне 1 бройка.Милата Ира няма как да си е отворила вътрешен шев.Вероятно обаче е направила фистула от някой от конците,вътре.Що не поиска да е с резорбиращи конци.Тя други симптоми имаше ли, освен подутина на шева? Пиши моля те как е ,че ми се свива душата.Да я разцелуваш много от мен.Има един спрей със сребро за който бях пуснала инфо тук http://forum.dog.bg/...ic=16209&st=200 освен за козината и кожата той е и много добър и за рани.Имам ако искаш ще ти дам.

tigi, надявам се този път да не възприемеш коментара ми като заяждане.
Много добре си направила като си кастрирала твоята любимка.И добре ,че е навреме.Не по спешност.Когато каза ,че има подуване на вулвата доста след разгонвато ,точно за това ти казах да я заведеш на доктор.Значи някъде е тръгнало възпаление.Не беше нолмално заради разгонване от 20 дни драстично да порасне до размер който да ти прави впечатление.При женските всяко едно незначително отклонение може да води до нещо доста серьозно.В случая с навременото ти решение да я кастрираш си предотвратила големи ядове от твоя страна и мъчение на самата животинка.Както и от несериозността на доктора дето ти е казал ,че е нормално пораснала вулвата.
Дано всичко да е наред и бързо да се възстановите.И ще видиш колко интерестни номера ще почне да ти прави като се разиграе.
Ия от два дни като чакаме да пресечем улицата , или като сме спрели някъде ми развързва връзките на обивките и се дупи да се закача с мен.

На всички пожелавам много здраве. :wub:

#322 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2010 - 01:04 PM

Ия, много ти благодаря мила! Имаше само подутина(тя не беше голяма, мислех, че е херния, но като я заведох при ветеринара и той опипа мястото каза, че има разкъсване на вътрешния шев и че за пръв път му се случва нещо подобно), нямаше други симптоми. Вътрешните шевове бяха с резорбиращи конци, само външните бяха от тези където се свалят. Не разбирам от тези неща, само се моля сега всичко да е наред, защото много изстрада милото.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#323 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 01:37 PM

сесе, направо ми излиза пара от ушите от яд.Ама че не реално обеснение ти е дал този ветеринар.Как може вътрешен шев който калцира от 6 до 8 часа, дефакто до края на деня в който е операцията, да се отвори след месеци.Или просто не е било зашито мястото.Другият вариянт е фистула от конеца да е нараствала постепенно.Дано сега всичко да е наред и да не те плаши вече, и мен също.Как е тя сега ,добре ли е ? Съвзема ли се вече?Сигурно е много упрашена за кратък период две операции.А на вратлето как са нещата? ОХ, МНОГО ДА Я РАЗЦЕЛУВАШ ОТ МЕН :wub:

#324 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 01:42 PM

ИА, не го приемам като заяждане, големи хора сме, не бива така...Тогава минахме през няколко лекаря и бяха категорични, че няма причина за безпокойство, а аз изхождах само от факта, че преди разгонванията не виждах вулвата, а после - да. Същевременно много козина и окапа и оголи дупето. Преди около месец, млечните и жлези започнаха да се оголемяват. Заведох я на ветеринар, прегледа я доста млада помощничка на д-р Карагьозов. Отговорът и беше, че няма нищо притеснително, но сърцето ми остана свито, защото току-така, без хормонално нарушение няма как да се случи това. Така записах час за кастрация. И ако няма начин да направя така, че само Карагьозов да се грижи за Айра, ще сменям клиниката.
Направо недоумявам как с лека ръка отхвърлят съмнения и очевидни симптоми, и до какво може да доведе това нехайство. :eg_033:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#325 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 02:24 PM

tigi , По принцип ако си и казала кога е била разгонена и тя е сметнала ,че около месец и нещо след разгонването е нормално да се подуят гърдичките, не е направила грешка.Такова обаче минимално подуване е нармално,което спада за около две седмици най много.Не е нармално ако се задържи повече и започне и секрет да излиза.А най лошото да са твърди на пипане.За такъв проблем е пастата Рефрегеранс и е било хубаво да направите кастарацията след спадане на гърдичките.Аз за това забавих на ИЯ кастрацията.За да и окапе козината около вулвата значи е имала секрет който не си забелязала.При нашата порода е нормално да не забележиш, те много се почистват.И добре че е изтичал и не е направила по серьозно възпаление.
Не се ядосвай нали си взела навремено решение и си предотвратила всички проблеми.Сега ти остава ако не са се биле свили гърдичките да следиш,до 2-3 дни трябва да се нормализират.Как е тя в момента, почна ли да хапва.Не я насилвай тя сама си знае.Като съвет ,можеш да ои даваш Нутри плус гел http://www.zoosviat....products_id=567 по 10-20 см на ден като го разпределиш на 5-6 приема.Тя също и разяжда.Има го при повечето ветеринари.Пиши как е и бързо възтановяване.

Ама как ви тормозя да пишете, а като знам че на мен нищо не ми се правеше .Камо ли да обяснявам, така се бях панирала.За съвети към други съм много смела а за моята мецана се панирам и всичко ми изкача от главата. :ab_041:

#326 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 04:31 PM

Пиши, пиши..., имам нужда от съвети. Гърдите и се подуха по средата на две разгонвания. Не спадаха. Но секрет нямаше, редовно опитвах, след твоя пост преди време. :rc_036: Аз и тук във вет форума зададох въпрос, и Карагьозов попитах дали е редно да се оперира в това състояние. Тук не ми отговориха, а нашия вет каза, че няма проблем, стига да не е разгонена. Според мен е грешно това твърдение. От хуманните болести знам, че примерно ако оперират щитовидна жлеза, първо трябва да вкарат в норма хормоните.
Айра вече започва да забравя, че е оперирана, качва се и слиза спокойно от дивана, когато излизаме навън вече потичва по стълбите, само на връщане след кратката разходка, вече е уморена и тътри дупе едва-едва. Изака се още същата вечер в деня на кастрирането.
Започнахме с храната на втората вечер след операцията. Пилешко месце и бульонче. Хапна добре/като за нея, че ми е много злояда/. Следоперативния период мина леко-без повръщане, само дето часове след операцията не смееше да седне и легне от болката. Само по това разбирах, че я боли. Миличката ми тя, имам чувството, че не изскимтя, за да не ме безпокои. Малко е смешно, но и предавам човешки качества...
Задължително ще купя Нутри плус гел, тук ми идва да тегля пак една майна на докторите ни, защото конкретно ги попитах за нещо подсилващо :zz_020: Айра колкото си беше слабичка, след операцията имам чувството, че се стопи съвсем, просто за час!
Божеее, направо нямам думи! Прочетох показанията за Нутри плус гел, защо не ме посъветваха?! Все едно от тяхния джоб ще плащам!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#327 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 06:03 PM

Мога да ти кажа ,че още тогава е имала фалшива бременост и това ветовете е трябвало да го отчетат.Да започнеш мазане с Йода-септ и отгоре с Рефрегеранс,да намалиш храната и водата,да скриеш всички играчки и да увеличиш разходките.Изобщо е трябвало да правите не присъщи неща за бремено куче.И като не са го отчели като проблем е започнало възпалението.И от това също не ти се е хранила.Сега е момента да я научиш на гранула ако се стремиш към това.
Като махнем и факта ,че са много капризна порода.На мен ли ми говориш за злоядство .Май не си виждала снимки как храня ИЯ с лъжицата.
Аз примерно във Ветеринарен кабинет не коментирам много .Там се предпалага ,че са доста по компетентни от нас обикновените потребители.Въпреки че през годините съм попадала на доктори които се чудя, аз ли ги уча или те мен ,какво да правя с животинката си.Какво да направя като обичам да знам и постоянно разпитвам и чета.Моята ветеринарка я побърквам за подробности.И после ако ми се случи ,не я тормозя и сама се оправям.При толкова бездомни с проблеми около мен гледам да знам възможно най много неща.Чудя се защо някой от тях не го правят.
Кучето плаче при излизане от упойка в клиниката не у вас ,защото халиционира .Освен че се бие антибиотик преди кастарацията се слага подготвителна упойка и обезболяващо.Което държи 3 дни и не би трябвало да я боли през това време.Най критичен е 4-тият след като мине действието на обезболяващото и я стяга шева.Но пък са минали вече няколко дни и пак болката не е голяма.На долу по стъпалата им е по лесно,но на горе явно използват точно тези мускули и не им е конфортно.След още 2-3 дни и купона започва и у вас.Способни са на какви ли не щуротии .

#328 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 April 2010 - 06:13 PM

Мазането се отнася за разреза, нали? Какъв въпрос..! Утре като минем прегледа и антибиотика, ще започна да я мажа. Или ...кога? ИА, не проявяваше никакво поведение на фалшива бременност. Но тялото и показваше обратното.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#329 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 06:36 PM

Не, това е трябвало да го правиш за гърдичките.Сега само можеш да използваш спрея със среброто.Направи и от една тениска ,парче с осем връзки да и минава по дължина на коремчето да не го ближе и цапа.Завържи по две на краче и после две по две през гърба.А за поведение не е необходимо да има.Щом има физически фактор.По някой път пък само поведението показва проблем.Почва да си прави място и използва играчките за бебета.За това се крият.Различни модели на фалшива бременост всеки път дори при едно и също куче.
И с пастата с витамините бързо се възтановява.Тя е единственото нещо което е заместител на храната.
Новата сладурка предпалагам си я осиновила кастрирана.Преди години в Посоляка имах страхотна Лайка,невероятно куче.Голяма пазачка,тя ме отърва веднъж от кучето на коменданта.А той глупака стреля по нея.А твоята дори малко да е взела от гена на порадата си голяма касметлийка.И тя ще те дари с много любов Нищо че е смес от господ знае какви породи.Има невероятно излъчване. :ae_085:

#330 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2010 - 09:50 AM

край..почнаха се мъките. дойде сезона на екземите - моето Рижаво Сърце пак разлиза раничка на хълбока.
Сега има да търча подир него с екзематин да туширам горещите точки.
Мъкааааааааааа, хора, мъкааааааа...

Ще го заведа на Витоша днес, поне да се накефи на гората. Плаче ми се като го гледам как се дръгне...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#331 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 12:54 PM

Еее, Фурия...Няма ли някакъв имуностимолатор, който да действа превантивно срещу тези екземи?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 May 2010 - 05:11 PM

няма, гена си е ген, тези проблеми се предават по наследство, нали ми е от зоомагазина крокодилище любимо. Кой го знае какви са ги имали мама и тати... нито гъбички нито краста е... Говорих с много развъдчици на чау - ми няма как, така ще е.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#333 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 07:14 PM

ИА, сесе, кажете как изглеждаха коремчетата след операцията? Стегнати и прибрани или имаше промяна? Разрезът ни е добре, никакво зачервяване, чист и беличък е. Утре ще сме пак на преглед, но ме успокойте малко до тогава...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 07:53 PM

tigi, щом раната е добре няма място за притеснение. Пази я само да не си ближе раната и да не скача. Самото куче си показва също как се чувства, ако е спокойна, храни се добре и пие водичка всичко е наред. Най-страшното вече е минало, първите дни са тежки и после всичко лека, по-лека се оправя. Целувки и прегръдки за калпазанката от мен!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#335 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 May 2010 - 09:42 PM

На Ия коремчето определено имаше разлика, стана по стегнато.Това може би е от факта ,че с фалшивата бременост цицките бяха нараснали.До три дни след операцията се свиха.
сесе, е права .Най важно е да пазиш коремчето от близане.Ако мястото не е зачервено и шева изглежда спокоен и кучето се чувства добре, няма място за претеснение.Най трудното е минало.

#336 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2010 - 10:04 PM

Благодаря ви много, момичета! И нейните гърди започнаха да се поприбират, само около разреза са по подутички. Иначе всичко е наред-играе и се повече от всякога, постоянно се закача с Нанук, апетита и е невероятен :af_089:, само втория ден си поблизваше раната по-често, днес само един или два пъти я забелязах да го прави, а аз съм постоянно с нея.
Весела вечер със семействата и кучовците!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 01:06 PM

Може и сама да си говоря, но...Днес заведох Айра на лекар, беше насъбрала тъканна течност /лимфа?/в коремчето.
Махнаха няколко кончета и с игла отвориха дупчица, за да изтече...Надявам се вече всичко да е наред.
Поздрави на мечките от нас-трите кучки!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 02:24 PM

Би трябвало да изтече скоро . Ние също сме с вас. :ba_025: ДАже в момента докато пиша чувам Чери да похръква отзад :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 May 2010 - 04:20 PM

Блатодаря, миленкааа!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 May 2010 - 12:45 AM

Мажеш ли я с нещо ,възпален е бил шева ли?Не и давай да скача и да се ближе на тази калпазанка.

сесе, как е Ира?

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема