Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#441 Потребителят е офлайн   Aia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2012 - 05:17 PM

Здравейте,
Нова съм в сайта, имам нужда от Вашата подкрепа и знания. Имам кученце на 5 годинки, момиче - АЯ. От снощи лява задна лапичка държим свита и избягва да стъпва на нея. На разходката днес се движи куцукайки, не мога да преценя дали е болезнено за нея, но най-вероятно ДА. ....... :dh_188:
Предпочита да лежи, при всяко ставане е видно, че среща затруднения. Проверих през нощта лапката, когато беше дълбоко заспала, иначе не ни дава да я докосваме. Мислех, че е възможно да се е набола на нещо, но щателно проверих - няма нищо. И ноктите са ок също........
Нямам идея какво да направя, някой от вас ако е имал същия проблем, МОЛЯ ВИ да сподели с мен и да ми пише.......
Благодаря предварително, :ba_025:

#442 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 October 2012 - 08:26 PM

Показване на мнениетоAia, в 28 October 2012 - 03:17 PM, написа:

Здравейте,
Нова съм в сайта, имам нужда от Вашата подкрепа и знания. Имам кученце на 5 годинки, момиче - АЯ. От снощи лява задна лапичка държим свита и избягва да стъпва на нея. На разходката днес се движи куцукайки, не мога да преценя дали е болезнено за нея, но най-вероятно ДА. ....... :dh_188:
Предпочита да лежи, при всяко ставане е видно, че среща затруднения. Проверих през нощта лапката, когато беше дълбоко заспала, иначе не ни дава да я докосваме. Мислех, че е възможно да се е набола на нещо, но щателно проверих - няма нищо. И ноктите са ок също........
Нямам идея какво да направя, някой от вас ако е имал същия проблем, МОЛЯ ВИ да сподели с мен и да ми пише.......
Благодаря предварително, :ba_025:

Отидете на лекар и вижте дали колянната връзка не е скъсана. Късат ги за нула време, моя ги е късал на два пъти, първия път го зашиха, втория път направо смениха с изкуствена. При всички случаи, каквото и да е, задължително се обърнете към ветеринар. Ако сте в Сф препоръчвам Димов на Нишава и клиниката Син Кръст в Панчарево.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#443 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 28 October 2012 - 09:22 PM

От Габрово е потребителя
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 October 2012 - 09:32 AM

Аха, Габрово значи, писах предното съобщение от таблета, а там не се отразяват профили или аватари.
Това което описва момичето беше същото когато Лео скъса връзка - нашата порода е предразположена към това, дори и да нямат свръх-тегло.
Но тук можем само да гадаем, хората веднага трябва да се обърнат към вет.
Повече инфо http://centralvetcli...B7%D0%BA%D0%B0/
User's Signature

#445 Потребителят е офлайн   Aia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2012 - 09:27 PM

Благодаря Ви за отговора.
Прочетох доста неща, доктора ще дойде утре, но спомена според това което описах, че е твърде вероятно да са възпалени анални жлези. Притискат нерв и затова обездвижва крачето.
Искрено се надявам да не е нищо сериозно....иска ми се да вярвам че можем да се излекуваме без да се налагат сериозни интервенции........Благодаря Ви.

#446 Потребителят е офлайн   bgiliev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2012 - 10:20 AM

Здравейте,откакто падна снега,имаме проблем,сутрин си поврьщаме стомашен сок,ходихме на лекар,обесниха ни че било нормално това,даде ни хапчета.Наистина нормално ли е това.

#447 Потребителят е офлайн   freshk0 Икона

Публикувано: 30 September 2013 - 11:49 AM

Здравете,
имам ЧАУ ЧАУ женско на 4 месеца вече. Следя му теглото всяка седмица просто за статистиката. На три месеца бяхме 7,15 кг, което горе долу според таблиците, които намерих е ОК.
Следващата седмица беше с 1,25 повече = 8,40кг.
Следващата седмица с 1,3кг повече = 9,70.
И тук идва странното
Следваща седмица с 600гр 10,30кг ОК казах си нормално.
и тази неделя при теглене беше 10,20.

Кучето е активно пуска се в двор често, има доста движения. Храня го с RC Medium Juniour. Ако трябва да бъда честен не си изяждаше още от началото дневната доза. яде около 200 гр гранули на ден сега. Някакси не му се нравят много тези гранулите. Давам му и калции с витамини.

Мисля, че трябва да се ходи на Ветеринар, какво бихте ме посъветвали. Не съм забелязъл нещо да е унило и да е отпаднало т.к. имам чувството, че кипи от енергия. Тук е на 3 месеца и няколко дни.

Прикачена снимка

#448 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 30 September 2013 - 12:04 PM

Бебетата не трябва да ги прехранваме и да дебелеят, но не е нормално да не наддава и даже да намалява тегло на 4 месеца. Според мен Роял Канин не е подходяща за чау чау и в никакъв случай пък храна за Джуниор да се дава на бебе на 4 месеца. Трябва си бебешка храна. Ние ползвахме Карокрок, а сега с нашето "бебе" /то вече е госпожица на 8 месеца/ - ползваме Husse - бебешка, супер премиум агнешко с ориз - и много я харесваме. Разбира се, че трябва да се консултирате с лекар, но мисля, че и храната не е най-подходящата.

А калций и витамини без консултация с лекар не трябва да се дават в никакъв случай, по принцип са достатъчно в гранулите.

Да ви е жива и здрава сладурката, много е чаровна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   freshk0 Икона

Публикувано: 18 October 2013 - 01:49 PM

Показване на мнениетоLexus, в 30 September 2013 - 12:04 PM, написа:

.... Според мен Роял Канин не е подходяща за чау чау и в никакъв случай пък храна за Джуниор да се дава на бебе на 4 месеца. Трябва си бебешка храна. Ние ползвахме Карокрок, а сега с нашето "бебе" /то вече е госпожица на 8 месеца/ - ползваме Husse - бебешка, супер премиум агнешко с ориз - и много я харесваме. Разбира се, че трябва да се консултирате с лекар, но мисля, че и храната не е най-подходящата.

А калций и витамини без консултация с лекар не трябва да се дават в никакъв случай, по принцип са достатъчно в гранулите.
....

Благодаря за отговор. Всичко е наред с кучето просто тази храна не му е по вкуса. Започнах към РК гранулите да му слагам бульон от супа и други ястия(но по 3-5лъжици) и ги хапва толкова сладко . Ще опитам с друга храна, но имам още 7кг.

#450 Потребителят е офлайн   Betynka Икона

Публикувано: 14 December 2013 - 03:28 PM

Здравейте , имам чау чау на 2месеца и половина - много лакомо и игриво. Още не е излизало , след няколко дена му е последната ваксина и както е известно пишкаме навсякъде , а да ака се научи сам и го прави в банята. Много рядко някъде другаде и му се поскарваме. От време навреме си яде акото - предполагам , за да го скрие не знам и аз . Почна да го прави почти всеки път. Имате ли представа на какво може да се дължи това. Дали не му липсва нещо в храненето ? Много ще Ви бъда благодарна да ми дадете някаква представа за нещата .

#451 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2013 - 04:29 PM

Чау са изключително чистоплътни и почистват след себе си. За капрофагията - изяжданена изпражнения - се пишеше доста във форума в ресурса "Възпитание и обучение".
Бръкнете в гугъла на тема "копрофагия при кучета" има много статии на различни ресурси.
User's Signature

#452 Потребителят е офлайн   titooo Икона

Публикувано: 05 January 2014 - 10:02 AM

Здравейте !! Нова съм във форума и имам въпрос относно моето мече. То е на 6 години и от доста време вече има проблем с козината..водихме го на лекари..никой не може да помогне.. :( Проблема е, че кучето ми се чеше около врата ..поради тази причина гривата му уредя. Правеха му изследвания за гъбички..краста ..бяха отрицателни. Козината му като цяло уредя и на места няма пух.. някой може ли да ми помогне и да ми даде съвет? Къпя го със спец шампоан..обезпаразитявам го ..пооследна му сложиш от рода на Адвантикс ..който предпазва от паразити ..също така и краста.. ! Благодаря Ви !!!

#453 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 10:53 AM

Направете пълна кръвна картина, ехограф и ултразвук. Това лято първо на ултразвука видяха уголемени надбъбречни жлези н моето куче, после чрез кръвни изследвания откриха ендокринно заболяване, което дава отражение върху космената покривка. Частично оплешивяване и непрекъснато дръгнене най-често са показатели за вътрешни процеси. Диагнозата при подробно изследване може да ви постави само лекар.
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   titooo Икона

Публикувано: 05 January 2014 - 04:05 PM

Благодаря за отговора ви !!! Виче след лечението ..вашето кученце подобри ли се ?

#455 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2014 - 05:17 PM

Показване на мнениетоtitooo, в 05 January 2014 - 02:05 PM, написа:

Благодаря за отговора ви !!! Виче след лечението ..вашето кученце подобри ли се ?

Не. Диагнозата ни е доживот, плюс тя не му е единствена... Сега караме на препарат и диета, които да му помогнат да си изживее старините спокойно и безболезнено.
ПС: Тя козината си порасна, но диагнозата си остана де...
User's Signature

#456 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2014 - 09:21 PM

И ние имаме проблем случи се сега вечерта кученцето ми е на 2 месеца имаме двор и го пускам там отскоро да тича от време на време днес като го прибрах от двора и след 5-10 мин започна да скимти , да лае да си чеше ухото и да си тръска главата все едно има нещо вътре това към 7 вечерта от тогава е все омърлушен и неиграе както обикновенно ушенцето го държи на долу другото си го вдига опасявам се да не е oсил . извикахме веднага ветеринар (от малък град съм и тук няма денонощно ) но човека го прегледа гледа с малко фенерче и каза че нищо няма и утре мисля да го заведа на друго място . Искам да попитам възможно ли е ако е осил да е влязъл много навътре от тръскането на главичката и да не се вижда . Доктора каза че сигурно го е ужилило нещо или е влязла мравка но от 7 до сега минаха 4 часа според мен ако е ужилено или мравка да е минало . Ако някой е имал подобен проблем моля да помогне. утре сутринта ще ида да го видят и със отоскоп ( надявам се да имат такъв) много ми е мъчно като го гледам сърцето ми се свива . Сега е заспал не е легнал на болното охо а на другото ако това е от значение.

#457 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 31 July 2014 - 10:34 AM

Естествено че може да е усил.Погрижете се за кученцето. Вие чистите ли на кучето ушите всяка седмица с лосион за уши?

#458 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2014 - 08:13 PM

да чистим ги всяка седмица поръчах лосион още като го взехме а половината неща и педи това . Очичките също чистим със специални кърпи за тази цел . Сутринта ходихме на вет. още със отварянето на очите гледаха го с отоскоп вет. каза ще ушите са идеални няма секрет нито зачервяване нито осил гледа го много внимателно . Днес кученцето е добре тича си почна и да вдига ушенцето остана да го наблюдавам дано да е празна тревога . Вет. каза че може да се е ударил или да го е ухапало (ужилило) нещо въпреки че нито вътре нито вън на ухото има някакъв признак . Ще го следя и ако няма нищо чак в понеделник ще ходим на ваксина и се разбрахме пак да го погледнат . Чудя се дали с този отоскоп се вижда най-добре в смисел има ли някакъв уред на който 100% да се види има ли нещо или не за да знам ако имаме проблем на къде да се насоча . Хубава вечер на всички
IA мерси за отговора

#459 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 August 2014 - 10:44 AM

teo_tr, може просто да е излязъл осила. Проверявай го на всяко прибиране. Не само по лицето а между лапичките и на всякъде.

#460 Потребителят е офлайн   bgiliev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 October 2014 - 05:25 PM

Здравейте,имаме отново проблем .Кучето е на две години и половина,женско.Опада и козината,отстрани на крачетата,стой като подстригана.Тук в русе и правиха в две клиники изследвания,за гъбички.Нищо всичко е ок.В търново я водихме,там отново изследвания,тоя път,видеозон,кръв.щитовидна жлеза.И всичките са в границите на нормалното.Заключението на лекаря е Атопичен дерматит.Сега сме на диета.риба и картофи,и къпане с пиодерм Приемам всякакви съвети за лекуването на това заболяване,колкото и нелечимо да е.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни