Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#161 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2008 - 09:37 PM

Ние с Рея преди няколко часа бяхме на гости. Рея си стоеше покрай мен и по ено време отиде по другите стаи.По едно време се усещам,че Рея се забави,отивам в другата стая,а тя намерила една почти пълна кутия шоколадови бонбони и изяла всичко,даже беше облизала кутията. Толкова се уплаших.Звънях на нашата лекарка и тя ми каза да не правим нищо... :(.До сега тичахме и сега Ре
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#162 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 09:39 PM

Съжалявам,публикувах без да искам  :(
Сега Рея спи.Тази вечер няма да я храня...
Кажете ми случвало ли се е на вашите кокерчета нещо подобно и може ли да има последствия... :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#163 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 10:22 PM

Нищо няма да и стане от веднъж,само да не и стане навик ;D
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 July 2008 - 12:12 AM

ако знаеш едно наше куче какво направи, Рея бледнее пред него! минавам си аз покрай кофата за боклук, а то се промушило под оградата и отишло да разузнава. съответно най-интересно му се сторила кофата за боклук. и минавам си аз и гледам как хвърчат от контейнера боклуци. приближавам се и какво виждам. нашата калпазанка си намерила цяла кутия с шоколади и ги изпапкала до последния. събираше й се около килограм шоколад, с изтекъл срок на годност!!!!!!!!!!!!! дори не повърна един път! следващите дни беше заточена в къщи, без право на посещение на двора, но до ден днешен не знам как оживя след това!
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2008 - 08:15 AM

Цитат

Съжалявам,публикувах без да искам  :(
http://dog.bg/forum/...a=view;id=10870
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#166 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 11:52 AM

здравейте от мен.. искам да ви попитам дали някой ползва капките за уши отикан... и ако ги ползва да ми каже как точно се използват :) те са за почивстване нали? или се бъркам?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:04 PM

да за почистване са, слагат се на ушенцето и после внимателно с памуче или нещо др. мекичко се почиства ушенцето, аз лично съм много доволна от тях :)
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   borqnaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:07 PM

мареа блгодаря ти много :) сега ще ги почистя дано бъде успешно  ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:16 PM

На Хера мисля че и "доиде" днес.Доколкото четох трябва да се разхожда само на каишка ние винаги таи се разхождаме.И искам да попитам колко време трае цикала при кучетата?Тя е почти на 9 месеца без 20 дена някъде !Възмойно ли е ?Днес докато хапвах в леглото ми и тя както винаги седнала до мене да проси кренвирчета  ;D  ;D ....И поедно време като и казвах стани (аз като и давам храна от раката ми винаги я тренирам седни,легни,даи лапа и etc) И като стана видях че на завивката ми има кръв и Хера я подуши след това се подуши към дупето си....Та така колко време трае цикъла и и трябва л ида и се дават хапчета и тем подобни и има ли нещо като "дамски превръски" за кучера ?

#170 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 14 July 2008 - 12:19 PM

Значи, "цикъла" трае около 20 дни. Не й трябват никакви хапчета. Купувате от бебешките памперси, режете дупка за опашката и готово. Друг вариант са гащички с дамска превръзка. Мисля, че даже вече и по зоомагазините се продават подобни неща, точно за разгонване.
Разходките САМО на каишка, във време,в  което НЕ се разхождат многото кучета, избягвате паркове и градинки, разходките да са малко по-кратки, никакво пускане от каишката и ако видите мъжко куче бягате надалече.

П.п. Да, в абсолютно нормално време си се разгонва за пръв път.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#171 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:20 PM

Честито на госпожицата. Относно превръзките, във всички зоомагазини продават специални гащички, на които се слага превръзка. Друг е въпроса колко ще го понася на дупето си, но иначе вършат работа :) А за хапчетата, доколкото поне аз знам не се дават никакви лекарства по време на разгонването :)
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   mari_mvj Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2008 - 12:24 PM

Благодаря самотната след малко мисля да ходя до зоо магазина и ако там няма такива "принадлежности"Ще отида в аптеката за памперси  :rolleyes: :rolleyes:

П.П: благодаря Марая също!Нети бях видял отговора.(бях в др форум)

П.П2:А наистина незнам как ще стоят тези памперси или гащички на дъпето и!Ако не се вземе всичко ли ще изцапа ?

#173 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2008 - 12:25 PM

Аз обаче се сещам за друг проблем. АКо след една седмица сте на море, в хотела с многото кучета, струва ми се ще си навлечете много проблеми заради нейното разгонване. Ако има мъжко куче в близост то то ще усети много бързо, че е разгонена и вярвай ми ще стане страшно. Да не говорим, че почивката ще се превърне в едно непрестанно дебнене за мъжки кучета.
User's Signature

#174 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2008 - 02:21 PM

На вашите кучета при разгонване толкова много кръв ли им тече,че им слагате превръзки? :- Защото Рея като беше разгонена имаше по 2-3 капчици на ден  :rolleyes:.
User's Signature

#175 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 July 2008 - 04:05 PM

Някои кучета течат повече, други не.  Някои се чистят маниакално, на други не им прави впечатление. Едната ми кучка никога не  разбирам кога започва да се разгонва - нито капка. А малката Точка, може сега и от жегите, ама като хукне и оставя пътечка от капки  :rolleyes: Днес й купих гащи - тя е просто в потрес от моята глупост и настояване да не сваля тази тъпотия от задника си.
Хубавото е, че кървят първите няколко дена (макар че пак е различно), после спира. Ако кучето не се катери по легла и дивани - също аз не бих слагала гащи. Ама Точка се качва на всякъде и реших, че по-добре с гащи, отколкото тъжен и недоумяващ поглед "Е що сега не мога да гушна при теб?!  :'("
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#176 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 July 2008 - 09:23 PM

Има и още една подробност - първото разгонване винаги /или в повечето случаи/ е с по-малко кръв, че и с по-светла. Или поне Сара беше така. На първото разгонване почти нямаше кръв, а когато имаше тя беше светла. На второто обаче, стойте та гледайте. А тя по един и същ начин се ближеше, смисъл облизваше еднакво маниакално.
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 09:33 AM

След осил в лявото ухо сега имаме нещо в дясното. ПИСНА МИ! МИНАЛИЯТ път ме одрусаха 100 кинта за едното... Упойка, антисептични некви си инжекции, антибиотик на капки и туба с капки за уши. после ояе 3 пъти ходихме... Омръзна ми  :rolleyes: Мъчно ми е и за кучето, че пак трябва да търпи това
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#178 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 July 2008 - 10:24 AM

Hardy, здравей мила. Съжалявам за чернилката. Дано всичко ви мине бързо. Отдавна не сте влизали, кажи как сте, какво правите.
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 11:03 AM

Нали работя, та нещо занемарих форума. Имахме един инцидент с осил, но нищо повече в това време. Зимата беше прекрасна - играхме и ядохме сняг на воля. В София е много мръсно - нали на Хардун му е първа година тук. Не ни се беше налагало досега от ушите да вадим таквиз неща, та се видях в чудо. Хубаво е, че няма поне бълхи като на село... Купих му килтикс каишка на Байер, защото с Адвантикса сме за 1 месец само и с толкова много чипане по реки и езера мисля, че губи действие бързо, въпреки думите на докторите. Ще се чипира скоро, за да ми е леко на душата, ако недай си Боже нещо се изгуби. Много мрази себеподобните си от същия пол - особено кокери. Има един невероятен красавец черно-кафяв и иска да го яде всеки път...

Та така! При вас как върви? Той Хард си е щур още нищо, че вече стана на 3 годинки  :-
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#180 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 July 2008 - 11:06 AM

Еее, как го каза... нищо че стана на 3... Ми Сара като е на 5, да не мислиш, че е по-малък щурчо. Дай да се преместим в Говорилнята, за да не разтягаме ненъжно тази тема.  ;)
User's Signature

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема