Здравословни проблеми
Публикувано: 22 June 2008 - 08:57 PM
Ние с екземата се справяме добре, Универтан върши работа, на опашката мисля, че няма нищо вече, а на лапичката остана малко... :blink:
Другото.. вета каза, че приличало на пиодермия... ама как да го опиша... най-отдолу на коремчето... някъде от средата почва и свършва почти до опашката.. на места е кафеникаво, на други места е зачервено, намирала съм и разни корички, на черни точици е, мнооого са и страшно се ръфа и се чеше постоянно. За него съм по-притеснена... там пръскаме с антибиотичен спрей Окситетра...
И отделно 1 седмица бяхме на Synulox. Тази вечер дадох последния.
Днес имаше още един проблем... баща ми към 7-8 му дал да яде нали сутринта, ама той по принцип всичко си изяжда и не погледнал дали е останало нещо, ама аз като станах към 10 и нещо и видях, че дажбата на половина стои.. прибрах я, че да не стои в купичката и към 4 и половина следобяд Бък повърна това, което беше изял, обаче дори не беше смляно, бяха си цели гранулки, както ги е глътнал, кръглички, само дето бяха по-меки естествено... Тази вечер няма да го храня, а утре така или иначе сме на ветеринар с всичките тия проблеми...
И още нещо - постоянно му тече носа, като хремав е ... и за това ще питам утре.
Вета вече му вика "патиланчо", защото постоянно сме при него, едвам излекуваме едно нещо и почва друго... :rolleyes:
О, и на всичкото отгоре от 16 Юни до преди 2 часа бяхме на село... в сряда намерих два кърлежа - един точно над окото и един в ухото. Понеже си носих там разтвор от Cardicid, с който го пръскам преди по-големите разходки... на една клечка за уши сложих малко от него и намазах кърлежите и около тях. След 1 час този над окото беше слязъл, а в ушето си стоеше. Добре, че имаме там ветеринар точно срещу нас. Отидохме там (трябваше да се провикваме през оградата "Докторее!" ;D ;D ) и той извади кърлежа и ни даде пудра Tapilan. ( аз тука вкъщи имам и Bolfo пудра ).
Нямат край проблемите ни наистина :rolleyes: :'( :'(
Публикувано: 22 June 2008 - 09:14 PM
Вили,ще я намачкам цялата от теб,много целувки и на твоето диваче от нас... :blink:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 22 June 2008 - 09:28 PM
Относно здравето на кокера като цяло, то е много издържливо на болести куче, изключвам веднага уши и забити осили-това по недоглеждане на стопани, иначе и двете породи са супер здрави. Каквото прочетох до сега, относно здравето на кокери в форума-това пак не са сериозни проблеми, само повече внимание от страната на стопани се изисква, да не се стига до вет. кабинета. ;) Много здраве пожелавам на всички кокеровци и дано да не се увеличават страници в тази тема! ;)
Публикувано: 22 June 2008 - 09:38 PM
Публикувано: 22 June 2008 - 11:02 PM
Публикувано: 22 June 2008 - 11:08 PM
Публикувано: 23 June 2008 - 11:34 PM
Би му някаква инжекция, която така и не разбрах за какво е... струваше 9 и нещо ... дали е антибиотик или ... не знам и аз. В крачето му я сложи.
Каза, че се е оправил и вече е добре :blink:
Баща ми сега каза, че в събота вечерта си е откраднал едно сурово кюфте, преди да го сложат да се пече и ми стана ясно от какво е повърнал вчера. :rolleyes:
Публикувано: 24 June 2008 - 10:55 AM
И така - Приятеля ми имаше остър вирусен конюктивит.Той попринцип е с по-чувствителни очи и мина месец някъде и се излекува.Да ама не .Вчера сутринта стана и пак същото подуване на очите и зачервяване отиде на лекар и каза че пак се е заразил :o Препоръчаха ни да заведем кучети на вет да не би той да има и така да си го предават (аз не съм забелязала някакви признаци на каквито и да е проблеми с очичките) и така преди малко се върнах от вет-а.Бенджи е здрав като бик,няма конюктивид или какъвто и да е проблем с очичките.Също така всичко си му е наред и като цяло (да чукна на дърво).И се притеснявам да не е алергия към кучето.Приятеля ми вчера замина на Търново при неговата лекарка,която го лекува от малък.Тъкмо и да видим дали ще се успокоят очите като не е при Бенджи.Говорих с него и няма абсолютно никакво подобрение,следователно си мисля че може Бенджи да не е причината.Утре е на лекар и съм със свито сърце,много съм притеснена да не е нещо сериозно.Както за него така и за алергия към кучето.Направо се побърквам от вчера само ходя и рева и съм кълбо от нерви.Извинявам се за дългото и далеч от темата излияние,но не знаех къде да го напиша.Знам също че може и да не е подходящо да ви занимавам с личните си проблеми,но се съмнявам да не е алергия.Ако някой има мнение по въпроса,много ще съм благодарна да го чуя.Пак се извинявам за поста си,ако не е подхпдящо кажете и що го махна.
Публикувано: 24 June 2008 - 11:24 AM
Баща ми също има (май) алергия към кучето. Не е сигурно, че е от него, но когато е вкъщи носът му се подува и се зачервява, почва да киха и т.н. С котката беше същото, а когато си е на кораба (понеже той работи като механик) няма такива неща, съвсем добре си е. С котката преди беше същото положение. В братовчедите ни когато отидем, той направо не може да диша, те там имат котка. Но не знам ... дали е алергия или нещо друго.
Публикувано: 24 June 2008 - 01:27 PM
Така,че дори да се окаже,че е алергия не бързайте да махате кучето,защото после може да съжалявате..
Въпреки всичко не ми се вярва да е алергия,щом приятелят ти чак сега има конюнктивит.
Успех и не се тревожи-всичко ще се оправи! ;)

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 24 June 2008 - 01:53 PM
Публикувано: 24 June 2008 - 01:53 PM
Та така идваме и на нашия проблем с Хера.Вчера вета каза че не е екзема а просто се е ударила някъде и е станало раничка на линфен възел и затова стои така суха катго екзема.Почерпиха ни с 2 витамина и 1 солета и си отидохме щастливо :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: B)