Здравословни проблеми
Публикувано: 06 September 2008 - 04:04 PM
Здравейте на всички,искам да ви помоля за помощ!
моята Дейзи е вече на 2 месеца и половина :blink:
и днес забелязах че има кафяви петна в ушите(нямаше ги преди 2-3 дена)
та въпросът ми е дали трябва да се притеснявам(в смисъл болест ли е това?)
и още нещо ,никой не ми е казал как да почиствам ушичките (и изобщо дали мога да ги почиствам сама,и как точно да стане това????) :-
Ще съм наистина много благодарна ако някой ме посаветва и обясни!
моята Дейзи е вече на 2 месеца и половина :blink:
и днес забелязах че има кафяви петна в ушите(нямаше ги преди 2-3 дена)
та въпросът ми е дали трябва да се притеснявам(в смисъл болест ли е това?)
и още нещо ,никой не ми е казал как да почиствам ушичките (и изобщо дали мога да ги почиствам сама,и как точно да стане това????) :-
Ще съм наистина много благодарна ако някой ме посаветва и обясни!
Публикувано: 07 September 2008 - 12:41 AM
Jacky, никой няма да ти каже,ако сама не се интересуваш. имаш куче на 2 месеца, което има нужда от много неща. вземи поговори си вашия вет да те въведе малко в нещата и попрочети някоя статия за кокерите бебета - поне основните грижи. от незнание ще окалпазаниш кутрето. ушите са основен обект на грижа при кокерите. наваксвай бързо с инфото, за да нямате инциденти с неприятни последици. говори за всичко, което те притеснява с ветеринаря - това му е работата.
Публикувано: 09 September 2008 - 05:49 PM
Искам да ви попитам как мога да разбера дали има температурка :( .. Защото днес ми се струва много отпадналичък,не играе толкова много,спинка си,даже не мисе радва .. И когато му давам храна я яде много бавничко а преди за 1 минутка нямаше нищо- майка ми вика че коремчето му било много по-топло отп реди.. Мисля ако не се оправи днес вечерта или утре сутринта веднага на лекар
Публикувано: 09 September 2008 - 06:08 PM
има ли други признаци на болест? - повръщане, сух нос? телесната температура на кучето е по-висока от на човека с два градуса. но пък при него, дори само един градус покачване е много лошо. иначе термометъра в дупето и това е. но понякога в летните месеци, кучовци нямат много желание за хапване и игра, много им е топло. а корема е топъл,защото кучетата няма потни жлези и се охлаждат чрез език, уши, корем, тоест като охлаждат свои части от тялото. те не се потят. но все пак,ако това положение се задържи - консултирайте се с вет.
Публикувано: 09 September 2008 - 06:14 PM
Цитат
има ли други признаци на болест? - повръщане, сух нос? телесната температура на кучето е по-висока от на човека с два градуса. но пък при него, дори само един градус покачване е много лошо. иначе термометъра в дупето и това е. но понякога в летните месеци, кучовци нямат много желание за хапване и игра, много им е топло. а корема е топъл,защото кучетата няма потни жлези и се охлаждат чрез език, уши, корем, тоест като охлаждат свои части от тялото. те не се потят. но все пак,ако това положение се задържи - консултирайте се с вет.
Благодаря много, а за нослето то понякога му е сухичко,понякога мокричко, а сега се сетих че забравих да спомена че вчера го изчипках за 1 път,но не ми се вярва да е изстинало,защото то не излиза още навънка.. нито пък седи на течение.. Нещо от страх,защото за 1 път съм го изкъпала-да се е стреснало ли незнам .. :(
Публикувано: 09 September 2008 - 06:23 PM
Ми,лично не мисля,че трябва да има връзка между къпането и странното му състояние. обикновено това поведение не е нормално за малко,лудо кутре. наблюдавайте го внимателно и ако и утре продължи така - вет! това е нйа-добрият вариант,защото е малко и ако му има нещо се развива бързо
Публикувано: 11 September 2008 - 02:19 PM
Ние сме с разстройство вече трети ден.Цял ден не яде,а вечер след последната разходка хапва каквото съм и оставила в паничката сутринта.И ден пак не иска да яде.Даже и давах храната от ръка,тя я взима и я оставя на земята :o ,което много ме учудва.Иначе си е жизнена,весела.Кжете какво да и дам за разстройсво,моля ви!

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 11 September 2008 - 03:01 PM
За разстройство давам въглен- купувам от аптеката на хапчета. Но това помага за проявата. Така или иначе трябва да се изясни причината. А това го прави вет. Бенджи има "нервен стомах". Случва се при силна емоция, пътуване и т.н. И, мисля, че не трябва да се храни - като при хората, но не съм толкова убедена.

Публикувано: 12 September 2008 - 09:50 AM
И на Рея така се беше появила подутина,но 1-2 дни след ваксината.Все пак посетете вета за по-сигурно.
На Рея преди малко и дадох Смекта и варен ориз за разстройството.Надявам се да се оправи по-бързо. :blink:
На Рея преди малко и дадох Смекта и варен ориз за разстройството.Надявам се да се оправи по-бързо. :blink:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!