Здравословни проблеми
Публикувано: 02 December 2008 - 12:36 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 04 December 2008 - 06:03 PM
Ние още не сме го регистрирали, ама се сетих преди няколко дни и днес отидох за чипче, а тия дни и до Общината трябва да отида...
Като му го сложиха, изпищя, ама после почна да маха с опашка и да си върти дупето по неговия начин ;D
Иначе сега периодично си го пипам дали е там ;D
Абе днес подстрижка, чип - всичко на куп, горкия не знае къде е ;D
Като му го сложиха, изпищя, ама после почна да маха с опашка и да си върти дупето по неговия начин ;D
Иначе сега периодично си го пипам дали е там ;D
Абе днес подстрижка, чип - всичко на куп, горкия не знае къде е ;D
Публикувано: 05 December 2008 - 09:42 AM
преди около 2 седмици,по време на игра,която малко загрубя,забелязах,че от винеца на чочко му тече кръв т.е беше разранен.имаше малко кръв по зъбите.знам,че е от играта,защото и 2-та се "зъбиха".мястото остана зачервено.но преди няколко дена,пак по време на игра,забелязах,че чоко вече налита на бой,което ме озадачи.признавам,че играта загрубя и ги разтървахме,при което забелязах,че целия му език е пак в кръв.този път беше доста.погледнах доколкото успях.нямаше рани и предположих,че е пак от венеца,понеже стоеше доста зачервен.стреснах се.трябва ли да правя нещо,т.е да се мажи с мехлем или нещо подобно.

Публикувано: 15 December 2008 - 07:43 PM
Преди малко се върнахме от ветеринаря, Бъди нещо повръща вчера и днеска :( Изписа му хапчета и каза, че ще се оправи до 2-3 дена :blink:
Публикувано: 15 December 2008 - 08:49 PM
И ние преди малко се прибираме обаче от разходка и имам малки притеснения.Кара я пускам свободно да си тича а аз си вървя напред назад.Ако се отдалеча обаче малко повече от мястото където Кара последно ме е видяла,после едва ли не неможе да ме намери.Почва да тича към мястото,оглежда се но неможе да ме види.Аз я викам по име,тя ме чува но неможе да се ориентира.Дали си въобразявам или наистина има проблем.
Публикувано: 15 December 2008 - 08:56 PM
Мисля си, че няма проблем. Сара редовно прави същото. Доколкото знам на кучетата зрението от всички сетива е най-слабо. Най-силно обонянието. На Сара даже й се е случвало от 4-5 метра да ни чува, и да не ни намира... един път така се хвърли даже в обратната посока - улицата. От тогава не й погаждам такива номера, а гледам все да съм в полезрението й.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 December 2008 - 09:13 PM
Някъде бях чела, че кокерите не се отличават с добро зрение, но не знам доколко е вярно. Но, както казва samotnata, те разчитат на обонянието, а ако сега се връщате, значи е тъмно и мокро, т.е. съвсем е трудно да види, а от влагата, сигурно и да подуши, и затова се дезориентира. Но това е само моята версия и предположение.

Публикувано: 16 December 2008 - 01:44 PM
Спокойно, нищо й няма! АКо обръщах внимание на подобни неща, Сара трябваше да е сляпа и глуха вече.... /да чукам на дърво, не е/. А и споменатите дезориентиращи елементи си влияят, определено. Например за слуха влияние има как звуковите вълни се отразяват да речем ако в близост има блок... Причини за подобни обърквания колкото искаш.... но не и ослепяване.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 16 December 2008 - 05:48 PM
Боже, хора, как съм се изплашила! Макс направи такава криза снощи, че - ужас! цял ден беше неспокоен и вечерта (разбира се към 10 часа, когато няма вет) като започна да повръща - през 10 минути. повърна цялото съдържание на стомаха си, след това само пяна и вода. започна да трепери, да скимти, явно супер го болеше корема. консултирах се с наш приятел ветеринар (който за съжаление е, вече чак в Ловеч). та дадохме на Макси половин хапче бусколизин и половин ампула деган. поне спря да повръща. много е отпаднал. днес бяхме на вет и там му надупчиха гъза с 6 инжекции, като вета каза, че имало някакъв вирус, който карал на повръщане и диария. днес се малко по-добре - бяхме на разходка, но силно отпаднали. на диета сме без ядене, само мъничко кисело мляко и обилно вода. утре сме пак на инжекции :(.. :'( :'( :'(