Здравословни проблеми
Публикувано: 16 December 2008 - 06:25 PM
Ох, мерси Билянче. ами този нашият приятел предполага, че Макс има хроничен гастрит. но пък нашият вет каза вирус. отгоре на всичко, в повръщаното намерихме и парчета силикон :huh: :huh: вече нищо не знам. пробвах да му дам и оризова вода да пие, ама не ще. дано се оправи скоро, че в понеделник сме планували гости на Рафи :)
Публикувано: 16 December 2008 - 06:27 PM
Може гастрита да се е раздразнил от погълнатите боклуци. Сара е с нещо подобно на гастрит, само да глътне някакъв боклук и почва повръщане, но само веднъж-два пъти сме стигали до гладна диета и хапчета. Във всеки случай глада и инжекциите са си нужни. А щом се оправя значи действат. Стискам палци, каквото и да е, вече да минава.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 16 December 2008 - 06:32 PM
Ами де да знам,аз съм си малко паника вече след миналото брутално боледуване. и специално за дегана - винаги си имаме в къщи. бях много скептична за даването на бусколизин, но пък слушам лекарите. и определено дегана му действа много бързо. иначе от какво се получава гастрита? знам, че е от лоша храна, но той никога не е ял боклуци. има ли друга причина, която да го предизвиква?
Публикувано: 16 December 2008 - 06:50 PM
Искрено ти съчувствам, надявам се по-бързо да се оправи милият Макси и да не ви тревожи с болести.
Възможно е наистина да е от нещо изядено, което го дразни, а пък може и съставка в храната, не знам. Като премине сигурно сама ще усетиш и ще разбереш дали е само от вирус, нещо изядено или храната.
Възможно е наистина да е от нещо изядено, което го дразни, а пък може и съставка в храната, не знам. Като премине сигурно сама ще усетиш и ще разбереш дали е само от вирус, нещо изядено или храната.

Публикувано: 17 December 2008 - 09:20 PM
Здравейте пак от нас, болниците :) днес пак ходихме на вет, вече нямаме температура и живнахме малко, особено след пилето, дето хапнахме :) и сега се захранваме лека по-лека. ама той вече е подивял от глад, нали два дни не яде. и сега ме гледа все едно ще ме заръфа всеки момент :)
Публикувано: 17 December 2008 - 09:29 PM
Здравей, Брани,
и моя Теди имаше подобен проблем. В събота рано сутринта започна да повръща, но само слюнка или пяна. Повърна 3 пъти, но стана напълно отпуснат, а той иначе е много живо куче (като всички кокери ;)). Заведох го на вет, той му измери температурата - 40 градуса. Дада му деган, би му и инжекция с някакъв антибиотик. След няколко часа, като го пипнах - цялото тяло му гореше, сигурно беше качил още температурата (между другото носът му беше мокър). Аз и майка ми много се уплашихме и след консултации с вета му сложихме свещичка ефералган в дупето. Това помогна, но Теди си остана все така отмалял, отделно му се схвана и крака от инжекцията. Докторът каза, че го е хванал някакъв вирус. Сега е по-добре, но все още не е онова жизнено кученце, няма апетит, яде с неохота, може и да капризничи, защото ние го глезихме доста тези дни. Стискам палци и вие да се оправите, защото знам какво е... :(
и моя Теди имаше подобен проблем. В събота рано сутринта започна да повръща, но само слюнка или пяна. Повърна 3 пъти, но стана напълно отпуснат, а той иначе е много живо куче (като всички кокери ;)). Заведох го на вет, той му измери температурата - 40 градуса. Дада му деган, би му и инжекция с някакъв антибиотик. След няколко часа, като го пипнах - цялото тяло му гореше, сигурно беше качил още температурата (между другото носът му беше мокър). Аз и майка ми много се уплашихме и след консултации с вета му сложихме свещичка ефералган в дупето. Това помогна, но Теди си остана все така отмалял, отделно му се схвана и крака от инжекцията. Докторът каза, че го е хванал някакъв вирус. Сега е по-добре, но все още не е онова жизнено кученце, няма апетит, яде с неохота, може и да капризничи, защото ние го глезихме доста тези дни. Стискам палци и вие да се оправите, защото знам какво е... :(