Здравословни проблеми
Публикувано: 22 February 2009 - 09:54 PM
Не определено не беше опит за доминантност.Познавам го много добре и различавам двете поведения,а пък и попринцип той не е доминантен.
Ние не сме решили със сигурност дали ще го кастрираме-просто обмисляме варианта.Съответно ми се иска и да науча повече за самата процедура и за разликата в поведението след тази манипулация.Иначе рових доста в нет-а и четох доста материали по въпроса и това което открих също пишеше,че се махат тестисите.От тази мисъл малко ми става жал за него,но още не е взето решението.
П.С.Брани,аз ясно му показвам че не одобрявам това поведени.Просто той в такъв момент не ме забелязва,да не говорим за послушание.А като го вържа на повода и той започне да се дърпа към определена посока казвам НЕ,но моето не е глас в пустиня-не ми обръща внимание.Иначе като изключим този фактор на разсейване изпълнява перфекто всичко което му се каже,даже и да играе.Хайде,стига толко офф-топик
Ние не сме решили със сигурност дали ще го кастрираме-просто обмисляме варианта.Съответно ми се иска и да науча повече за самата процедура и за разликата в поведението след тази манипулация.Иначе рових доста в нет-а и четох доста материали по въпроса и това което открих също пишеше,че се махат тестисите.От тази мисъл малко ми става жал за него,но още не е взето решението.
П.С.Брани,аз ясно му показвам че не одобрявам това поведени.Просто той в такъв момент не ме забелязва,да не говорим за послушание.А като го вържа на повода и той започне да се дърпа към определена посока казвам НЕ,но моето не е глас в пустиня-не ми обръща внимание.Иначе като изключим този фактор на разсейване изпълнява перфекто всичко което му се каже,даже и да играе.Хайде,стига толко офф-топик
Публикувано: 01 March 2009 - 06:56 PM
ох искам да ви попитам дали е нормално.. от една седмица сме на гранули за възрастни.. същите с ориз и пилешко както предишните.. но не иска да яде и стана много слаба направо и се броят ребрата като улично куче е.. какво да правя.. днес и сложих една фелия хляб изяде я малко трудно но все пак хапна.. сега и сложих кисело мляко с хляб..и него го яде ама не много радостно... иначе си е жизнена нямам притеснения да е болна и да и е лошо та да не яде... Sesili нали и Бенджи беше така.. как се оправихте?
Публикувано: 01 March 2009 - 11:38 PM
Може да пробвате с някакви други гранули. То и Бък сега от няколко дни не ги харесва много гранулите, ама знам, че ще му мине и пак ще почне, затова ако не яде - махам купата.
Ние и друг проблем имаме, даже е за вет. От събота вечерта, при всяко докосване на дясната предна лапичка, се дърпа и започва да трепери, а ако я стисна малко по-силно, започва да скимти. Личи си, че го боли, но нямам представа от какво. Дано вета да работи утре и отиваме, че да не е нещо сериозно. Аз си мисля, че някое куче го е ухапало в морската, ама чак пък така никога не е било. Не знам...
Ние и друг проблем имаме, даже е за вет. От събота вечерта, при всяко докосване на дясната предна лапичка, се дърпа и започва да трепери, а ако я стисна малко по-силно, започва да скимти. Личи си, че го боли, но нямам представа от какво. Дано вета да работи утре и отиваме, че да не е нещо сериозно. Аз си мисля, че някое куче го е ухапало в морската, ама чак пък така никога не е било. Не знам...
Публикувано: 02 March 2009 - 08:43 AM
Страшно разстройство
за 6 часа 4 пъти от които 1 само беше навън
не може да стиска горката и се притеснявам.Купихме и храна от зоомагазина на Роял Канин защото нейната на Хилс свърши апък в зоото нямаше друга храна.Давам и и бисквитки и мръвки за браво.Дали може да и е станало нещо от тях?Родителите ми не доволстват аз крещя кучето в банята чакам водата да се стопли.После отивам до вета ако работи да го питам какво да и давам ако трябва и нея ще я заведа.Искам да чуя на всички мненията ви.

Публикувано: 02 March 2009 - 10:38 AM
xrisi95, в Mar 2 2009, 09:31 AM, написа:
Бях до вета и той ми даде хапчета ENROFLOXIN 15mg.Но тя не е акала от сутринта и като я изкарах също
дали да и дам хапче или ще я запеча?И още нещо днес трябва да и дам хапче против вътрешни паразити и незнам дали сега да и давам.

Хриси,вет-а не ти ли каза това когато беше при него.Аз специално не мога да давам такива съвети,а пък и не се наемам да го правя.Освен да се обадиш на вет-а да го питаш друго не мога да ти препоръчам.
JujitYy,nat8 е напълно права.Опипай хубаво лапичката и разгледай по-обстойно.Ако пък не идете до вет-а да си по-спокойна.
nat8,аз прочетох,че ти режеш ноктите на Бенджи.Всичките ли или само петия?Аз само 5-я подкъсявам-другите си се изпилват сами и няма нужда от подрязване.И с вет-а съм говорила,че нали кокерите са по-дребна порода и и трябвало да се подрезват,но при нас няма нужда.
Публикувано: 02 March 2009 - 12:42 PM
xrisi95, обади се на вет-а по телефона и го попитай. Но щом го е изписал, аз бих го дала. Много е важно да се успокои коремчето.
Sesili, аз си му ги режа всичките, особено на предните лапи, защото сега разходките ни са по-кратки и не толкова по асфалт.
Sesili, аз си му ги режа всичките, особено на предните лапи, защото сега разходките ни са по-кратки и не толкова по асфалт.

Публикувано: 02 March 2009 - 04:04 PM
Ами след малко отиваме на вет, само чакам да се върне баща ми. Боли го не лапата, а самото краче някъде по средата. И аз не разбирам точно къде. Рана не открих. Абе гледам да не го тормозя много, че само като го пипна и почва да трепери.
Едит: върнахме се. Оказа се, че нокъта на петия пръст се е пречупил от основата наполовина. Вета го изряза късичко и каза да го пръскам със спрей Окситетра ( който имам вкъщи, заради времето, в което постоянно беше болен ) ии ако не се подобри до края на седмицата, щели да го изгорят термично. Иии в краен случай, ако се разрасне инфекцията много, ще трябва да му се премахне пръстчето.
Та сега се пръскаме с гадния кафяв спрей и така... :)
Едит: върнахме се. Оказа се, че нокъта на петия пръст се е пречупил от основата наполовина. Вета го изряза късичко и каза да го пръскам със спрей Окситетра ( който имам вкъщи, заради времето, в което постоянно беше болен ) ии ако не се подобри до края на седмицата, щели да го изгорят термично. Иии в краен случай, ако се разрасне инфекцията много, ще трябва да му се премахне пръстчето.
Та сега се пръскаме с гадния кафяв спрей и така... :)
Публикувано: 03 March 2009 - 10:07 AM
Много съм притеснена, прекарахме ларингит преди седмица уж всичко беше наред, вчера бяхме на ваксина и снощи се събудих от хриповете и а бяха спрели. Днес пак сме на вет страшно се притеснявам защо пак започва да боледува. Давам и витамини, калций, храним се с про план уж всичко е наред. :(