Здравословни проблеми
Публикувано: 03 January 2009 - 10:27 PM
Отикана е лекарство, а Епи отика е профилактика. не е хубаво да се ползва Отикан постоянно, защото се привиква към него и при евентуални ушни проблеми, трябва да се тъси друг вид лекарство за лечение. Най-добре си е Епи отик, които се справя отлично с ушните замърсители. аз от както разбрах за разликата между двата препарата (от вет-а ни) и си ползвам Епи отик и не съм имала никакви проблеми. ушенцето е идеално чистичко :)
Публикувано: 05 January 2009 - 06:38 PM
Брани благодаря ти че ми каза.. на мен ми бяха казали че отикан са за профилактика.. дано да не и стане някакъв проблем , то ние не сме ги позлавали много често но все пак :) в Благоевграда от къде мога да си купя Епи отика че тук ги няма никъде? :blink:
Публикувано: 06 January 2009 - 03:07 PM
Ми, ако кажа нормално е, няма да е верно. Ако кажа, че не е нормално, пак няма да е верно... На Сара редовно си й текат така очите, нашите доктори лекуваха, лекуваха... и накрая казаха, че така ще си е цял живот, няма какво повече да се направи. Важното е редовно да се чистят, промиват, пък .... колкото текат, толкова.... Де да знам и аз вече...

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 09 January 2009 - 01:31 PM
Zdraveite, imam si moeto ku4ence e mini poroda neizvestna vse o6te za men i tova mi e purvoto ku4e. Та искам да помоля за малко инфомация относно цикъла и разгонването. Тя е на 7 месеца, но от два дни наблюдавам разни капцичи кръв по завивката ми понеже спим заедно. Моля наистина, ако можете да ми обясните за целия процес и дали трябва да я заведа на лекар. Благдаря!
Публикувано: 09 January 2009 - 01:37 PM
Най-вероятно е разгонена, да. Не е нужно да я водите на лекар, но е нужно да я пазите много. НЕ я пускайте от каишката в никакъв случай, разхождайте я по-малко време и на места, на които не се разхождат много кучета и по време, когато не е пикът на разхождащите се кучета. За да не цапа можете да слагате памперс/кучешки гащички и прочие такива приспособления. И за да не се повтарям в толкова много теми в този форум: Разгонване - търсачка

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 09 January 2009 - 02:10 PM
Днес ходихме до вет-а да взема хапче за обазпаразитяване и да му погледне оченцето (нали тече).Той го прегледа и каза,че има леко възпаление на третия клепач,но не е нищо сериозно и притиснително.Дадеми разтвор,с който да промивам окото и едни капки и каза да ги ползваме 3-4дни и всичко трябва да е наред.Но по-пътя срещнахме едно кокерче и със стопанката му намерихме едно игрище и ги пуснахме да играят-падна голяма веселба.Обаче по-едно време видяхме,че по снега оставят кървави следи-беше от Бенджи.Едната му възглавничка(на задното краче) се е "цепнала"(напукани са) и питахме вет-а и за това.Каза да му мажа възглавничките с мас,за предпочитане гъша,но не намерих и той каза че е ОК и със свинска да го мажа.И общо взето това ни бяха преживяванията до този час на деня.
Публикувано: 09 January 2009 - 06:14 PM
Най-много се протриват, ако кучето ходи по камънаци, когато е на излети, бучки полепнал сняг също, ама само почистване между възглавнички от време на време на разходка, ще свърши добра работа. Наистина гъша маст е добре, а и крем Здраве не е за подценяване, важното да е мазничко. Панавейксал също върши чудеса, той и за рани, и за белези, а бе вълшебно е! Имаше тук цяла тема за него, който иска инфо, да се възползва от търсачка на форума. ;)
Публикувано: 09 January 2009 - 08:12 PM
Одеве преди вечеря пак му се "цепна" същата лапичка и започна да оставя кървави следи :( Превързах му лапичката докато спря кръвта и отидох до аптеката и купих крем Задраве и започнах да го мажа с него.Надявам се скоро да се пооправят,че направо ми се къса сърцето като видя кървави дири след него :(