Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (52 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми

#921 Потребителят е офлайн   Krasimira i az Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Хора, животни, книги...

Публикувано: 30 January 2012 - 09:25 AM

Това с фалшивата бременност и нас ни чака. Още нямам лични впечатления, но чувам, че често се случва, дори си "осиновяват" по някой чорап или играчка. После всичко отминава с времето, щом сте се съветвали с доктор, не се притеснявай. Макар че си представям какво ти е, като я видиш да трепери...
User's Signature

Качена снимка

#922 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 30 January 2012 - 12:47 PM

Сблъсквала съм се лично. Сара не ми е треперила, но имаше 1-2 фалшиви бременности преди да я кастрираме. Освен всичко, което е казал и направил лекаря вие трябва да я занимавате много, да я храните оскъдно, да не й давате много вода, ако може повече да сте навън или у вас да си играете, за да не мисли за инстинкта си. Никакви играчки около нея, както и всичко, което "осинови" да й се взима, за да не засилва състоянието.
И сега и към двата последни поста - кастрирайте кучетата си. Фалшивата бременност е симптом, който не е безопасен. Това ще се повтаря, ще става по-зле, може да бъде съпроводено с други, по-тежки неща. Във всички случаи по-добре няма да става. Кастрацията докато са млади минава много леко, после цял живот сте спокойни. Няма да се страхувате на всяко разгонване от фалшива бременност, от кисти на яйчниците, от пиометри и какво ли не още. Ранната кастрация намалява риска от рак на млечните жлези в пъти. И като собственик на женско куче, кастрирано преди 5 години ви съветвам да го направите, кучетата ще се чувстват много по-добре. Сара след кастрацията стана по-спокойна откъм липсата на хормони и разгонвания, по-весела, по-игрива по детски, абе по-куче. Не се надебелява, не се превръщат в мързели.
Помислете си.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#923 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 04:32 PM

Здравейте, четох назад, но или никой е нямал такъв проблем или аз изтървах някъде в бързината. Моята госпожица е кастрирана от няколко месеца (не знам дали има връзка), от тогава от време на време се случва да се напишка на сън :( Беше инцидентно и не обърнах внимание, защото спря. Нещата обаче се повтарят отново и то не просто пикнато, а вчера сутринта направо си се беше изпикала. Прави го несъзнателно, само на сън. Не е неспокойна през останалото време. Чак в събота сутрин ще ходим на лекар, че не мога да стигна до него преди това. Чудех се възможно ли е да е по-нежна и да изстива ??? В къщи все гледа да е пред камината, но никога не отказва разходка, без значение какво е времето навън, не показва да и е студено...

#924 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 February 2012 - 04:37 PM

Мнение 329 погледнете

Възможно е да е това, а е възможно и да е съвсем различно нещо. Лекарят ви трябва да каже. За мен е много младо кучето за подобно нещо, но не е невъзможно.
Ще се радвам да споделите след прегледа/консултацията лекаря какво е казал.
User's Signature

#925 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2012 - 04:43 PM

Задължително ще пиша - то май не трябваше да чета, сега нови притеснения ме налегнаха :(

#926 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 08 February 2012 - 04:48 PM

Мдам. Съчувствам ви. И мен ме бяха налегнали какви ли не притеснения когато кастрирахме моята Сара. Разбирам ви безкрайно добре. Стискам палци да е заради студа, а не нещо друго и да мине само с витамин Ц и запарка от мечо грозде :)
User's Signature

#927 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2012 - 09:07 PM

Имаме такъв проблем-два дни ака рядко после твърдо.Преди 4 дни свекърва ми ми каза ,че е ходил рядко-не оформено почти течно и му дадох ентерол прахче.На следващия ден се притесних да не съм го пък запекла ,защото не акаше.Вчера го видях ,а и днес на обед да си ходи нормално и сега вечерта пак на каша?!Храната е нутра нугетс но е на нея изцяло вече от 20 дни и си е супер ,обаче това акане ме притеснява.Възможно ли е да е от стрес?От 3 дни се борим със сешуара, много го е страх и другите не могат да се справят защото се дърпа ,но аз го суша и стои мирен ,обаче много го е страх то си личи.Всяко следващо сушене минава все по-кротко ,но днес след като го изсуших се изходи рядко.Дали е възможно да е от стрес наистина?Или е изстинал,но пък е игрив и си хапва добре с апетит?!

#928 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 February 2012 - 10:18 PM

Да е ял каквото и да е друго? Сняг? Боклук? Каква е нутрата /адълт с пиле?/?
Може и от стрес да е, не е изключено. В такива случаи ентерола няма да навреди, по едно прахче на ден. Ентерола не може да запече, той е храна за добрите бактерии, няма как да докара запек. Може ако успявате да се дели една капсула на 2 и да се дава сутрин половинка и вечер половинка, с малко кисело мляко или водичка.
User's Signature

#929 Потребителят е офлайн   mishelin26 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 05:33 PM

Ходихме на доктор - според него е най-вероятно от студа, но за да сме 100 % сигурни трябвало да занесем проба от пиш :ud_009: А сега някой да ме светне как точно да стане това, защото аз не се сещам. Спи на топличко, но се налага да купим дрешка за навън и обувки, за де не и изстиват краката. утре отивам за обувчета, обаче дрешките като за нея се оказаха доста скъпички, та да видим какво ще правим :(

#930 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 13 February 2012 - 11:52 PM

От къде сте? В Jumbo има дрехи на сносни цени, аз на Рая и накупувах доста от там. Има хубави дъждобранчета и якенца на цени до 12лв. Дано не се възприеме като реклама, просто искам да помогна.
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

#931 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 February 2012 - 10:21 AM

На млад кокер не му трябват обувки... Айде в най-студените дни може една дрешка отгоре, но чак обувки...
Всяко куче се разболява. Живее на топло, нормално е навън да настине понякога. В случая трябва да се обърне внимание на засилване на имунната система. Витамини, качествена храна /дори през зимата храната трябва да е малко повече, за да натрупа малък слой мазнина, която да пази от студ/. И каляване, което значи излизане често, за малко, за да свиква тялото със студа.
В краен случай ако вече има налични симптоми, има лекарства, има билкови препарати, всичко се лекува.
User's Signature

#932 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 11:56 AM

Разстройството мина ,обаче сега като помисля ,яде сняг наистина малко защото му се скарах ама яде!Сега е добре.Днес обаче ме ухапа ,ваксиниран е за бяс пък аз за тетанус ,но ухапаното си боли.Ако някой знае какво да намажа да пише.

#933 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 14 February 2012 - 11:59 AM

Истинско ухапване? А не на игра?
С йодасепт за да не се възпали се маже. И чакате да мине.
Но това хапане значи, че не ви се подчинява и трябва да наблегнете сериозно на показването кой е лидера и на обучението. Че съм виждала голям мъжки кокер който отстоява позициите си, сериозен проблем е.
User's Signature

#934 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2012 - 12:19 PM

Дойдоха ни гости и аз го дръпнах да не скача по жената ,че я беше страх и той се извъртя и през ръкава на якето ме хапна.На ръката имам малка дупчица и зачервяване от 2 см .Иначе когато се храни и в купата да му бъркам не ме ръмжи даже ме лиже.Това днес незнам как стана.Благодаря за съвета ще намажа с йод.

#935 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 12:59 PM

Имам нужда от малко съвети ,от по-опитните стопани!Рони кашля от около 5 дни ,първо мислех ,че е лапнал нещо ,после се притесних но синът ми ми каза че ял една пръчка и като кашлял изкарал парче от нея и реших че не е инфекция.Да ама кашлицата си продължава.Днес го заведох до ветеринарната,тя не го прегледа ,обаче му изписа бромхексин сироп по 1 каф.л. 2 пъти дн и синулокс 250мг. по половин таб. 2 пъти дн.Попитах дали да не му дам само сиропа и да не бързам с антибиотика въпреки ,че го купих и след 2 дни ако продължава да кашля тогава антибиотика.Жената каза че може,ама сега се чудя дали да не започна направо и двете неща?Не кашля често около 5 до 7 пъти дневно и няма температура.Чудя се и дали да не взема някой друг сироп например амбро , защото сиропа още не съм го купила?Амброто втечнява секрета и на децата като го дам съм много доволна?Онзи ден с децата като ги пуснаха ваканция голяма игра падна и си беше доста мокър ,но със сушоара го сушим като приключи играта ,той вече го приема спокойно сушоара!Сигурно е изстинал?!

#936 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 25 February 2012 - 01:38 PM

Правите това, което е казала лекарката и давате лекарствата, които е изписала тя. Не може да взимате други лекарства без консултация с лекар, някои от човешките лекарства са вредни за кучетата.
Ако е настинал, лекарствата трябва да започнат да се дават веднага и до няколко дни да се оправи.
Ако си е надрал гърлото, една бучица масълце би свършила работа, но след толкова дни мисля, че щеше да е минало вече.
Затова давайте си му лекарствата както ви е казано от лекар.
User's Signature

#937 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 01:50 PM

Благодаря за бързия отговор!Ще ви послушам ,добре е да го чуя от още някой,не че нямам доверие на докторката но не го преслуша нито го прегледа ,така е в провинцията ,но пък до сега страшно ни е помагала.Все гледам ако може да не тровя с антибиотици пък и Рони до сега не е пил лекарства освен една банка глюкоза.Аз и с децата съм така купя лекарствата и чакам до последно преди да ги дам.Сега отивам за бромхексина и ще изпълнявам назначенията!Хубав ден!

#938 Потребителят е офлайн   ctefani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 04:41 PM

Да се похваля кашлицата спря ,изпи си антибиотика днес сутринта последно .Бях взела и ентерол да не вземе да направи разстройство от лекарствата ,ама само дето се притеснявах -нямаше разстройство.Обаче три дни наказан стои вътре ,защото го хванах да яде сняг.Децата го пускали на вън през деня да си свърши нуждите и те го хванали да си хапва сняг :be_107: ,явно за да кашля преди това е зачервил гърлото?!добре ,че го дават затопляне и дано да не вали повече

#939 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 02 March 2012 - 04:44 PM

Честито здраво куче.

И Сара цяла зима ми я де сняг, как не се разболя, не знам.
User's Signature

#940 Потребителят е офлайн   Vicktoriya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни

Публикувано: 03 March 2012 - 09:40 PM

Съмнява ме, че Рая има глисти... :dh_188: Обезпаразитявам я редовно, понякога през месец - не през два, но ме съмнява, че не са се изчистили от както я взехме, понеже беше бъкана с глисти, ама пълна... Имаше продължително лечение, но мисля, че има все още. Понякога повръща, не е често, но тя яде абсолютно всичко, постоянно тичам след нея, но все нещо е изяла - после иска да си яде повръщаното, а четох че това е симптом... Иначе изпражненията не си ги яде. И не дебелее, изглежда ми мъничка. Не, че искам да е дебела - напротив, но просто ми изглежда много малка, иначе ребрата й не се броят, но в областта след гръдния кош е доста хлътнала... Коремчето не ми изглежда подуто, но аз пък толкова и разбирам. Не е умърлушена, но големият й апетит също ме навежда на мисълта за глисти. До сега ядене не е отказвала - каквото и да е, яде всичко, което докопа... Мисля в понеделник да ида до вет-а да я погледне, но не знам какво точно да му обясня. Много се притеснявам, аз съм си една такава - параноичка... :ab_041: Искам само да е добре. Та, четох, четох, но ако може някой по-подробно да ми каже за симптомите на глистите.
User's Signature

Боже, помогни ми да бъда такъв човек, за какъвто ме счита моето куче...

Качена снимка

Качена снимка

• (52 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема