Здравословни проблеми
Публикувано: 25 December 2011 - 04:52 PM
Публикувано: 25 December 2011 - 08:38 PM
Ама лопедиума й е бил силничък. Обикновено се почва с оризова вода и малко глад.
Не се притеснявай. Виж я как ще е утре, ако подължава дай водя,в която е варен ориз. 1-2 пъти. Ако и след това продължава тогава вече се косултирай с ветеринар, може и по телефона.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 25 December 2011 - 08:47 PM

Публикувано: 26 December 2011 - 09:37 PM

Публикувано: 30 December 2011 - 11:34 AM
Публикувано: 30 December 2011 - 01:16 PM
Сърбежи може да има от всичко. Какво е може да се установи по метода на изключването, като се премахва по един възможен причинител за поне седмица време.

Публикувано: 30 December 2011 - 02:50 PM
Публикувано: 30 December 2011 - 04:36 PM

Публикувано: 01 January 2012 - 12:26 PM

Публикувано: 02 January 2012 - 03:50 PM
Публикувано: 02 January 2012 - 04:20 PM
Обаче за наша радост в 21ви век съществуват доволно количество марки кучешки храни, от които да си избираме. Ако Роял не са ти по джоба, има среден и висок клас на нормални цени. Като например едни Нутра нъгетс и Нутра голд. Нутра голд съм давала на Сара близо 2 години, и от нея бях много доволна. Избор има, не е задължително да е Роял, но пък и трябва да се гледа състава. Това, че е немска, Хепито, не я прави автоматично качествена. Хубаво е да се четат състав, дневна дажба да се сравни и т.н.

Публикувано: 14 January 2012 - 02:38 PM
Публикувано: 14 January 2012 - 03:20 PM
Проблема със захарта идва когато стане много, както и при нас хората. Има риск от диабет. Но това е при честа употреба на много захар. Кучетата имат панкреас и могат да обработват и захар и въглехидрати без никакъв проблем.
Но това, че сте го оставили да си изяде повърнатото 4 пъти хич не е добре. И това, че ви ръмжи - също. Първото по здравословни причини. Второто - никак не е добре, защото това значи, че се опитва да доминира и да ви командва. Това трябва веднага да спре. Всяко изръмжаване трябва да се наказва, да се спира. Ако посегне да ухапе или не спира да ръмжи - веднага се хваща за врата и се сваля долу на земята и лежите буквално върху него. И така докато не спре да оспорва желанията и командите ви. Ако не съумеете да се справите сега, виждала съм какво става, кучето се превръща в лидер и командва цялата къща. Не е никак приятно и безопасно.
Ако пак ви се случи да повърне веднага го махате от купчината, може да дадете малко деган, а може и да поседи гладен докато му мине.

Публикувано: 14 January 2012 - 04:25 PM
Публикувано: 29 January 2012 - 05:58 PM
доста време не бях влизъл тук но ето че пак реших да пиша.
Адски съм притеснен за моята малка Сами...
От няколко дни цялата трепери, гледа жално, постоянно гледа да ме ближе... Ходих при д-р Венци Тодоров тук във Варна и той каза, че малкото ми съкровище е направила фалшива бременност. Исписа ми едни хапчета + една кутийка с витамини. Някой може ли да ми каже тва тресене кога ще отмине защотот много се притеснвам. Това го прави само като си е в нас, на вън все едно нищо и няма. Това каза и докторът че тва е майчиниският инстинкт и всичко е на психологична основа. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Моля помогне ми.