Здравословни проблеми
Публикувано: 02 August 2008 - 02:18 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 06 August 2008 - 10:28 PM
А от нея акитата му са много малки, ама супер-мини-ултра малки, все едно не е ял нищо. Това хубаво или лошо е?
Публикувано: 08 August 2008 - 03:07 PM
Обаче държа да посъветвам - след минаване на разгонването искам да сте постоянно нащрек. Да следите поведение, апетит, вулвата, цицките, и при всяко по-странно или различно нещо веднага да отидете на лекар. Няма да се учудя ако направи някоя фалшива бременност, да не помисляме за пиометра. просто съветвам да сте много внимателни.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 August 2008 - 03:23 PM
Публикувано: 08 August 2008 - 05:05 PM
Публикувано: 08 August 2008 - 07:39 PM
Иначе пожелавам изобщо да нямате подобни проблеми, но все пак да си имате едно на ум ;)

Публикувано: 18 August 2008 - 03:49 PM
Публикувано: 20 August 2008 - 06:17 PM
Пак за тия сърбежи на Бък... еми още не минаха. И от противоалергичната храна ефект нямаше (може би съвсееем малко поспря, ама пак си се чешкаше доста). Каза да търся причината... то и аз това правя, де. Всъщност храната свърши и сега си довършваме стария Роял. Ама ние така или иначе я сменяхме и няма оправяне - предполагам, че не е от храната. За препарати каза - ами напоследък чистим само с вода пишкано, ако има (всъщност то няма, ама се случва, де). Естествено - чистим с препарати от време на време, но той по всяко време се чеше, независимо дали скоро сме минали или не. Тревите... ми той откакто го хапаха, не сме ходили на полянката. Каних се преди няколко дена, ама не можах да отида :rolleyes: И от тревите не е. От какво друго може да е? Вече си мисля, че е алергичен към мен. :rolleyes: Мислех си примерно от играчките - може нещо от гумения чехъл, махнах го - не се оправи, върнах му го после. Пробвах да махна и кокала от пресована кожа - пак няма ефект.
Какво друго може да направя? Ще ходим на вет тея дни, ама той каза, че кожен проблем няма, остава да е алергия. От инжекциите се успокоява, ама за една седмица. И после пак почва. Ама повече инжекции - абсурд.
Не знам вече и аз...
Може и да си въобразявам, а да е нормално да се чеше отвреме навреме, ама на мене си ми изглежда много, не знам.
Публикувано: 20 August 2008 - 06:22 PM
В крайна сметка кучето не може да ен се чеше. Въпроса е колко често и с каква настървеност го прави. С какво го къпеш? Не знам вече , ако е алергия от какво може да е.... Изчерпаха ми се идеите...

Публикувано: 20 August 2008 - 06:29 PM
Той преди като беше с пърхот, го къпах с един шампоан против пърхот... ама беше в спринцовка... в смисъл вета ми го даде. След като мина пърхота - сърбежа продължи.
Чесането да ти кажа в последно време наистина намаля, ама пак ми изглежда много. Най-често в областта на врата. Гризка си и лапките отгоре. Осили няма, не ги яде заради това. Не знам и аз наистина.
Преди до скимтене се е случвало да се чеше, сега няма такива работи.
Абе ще видим вет какво ще каже, а може и аз да си въобразявам, че е много, но не знам. Ще наблюдавам тая вечер колко пъти ще се зачеше.
Публикувано: 20 August 2008 - 06:31 PM

Публикувано: 20 August 2008 - 07:10 PM

Публикувано: 20 August 2008 - 07:22 PM
Абе да питам - на няколко пъти ми се случва да му махам кичурчета с козина (от главата съм махала, на други места не съм намирала). Ама не косъм, а цяло кичурче, и отдолу е захванато с нещо... предния път беше гурелче, а кичурчето беше до окото. Също преди няколко дена отгоре от главичката му махнах и пак с нещо беше захванато кичурчето, ама не разбрах какво.
ПП: Като заговорих за козина на главата - понеже му порасна и има сега бритонче посредата между очите ;D Почти до носа е вече.