Здравословни проблеми
Публикувано: 23 September 2008 - 02:27 PM
Публикувано: 29 September 2008 - 10:03 PM
Днес Коки направи страхотна алергична реакция-шок от Purina Pro Plan Puppy -пилешко .Няколко пъти вече му взимам по килограмче и нищо -папка я .Без дрисъци,без промени,без ядове........ ПРЕДИСТОРИЯ
Вчера купих нов пакет и снощи му дадох .През нощта повърна,после се продрищи,скимтя,легна-заспа.На сутринта се събуди бушон -подуто едното око и около него.Сутринта реших,че може да се е продрищил от Пурината и му дадох RC ,която си папа постоянно.Решихме,че може нещо да го е ухапало през нощта/паяк или друго.......знам ли?/До обяд оттокът спадна и се успокоихме.Отидох на работа и помолих половинката да го нахрани -като съвсем изключих да му кажа да му даде RC да не се продрищи пак . Е ,дали са му Пурина и час по-късно ми се обажда веднага да отиваме при вета,че кучето е много зле -със затворено око,подуто,отекло.........................
Първото,което ми дойде на ум беше с какво сте го нахранили?- с Пурината!!!!
Оказах се права.Вета каза ,че е направил алергия към храната.Биха му 4 инжекции-алергозан и още .......... Милото цяла вечер скимтя и се мъчи.Още е подут,малко поспадна ,но е УЖАСНО преживяване-както за кучето,така и за стопанина .
Просто исках да споделя и да ви предупредя/защото аз и не предпалагах/ какво може да се получи от нова храна/въпреки ,че преди това я е папал/. Ще пиша утре,че днес вече съм гроги.Просто имайте едно на ум
Публикувано: 29 September 2008 - 10:20 PM
Публикувано: 29 September 2008 - 10:37 PM
......Все си мисля,че проблема може и да е във въпросният нов пакет,-незнам :-но не ми се мисли...................ако е така.Яд ме е ,че изхвърлих пакета/сипах го в кутията/,но пък пазя бар-кода?
Дано не съм права,лошото е,че душицата се измъчи.Просто се мъча да си го обясня :rolleyes:
Публикувано: 29 September 2008 - 10:47 PM
П.П след като подозренията са ви в Пурината, просто давайте РК
Публикувано: 30 September 2008 - 03:09 PM
Публикувано: 30 September 2008 - 08:22 PM
Публикувано: 01 October 2008 - 04:05 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 01 October 2008 - 08:59 PM
Публикувано: 02 October 2008 - 10:23 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 08 October 2008 - 10:54 AM
На терасата имаме сандъчета с цветя, а Самър много обича да си слага там муцунката и да гледа през терасата.Веднъж с майка ми видяхме че в едно от сандъчетата има земна пчела и няколко пъти се опитахме да я изгоним по всякакви начини,но тя не се махаше.Един ден аз си бях вкъщи ,а нашите бяха на работа.Беше лято и вратата за терасата си стоеше отворена и Самито редовно си ходеше там да наблюдава.Та като се събудих той дойде при мен и помислих че си носи топката в уста защото беше много издута,но разбрах че не носи нищо а устните му за МНОГО подути.Много се изплаших. Веднага звъннах на майка ми :sos:,тя дойде и закарахме Самито на ветеринар.Той имаше друг пациент в момента но като видя Самър веднага дойде и му би 3 инжекции,за да не се подуе повече,зашото иначе можеше да се задуши.стояхме в кабинета около половин час за да видим какво ще стане и след като не се поду повече си тръгнахме.още същата вечер или на другия ден Самито се оправи :blink:.Няма от какво друго да е станло това освен от пчелата,защото не сме му давали да яде нищо друго освен гранулите си,които е ял винаги. Като отидохме да намерим тази пчела, разровихме сандъчето и вътре открихме няколко пашкула от цели навити листа и вътре нещо жълто. :rolleyes: Когато пчелата дойде я хванахме и убихме и повече не сме виждали други земни пчели,а само няколко обикновени, които събират прашец от цветята