Аз лично вземам на вагабонтите консервички и пастети на фирма-Анимонда-миришат по хубаво от човешки местни консерви и пастети

,на вкус не съм ги опитвала

но кучетата само като видят че нося кутийка и направо опашките им се превръщат в перки на хеликоптер
Консервичките са най различни-за подрастващи,за млади кучета ,за възрастни-аз им вземам от всички видове!И като вкус са различни-с агнешко,с пилешко,с билки,със заешко,с телешко,със равиоли абе куче да си
Ето и линк с различните видове пастети и консерви-обърнете внимание има серия-
ПРОТЕКТтя е предназначена за кучета които проявяват различни видове алергии или пък проблем с храносмилането!Има и диетични с ниско съдържание на калории!
http://shop.zoomania...i/Animonda.htmlОтностно задавянето когато прекали с тичането-понякога е нормално все пак тези кучета са брахицефали,но когато видите че започва да се задавя и се опитва сякъш да изкашля нещо просто го спрете малко от игра за да се кротне,иначе след навършване на година и половина ще видите че постепено малкия вагабонтин ще започне да се усмирява и да се превръща в едно мързеливо и лигаво същество тогава може би ще намалеят и самите опити за изкашляне!
Има и нещо друго свикнете кученцето от малко да го водите на разходка на повод-първоначално да се разтъпче и чак след това го пускайте да дивее на воля с другите приятелчета,и още едно важно нещо не правете грешката да извеждате кучетата си непосредствено след като са се нахранили изчакайте поне един час-защото могат да се появят много нежелани ефекти!

Още нещо се сетих някой спомена някъде в по горните постове за храна за мопсове с -Л карнитин-моля да не се бъркат двете храни-Подвеждащото е това че и на двете има изобразен мопс-но разликата е там че едната е предназначена само за мопсове!!!А на другата са използвали снимката на мопс-просто като пример че нашата порода е склона към затлъстяване а не че самата храна е предназначена точно за мопсове-тя е предназначена за всички дребни породи до 10кг. На самата храна пише че може да се дава след десет месечна възраст на кучето но аз лично като препоръка мога да кажа че не е обходимо да вземате от тази храна ако видимо кучето не е дебело сиреч спрямо размера и стандарта на породата трябва да изглежда като квадрат а не като бъчвичка

-и понеже преди година и половина съм ползвала тази храна,преди изобщо да има внос в Бг. да споделя моето мнение- ако вашето куче е активно в момента то след приема на тази храна жаждата му за лудории ще е още по голяма-в храната има състафки които карат кучето да е по активно за да може да стопи излишните килца-имайте предвид че тази храна не се приема много добре от всички кучета и може вашето куче да го сполети "рядко щастие"

Така че от храната-мини лайт си вземете единствено ако е установено че кучето ви е с наднормено тегло!
Това инфо е общо и е съобразено с опита ми с тази храна!
А ето и разликата в опаковките!

-храна специално за мопсове

-храна мини лайт за дребни породи до 10кг.с Л Карнитин

-храна за чувствителни кучета от дребни породи