Dog.bg Форуми : Всичко свързано с храненето на Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Всичко свързано с храненето на Мопс

#161 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2010 - 07:54 PM

Ох тия зъби изглеждат ужасно! zz_020.gif Бтв и Берта има зъбен камък. Точно на най-задните зъби има 2 петънца. Не са толкова големи де. Някой ден ще отидем да ги почистим. Просто изчаквам да мине известно време, тъйкато манипулацията отново ще е под упойка dry.gif
Почистващи кокали съм взимала всякакви, но най-доволна останах от тези
Дават се веднъж в седмицата, а и изобщо не излизат скъпо. Няма миризма в устата след почистването с тези лентички и ефекта бих казала е доста траен. От пресованата кожа започнах да взимам едни с пушена пресована кожа и също няма лош дъх след това. С обикновенната телешка кожа си беше жив ужас след това. Все едно нещо и е умряло в устата zz_020.gif А за големината - аз винаги взимам от най-големите. Малките ги прави на парчета веднага и то не остава на какво да си 'точи' зъбките.

#162 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 11 April 2010 - 08:05 PM

Цитат(Malaika wa mbinguni @ Apr 11 2010, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(ще сваля шапка на този който лично ми покаже как бърка в устата на мопс с четка и паста и успешно му измие зъбите-това за мен е просто мисия невъзможна ab_041.gif)

Много полезна информация Ани. А относно "мисията", аз успявам да бръкна и да изтъркам зъбите, но уви само предните са успешно изтъркани, защото по кътниците има малко налепи жълто (които мисля да разкарам, точно по време на год. ваксинация при вета). Бих снимала клипче, но ще ми трябва трети човек за оператор, защото процедурата задължително се извършва от двама. Правим го рядко, може би в месеца 1-2, за да не нанасяме голям стрес на джувотното ab_041.gif

Пете писали сме едновременно, и аз купувам такива на Вирбак.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#163 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2010 - 08:20 PM

Чакайте,чакайте-зъбен камък или бежаникави отлагания-има разлика!.........

Моя пакостник е на почти 11 месеца. Храня го само с Роял мини джуниър засега. Имам един чувал от 8,5кг и след като свърши мислех да почна да му давам тази за Мопс и да я редувам с денталната. Не знаех че Денталната регулира и теглото, но може би ще мина на нея. Благодаря много за информацията!!!
Относно зъбния камък. Понеже се занимавам със зъботехника (уча) и много внимавам за тези неща!На едно наше приятелче мопс на 1 г. му падна зъбчето, предполагам от недоглеждане. Нашия доктор видя Руф и каза, че е зъбен камък и ще трябва да му сложи упойка и да го почисти с ултра звук.

Но на мен не ми се иска отсега да започваме с тези неща(упойки) и търся друг начин. Наблюдавам го всеки ден. Има само на задните зъби, т.е. на 2 зъба по един от двете страни.

За спрея за сега не сме имали проблеми пък и аз не прекалявам.

Може би проблем се получи, защото до сега му давах гранулите с вода, за да не се задавя. От скоро сме на сухи гранули но се дави

User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 09:36 PM

Зъбен камък е md_064.gif Отриха го при кастрацията, когато са правили преглед за останали млечни зъби и как седят нещата с дихателните канали. Аз съм пробвала с нокът дали се маха. Не изглежда като наслагване.

#165 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 12:43 AM

Цитат(Archiball @ Apr 11 2010, 07:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря Ани. Пете, свещичката много бързо я махнахме след като видяхме, че Арчи не издържа да я излапа цялата ab_041.gif и да вече знам, че боята за яйца не е най-подходящия оцветяващ продукт, освен ако някой не иска да си бележи 'тортичките" по поляната, че са си лично негови и ...сини.

бтв: ама никой ли не забеляза, че от вълнение и бързане сме сложили свещичката на обратно me_065.gif

Ох Вили разсмя ме,свещичката си е сложена както трябва,а и кой ти обръща внимание на свещичката при условие че тортата изглежда страхотно а и на вкус съм сигорна че е била просто неустоима-то и по снимките си личи ab_041.gif !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 01:17 AM

Изумявам се от тези "зъбни"проблеми с толкова малки по възраст мопсита ud_009.gif Да чукна на дърво до сега не сме имали нито проблем със зъбите нито с неприятен кучешки дъх.Пак наблягам че храната е от съществено значение за здравето на всяко куче,както външно така и вътрешно!И като се върна почти три години назад- още от мига в който Гиги прекрачи прага на новия си дом той е всекидневно с кожено кокълче в уста ab_041.gif при Вайпър е по същия начин,в никакъв случяй не твърдя че устната хигиена се свежда само до добрата храна и кокалчетата но при нас това върши работа,е използвам и добавки към храната като витамини и минерали това сигорно оказва благоприятно влияние като цяло върху организма им!

Руффи звучи разглезено но пробвай да замениш водата в порцията гранулки с кучешка консервичка или пастетче,първоначално му овкуси половин шепичка гранулки с една пълна супена лъжица консерва или пастетче,и ги давайте буквално лъжичка по лъжичка на Руффи -една лъжичка сложете в купичката му,изчакайте го да я изяде да се успокои малко от първоначалната си мопсова лакомийка и след това му дайте втора лъжичка като постояно му висите над главата и му повтаряте -"бавно,яж бавно",ако пак се нахвърля неистово и продължава да се задавя следващата стъпка е -поредната лъжичка с вкусна доза гранула и консерва да я сервирате в собствената си ръка и от нея да му давате да си хапва буквално гранула по гранула,вярно че за някой това занимание може да е доста досадно но е начин кучето да се научи на търпение и дъвчене на храната а не буквално "лапване и гълтане"-защото освен че може да се отрази на зъбките това нездъфкване на храната може да подейства зле и на храносмилателно чревния тракт!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 09:07 AM

Май Руф е неспасяем случай ab_041.gif

До съвсем скоро се хранехме като бебета лъжичка по лъжичка с цялото ми търпение на интервали за да се успокои, но... Дори имаше период, в който правех гранулите на каша и пак лъжичка по лъжичка. Не съм пробвала с консерва. Ако може да ми препоръчате някоя добра такава.
Не знам до кога ще продължава така, нали вече растем?! Как да го накарам да разбере, че храната си е само негова и да яде спокойно?
Другият момент , в който се задавя е когато играем с нашите приятели мопсите. Тича като луд и спира да кашля все едно се е задавил

А като малък като не му угаждах за нещо и кашляше, симулираше! Пръв артист
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 12:12 PM

Аз лично вземам на вагабонтите консервички и пастети на фирма-Анимонда-миришат по хубаво от човешки местни консерви и пастети ba_025.gif ,на вкус не съм ги опитвала ab_041.gif но кучетата само като видят че нося кутийка и направо опашките им се превръщат в перки на хеликоптер ab_041.gif
Консервичките са най различни-за подрастващи,за млади кучета ,за възрастни-аз им вземам от всички видове!И като вкус са различни-с агнешко,с пилешко,с билки,със заешко,с телешко,със равиоли абе куче да си ab_041.gif
Ето и линк с различните видове пастети и консерви-обърнете внимание има серия-ПРОТЕКТтя е предназначена за кучета които проявяват различни видове алергии или пък проблем с храносмилането!Има и диетични с ниско съдържание на калории!

http://shop.zoomania...i/Animonda.html

Отностно задавянето когато прекали с тичането-понякога е нормално все пак тези кучета са брахицефали,но когато видите че започва да се задавя и се опитва сякъш да изкашля нещо просто го спрете малко от игра за да се кротне,иначе след навършване на година и половина ще видите че постепено малкия вагабонтин ще започне да се усмирява и да се превръща в едно мързеливо и лигаво същество тогава може би ще намалеят и самите опити за изкашляне!
Има и нещо друго свикнете кученцето от малко да го водите на разходка на повод-първоначално да се разтъпче и чак след това го пускайте да дивее на воля с другите приятелчета,и още едно важно нещо не правете грешката да извеждате кучетата си непосредствено след като са се нахранили изчакайте поне един час-защото могат да се появят много нежелани ефекти! smile.gif

Още нещо се сетих някой спомена някъде в по горните постове за храна за мопсове с -Л карнитин-моля да не се бъркат двете храни-Подвеждащото е това че и на двете има изобразен мопс-но разликата е там че едната е предназначена само за мопсове!!!А на другата са използвали снимката на мопс-просто като пример че нашата порода е склона към затлъстяване а не че самата храна е предназначена точно за мопсове-тя е предназначена за всички дребни породи до 10кг. На самата храна пише че може да се дава след десет месечна възраст на кучето но аз лично като препоръка мога да кажа че не е обходимо да вземате от тази храна ако видимо кучето не е дебело сиреч спрямо размера и стандарта на породата трябва да изглежда като квадрат а не като бъчвичка ab_041.gif -и понеже преди година и половина съм ползвала тази храна,преди изобщо да има внос в Бг. да споделя моето мнение- ако вашето куче е активно в момента то след приема на тази храна жаждата му за лудории ще е още по голяма-в храната има състафки които карат кучето да е по активно за да може да стопи излишните килца-имайте предвид че тази храна не се приема много добре от всички кучета и може вашето куче да го сполети "рядко щастие" ab_041.gifТака че от храната-мини лайт си вземете единствено ако е установено че кучето ви е с наднормено тегло!
Това инфо е общо и е съобразено с опита ми с тази храна! smile.gif

А ето и разликата в опаковките!

Прикачена снимка-храна специално за мопсове

Прикачена снимка-храна мини лайт за дребни породи до 10кг.с Л Карнитин

Прикачена снимка-храна за чувствителни кучета от дребни породи
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 12:21 PM

О при нас проблема със зъбния камък е точно обратния. Нашето мисирче просто не дъвче гранулите. Макар че никога не е имала проблеми със сухите гранули и не се е налагало да ги смесвам с каквото и да било. Ако си беше правила труда да дъвче сега нямаше да има петънца на задните зъбки. Единствените гранули които е дъвчила до сега са на Хилс тези против зъбен камък, но те са около 3 см дълги и около 2 дебели. А кожените кокалчета не съм спирала да ги давам и ПАК се появява зъбен камък. Но поне да чукна на дърво друг проблем със зъбите няма. И млечните паднаха бързо и лесно като давах кожени кокалчета да дъвче.
За консервите - аз съм взимала на Пурина (не помня точно каква), но на Берта доста и хареса и с изходния материал не е показало да има проблем. Веднъж бях взела някаква друга и по това ,което излизаше по време на разходките, веднага разбрах, че консервата не е добра.
Това ми е най-добрия навигатор за това как и понася дадена храна r_181.gif

#170 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 04:37 PM

Мерси много за отделеното време! Ще пробвам с консерва или пастетче. Слагайки и консерва при гранулите значи ли че трябва да намаля грамажа им?
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 April 2010 - 06:24 PM

Цитат(ruffy @ Apr 12 2010, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мерси много за отделеното време! Ще пробвам с консерва или пастетче. Слагайки и консерва при гранулите значи ли че трябва да намаля грамажа им?

Не,няма нужда защото вие няма да изсипете цялата консерва или пастет в дажбата от гранули а само ще овкусите гранулкие с една или две супени лъжици пастетче или консервичка,а и така като гледам Руф на снимките н галерията си е в нормата в смисъл че не е дундав,така че няма проблем! smile.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 05:05 PM

Здравейте, моя приятелка си взе мопсче на 40 дена. Моля ви дайте съвети на колко време и с какво количество да го храни. wub.gif
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#173 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 05:46 PM

Цитат(jani4ka @ Apr 17 2010, 02:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте, моя приятелка си взе мопсче на 40 дена. Моля ви дайте съвети на колко време и с какво количество да го храни. wub.gif

А кой продава кученца на 40 дена ? ud_009.gif Първата ваксина се слага на 42 ден, съдейки от това ,че са го взели на 40 дена ,значи и не е ваксинирано ,браво!Моите на 40 дена още са при майка си .
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#174 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2010 - 06:28 PM

Яничке,питай твоята приятелка дали купувача е дал паспорт на кучето и дали вътре има отбелязано каквото и да е-това в случай че изобщо са й дали бебето с какъвто и да е документ!А ако има паспорт и нещо писано вътре вижте дали има сложена ваксина-което мен ме съмнява кучето е още малко а както каза г-жа Конова първата ваксина се слага на 42ден,ако питате мен заведете бебето на преглед при ветеринар за общ преглед и се консултирайте с него какво е най удачно да се предприеме,дали реваксинация за по сигорно или нещо друго!И ако го заведете на лекар-нека малкия бебок да няма пряк досег до нищо друго освен топлата прегръдката и скута на собственичката си и и за всеки случай попитайте доктора преди да понечи да пипа малкия дали си е измил ръцете-нищо лично към докторите но много често съм ставала свидетел как в бързината понякога това полезно действие се забравя ab_041.gif
Не си вадете погрешен извод че ви "опяваме на главата" но написаното от теб честно казано е притеснително особено за нашата податлива на различни влияние порода!
А иначе можете бебо да си го храните с бебешка храна на роял канин-или на друга предпочитана от вашата приятелка марка-важното е протеините да са високи!Пълнете му купичката до горе а той ще си похапва колкото му се иска,оставяйте купичката с храна и не я вдигайте след като се е нахранил,постепено към средата на втория месец започнете да разреждате храненията на три пъти на ден-за по лесно дозиране-примерно на храната роял канин има мерителни чашки които ще ви помогнат да дозирате правилно храната-ако питате мен винаги му слагайте малко повече от оказаната доза!Все пак мопса гладен не се държи-заради всеобщата паническа заблуда че мопса има проблем с храната и килограмите-да мопса ще има проблеми с килограмите ако нон стоп му се дават високо калорични "ястия"особено от човешките гозби ab_041.gif А иначе когато се храни само с гранулки и то регулирано опастност от затлъстяване няма!
Честито за избора на порода ba_025.gif ,и успех с отглеждането на малкото същество което на тази крехка възраст се побира в шепа и половина!
Ако имате още въпроси отностно отглеждането на драго сърце ще ви помогнем!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 08:47 PM

Цитат(jani4ka @ Apr 17 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Защо толкова малко куче си е взела,та то едва ли е имало ваксина.Развъдчика който е продал кученцето трябва да и каже с какво е хранено кученцето,колко е яло и да продължи да го храни по техните указания.Но както и да е.То е много малко и трябва да се храни с бебешка храна.Най добрата за кученце на тази възраст е Роял Канинг -стартер.На тази възраст да яде колкото иска.Няма страшно да преяде.Може да му се дава и кисело млеко един път на ден.Но ако кученцето изобщо не е яло млеко трябва постепенно да се започне да му се дава за да нямате чревни проблеми.Друго на тази възраст не му е необходимо.
.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#176 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2010 - 10:27 PM

Аз захранвам с Роял Канин стартер ,като го накисвам и после пасирам да стане на каша и след това минавам на стартер без накисване. След това мини джуниър на роял. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#177 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2010 - 06:18 PM

Някой има ли мнение за Белкандо? Реших да опитам нава храна.:re_037:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#178 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 01:34 PM

Здравейте, ние от мънички се храним само с храна на Хилс! При нас също е проблем дъвченето,направо гълтаме.Само когато и давам сварено пилешко, краставичка,някои глезотиики тогава дъвчим само и то едно млящене пада, умирам си да й се смея! Ние също имаме зъбен камък на едно от задните зъбчета,доктора ни посъветва да взема четка за зъби (за деца) да я потопя малко в сода и да почиствам мястото, но това си е жив кошмар,не си отваря устата и това е, с триста зора се оправям с помоща на майка ми. :wb_052: ,също и давам и специални едни мекички,uато кокалчета за зъбен камък.С тях нямаме проблем.А това което чета от мненията Ви,че се подлагат на упойка хич не ми се иска, и не ми се нрави много!Но ако е наложително доста ще се консултирам,някой преминавал ли е през тази интервенция!? Иска ми се ,да посменя малко храната на Ная с тази на Роял Канин за мопсита? Вие какви мнения имате за нея!? Руффи казваш за някакъв спрей,какав е той, има ли ефект от него? :wb_052:

#179 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 09:28 PM

Показване на мнениетоElizabet, в 01 June 2010 - 12:39 PM, написа:

Здравейте, ние от мънички се храним само с храна на Хилс! При нас също е проблем дъвченето,направо гълтаме.Само когато и давам сварено пилешко, краставичка,някои глезотиики тогава дъвчим само и то едно млящене пада, умирам си да й се смея! Ние също имаме зъбен камък на едно от задните зъбчета,доктора ни посъветва да взема четка за зъби (за деца) да я потопя малко в сода и да почиствам мястото, но това си е жив кошмар,не си отваря устата и това е, с триста зора се оправям с помоща на майка ми. :wb_052: ,също и давам и специални едни мекички,uато кокалчета за зъбен камък.С тях нямаме проблем.А това което чета от мненията Ви,че се подлагат на упойка хич не ми се иска, и не ми се нрави много!Но ако е наложително доста ще се консултирам,някой преминавал ли е през тази интервенция!? Иска ми се ,да посменя малко храната на Ная с тази на Роял Канин за мопсита? Вие какви мнения имате за нея!? Руффи казваш за някакъв спрей,какав е той, има ли ефект от него? :wb_052:

Честно казано не съм видяла положителен нито отрицателен резултат от спрея. Но преди няколко дни открих, че един кокал за дентална хигиена върши перфектна работа.Не можех да повярвам.Купувам го от борсата в Хаджи Димитър.Обещавам в най-скоро време,че ако не съм изхвърлила опаковката, ще снимам и ще кача снимката.Лошото е,че прави малко боклук и не го давам много често.Понеже събота и неделя бяхме на вилата и там на терасата имаше възможност да дъвчи по цял ден.На едната страна дъвчеше много повече и там зъбчето на което имаше зъбен камък е перфектно изчистено.На другата са останали малко петънца, но има подобрение.По мои наблюдения трябва да се ползва редовно, защото един път награпави ли се повърхността на зъбчето много по-лесно се образува. А относно содата не съм много ЗА! Като човек учещ за зъбките бих дала съвет да не се използват абразивни частици.Отдавна мисля да пробвам с четка ма все не стигам до там.Ще пробвам с детските напръстници след ядене ако успявам ще е перфектно!Дано съм била полезна
User's Signature

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2010 - 09:41 PM

Не намерих етикета, но го снимах.Мисля че е немски

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка