Dog.bg Форуми : Всичко свързано с храненето на Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Всичко свързано с храненето на Мопс

#201 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2010 - 06:30 PM

Чудесно е да се дискутира храненето на мопс и всички проблеми свързани с това.Тази формула за хранене наистина съществува в книгата на Шърли Томас.Тя препоръчва да се дава още от 15я ден от раждането на малките бебета до 6 месечна възраст.Книгата е писана 1990 година и дадена за печат 1996г.В Русия излиза за първи път 1998г.Лично аз не съм привържениик на това хранене.Вече има много хубави храни,но всеки сам избира как да храни своите кучета.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#202 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2010 - 12:14 PM

Приятели вие, по колко грама давате на мопситата си?Аз отдавна не използвам чашките с мерилото и му давам на око,но вета лятото каза, че е понапълнял а и доста трудно дишаше,бързо се измаряше та мунамалих дажбите.Сега му давам едвам да закрива дъното,заслабна наистина, но ми изглежда доста изгладнял на последък и искам да увелича малко и се чудех,колко долу- горе е нормано да му давам за да е в добра форма!
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 01:23 PM

Всеки сам преценя колко-да дава,каква-храна да дава и кога да я дава!
Най много мразя някой "професор доктор"-да ми каже-мопса ти е дебел-да бе веднага му показвам кучешката енциклопедия в която са показани снимки на "уж перфектните мопсове според стандарт и външен изглед"-ха познайте-дебели са като четирикрилни гардероби на снимката :ab_041: "егати и стандартните мопсове!Та когато Гришонка беше 9кг-с цели 400гр над стандарта-"въх" не ме е срам да си прехранвам добичето :ud_009: :ab_041: изглеждаше като анорексична манекенка в краен стадий-това бе почти преди година и половина,а сега си прилича почти на трикрилен гардероб-в момента работим по четвъртото крило :ab_041: -"въх "пак не ме е срам :ab_041:-но кучето ми изглежда и се чувства здраво!Естествено че лятото бързо се изморяват,все пак това не е някое миниатюрно чихи а си е брахицефален молосоид който си има и освен някое и друго килце отгоре,и генетични изменения-последното е така от горе долу има няма два до три века изменения при генетиката!

Моите бъчвончета ядат от човешки чинийки-първо щото за мен те не са кучета а по скоро редови членове на семейството ми и естествено в чинийки от хигиенна гледна точка-не се мажат като прасенца за разлика от кучешките купички от които след като се нахрани мопса обикновено придобива грим като на клоун :ab_041: Иначе по същество мерилки,дажби и всякакви такива единици одавна са забравени-давам им и на двамата поравно -три вида храна плюс консервичка-това вечерно време,а през деня силната половинка ме дебне като ме няма в къщи и ги глези със надробено черно хлебче овкусено със зехтинче и обезмаслена моцарелка,абе както се казва куче да си у нас :ab_041: И при всичкото това плюскане диванетата пръщят от енергия и само чакат да ги пусна на двора,то пада търчане и дивяне,така че калориите от храната се стопяват мигновено!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 September 2010 - 01:58 PM

Ххаха Ани поуспокой ме малко :ab_041: А аз такава гладна диета му ударих.Незнам и на мен ми е странно кое трябва да е нормално.Айк,че не влиза в стандарти не влиза :ab_041: бая ми е едричко диването и на 11 кила си ми изглежда добре,не ми се вижда дебел.В никакъв случай не може да се впише в графа 8 или 9 кг тогава направо ще е мършав,просто наистина е едър и това явно е индивидуално.Бях се притеснила лятото,защото за пръв път го виждам така да се измаря и да грухти,миналата година не беше така,но може би е от възрастта.Сега през деня си е лентяй ама ела да видиш вечер ни побърква.Ще взема да си му давам аз нормално,както си беше преди,че ако продължавам в същия дух ще заприлича на хрътка :smile: Важното е да е добре пък,че всеки втори казва,че е дебел не ме интересува,какво ли разбират :dry:
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 02:26 PM

Показване на мнениетоradoslava, в 15 September 2010 - 02:03 PM, написа:

Ххаха Ани поуспокой ме малко :ab_041: А аз такава гладна диета му ударих.Незнам и на мен ми е странно кое трябва да е нормално.Айк,че не влиза в стандарти не влиза :ab_041: бая ми е едричко диването и на 11 кила си ми изглежда добре,не ми се вижда дебел.В никакъв случай не може да се впише в графа 8 или 9 кг тогава направо ще е мършав,просто наистина е едър и това явно е индивидуално.Бях се притеснила лятото,защото за пръв път го виждам така да се измаря и да грухти,миналата година не беше така,но може би е от възрастта.Сега през деня си е лентяй ама ела да видиш вечер ни побърква.Ще взема да си му давам аз нормално,както си беше преди,че ако продължавам в същия дух ще заприлича на хрътка :smile: Важното е да е добре пък,че всеки втори казва,че е дебел не ме интересува,какво ли разбират :dry:

Атака е разгеле най накрая някой да светне че е важно как се чувства самото куче, а не какво бил казъл този или онзи :db_046: -я ги пуснете по пързалката :af_089: !Ако един мопс е затлъстял то той няма да иска да се движи,ще гледа да се напряга колкото се може по малко а и наистина се вижда когато мопса е "тлъстичък"-галено да го наречем!
Както няма два еднакви мопса,така и едни и същи килограми при различните екземпляри стоят различно върху структурата на два различни мопса!Важното е добра храна и балансирано движение-златната формула за мопс в перфектна форма!Естествено най важната съставка е любовта към вашия домашен любимец! :wb_052: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   ruffy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2010 - 04:33 PM

Здравейте :db_046:
Руф миличкия ми е на диета около 2 месеца и не сваля, сега когато отминаха жегите правим по- дълги разходки и пак нищо! Все си е 12 кг, ако стане 11 мисля, че ще му е по-леко... Отскоро си има "фитнес инструктурка" Чери- 5 месечна Джак Ръсел... голяма калпазанка и с нея тича бая, но не сваля

Между другото понякога се изморява повече от нормалното, да не пострада от много игра?! Вчера малко се притесних, много тежко дишаше
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 September 2010 - 09:11 AM

Нашата таборетчица е 11 кг и е "страшно" енергичен... а и бая си хапва, тъй като всички му дават направо в устата въпреки забраните в къщи. защото не издържали на големите тъжни черни очи.. а и да си призная и аз понякога му давам.
А не знам как усеща ама като разбере че сиренето е извън хладилника, направо полудява. А и един път, както си гонеше птичките на двора (мразим врабчета, гълаби,самолети, а бе всякакви летяши неща), брат ми изкара сиренето от хладилника и не знам как усети ама за 2 се секунди дойде и на 3тата беше вече върху него...
User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2011 - 11:20 AM

Здравейте на всички,
нова съм във форума, за това ме извинете, ако не пиша в правилната тема. Искам да попитам някой може ли да даде повече инфо относно това колко трябва да тежи бебе мопсче. Моето мишле Оливър е на почти 4 месеца и тежи 3кг. и 100 гр. Или поне споделете колко тежаха вашите кученца в тази възраст. Ние ядем Роял канин, но грамажа, който пише на опаковката за 4 месечно кученце май му идва много.
Питам, защото Оливър беше много по-малък от останалите кученца когато го осинових и искам да разбера дали вече сме в нормата.
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2011 - 02:37 PM

Здравей Анела и добре дошла в голямото мопсово семейство! :re_037:
За сега от това което си написала поне по мое мнение сте си във норма,но честно казано тук от целия форум познавам един единствен човек който мери гранулата по схема -почти до милиграмче :ab_041: -и горкото куче все като го изведат на разходка си похапва-мръсотийки :ab_041: .Не се съобразявай чак толкоз със мерилките-давай му да си похапва колкото иска-той като се нахрани сам ще се откаже от пълната купичка,сега малкия е в процес на растеж а храната е основното средство за изграждането на добър имунитет.
Направи снимки на малкия и ги качи в галерията да го видим малкия бебо! :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 02:18 PM

Качих няколко снимчици на Оливър във фотогалерия....
User's Signature

Качена снимка

#211 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 April 2011 - 03:54 PM

снимки на Оливър и как той попадна при Ани... помагам защото тя е нова във форума, а трябва да служи за пример :)
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоanela, в 02 April 2011 - 09:20 AM, написа:

Здравейте на всички,
нова съм във форума, за това ме извинете, ако не пиша в правилната тема. Искам да попитам някой може ли да даде повече инфо относно това колко трябва да тежи бебе мопсче. Моето мишле Оливър е на почти 4 месеца и тежи 3кг. и 100 гр. Или поне споделете колко тежаха вашите кученца в тази възраст. Ние ядем Роял канин, но грамажа, който пише на опаковката за 4 месечно кученце май му идва много.
Питам, защото Оливър беше много по-малък от останалите кученца когато го осинових и искам да разбера дали вече сме в нормата.

Според мен добре изглежда значи храниш правилно,но всеки има свое виждане по въпроса,аз обичам да прехранвам ,което по принцип не добре.Кажи ми как се оправяш в къщи с малкия ,ти си единствена в България с такова бебе,разказвай ни за него ,слагай снимки ,ще се радвам да Ви видя в форума и да се радвам като видя как той става все по хубав.На снимките в фотогалерия изобщо не разбрах че той по различен от другите докато не прочетох.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#213 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 04:35 PM

Показване на мнениетоnellidi, в 03 April 2011 - 01:54 PM, написа:

снимки на Оливър и как той попадна при Ани... помагам защото тя е нова във форума, а трябва да служи за пример :)

Защо не потърсихте помоща за него в нашия форум,чак сега разбрах за малкия , можах да оттделя някой лев за него,а и нашите момичета тук в форума са много сърцати ,все нещо щахме да съберем.Аз не ровя много из целия форум и наистина не съм знаела за Оливър.Ако сметнахте ,че ние не приемаме такива като него ,грешите ,аз воювам с хората не с кучета и това не война ,а по скоро защита.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#214 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
Публикувано: 03 April 2011 - 04:42 PM

Не ни остава време да пускаме навсякъде, за Оливър нещата се развиха много благоприято, заради любителите на тази хубава порода. Намериха се и дарители и идеалния осиновител :ab_041:. Знаем , че бихте помогнали :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2011 - 08:46 PM

Мопсчето е добре на килограми.До около 7 месец трябва да отговаря на месец килограм,или сега след като е на 4 месеца трябва да тежи на около 4 килограма.Така,че мопсчето си е в норма.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#216 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 08:25 AM

Страхотно, благодаря за отговорите, значи сме наваксали пропуснатото...притеснявах се да не остане малък и дребен, но като гледам какво е кюфте май няма да стане така :ab_041: . И да ви се похваля, вече се качваме сами на дивана, е от петия опит, но Оливър е много упорит, не можем да гледаме телевизия, но за сметка на това слуша всеки шум, който идва от там с огромен интерес, не знам за вашите палавници, но шушко хем не вижда и пак намира как да прави само бели обувки, цветя всичко се яде хихихихи....днес отиваме да преглед в София така, че стискайте палци, резултатите да са добри и да сме овладяли с медикаментите повишеното налагане на очите, както знаете Оливър има глаукома и все още има вероятност, ако продължи да се повишава налагането в очите му, те да бъдат отстранени...избягвам да го казвам на глас, защото най-много ме е страх от това :dry: но аз вярвам, че всичко ще се оправи някак...
Извинявам се отново, че пълня темата за храненето на Мопс с нашите проблеми, ако е нужно нека мненията ми бъдат преместени в по подходяща....Поздрави на всички и моля, насочете положителните си мисли към нас днес, дано проработи....
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 11:32 AM

Показване на мнениетоanela, в 05 April 2011 - 08:25 AM, написа:

Страхотно, благодаря за отговорите, значи сме наваксали пропуснатото...притеснявах се да не остане малък и дребен, но като гледам какво е кюфте май няма да стане така :ab_041: . И да ви се похваля, вече се качваме сами на дивана, е от петия опит, но Оливър е много упорит, не можем да гледаме телевизия, но за сметка на това слуша всеки шум, който идва от там с огромен интерес, не знам за вашите палавници, но шушко хем не вижда и пак намира как да прави само бели обувки, цветя всичко се яде хихихихи....днес отиваме да преглед в София така, че стискайте палци, резултатите да са добри и да сме овладяли с медикаментите повишеното налагане на очите, както знаете Оливър има глаукома и все още има вероятност, ако продължи да се повишава налагането в очите му, те да бъдат отстранени...избягвам да го казвам на глас, защото най-много ме е страх от това :dry: но аз вярвам, че всичко ще се оправи някак...
Извинявам се отново, че пълня темата за храненето на Мопс с нашите проблеми, ако е нужно нека мненията ми бъдат преместени в по подходяща....Поздрави на всички и моля, насочете положителните си мисли към нас днес, дано проработи....
Душичка малка.Стискаме палци всичко да се развива благоприятно за Оливър.С вас сме. :ba_025: :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#218 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 12:02 PM

Стискаме палци на Оли!!! Аз съм сигурна, че каквото и да стане е попаднал на най-добрия стопанин и нищо няма да му липсва. Помня каква мишка беше и като го гледам сега не мога да го позная. Толкова се е разхубавил :wub:
А за храната и аз да споделя.
Бери като бебе също беше слабичка крехкичка (повечето тук я помнят), но след първата годинка си се превърна в добре оформено мопсче.

#219 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 07:21 PM

Показване на мнениетоanela, в 05 April 2011 - 06:25 AM, написа:

Ани ,някакви новини, нещо се случи или нямаш време да пишеш.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#220 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 08:46 PM

Нямах време да пиша, снощи се прибрахме късно....но :ab_041: новините са добри най-хубавото е, че поне не се влошава, което означава, че за момента няма опасност от премахване на очните ябълки :smile:. Вътреочното нялагане се е понижило значително- на половина, което е доста добре...но продължава да е високо........сега продължаваме с лечнието за Кератит и намаляне на налягането и след време дортора каза, че дори ще пробваме да спрем капките за нялагане....има и още много неща, но е трудно да обясня всичко, че е много и сложно аз съм половин офталмолог вече, хахахха.....най-важното е, че сме по-добре и Оливър се чувства добре....такъв е бяс....ще кача още снимки в галерията при първа възможност, да видите малкия звяр ...... :dog:
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни