Грууминг на чау-чау (къпане,ресане и подстригване)
Публикувано: 23 July 2009 - 06:26 PM
Като за начало ще почна с това,че чау-чау не е куче за двор,той би се чувствал прекрасно ако живее в къща с двор където има възможност да се разхожда няколко пъти на ден,но не и да бъде постоянно навън във къщичка.
Жегата,влагата,дъждът ... изобщо всичко би се отразило зле на кучето както физически така и психически.Козината ще стане на нищо точно в рамките на месец.
Естествено винаги има вариант в който живеенето на двор би било поносимо дори за такова куче като чау,но това определено изисква средства и грижи и то непрестанни.
Относно храна може да се спори дълго,за мен Роял Канин лежи на стара слава и изобщо не е подходящ има къде къде по-добри марки,а и всяка храна се отразява различно на всяко куче.
Нагръдника също неподходящ за тази порода независимо как и от какво е направен.
Лично мнение!

Публикувано: 24 July 2009 - 07:12 AM

Публикувано: 24 July 2009 - 09:49 AM
Бижу си мисли че нейните кучета са наи хубавите и тя е наи добрата кучкарка в форума.
Тя винаги противоричи на мнението на околните.
Случайно никой не си продаваше кучето а когато видя че всички разбраха махна обявата.
Бижу дадох ти един сайт но изглежда не си го видяла,затова сега ще ти направя пак 'услуга' и ще ти го дам
http://www.teenprobl...e4f56cf9f24c24b
Мацко изглежда че избиваш комплекси
Публикувано: 24 July 2009 - 12:38 PM
Когато вземете мечока задължително му вземете от вет. клиника храна -Роял Канин 3кг
Саше,направо се учудвам от тези писания.как можеш да кажеш,че за чау грижите са за като за обикновено куче..........??????ЧАУ-ЧАУ НЕ Е ОБИКНОВЕНО КУЧЕ.това една от най-капризните породи.имаме немска овчарка-баба Джесина12 г. е,която освен да се храни и да се разхожда на големи разстояния не иска други грижи.къпе се само лятото и я изресваме само пролетта като сваля зимния кожух-да,бих я нарекла обикновено куче,но за чау такива думи........и то дадени като съвет за напълно незапознат човек към породата.......
ралити,чау иска постоянна ЕЖЕДНЕВНА грижа-козина-изресване,почистване,преглеждане (най-вече за рани и екземи,о/усили през лятото и есента),хигиена;очи-поддържани сухи без гурели,място ,където кучето пребивава-на сухо,прохладно място,без влага.много от тях получават алергии към различните препарати за пода,така че внимавайте с какво почиствате дома си,дезинфекцията е задължителна,разбира се!на двор чау вечно ще боледува,най вече козината му,а тя е уникалното в породата,както и други неща ,де!едно е вие да сте си по двора и чау да си стои навън и да си тича,друго е денонощното му пребиваване на двора....
изчетете темите-не са кой знае колко големи,сами ще прецените дали бихте се справили и ако -не,по-добре не купувайте чау.изберете порода по-лесна за гледане.
ако кучето ви е цялото в екземи и опърпано-щастлива ще сте????????
''ЧАУ-ЧАУ-ЛЮБОВ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ''
Публикувано: 24 July 2009 - 10:13 PM

Публикувано: 25 July 2009 - 08:16 AM
**БИЖУ**, евала ти за информацията, която имаш, но не всички можем да сме всезнаещи на тема чау. Саше само каза нещо, което в общи линии е вярно. Пък и да не е като напишеш мнение под нейното, за да я опровергаеш е достатъчно, не са необходими заплахи и груб тонр както каза Sara08. Нека не разваляме темата, моля ви. Не ми се четат безсмислени и злобни коментари.
sashe разбирам раздразнението ти, ама не с такъв тон. Може на лични да се карате, а не в темата нали? И няма да ставате за смях, което е по-добър вариант, нали?
Мечешки целувки от моретуууу...
Публикувано: 25 July 2009 - 10:54 AM
Норита не няма да се караме на лични защото искам всички да видят що за стока е.
Затова доста потребители не влизаме в форума защото ни писна от тази КОМПЛЕКСАРКА
Публикувано: 25 July 2009 - 11:24 AM
**БИЖУ** никой не подлага под съмнение твоята компетентност ,но едно не мога да разбера ,защо опровергаващите постове на gerry_22, сесе,sara92 и другите нямат нищо общо със твоите саркастични забележки.Явно това не е начина за общуване.
sashe, съгласна съм с теб,че хората не пишат тук .Аз самата като изчетох форума много се двоумих дали да се регистрирам.Не ми се отговаря на саркастични постове ,пък и няколко пъти съм имала на лични предупреждение да не се ядосвам.Наистина всеки разбира нещата по различен начин.
rality, добре дошла при нас и се надявам да не ставаш свидетел повече на такива спорове по цяла страница.Надявам се форума да се съживи .Целувки на всички мечета

Публикувано: 25 July 2009 - 02:21 PM
Госпожичка,загоряла,комплексирана - всички тези определения можеш да ги даваш на връстниците си пред блока.
Ако това е твоят начин на общуване,моля не го прехвърляй в този форум.След като не можеш да водиш цивилизован спор и дискусия без обиди по-добре изобщо не се захващай да общуваш,защото блесва каква завидна Ентелегентност струи от личността ти.
ТУК ГОВОРИМ ЗА КУЧЕТА не за нас - нападки на лична основа някъде другаде.Ако желаеш може да викнеш цяла рота във форума които да изкажат негативно мнение за мен, не ме интересува,надявам се ти да си начеШИШ крастата и да ти олекне.
Моите кучета не са твой проблем,не съм и длъжна да ти давам обяснения кое как и защо се е случило.Обявите за продажба не са махнати от никъде,технически това е невъзможно.Нищо не е било тайна,ако следеше малко по-внимателно щеше да видиш,че това е коментирано тук.
Никой не пише тук,защото не са му изгодни правилата на форума и нивото на което се общува на тема кучета ....
Обединението прави силата,правилно

Форума е бълвоч заради такива като теб дървени философи и разбирачи неискащи да си извадят поука от написаното,гледащи само собствения си интерес.
Разгледайте внимателно клубния форум на РОТВАЙЛЕР , там само защото някой си е позволил да пусне снимка на куче със строг нашийник СНИМКИТЕ СЕ ТРИЯТ от модератор.
А тук цари пълна анархия,дори си позволи да публикуваш обява на подобие на чау-чау с обявена цена от 300лв с цел разбираш ли "да помогнеш на стопанина" да си продаде стоката и някой незнаещ любител на породата да клъвне и да го купи.
Да се върнем на основния проблем,да нищо лошо не си казал.
С две думи да обобщим какво написа (или какво излезе от поста ти):
- Чау-чау не изискват особени грижи,само най-основните сресване и хранене
- Чау-чау не е претенциозно куче и би могло да бъде гледано на двор
- Първото нещо с което трябва да се снабди бъдещия стопанин на чау-чау е пакет храна Роял Канин 3кг забележете изключително важно е да бъде 3кг,ако е 15 кг не става.
Следващото което държа да отбележа,не карам никой да се съобразява с моето мнение или "компетентност" както Вие се изразихте.
Във форума има много потребители които биха били полезни и биха дали адекватен съвет и помощ ако се наложи,няма да ги изброявам поименно,едни от тях са Сесе,Сара92 ... дори Гери22 ,разбра ли Саше???? Друго си е обаче да пишеш колкото да отбележиш присъствие и да си на всяко гърне похлупак.
Хората са го казали- "Като нямаш какво да кажеш,по-добре мълчи" !!!!
Айде со здраве.

Публикувано: 25 July 2009 - 03:46 PM
За съвета ми не съм казал че мечоците могат да живеят в двор.
За храната казах 3кг Роял Канин защото ме съмнява малката да даде 180лв за чувалче.
Просто повече няма да посещаваме този форум и ти ще налагаш мнението сама :Д :Д
Даже си имаме собствен сайт за чау чау а да не говорим че имаме и скайп канал
Ти миличка никога няма да се оправиш аз ти казах че си КОМПЛЕКСАРКА но........
А до нападките маи за себе си говориш?????
Защо не кажеш на админа какво ми каза преди 11 месеца???
Кучето ми било шпиц.
А твойто като е румънски вълкодав
!!!!!!!!!!Никой не пише тук,защото не са му изгодни правилата на форума и нивото на което се общува на тема кучета ..
Казах ти че не влизаме заради теб.На никой не му е приятно някаква пр..ла да казва че стопанина си загрозявал кучето като го снимал безразборно.А твоето куче сигурно има точно 5 снимки в подфорума.
Моля ти се не чети от книжката за мъдрости
ЗАЩО НЕ НАПУСНЕШ ТОЗИ ПОДФОРУМ ЩЕ НАПРАВИШ УСЛУГА НА ДОСТА ХОРА.
АКО НЯКОИ НЕ МИСЛИ ТАКА МОЛЯ ДА ИСКАЖЕ МНЕНИЕ
Не искам повече да водя какъвто и да е разговор с теб.
Просто не искам да падам на твойто ниво.
Публикувано: 25 July 2009 - 05:30 PM

Като не посещаваш форума,ще ми накривиш шапката.Нека админ ми сложи бан ако прецени,че поведението ми е непристойно за този форум.
Имали си сайт и скайп канал,браво,но не разбирам мен това какво ме вълнува?
Като си имате защо влизаш тук? Нещо май си се объркал драги.
Тук хората години наред са трупали мнения,опит и полезна информация нима мислиш,че ще всичко това би отишло по дяволите заради някакъв си кирлив сайт?!?
Не ставай смешен.
От тук натам за мен е все едно какво ще напишеш.Остави ме ти да си гледам моите румънски вълкодави (каквото и да означава това)
Радвай се на кучето си и си го обичай то е прекрасно и не е виновно за нищо,а дано един ден се докоснеш до магията наречена ЧАУ.
Поздрави,от Армани